GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εξεγέρσεις των Λαών και η δύναμη των Αγορών...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη Στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα κάθε ηγέτης ενός κράτους , ανεξάρτητα του αν έχει εκλεγεί μ...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα κάθε ηγέτης ενός κράτους , ανεξάρτητα του αν έχει εκλεγεί με δημοκρατικό τρόπο ή αν έχει καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία και ανεξάρτητα του τρόπου που την ασκεί , υπέρ ή εις βάρος του λαού του , μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποδειχθεί από τα παγκόσμια ΜΜΕ σαν τύραννος του λαού του. Ακόμα χειρότερα μπορεί ένας ηγέτης που ευεργετεί σταθερά το λαό του και αγωνίζεται για να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας του να στοχοποιηθεί από τους ισχυρούς της γης για να αντιμετωπιστεί τελικά σαν παγκόσμιος τρομοκράτης. Το κριτήριο για το πόσο χρόνο θα παραμένει στην εξουσία ένας ηγέτης δεν είναι τελικά η θέληση το λαού του ούτε το εθνικό έργο του .
Ειδικά , τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια και όχι μόνο, το κριτήριο αυτό είναι μόνο και μόνο, τα συμφέροντα των αγορών . Αυτές θα επηρεάσουν μέσα από...
τα ΜΜΕ , τα οποία ελέγχουν , την κοινή γνώμη για να αλλάξει με «δημοκρατικό τρόπο;» με εκλογές , μια κυβέρνηση ή ακόμα θα κινητοποιήσουν ιδιοτελείς και δυσαρεστημένους (που πάντα υπάρχουν) πολίτες για να την ανατρέψουν με ελεγχόμενες από ανθρώπους τους ταραχές .
Δεν νοιώθω καμία ανάγκη να αναζητήσω και να βρω αν ο δάκτυλος που κινεί τα νήματα , στην κορυφή της πυραμίδας των εξεγερμένων αυτή την περίοδο στις αραβικές χώρες και στη Συρία ειδικότερα , είναι αμερικανικός, αγγλικός, ή ισραηλινός. Μου αρκεί που γνωρίζω ότι ό δάκτυλος αυτός , όποιος και αν είναι , ανήκει στην ίδια γνωστή σε όλους μας οικονομική ΠΑΛΑΜΗ . Θα έλεγα ακόμα παραπέρα πως δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμένα ούτε και αυτές οι ίδιες οι προθέσεις των εξεγερμένων ή της ηγεσίας τους . Γνωρίζω πλέον , κάτι που με απελπίζει καθώς είναι τραγικό για το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας . Είναι πασιφανές πλέον πως όλοι οι Λαϊκοί αγώνες , ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ή μη , δικαιώνονται μόνο κατά το ΜΕΡΟΣ και το ΜΕΤΡΟ που αυτό συμφέρει τις αγορές . Είμαι θέλω να πω πεπεισμένος , ότι ο κάθε ΑΣΑΝΤ,ΚΑΝΤΑΦΙ ,ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ , Παπαδόπουλος ή ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ή ακόμα οι ΕΡΤΟΓΚΑΝ , ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ.λ.π. είναι αναλώσιμοι όταν αυτό υπαγορεύουν ή επιβάλουν οι σκοπιμότητες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και η καθαίρεση τους είναι εντελώς ανεξάρτητη (και συχνά αντίθετη) με το πραγματικό συμφέρον των κρατών και των λαών που κυβερνούν .
Θα ρωτήσω μόνος μου τον εαυτό μου ! Μα τι μήνυμα θέλεις να περάσεις σήμερα Πρωτομαγιά στους εργαζόμενους και ειδικά στου νέους δάσκαλε ; «Κάτσετε σπίτια σας !; Μην αγωνίζεστε !; Κάθε αγώνας είναι χαμένος από την αρχή του!»
Αυτά που γράφω τα γράφω κατά το πρόσταγμα του Διονύσιου Σολωμού που ορίζει ότι .. «Ωφέλιμον δια το Έθνος είναι ότι είναι Αληθές» και στη βάση αυτή θέλω να γνωστοποιήσω σε όλους ποιες είναι οι δυνατότητες και οι μεθοδεύσεις του αντιπάλου .
Η προτροπή μου όμως στους νέους και σε κάθε πολίτη που νοιώθει μέσα του μια φλόγα είναι . Βγείτε μπροστά σε κάθε αγώνα που σας εκφράζει και όπως έχω ξαναγράψει ΜΟΝΟ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ !
Ειδικά μια μέρα ορόσημο των εργατικών αγώνων και κατακτήσεων σαν την σημερινή , θα κλείσω με κάτι από την προσωπική μου εμπειρία .
Δεν θυμάμαι να έχει δικαιωθεί απόλυτα κανένας από τους πολλούς μικρούς αγώνες που έκανα για τη Δημοκρατία στη ζωή μου . Όμως και μόνο το ότι έδωσα αυτούς τους αγώνες δίνει τόσο μεγάλη ικανοποίηση που αξίζει να τη γευτεί κάθε νέος .
Στο κάτω – κάτω , δεν θυμάμαι ποιος το είπε αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια ότι : πραγματικά «ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ» ποτέ !

10 σχόλια

  1. Κρίσιμος Μαϊος

    Ο πιο κρίσιμος Μάης στην ιστορία του, ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ καθώς ως κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί προβλήματα που φαντάζουν αυτή τη στιγμή ανυπέρβλητα. Δεν είναι μόνο η οικονομική κατάσταση και το πλήρες αδιέξοδο, είναι και η εικόνα διάλυσης που εμφανίζει και που παραλύει το όποιο κυβερνητικό έργο. Το γεγονός και μόνο ότι οι ίδιοι οι υπουργοί (όπως ο Α. Λοβέρδος) παραδέχονται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δείχνει ότι πράγματι στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει ότι στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

    Οι δοκιμασίες που έρχονται είναι πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες μαζί δείχνουν ότι υπάρχει κυβερνητικό αδιέξοδο.

    Μέσα στην εβδομάδα φτάνει η τρόικα για τον έλεγχο που θα κρίνει την πέμπτη δόση του δανείου. Αν και οι πληροφορίες λένε ότι θα δοθεί η δόση, η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε μια πολύ σκληρή κριτική. Αν τα λόγια του Ντερούζ στην προηγούμενη επίσκεψη μας κακοφάνηκαν, περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει στην τωρινή συνέντευξη. Το απόλυτο χάος διαπιστώνουν οι δανειστές μας. Στις μεταρρυθμίσεις, τα οικονομικά στοιχεία, τις προθέσεις και τις αδυναμίες της κυβέρνησης. Σκεφτείτε ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο μας έβαλαν τρεις μήνες διορία να κάνουμε κάποια πράγματα κι έχουν περάσει έξι αλλά είμαστε σε χειρότερη θέση.

    Τη Δευτέρα η κυβέρνηση παρουσιάζει ακόμη ένα μακρόπνοο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με στόχο την είσπραξη 3,5 δις σε τρία χρόνια. Μοιάζει με τις υποσχέσεις που δίνει με το κιλό τους τελευταίους μήνες, αλλά ας την αφήσουμε να κριθεί εκ τους αποτελέσματος.

    Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τις 15 Μαίου θα πάει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο με μέτρα 26 δις. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση γενικολογεί, αλλά μόλις ανακοινωθούν οι περικοπές και οι νέοι φόροι, θα κλάψουν μανούλες.

    Σε πολιτικό επίπεδο ο Μάιος θα φέρει στην κυβέρνηση νέες αναταραχές, συγκρούσεις εσωτερικές και ίσως εμφύλιο λόγω των μέτρων που θα ανακοινώσει. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου, οπότε δεν αποκλείονται και οι ραγδαίες εξελίξεις.

    Θα κριθεί κατά πολύ, όμως, αν ο κ. Παπανδρέου θα θελήσει να κάνει restart με ανασχηματισμό και απομάκρυνση των βαριδιών που έχει.

    Τέλος, θα κριθεί αν θα πάει σε εκλογές μέσα στον Ιούνιο, Διότι αν η οικονομία πάει χειρότερα, αν οι αγορές πιέσουν περισσότερο για αναδιάρθρωση κι αν δεν υπάρχει φως στο τούνελ, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αναζητήσει στήριξη στο λαό.

    Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό είναι τι θα ξημερώσει για την οικονομία μέσα στο Μάιο. Δεν αποκλείεται δηλαδή να μπουν τις επόμενες εβδομάδες οι βάσεις για ένα πολύ σκοτεινό μέλλον. Πτώχευση, αναδιάρθρωση ή όπως αλλιώς θα λέγεται είναι το ένα σενάριο. Λύση χωρίς οδυνηρές συνέπειες για τους Ελληνες είναι το άλλο. Για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

    Πάντως, είναι σίγουρο ότι ο Μάιος θα αποδειχθεί για πολλούς «χειμωνιάτικος» μήνας.


    -- Οτι και να φέρει ο Μαης ευπρόσδεκτο θα είναι…
    Με κάθε τρόπο πρέπει η πράσινη συμορία να φύγει απ τον τόπο… Εχουν ρημάξει τα πάντα, εχουν ληστέψει τη χαρά μας, γκρέμισαν κατακτήσεις εργαζομένων απ το 1900…

    Εκλογές θαναι, λαική εξέγερση θαναι, μονο να φύγουν… να φύγουν Παναγίτσα μου,
    να φύγουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τρισέ “δείχνει” αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση.

    Σταμάτησε η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα

    Η τελευταία “ανεξήγητη” εκρηκτική άνοδος των spreads των ελληνικών ομολόγων που ξεπέρασε τις 1300 μονάδες για τα δεκαετή ομόλογα και η συνακόλουθη βύθιση της τιμής των ομολόγων λειτούργησε επιβεβαιωτικά των φημών περί αναδιάρθρωσης και των σεναρίων που διακινούνται κυρίως από το εξωτερικό.

    Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν η άνοδος των spreads οφείλεται στη φημολογία της αναδιάρθρωσης ή αν η φημολογία ξεκίνησε από την άνοδο των spreads.

    Η σοβαρότερη όμως εξέλιξη που συνδέεται και με τα spreads και με τις φήμες είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων από τη διατραπεζική αγορά, εκτιμώντας προφανώς ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος να συνεχίσει.

    Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου να περιορίσει τις υπερβολικές αντιδράσεις των αγορών στην αγορά των ελληνικών ομολόγων μετά τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδος και δεδομένου ότι η αγορά ομολόγων ούτως ή άλλως πρακτικά είχε σταματήσει να λειτουργεί, η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να δέχεται προς αγορά ελληνικά ομόλογα ώστε να περιορίσει αυτές τις αντιδράσεις.

    Ωστόσο, τις τελευταίες 15-20 ημέρες η ΕΚΤ σταμάτησε να αγοράζει ελληνικούς τίτλους.

    Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύτηκε από τις αγορές ως προεξόφληση μίας ειλημμένης απόφασης για επικείμενη και ταχύτατη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πιθανότατα μέσω και της επιμήκυνσης αποπληρωμής του παλαιού – προ Τρόικας – χρέους, το οποίο φτάνει τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Άλλωστε η ΕΚΤ γράφει ήδη λογιστικές ζημιές που προσεγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές ελληνικών ομολόγων, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα είχαν προσεγγίσει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική της ΕΚΤ να δέχεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ελληνικούς τίτλους ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας που συνεχίζεται κανονικά.

    Επιπλέον, η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών θα συνεχίσει να ενισχύεται με το νέο πακέτο εγγυήσεων ύψους 30 δισ., το οποίο είναι ακόμη αχρησιμοποίητο από τις ελληνικές τράπεζες.

    Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αρκετά στελέχη των dealing rooms συνδέουν την εκτόξευση των spreads καθώς και την ενίσχυση της φημολογίας περί αναδιάρθρωσης με το γεγονός της λήξης CDS (Credit Default Swaps), δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι ελληνικής χρεοκοπίας, τα οποία επίσης έχουν εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα στα ύψη.


    Απο 130..τον Οτωβριο του 2009…ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    μετα απο 18 μηνες 1300……!!

    Και ΣΚΟΠΙΜΑ μεσα στην Ελλαδα το Δντ(για το…”καλο μας..” ) ….και ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ με γελοια προσχηματα την ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…..παλι για το “καλο μας”….!!!!!

    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΕΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι κάτι έγραψες,απλώς διά νά γράψης!!

    Ή ώρα τού αφεντικού σου (gap)πάντως πλησιάζει καί λίγο μάς ένδιαφέρει,εάν είναι ""δάκτυλος ή πούλος"" τών Αγγλων ή Αμερικανών!!!

    Ούτως ή άλλως ακόμη καί διά αυτούς (εντολοδόχους του) ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ!!!

    Κάποια στιγμή,πολύ θά ήθελα νά μάς εξιστορήσης τούς αγώνες σου,διά τήν Δημοκρατία,έτσι διά νά ''μαθαίνουν"" κι οί νέοι καί νά παραδειγματίζονται,αφού είσαι καί ""δάσκαλος"",όπως λές!!!
    Εάν πάντως αποτέλεσμα τών αγώνων σου,είναι ή ποιότης τής σημερινής Δημοκρατίας (31 χρόνια),πολύ εύκολα θά σέ συμβούλευα,άστο!!....νά μάς λείπουν τέτοιοι αγώνες(!!!!),μέ σλόγκαν ""στόν αγώνα όλοι μαζί αλλά στήν στέπη χωριστά"" (όρα Άκης,Θείο βρέφος κι όλα τά υπόλοιπα μέλη τής ΜΑΦΙΑΣ/ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΠΑΤΣΟΚ)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....(εντολοδόχους του) ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ!!!

    Διόρθωσις :

    ....(εντολείς του) ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 1 Μαϊ 2011 1:36:00 μ.μ.
    Λες «Πάλι κάτι έγραψες,απλώς διά νά γράψης!!»
    Δεν κατάλαβες ,δεν πειράζει !!!!
    Η κουτσή καθαρεύουσα σου , διανθισμένη με χυδαιότητες της μορφής «""δάκτυλος ή πούλος"" τών Αγγλων ή Αμερικανών» δείχνει το ποίον σου σαν σχολιαστή . Ασχολούμαι μαζί σου , μόνο για να επισημάνω στους αναγνώστες πως για εσένα η Δημοκρατία βρόμισε πριν από 31 χρόνια ,(δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ) ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια σου μοσχομύριζε . Με τις χούντες και τα ξερονήσια , με τη χρυσή οκταετία του Εθνάρχη , τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων της και τις καλπονοθείες της , και ξανά τα ξερονήσια τα προηγούμενα χρόνια . Μια χαρά δημοκρατία απολάμβανες . Και ήλθε το ΠΑΣΟΚ πριν 31 χρόνια και σου τη χάλασε . Το ΠΑΣΟΚ έχει πράγματι μεγάλη ευθύνη, αλλά όχι γιατί κατέστρεψε την ανύπαρκτη δημοκρατία σας, αλλά επειδή Τότε είχε την ευκαιρία να θεμελιώσει στον τόπο πραγματική Δημοκρατία και την έχασε ή την άφησε σκόπιμα να χαθεί .. Αυτή είναι η τίμια ακομμάτιστη ματιά μου στα γεγονότα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΕ
    ΠΡΑΣΙΝΟΛΑΜΟΓΙΟ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ.

    ΑΛΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 'Η ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ
    Ή ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    --------------------------------

    173.000.000 ευρώ για συντάξεις …Εθνικής Αντίστασης , 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

    Η κυβέρνηση ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.

    Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα:

    (τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)
    - Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.

    -Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.

    -Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.

    -Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.

    -Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.

    -Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988

    -Τα παιδιά των …αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης".

    Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα;

    Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.

    (όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται , περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης).
    --------------------------------

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΠΡΑΣΙΟρφουνουδάκη
    επι του θέματος
    ή ΒΟΥΛΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΕ
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.


    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΑΣΟΚ
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΙΑ.
    ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν συνεργείς με τη διοίκηση στην αρπαγή ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ή αδιαφορείς , είσαι Εθνικόφρων και έχεις εξασφαλισμένο εκτός από ένα μερίδιο στο πλιάτσικο και μιά Λαμπρή Καριέρα στο Δημόσιο . Όταν καταγγέλλεις στη δικαιοσύνη τους κλέφτες του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ είσαι ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ και τίθεσαι υπό διωγμό από τους κομματικούς μηχανισμούς των κομμάτων εξουσίας . Σε αυτή την Ελλάδα ζούσα και ζω και το ήξερα αλλά είχα κακή ανατροφή . Με Είχαν μάθει από το σπίτι μου να αγαπώ την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ και να προσπαθώ να την προστατεύω . ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ και για αυτό μπορώ να απολογηθώ ,αλλά μπροστά σου και δημόσια ! με το όνομα σου και εσύ , Ζώο (καιρός να κατεβώ στο επίπεδο σου)αφου ακόμα δεν έχεις καταλάβει πόσο κακό κάνατε στον τόπο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟ ΑΝΙΑΤΟ ΕΙΣΑΙ
    ΠΡΑΣΙΝΟΠΡΟΥΦΙΑΝΕ.

    ΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΒΑΛΤΟΣ
    ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ..ΣΚΑΤΑ

    ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ
    ΜΕ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΑΝΑΠΝΕΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΡΕ ΚΕΦΑΛΑ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ" ΠΑΣΟΚ.
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ..ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχω βαρεθεί να το γράφω και εσύ να παριστάνεις πως δεν το διαβασες . Καμία σχέση με κανένα κόμμα και πολύ περισσότερο με τα κόμματα ΕΞΟΥΣΙΑΣ . Το έγραψα χιλιάδες φορές . Η μόνη σχέση που έχω με το ΠΑΣΟΚ (και αυτό βεβαία δεν είναι σχέση)είναι πως πίστευα πάντα και το πιστεύω ακόμα ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ !! Ξέρω ότι αυτό τσούζι αλλά για αυτό το λέω και για αυτό με βρίζουν τα εκ δεξιών λαμόγια . Αλλά και για τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ δεν έχω μασήσει τα λόγια μου και σίγουρα κάτι ψιλά μου σούρνουν και αυτοί . Για αυτούς που με κρίνουν για τα λεγόμενά μου , για την ουσία του άρθρου μου, έχω να πω πως λυπούμαι περισσότερο από αυτούς που είναι τα πράγματα όπως τα λέω αλλά όποιος βλέπει ένα κακό δεν είναι αυτός που το προκαλεί . Όσοι είστε νεότεροι μου θα προλάβετε να δείτε να διαμελίζονται κράτη όπως , πιθανολογώ η Λιβύη , ο Λίβανος η Συρία ,το Ιράκ που είναι έτυμο από καιρό και στο βάθος το Ιράν. Οι αγορές θέλουν μικρά αδύναμα κρατίδια . Η Γιουγκοσλαβία δεν σας λέει τίποτα . Δεν είμαι ευτυχής που βλέπω μακρύτερα από μερικούς από εσάς οι οποίοι με κρίνουν με το συναίσθημα και όχι με τη γνώση και τη λογική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση