GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουλτούρα – αντιΜέρκελ η Κριστίν Λαγκάρντ!...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/  Christin Lagard Καλή εξέλιξη για την Ελλάδα αν η «κυρία με τα Σαν...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη

Christin Lagard
Καλή εξέλιξη για την Ελλάδα
αν η «κυρία με τα Σανέλ»
πάρει το τιμόνι του ΔΝΤ
Δεν στοιχηματίζω.
Όμως, θεωρώ (λόγω προτέρου βίου) καλή εξέλιξη -σε κρίσιμη ώρα- για την Ελλάδα, αν η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ  αναλάβει την ηγεσία του ΔΝΤ.
Δύο, οι δεσπόζουσες θέσεις που δίνουν αέρα αισιοδοξίας και σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές.
Πρώτη, η στάση αντιΜέρκελ που έχει η κυρία με τα Σανέλ (όπως την αποκαλούν) πάνω στα εκρηκτικά προβλήματα που συγκλονίζουν την Ευρώπη.
«Ήπια φιλελεύθερη γραμμή» -όπως δηλώνει- απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη πρακτική της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Δεύτερον, βλέπει το ελληνικό πρόβλημα στο πλαίσιο πραγματικής αλληλεγγύης και κυρίως, είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε απόπειρα αναδιάρθρωσης, αυτές...
 τις ώρες, των χρεών Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας.
Αν, λοιπόν, πάρει το τιμόνι του ΔΝΤ…
Υπάρχει ελπίδα να υπερισχύσει της τραπεζικής τραχύτητας κάποια κοινωνική ευαισθησία. Που σήμερα με προεξάρχουσα την Μέρκελ είναι εντελώς απούσα από την Ευρώπη.
Σπουδαίο λόγο, επίσης, θεωρώ ότι μία γυναίκα σαν αυτή που γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της Ευρώπης μπορεί να οδηγήσει το σκληροτράχηλο ΔΝΤ και σε ανθρώπινους ρόλους.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ
Μια ημέρα πριν φτάσει στο Παρίσι ο Αμερικανός πρόεδρος, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη διεύθυνση του ΔΝΤ, υποσχόμενη να μη στρέψει την πλάτη στις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες όμως αντιδρούν.
Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα χρησιμοποιήσει στη νέα της θέση όλες τις γνώσεις ως νομικός, υπουργός, στέλεχος επιχειρήσεων και γυναίκα. Δήλωσε ότι δεν θα εστιάσει αποκλειστικά στην Ευρώπη και τόνισε ότι η τελική επιλογή δεν πρέπει να γίνει με βάση την εθνικότητα των υποψηφίων. «Το ότι είμαι Ευρωπαία δεν είναι πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα». Δήλωσε αντίθετη στην αναδιάρθρωση χρέους ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά σε ποιες. Δήλωσε ότι είναι «ήπια φιλελεύθερη, που πιστεύει στη ρύθμιση της αγοράς μέσω του κράτους». Ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά της, ακόμη κι αν η Δικαιοσύνη ανοίξει έρευνα εναντίον της για κατάχρηση εξουσίας, σε μια περίπτωση διαιτησίας που συνδέεται με τον Μπερνάρ Ταπί.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της μια μέρα πριν από την επίσκεψη Ομπάμα θεωρείται ότι έγινε για να βοηθήσει στη συγκέντρωση των απαραίτητων ψήφων. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα υποστηρίζουν τη Λαγκάρντ. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι υποψηφιότητες Λαγκάρντ και Κάρστενς (Μεξικό) είναι πολύ καλές, αλλά θέλει τον υποψήφιο με τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ «ψήφισε» Λαγκάρντ. Ο Κάρστενς είναι ο πρώτος υποψήφιος από μη ευρωπαϊκή χώρα. Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι είναι τουλάχιστον δύο οι υποψήφιοι. Ο Κάρστενς, διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού, θα πάει στη Βραζιλία για να επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη.
Οι χώρες του BRICS (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Ρωσία, Νότια Αφρική) ανακοίνωσαν ότι είναι εξοργιστικό να αναλαμβάνει τη διεύθυνση του ΔΝΤ αποκλειστικώς Ευρωπαίος (όπως θέλει η παράδοση) και ζήτησαν διαφάνεια και αξιοκρατία. Ωστόσο δεν έχουν συμφωνήσει σε υποψήφιο. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Νότιας Αφρικής διευκρίνισε ότι οι αντιρρήσεις των πέντε χωρών είναι για τη διαδικασία και όχι για τον κάθε υποψήφιο χωριστά, ούτε για την εθνικότητά του. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί ώς το τέλος Ιουνίου. Αλλά με την υποστήριξη Κίνας, ΗΠΑ και Ε.Ε. στη Λαγκάρντ, είναι μικρές οι πιθανότητες για άλλο πρόσωπο.
«ΑΕΡΑΣ ΣΑΝΕΛ ΣΤΟ ΨΥΧΡΟ ΔΝΤ»
Σε πρώτο επίπεδο όλοι βλέπουν στην 55χρονη Παριζιάνα Κριστίν Λαγκάρντ-Λαλουέτ τα λευκά της μαλλιά και τα Σανέλ συνολάκια της. Ενδεχομένως και την αδύνατη φιγούρα της πολιτικού και χωρισμένης μητέρας δύο παιδιών, αποτέλεσμα της μακράς θητείας της στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Κατά συγκλίνουσες πηγές όμως, η Λαγκάρντ είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτό, αν και με λιγότερες ειδικές ικανότητες από εκείνον που ελπίζει να διαδεχτεί: τον Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο ομοεθνής της, με διδακτορικό στα οικονομικά και γερό συναφές υπόβαθρο, ήταν σε θέση να διαχειρίζεται και τα ρίσκα με δεξιοτεχνία, λένε πρώην συνάδελφοί του στο ΔΝΤ. Η Λαγκάρντ;
Η -από το 2007- δεξιά υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έχει σπουδάσει νομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακά στις πολιτικές επιστήμες πριν εργαστεί σε νομική εταιρεία στο Σικάγο με ειδίκευση στα εργατικά και υποθέσεις αθέμιτου ανταγωνισμού. Σε αυτή την εταιρεία έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Αν εκλεγεί στο ΔΝΤ θα κατακτήσει ακόμη μία πρωτιά.
Οι υποστηρικτές της Λαγκάρντ εξαίρουν τις διαπραγματευτικές της ικανότητες και το γεγονός ότι φέρνει μαζί της τη γαλλική ιδέα «περί της αξίας των κοινωνικών παροχών και τη βούληση για έναν πιο πολυπολιτισμικό κόσμο». Οι Ευρωπαίοι θεωρούν σημαντικό να διατηρήσουν το πόστο του επικεφαλής στο ΔΝΤ καθ’ όσον διάστημα είναι ανοιχτά τα ζητήματα Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας. Ομως, αρκετοί αντιτείνουν ότι «για να επιλυθεί η κρίση της ΟΝΕ ίσως ήταν καλύτερα ο επικεφαλής να προερχόταν από χώρα εκτός Ευρώπης με μια φρέσκια και ανεξάρτητη ματιά», εκτιμά ο Τζιμ Ο’Νιλ της Goldman Sachs.
Οι παρατηρητές περιμένουν ότι αν η Λαγκάρντ εκλεγεί θα συνεχίσει να τάσσεται υπέρ της στήριξης της Ελλάδας, πιέζοντας όμως ταυτόχρονα για ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω περικοπές για μείωση του ελλείμματος.

7 σχόλια

  1. Κόψε μωρε τις μαλ...ες. Ποιές νεοφιλελεύθερες θέσεις υποστηρίζει η Μέρκελ, όταν παντού υποστηρίζει, μαζί με τους Γάλλους, αύξηση φόρων και τον Γερμανικό λεγομενο "κοινωνικό φιλελευθερισμό"!! Κι ο φίλος σου ο Σαμαράς κάτι παρόμοιο δεν ψελίζει; Με το μεγάλο κράτος που συντηρεί στη Γαλλία η Λαγκάρντ τάχει κάνει μπάχαλο στην Γαλλική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .
    ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ ,λίγα μέτρα από το ΣΚΑΙ είναι το ξενοδοχείο ΚΗΦΙΣΟΣ δίπλα στο ποτάμι θα γίνει ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , θα έρθουν να μείνουν μόνιμα 500 καθάρματα και θα αρχίσουν το εθνικό τους σπορ
    Ληστείες ,δολοφονίες ,βιασμούς , θα γίνουμε ο ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ .ΖΗΤΟΥΜΕ από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , και γενικά τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΕΣ ΝΑ ΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΝ .
    ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ , στο ξενοδοχείο ΦΟΙΒΟΣ κοντά στο ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με άλλα 500 καθάρματα ,αποβράσματα που θα αρχίσουν και αυτά τα καθάρματα ,αποβράσματα , ληστείες δολοφονίες βιασμούς .
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
    Επίσης να βρουν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και να τους πλακώσουν στο ξύλο το λιγότερο που μπορούν να κάνουν σε προδότες .
    Αντίσταση και αντίδραση τώρα να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι
    Διαφορετικά όλη η Αττική θα γίνει Άγιος Παντελεήμονας .
    Επιτάχτηκαν όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής με της συμφωνία ιδιοκτητών και των φορέων του κράτους , και των δήμων.
    Περνάμε στην επίθεση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΑ ΕΞΟΔΑ . ΦΑΡΜΑΚΑ , ΤΡΟΦΗ , ΣΤΕΓΗ ,
    ΕΞΟΔΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΕΞΟΔΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ , ΦΥΛΑΚΕΣ , ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΟΝΑΞΙΑΣ 410 ΕΥΡΩ Κ.Λ.Π
    ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ
    ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ .
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΩΧΩΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10.000.000 ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ'ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΛΟΙ ΤΟ 1922 ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΟΠΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Δανειστες απετυχαν να ενημερωσουν τους Λαους τους οτι 30 χρονια δανειζουν αερα σε αερα με απιστετο ρισκο, διοτι ολοι ετρωγαν καλα !!!
    Οι Δανειστες ειναι η φουσκα!!!
    και οχι η Ελλαδα.

    Οποιος δεν τοι καταλαβαινει, εχει μασησει στις Σοσιαλιστικες περιγραφες. Οπως εσκασε η Lehman ετσι να σκασουν και οι Δανειστες !!!

    Ερχονται και με περισο θρασσος απαιτουν!! υπογραφη ενυποθηκου ΔανειουΙΙ απο αυτον τον οποιον καλουν να τους κανει bailout.

    Οταν Δανειζεις αερα στον αεριτζη Δανειζομενο ( εστω) ποιος φταιει οταν ο δευτερος δεν εχει να πληρωσει??? χαχαχαχαα
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !

    Να πανε πισω στα ΔΣ και τα Κοινοβουλια τους και να πουν την αληθεια.
    Δεν θελουν ? δεν μπορουν ??
    κανενα προβλημα !! να σκασουν !
    τι ?? δεν ακουσα καλα ???
    θελουν προσημειωσεις για τα τους σωσουμε ???

    χαχαχαααα
    Εχω να τους προσημειωσω κατι αλλα δεν λεω….

    Στόχος είναι η Ελλάδα και ο πλουτοπαραγωγικός της ιστός, όλα γι αυτό γίνονται… Μας ετοιμάζουν και χειρότερα… Μόνο ελάχιστοι θ’ αντέξουν…
    ___________________________________
    Χτες να μην το ξεχασω οδηγηθηκε στο δικαστηριο της Αργεντινης και δικαζεται ο αναχωρησας δια ελικοπτερου τεως προεδρος ΝΤΕ ΛΑ ΡΟΥΑ.
    Να ζω να το δω και εδω.
    Να οδηγουνται ολοι τους στο Ειδικο Δικαστηριο, με αλυσιδες, σαν τον βιαστη φιλο, και αυτοι τετοιοι ειναι.______________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανοργασμικιά ξυλόκοτα ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση