GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήρθε η ώρα...

Του Λευτέρη Αυγενάκη  Βουλευτή Ηρακλείου* Ήρθε η ώρα! Ήρθε η ώρα της Δημοκρατικής Συμμαχίας! Ήρθε η ώρα της Ντόρας Μπακογιάνν...

Του Λευτέρη Αυγενάκη
 Βουλευτή Ηρακλείου*

Ήρθε η ώρα!
Ήρθε η ώρα της Δημοκρατικής Συμμαχίας!
Ήρθε η ώρα της Ντόρας Μπακογιάννη!
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την πορεία της χώρας μας και να πετύχουμε την «Ανατροπή στην Πράξη»!
Διεκδικούμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ,   όχι απλώς μικρές αλλαγές, αλλά ριζικές αλλαγές:
-          ρήξη με το παρελθόν, ριζική αλλαγή νοοτροπίας,
-          Σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος,
-          Μείωση του υπερτροφικού και σπάταλου κράτους, που...
 παράγει συνεχώς ελλείμματα,
-          Περιστολή των δαπανών,
-          Γενναία μείωση της φορολογίας,
-          Σύγκρουση με τον κομματικο-κρατικο-δίαιτο στρατό και τις συντεχνίες,
-          Στήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει το μηχανοδηγό της ανάπτυξης.
Διεκδικούμε την Ανατροπή στην Πράξη, με τη δημιουργικότητα, το πάθος, το ανήσυχο πνεύμα που μας χαρακτηρίζουν ως Έλληνες.
Σε αυτά πιστεύουμε και είμαστε όλοι εδώ, σύμμαχοι από όλη την Ελλάδα,
δημιουργούμε μαζί μια σύγχρονη, φρέσκια, φιλελεύθερη πολιτική πρόταση,
με καθαρό και συνάμα ασυμβίβαστο λόγο.
Χωρίς λαϊκισμούς και κρυφά χαρτιά, καταθέτουμε προτάσεις με μοναδικό γνώμονα και στόχο το συμφέρον της χώρας.
Με αυτές τις προτεραιότητες, με το φιλελεύθερο ιδεολογικό υπόβαθρο, καταθέτουμε  τις προγραμματικές μας κατευθύνσεις
Επιτρέψτε μου ενδεικτικά να ξεχωρίσω τις εξής:
-          Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται άμεσα από το λαό.
-          Άμεση ψήφιση της μείωσης των βουλευτών από 300 σε 200.
-          Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια
-          Κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος «περί ευθύνης υπουργών» και της ασυλίας των βουλευτών
-          Ονομαστικοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των εσόδων και εξόδων των πολιτικών κομμάτων. Απαγόρευση του δανεισμού από τις  τράπεζες με εγγύηση τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις πέραν αυτής της βουλευτικής περιόδου.
-          Συνταγματική κατοχύρωση της αρχής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για την κεντρική διοίκηση και τους ΟΤΑ.
-          Πλήρης ιδιωτικοποίηση όσων ΔΕΚΟ ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.
-          Μέσα στην επόμενη πενταετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.
-          Πλήρες πάγωμα των προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων αορίστου χρόνου για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία.
-          Λιγότερους φόρους και να τους πληρώνουν όλοι. Μείωση και σταθεροποίηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 20%.
-          Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης, όπως επίσης και σε αγαθά και υπηρεσίες που συνιστούν τους πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας (δηλαδή τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα)
-          Να επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία, με μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.
-          Άμεση εξόφληση των επιχειρήσεων από το δημόσιο μέσα σε 30-60 ημέρες από την έκδοση των τιμολογίων.
-          Συνταγματική κατοχύρωση της -πλήρους και χωρίς όρους- ελευθερίας ασκήσεως κάθε επαγγέλματος,
-          Καταγραφή, διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.
-          Αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών, ανάπτυξη της έρευνας και προσαρμογή των αγροτικών προϊόντων στις ανάγκες της αγοράς.
-          Ριζική μεταρρύθμιση της Ανώτατης και Ανώτερης εκπαίδευσης με την κατάργηση των προβλέψεων του Συντάγματος (Άρθρο 16) που απαγορεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
-          Ριζική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος, από γραφειοκρατικό και ελεγχόμενο από το πολιτικό σύστημα, σε αποκεντρωμένο, αυτόνομο, με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και σπουδαστές.
Είναι γεγονός ότι η χώρα μας βιώνει μοναδικές, ιστορικά κρίσιμες στιγμές. Το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα νοσεί βαριά και σείεται συθέμελα.
Είναι επίσης βέβαιο ότι ο δικομματισμός έχει εξαντλήσει τα όρια της ζωής του και ότι ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτόν. Είναι γεγονός ότι για χρόνια έχουμε αγνοήσει, καταπιέσει, κακομεταχειρισθεί και αποδυναμώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας: τις δυνάμεις που θα μπορούσαν να τον βγάλουν απ’ αυτήν την κρίση.
Εμείς τονίζουμε ότι τα προβλήματα του σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις νοοτροπίες του χθες. Τώρα οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχίαομοφωνία και αποφασιστικότητα στις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να δείξει την απαραίτητη υπευθυνότητα και ωριμότητα και να συμφωνήσει για τα βασικά, τα μεγάλα. Να δοθεί ένα τέλος στο λαϊκισμό, τις μικροπολιτικές πρακτικές και τις εμμονές σε αναποτελεσματικές και αποτυχημένες πολιτικές.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει εξαρχής τονίζει ότι η εθνική συνεννόηση και συναίνεση είναι μονόδρομος. Ότι οι Έλληνες από μόνοι τους θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, συνθέτοντας απόψεις και επιχειρώντας από κοινού τις μεγάλες ανατροπές.
Σήμερα έχουμε το πείσμα και την πεποίθηση ότι μέσα από την κρίση προκύπτουν ευκαιρίες. Ότι μέσα από ένα καθαρό, νέο αγώνα, μέσα από την ενεργή δράση και τη συμμετοχή, ναι, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα,
Μπορούμε, αποβάλλοντας κάθε ίχνος λαϊκισμού από τη σκέψη μας,
να μιλήσουμε ξεκάθαρα, τεκμηριωμένα και προπάντων έντιμα στους Έλληνες πολίτες.
Να διατυπώσουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Αυτή είναι και η λογική της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αυτή είναι βασική μας θέση.
Τρόπος για την έξοδο από την κρίση υπάρχει.
Αυτόν καταθέτουμε με τις προγραμματικές μας θέσεις και αυτόν θέτουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού.
Η Δημοκρατική Συμμαχία μπορεί να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της Ανατροπής στην Πράξη και να την πετύχει. Με πολλή δουλεία από όλους μας, με μπροστάρη και αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη.

*Ομιλία στο Ιδρυτικό Συνέδριο‏
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
ΟΑΚΑ, 17-29/5/2011

40 σχόλια

  1. Ηρθε η ώρα!
    Ηρθε η ώρα να ΠΑΡΕΤΕ ΔΡΟΜΟ οΛΟΙ ΜΑΖΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τις ανοησίες. Κινήματα του facebook χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό στόχο είναι σαν καράβι ακυβέρνητο. Γι αυτό και ευνοούνται ασύστολα από τις συστημικές δυνάμεις (μέχρι και ο γνωστός Πρετεντέρης μαζί με τον sky του γνωστού Αλαφούζου δήλωσαν στήριξη στο «κίνημα της κατσαρόλας», και συμμετέχουν σε αυτό γνωστά στελέχη του ΛΑΟΣ). Θέλουν μια άχρωμη απολίτικη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία θα εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε κίνημα με ξεκάθαρο πολιτικό στόχο, την πλήρη ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και να διεκδικήσουμε νέες σχέσεις παραγωγής. Ανασύνταξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ. Να δώσουμε να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ότι η Ελλάδα είναι το πείραμα, ότι ο επόμενος στόχος θα είναι αυτοί. Να προσπαθήσουμε να προκαλέσουμε την αντίδραση όλων των Ευρωπαίων εργαζόμενων. Τα υπόλοιπα είναι αερόσακοι που εκτονώνουν αντιδράσεις
    Γιατί η παραμονή στο ευρώ με τις υπάρχουσες συνθήκες και με χρέος 500 δις ευρώ (ή 170 τρισεκατομμύρια δραχμές) θα οδηγήσει σε συνθήκες ευημερίας;;; Συνθήκες απόλυτης φτώχειας για τα επόμενα 50 χρόνια θα έχουμε. Και την Ελλάδα σε πλήρη οικονομική υποδούλωση με τους εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας. Η μόνη διέξοδος είναι:
    • η επαναφορά μιας υποτιμημένης δραχμής με πλήρη άρνηση πληρωμής οποιουδήποτε χρέους.
    • Πλήρη αποχώρηση από διεθνείς οργανισμούς τύπου ΕΕ, (που μέσω των κοινών οικονομικών πολιτικών και την τελείως παράλογη ισοτιμία δραχμής ευρώ μας οδήγησαν στην πλήρη απογύμνωση της χώρας από κάθε παραγωγική δραστηριότητα)
    • εθνικοποίηση των τραπεζών των τηλεπικοινωνιών των διυλιστηρίων του ορυκτού πλούτου και κάθε καθοριστικής για το μέλλον της χώρας παραγωγικής δραστηριότητας,
    θέσπιση νέων δομών διοίκησης που θα επιβάλουν τον πλήρη οικονομικό έλεγχο και την διαφάνεια στη λειτουργία των επιχειρήσεων και συστήματα επιλογής στελεχών με πλήρη αποδοχή από αυτά του συστηματικού ελέγχου των πηγών εισοδήματός τους.
    • Πλήρης απαγόρευση συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων με μετρητά. Άρση του τραπεζικό απορρήτου για τις επιχειρήσεις και δημιουργία Τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων που θα υπόκεινται στον άμεσο έλεγχο των οικονομικών αρχών.
    • Τα ΜΜΕ τίθενται υπό πλήρη έλεγχο της κοινωνίας με διοικήσεις που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και εκπρόσωποι που ορίζονται από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Οι μέτοχοί τους δεν συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων.
    • Η αγροτική παραγωγή κατευθύνεται για τις ανάγκες διατροφής του πληθυσμού. Άνεργοι από τις πόλεις μεταφέρονται σε αγροτικές περιοχές με παροχή στέγης και τροφής για τις ανάγκες της παραγωγής.
    • Η βιομηχανική παραγωγή περνάει κάτω από την κρατική εποπτεία με πλήρη σχεδιασμό της παραγωγής και με γνώμονα τις ανάγκες του πληθυσμού.
    • Εκλογές με πλήρη αποκλεισμό όσων μέχρι σήμερα έχουν διατελέσει σε κυβερνητικές θέσεις, και σε ηγετικές θέσεις κομμάτων που έχουν κυβερνήσει,
    • θέσπιση οργάνου με αρμοδιότητες εισαγγελέα που θα έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, των κυβερνητικών και των επιχειρηματικών στελεχών. Τα μέλη του οργάνου θα έχουν θητεία το πολύ ετήσια και θα επιλέγονται με κλήρωση από ένα σύνολο έμπειρων εκπαιδευμένων οικονομικών στελεχών. Τα μέλη του οργάνου θα υπόκεινται σε πλήρη οικονομικό έλεγχο μετά τη λήξη της θητείας τους από την επόμενη διοίκηση.

    Σε τελική ανάλυση θα είμαστε που θα είμαστε φτωχοί τουλάχιστον ας χαράξουμε μια πορεία χωρίς καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Αυγενακη απο ντολμαδακια πως τα πας ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υπεράσπιση του μνημονίου και της τρόικας δεν είναι
    θεμελιώδης κανόνας του Ελληνικού Λαού αλλά των
    υπηρετών της. Αφού λοιπόν εσύ βρέθηκες σ’αυτήν
    την πλευρά(του υπηρέτη),υπερασπίσου τα συμφέροντά σου
    και τα αφεντικά σου και άσε τους άλλους να πιστεύουν
    αυτά που πιστεύουν. Θέλει πάντως θράσος χιλίων πιθήκων
    για να τα λες. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο λάθος έκαναν
    οι ψηφοφόροι σου όταν σε ψήφιζαν. Ευτυχώς δεν είμαι
    ένας από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε παιδιά,
    ΟΚ ικανή η Ντόρα, ικανότατος ο πτέρας της, αλλά εμείς θέλουμε ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ !!!!!
    Νέα πρόσωπα σε όλα τα κόμματα.
    Εχει πεθάνει το παρόν πολιτικό σκηνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ηρθε η ωρα
    για νεες επιδοτησεις στους φραγκατους
    ηρθε η ωρα
    για να ξαναπαρουμε του ολυμπιακους
    ηρθε η ωρα
    για να ξαναψηφισει ο χαχολος τον βιαστη του
    στο ονομα της αναπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oι Έλληνες υπαλληλοι της Μπίλντερμπεργκ, τα στρατιωτάκια της διεθνούς Μασσωνίας, τα ντοπροκοπρόσκυλα της Μητσοτακίκης οικογενειοκρατίας…εφορμούν.

    ΝΤΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ,
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΣΟΥ.
    ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
    ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΑ.

    ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ
    ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ.

    ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ!!!
    ΚΟΙΤΑΞΟΥ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑΡΙΘΜΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ,ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ YPOTAKTIKOI ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1993 -2009) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΓΩΣΑΝ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΜΝΟΝΤΑΣ KAI ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΥΦΛΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ, ΑΝΑΞΙΑ, ΚΕΝΟΚΡΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ.

    TO AΥΡΙΟ ΔΕ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΠΟΛΟΓΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

    ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑ-ΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ..

    ΦΤΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΤΟΡΑ, ΑΧΟΡΤΑΓΗ, ΑΝΑΞΙΑ, ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλη μορφή η Ντόρα με τα τρία επίθετα!!!
    Είχε στο pay roll γύρω στους 50 δημοσιοκάφρους και για το παραμικρό την τρώγαμε στην μάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΠΟΥ ΚΑΚΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΣΟΥΡΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H NTOΡA ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ THΣ ΔΥ.ΣΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΝΕΜΕΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΛΗΞΗ

    ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ) ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΡΓΟ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ,ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

    OΙ ΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΣΟ-ΝΤΟΡΟ-ΚΡΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λευτεράκη...

    η Ντορίτσα δεν ήτανε αυτή που ήθελε τα Σκόπια να μπούνε με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, και αργότερα άφηνε παράθυρο για αναγνώριση γλώσσας και εθνός Μακεδονικό;

    Ρε ούστ απ εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. NTOΡΑ=ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΘΩΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΔΕ ΔΡΑΧΜΟΒΟΡΑ, ΑΝΕΠΑΡΚH KAΙ ZHMΙΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΧΑΖΟΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΔΗΦΑΓΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ.

    ΕΠΙΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΝΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ,ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ) ΤΥΦΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.

    TA ΣΚΑΝΔΑΛΑ ,Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΟ ΣΤΟ DNA THΣ ΟΣΙΑΣ OIΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ ρε Αυγενάκη που μοστράρεις για
    Βουλευτής Ηρακλείου κατι αλλο μου θυμίζεις.

    Μήπως οι πρόγονοί σου κρατάνε απο Καύκασο μεριά;

    Με Γεωργιανό μοιάζεις Λευτεράκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γέμισε η λεωφόρος Σπύρου Λούη στο ΟΑΚΑ ,με εκατοντάδες φωτογραφίες με αποτυπωμένο το ρετουσαρισμένο νεανικό χαζοχαμόγελο της Nτόρας ( από την εποχη που ηταν η κακομαθημένη συμμαθήτρια του Μιζοφοράκου…)

    Η Ντόρα-κούλα η κόρη του εφιάλτη δράκουλα στήνει συνέδριο των δημοσυντήρητων σύμμαχων –υποτακτικών στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.

    Λάθος χώρο επέλεξες κυράτσα μου για πασαρέλα.

    Στο Γηροκομείο έπρεπε να κάνεις το συνέδριο σου κωλόγρια εκεί που οι συνομήλικοι σου θα σε εξέλεγαν παμψηφεί για σκιάχτρο στον Χάροντα .

    NTOΡΑ…Έχεις καταλάβει ότι έχεις τελειώσει,απο την πολιτική ζωή της ΕΛΛΑΔΟΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΑΙΡΕ ΝΤΟΡΑ ΑΧΟΡΤΑΓΗ !!!.

    Αλλοίμονο στην νιότη μου ,αλλοίμονο και στα καταραμένα τα γεράματα… .


    Αλήθεια πόσο άθλια είναι η γριά που θέλει να απολαύσει πράγματα που από χρόνια τάχασε.

    Ο Πλάτων και ο Πυθαγόρας θεωρούσαν τα γηρατειά όχι τέλος της ζωής αλλά αρχή της μακάριας ζωής..


    Η γριά είναι κακιά σαν γίνεται υπηρέτης της οργής και του γινατιού.


    Η Ντόρα θεώρει τα γηρατειά αφετηρία μιάς νέας πολιτικής σταδιοδρομίας….


    Ντόρα μου ,ο αγαθός και συνετός στα γηρατειά απολαμβάνει σεβασμό και αγάπη, εσύ επιζητάς το φτύσιμο ….το γιαούρτωμα … το ανάθεμα…

    Βρε ουστ από δω.

    Εδώ ο κόσμος χάνεται και η κωλόγρια πολιτεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήρθε η ώρα να ξεκουμ΄πιστείτε όλοι σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό, το οποίο συνέβη με το Μητσοτακέικο είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά.

    Η απόλυτη πολιτική "φούσκα".

    Ποτέ και κανένα άλλο πολιτικό "τζάκι" δεν "ξηλώθηκε" τόσο απόλυτα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο αυτό.

    Μιλάμε για γκρέμισμα, που οδηγεί στο βάραθρο, χωρίς κανένα ενδιάμεσο σημείο στήριξης.

    Ένας πραγματικός εφιάλτης, που δεν τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι ρε φίλε, οι Γεωργιανοί είναι παληκάρια, αυτόν τον κόβω για πρώτης τάξεως λαμόγιο, με λίγη δόση ασφαλίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή και άξια η Ντόρα, αλλά η Λογική μας λέει ότι, το παλαιό και φθαρμένο δεν μπορεί να ευαγγελίζεται το νέο και άφθαρτο.
    Και όπως λέει και το τραγούδι του Χατζή: "....Σέχω πιεί, σέχω χορτάσει, και η πίκρα σου έχει φτάσει μέχρι των χειλιών την άκρη...".
    Όλους τους τους έχουμε πιεί, τους έχουμε χορτάσει και δεν αντέχουμε άλλο.
    Ας απολαμβάνουν τα πλούτη τους και ας αφήσουν κατά μέρους τις δόξες και τα οφίτσια.
    Μας κατάντησαν άνεργους, φτωχούς, απαισιόδοξους, καταθλιπτικούς, αναξιοπρεπείς, περίγελω των πάντων.
    Ας φύγουν επιτέλους από τον δρόμο μας, πριν μας αναγκάσουν να αντιδράσουμε διαφορετικά.
    Και η υπομονή έχει τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.youtube.com/watch?v=BS3QOtbW4m0
    ηρθε η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. --------------------------------------------
    ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΕΜΕΤΟΣ..

    ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟΤΟΜΑ..

    ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕ Η ΔΡΑΚΟΥΛΙΑΡΑ?!

    ---------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειναι η ωρα να παρει συνταξη,και να παει στο καλο,τι να περιμενεις νεες ιδεες απο μια γυναικα σε κλιμακτηριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ειναι η ωρα να πατε στην κρεμαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ,
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ !!!!!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΞΟΥΜΕ Ο Λ Ο Υ Σ !!!
    ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ....
    ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ...
    ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑ !

    ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...
    ΕΚΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΟΙ ΔΕΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΕ 22 ΕΥΡΩ ΔΙΟΔΙΑ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ 6 ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ 2% ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΟΠΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΡΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΤΙ ΘΕς ΡΕ ΜΕ ΤΟΥς ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΟΥΣ;
    ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΝΑ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπράβο ρε αυγενάκη! μέ' κανες και γέλασα! όχι με την ανάρτησή σου αλλά με τα σχόλια που την ακολούθησαν!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βουλευτης εκλεγμενος με ΑΛΛΟ κομμα δεν νοηται να ειναι στη βουλη! Παραιτηθητε και τοτε θα δουμε κατα ποσο ο νομος Ηρακλειου θα σας τιμησει με τη ψηφο του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΛΕΝΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 1%, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ....
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το Ντορόκομμα ΔΗ.ΣΥ. μπορεί να είναι δήθεν «νέο», αλλά τα πρόσωπα είναι παλιά και συνυπεύθυνα γιά το χάλι της Ελλάδας, σήμερα. Και ως γνωστόν, δεν γίνεται να προκύψει κάτι νέο, από την ανακύκλωση του παλιού και ληγμένου υλικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ΝΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ...

    ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ,ΑΧΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΗΦΑΓΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΡΑΚΗΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    Η ΚΥΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ, ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ...

    Η ΝΤΟΡΑ , ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΦΕΡΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ (ΜΙΖΕΝΣ,ΑEGEAN,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ,ΑΓΕΤ,ΚΤΛ,)

    ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ , ΤΑ ΟΜΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ,ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΕΦΟΡΙΑ,(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ) ...ΚΤΛ…

    Κ Α Τ Α Ρ Α Μ Μ Ε Ν Η ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΡΑ-ΡΟΜΠΑ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΓΕΝΝΗΜΕΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν επιτρέπεται στους πονηρούς να άρχουν.

    Όσοι «ιδεολόγοι» τ’ αρπάζουν σιωπούν.
    Όσοι περιμένουν στην ουρά να φάνε χειροκροτούν!

    Το Μητσοτακέικο με τα φερέφωνα του και τους υποτακτικούς του προετοίμασαν και παρουσίασαν την Δημοκρατική Συμμαχία =Διαχρονική Ντοροκρατία για την τελική αφαίμαξη των δεινοπαθούντων πολιτών.

    Η Ντόρα αποτελεί το κακέκτυπο του πατέρα της.

    Η ίδια η Ντόρα αποτελεί το πλέον φθαρμένο πολιτικό υλικό και γύρω της έχουν ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΙ όλα τα φθαρμένα παλαιοκομματικά υλικά, που όχι απλώς αφαίμαξαν την χωρά , αλλά και την οδήγησαν στην ξενοδουλία και στον εξωφρενικό δανεισμό .

    Δεν χρειαζόμαστε αυτούς που καταχρέωσαν και έβλαψαν την Ελλάδα !!!

    Δεν γίνεται να χτίσουμε νέα οικοδομήματα με παλιά, με φθαρμένα υλικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ήρθε η ώρα, να δημεύσουμε όλη την περιουσία του Μητσοτάκη και της Μπακογιάννη, των Παπανδρέου, Καραμανλή, Σημίτη, υπουργών και βουλευτών, εκδοτών, μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου. Με ελικόπτερα θα φύγετε. 3 και ο κούκος και στο Σύνταγμα 100.000 αγανακτισμένοι. Έρχεται τσουνάμι, σε όσους υπέγραψαν την καταδίκη της Ελλάδας με το ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαχά χιχί,
    Από πού μπορώ νά ψωνίσω τήν γραβάτα?
    Καλά απάντησε μου διπλά:
    Γιατί ρέ κομματόσκυλο συνταξιοδοτήσαι σέ 3
    τέρμηνα καί εγώ πού πνευματικά σέ πουλάω καί
    σέ αγοράζω περιμένω μέχρι τά 70 χρόνια μου?
    Γιατί αυτή η ανισότητα ρέ κομματογαβγάβ?
    Έεεε απάντηση θά μού δώσεις?
    Σιγά τά ωά ρέ ορνυθόρυγχε...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. TA 38 ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χαχαχα δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω το άρθρο του μλκ.. Μου αρκούν τα σχόλια. Μα καλά που νομίζει οτι γράφει ο κύριος? Ήρθε η ώρα της Ντορούλας?!!!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση