GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών...

Από τη Νατάσα Ράγιου «Η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας », παραδέχτηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη στην αίθουσα...

Από τη Νατάσα Ράγιου

«Η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας», παραδέχτηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συνάντηση του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με τις οκτώ γυναίκες δημάρχους που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχε η αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ Νατάσα Ράγιου και με την ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Συνδέσμου.
Πρόκειται για τις κυρίες:...
Παν. Ορφανίδου-δήμαρχο Βοϊου, Παρ. Βρυζίδου-δήμαρχο Εορδαίας, Μαρ. Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη- δήμαρχο Φαιστού, Ελένη Λαίτσου-δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Χαρ. Ουσουτζόγλου Γεωργιάδη-δήμαρχο Βέροιας, Ευ. Αποστολάκη-δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν Χαλκηδόνας, Μαρ. Ανδρούτσου-δήμαρχο Αγ. Δημητρίου και Στ. Μπραίμη-Μπότση-δήμαρχο Σουλίου.
Στη συζήτηση, που συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Έφη Μπέκου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη κ.α.
Η κυρία Μπέκου τόνισε το δημοκρατικό έλλειμμα που προκύπτει από το θλιβερό γεγονός ότι, από τους 325 δημάρχους του Καλλικράτη, μόνο οι οκτώ είναι γυναίκες δηλαδή το 2,5% ενώ η κυρία Στρατηγάκη ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τις εκλεγμένες γυναίκες.
Αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων ήρθε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μια και οι δήμαρχοι περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στους δήμους τους, που αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα που επικρατεί σε όλους τους δήμους της χώρας: Γραφειοκρατία, έλλειψη ενημέρωσης , νομοθετικές αδυναμίες, πλήθος αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό , άγονοι διαγωνισμοί και κυρίως «δεν ρωτήθηκαν οι τοπικές κοινωνίες για τις συρρικνώσεις σε ότι αφόρα σχολεία και υπηρεσίες» ήταν τα κύρια θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι.
Από την πλευρά της η κυρία Τζάκρη είπε ότι ο Καλλικράτης είναι ένα εγχείρημα εξοικονόμησης δαπανών, ότι στις προηγούμενες δημοτικές αρχές επικρατούσε σπατάλη, αδιαφάνεια και δεν υπήρχε απορροφητικότητα κονδυλίων ενώ, όπως υποστήριξε , θα μπει ένα τέλος στις αθρόες προσλήψεις στου Δήμους και θα υπάρξει αρωγή στα επιχειρησιακά σχέδια των νέων Δήμων.
Η κυρία Ράγιου, αφού υπογράμμισε την υποεκπροσώπηση των γυναικών τόνισε ότι τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν φύλο, ωστόσο οι γυναίκες αποδεικνύονται στην πράξη καλύτερες διαχειρίστριες της σε περιόδους κρίσεων ενώ πρότεινε αλλαγή πλεύσης και συμμετοχή και των ανδρών σε όλες τις συζητήσεις αλλά και στον ίδιο τον Πολιτικό Σύνδεσμο. «Αν τα καταφέρετε σε τόσο δύσκολη συγκυρία, τότε στις επόμενες εκλογές θα έχουμε άλλη εικόνα στο χάρτη», τόνισε.
Προηγήθηκε συζήτηση στην ειδική Διακομματική Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων της Βουλής παρουσία της Γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα η οποία έκανε λόγο για συνειδητή απαξίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης.
Η κυρία Παπακώστα σε συζήτηση που είχε με τις γυναίκες δημάρχους αργότερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία παράστησαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Β. Κικίλιας και η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Ευ. Τσουμάνη, είπε μεταξύ άλλων ότι επιχειρείται, από την πλευρά της Κυβέρνησης, μια διαρκής απαξίωση της Αυτοδιοίκησης με τη μεταφορά πολιτικού κόστους από την κεντρική διοίκηση προς αυτήν, κυρίως, επειδή μεταφέρονται αρμοδιότητες, χωρίς τους ανάλογους πόρους.
«Οι αιρετές γυναίκες της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να θέσετε το ερώτημα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, ανά την Ελλάδα, τι συνέβη με την τύχη των 65 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε δεσμεύσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Διοικητική Μεταρρύθμιση’’, ώστε να διατεθούν για την υλοποίηση δράσεων ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στις περιφερειακές πολιτικές», είπε η κυρία Παπακώστα.

1 σχόλιο

  1. Ειχατε μαζευτει παντως μια και μια,ολες οι καλυτερες της χωρας,ειχε βαψει ριζα η Τζακρη εκεινο το πρωι?
    Διοτι με αβαφτη ριζα δεν σκεφτεται σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση