GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αργοστόλι: Η συνέλευση της πλατείας πάει τράπεζα...

Από το http://www.ithacanet.gr/ Πάμε τράπεζα. Για μια κατάθεση ψυχής και απόψεων. Μια σύντομη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγμ...

Από το http://www.ithacanet.gr/
Πάμε τράπεζα. Για μια κατάθεση ψυχής και απόψεων.
Μια σύντομη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί οι "αγανακτισμένοι" της Κεντρικής πλατείας του Αργοστολίου.  (σιγά την αγανάκτηση! πλάκα κάνουμε)
 Στη Eurobank, στην αγορά, από τις 10 το πρωί, σήμερα.(περίπου)
 Μια σύντομη εκδήλωση αφιερωμένη στο πώς φτιάχνεται το χρήμα.
Είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν σαν σκοπό να δείξουν τον πραγματικό ένοχο, πριν ο ένοχος δείξει άλλους.
 Κι ελπίζουμε να μη μας εκνευρίσουν και εγκατασταθούμε μόνιμα εκεί. Ήδη, η επιθυμία αιωρείται σε πολλά μέρη της  Ελλάδας:
Αν οι εξουσίες συνεχίσουν να μας θεωρούν "γραφικούς" και μια "αδιέξοδη διαδικασία εκτόνωσης" , τότε, μια καλή σκέψη είναι οι πλατείες να πάνε "τράπεζα".
Π.χ.: Αν οι πλατείες στοχεύσουν ένα υποκατάστημα σε κάθε πόλη μιας συγκεκριμένης (της ίδιας) τράπεζας να "κλείσει" από...
 αγανακτισμένους πολίτες, καλώντας τους συναλλασσόμενους, να αλλάξουν τραπεζικό γκισέ, ας αναλογιστεί ο καθένας τι σημαίνει αυτό.
Αν δεν μπορούμε να αποσυρθούμε από όλες τις τράπεζες, μπορούμε να αποσυρθούμε από μία, σήμερα, αύριο δεύτερη κ.ο.κ. (Δεν έχουμε τόσα μαξιλάρια, για να κρύψουμε τα "τεράστια" ποσά που θα σηκώσουμε. Ας μείνουν π.χ. οι συνεταιριστικές , ανοιχτές). χα χα χα
Κι ας αφήσουμε, τελευταία, π.χ. την Αγροτική Τράπεζα κι ας κάτσουμε απέξω, να φυλάμε τα λεφτά μας και τη ζωή μας. (ο τρόπος του λέγειν, όταν λέμε "τα λεφτά μας")
Πώς σας φαίνεται; Εφικτό; Χαμογελούσε η εξουσία και οι τραπεζίτες, όταν άκουγαν άλλους να λένε "πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες", ξέροντας πως αυτό είναι ανέφικτο. Ξέροντας, πως έχουν φτιάξει ένα σύστημα, στο οποίο η συναλλαγή με τις τράπεζες είναι υποχρεωτική, νόμιζαν πως δεν θα βρούμε τρόπο να πληγώσουμε την καρδιά του θηρίου, που λέγεται τραπεζοκρατία.
Οι τράπεζες δεν χρειάζονται βία, για να κλείσουν. Κλείνουν και με την πειθώ, συζητώντας με τους συναλλασσόμενους μαζί της.
 Κι αν ρίξουμε μια ματιά στις πλατείες, θα δούμε πως ο κόσμος επαρκεί , για να κλείσουν πολλές τράπεζες.
 Αν τους κυρίους της εξουσίας δεν τους πονούν οι πλατείες, ξέρουμε πολύ καλά πως είναι υπηρέτες τραπεζών και θα πονέσουν πολύ, αν ενοχληθούν τα αφεντικά.
-Θέλουμε το χρήμα να γίνει δημόσιο εργαλείο.
-Θέλουμε αλλαγή συντάγματος , για μια δημοκρατία, όπου ο λαός θα φτιάχνει και θα εγκρίνει μόνος του τους νόμους
 Αυτά τα λίγα θέλουμε.  Δεν ζητάμε, τίποτα λιγότερο από τα πάντα. Τίποτα λιγότερο από τη ζωή μας.
-Δεν χρωστάμε σε κανέναν . Άρνηση δημόσιου χρέους, γιατί είναι προϊόν ανήθικης συναλλαγής τραπεζιτών και πολιτικών και όχι γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Λογιστικός Έλεγχος για το πού πήγαν τα χρήματα. Τιμωρία των ενόχων.
-Πάγωμα χρεών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ως ότου έρθει η δημοκρατία και ελέγξει το τι συμβαίνει και τι πρέπει ο καθένας να πληρώσει.
-Οι τράπεζες να μετατραπούν σε δημοκρατικά αυτοδιαχειριζόμενα εργαλεία διακίνησης χρήματος. 
-Μια μετοχή , μη μεταβιβάσιμη, μια συνεταιριστική μερίδα για κάθε πολίτη, στην Τράπεζα που τυπώνει το χρήμα. (Είτε αυτή είναι η ΕΚΤ και αφορά όλη την Ευρώπη, είτε αυτή είναι η ΤτΕ και αφορά τους έλληνες.
Το σύνθημα μας:
Είναι πιο εύκολο να κλείσεις μια τράπεζα, παρά να γεμίσεις μια πλατεία.
Αυτοί νομίζουν πως έχουμε πόλεμο κι εμείς νομίζουμε πως κάνουμε πλάκα.
 (εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

4 σχόλια

  1. AKOYΣ EKEI TO ΚΝΩΔΑΛΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΡΡΗΤΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ,ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΕΙΔΑΞΕ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΣΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΣΕ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΔΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΘΕΟΥ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΦΕΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ .ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΜΟΒΟΡΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΠΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΨΥΧΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι καλυτερα να αποσυρουμε ολοι οποιες καταθεσεις εχουμε και να τις τελειωσουμε τις κολοτραπεζες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΡΤ-3


    Στα διακινούμενα σενάρια από μερίδα (κυρίως του ηλεκτρονικού) Τύπου περί μαζικών απολύσεων στην ΕΡΤ και λουκέτων σε περιφερειακούς σταθμούς (μεταξύ αυτών και της ΕΡΤ-3), έχουμε να ανταπαντήσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό σε καμία περίπτωση.

    Στέλνουμε και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ούτε που να το σκέφτεστε!

    Αρκετά ανεχτήκαμε τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα που υπερβαίνουν το 30% του εισοδήματός μας και τη μη υπογραφή ΣΣΕ από το 2009. Η αγανάκτησή μας έφτασε στο κόκκινο!

    Το Δ.Ν.Τ. και οι απαιτήσεις του πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη. Δεν μπορεί να εκ-βιάζει, χώρες, λαούς, εργαζόμενους και να ισοπεδώνει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες.

    Εξάλλου, η φίμωση της δημόσιας ραδιοφωνίας-τηλεόρασης (με τα όποια προβλήματα εμφανίζει αυτή επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις την αντιλαμβάνονται ως ένα κρατικό μέσο προπαγάνδας), θα απελευθερώσει τα τρωκτικά των ιδιωτικών συμφερόντων που θα επιχειρήσουν να βάλουν οριστικά, ταφόπλακα στην ελευθεροτυπία και να καταστήσουν μουσειακό είδος το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης.

    Καλούμε τις Ενώσεις Συντακτών, την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τους φορείς να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση πως η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της ΕΡΤ (και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη της ΕΡΤ-3), θα συνιστά απρόκλητη κλιμάκωση του πολέμου που μας έχουν κηρύξει και θα είναι η αφορμή για την εκδήλωση (επιτέλους!) της δικής μας οργής και αγανάκτησης. (Στη φωτο -του συναδέλφου φωτορεπόρτερ Κώστα Παπαδόπουλου- από παλαιότερη (2009) διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΜ-Θ -μίας και μοναδικής!- έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 για τους συμβασιούχους. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ είχε αναρτήσει στην είσοδο το μαυροκόκκινο πανό που έγραφε “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”).

    Οι καταλήψεις των εγκαταστάσεων της δημόσιας ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και η αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση των ΜΜΕ, σύντομα, ίσως να μην είναι ουτοπικό ενδεχόμενο…

    Τολμήστε να περάσετε τους σχεδιασμούς σας και σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας!

    Αγανακτισμένοι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3
    ΜΕ ΑΠΟΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ..ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ)...ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΡΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΥ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Κ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ) ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ?
    ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ...ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΑΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΒΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΜΙΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ¨ΧΟΥΝΤΑ....ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ!!!!
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΚΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΟΙΤΑ ΕΜΕΝΑ...ΓΥΝΑΙΚΑ 27 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΓΙΑ 20 ΚΑΙ 30 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΒΡΩ...ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ...ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΤΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ...ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕ 450 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΛΑΜΑ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 30 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ...ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΕΤΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ...ΤΩΝ ΜΑΦΙΩΝ...ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ...ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΛΕΓΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΙ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ...
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ...ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ...Η ΑΒΑΣΙΜΟ..ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΜΟΡΦΩΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Κ ΜΕΝΑ...ΑΡΑ ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΑΥΤΟ...ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!!!
    ΑΑΑ...Κ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ..ΛΕΓΟΜΑΙ ΣΤΕΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση