GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις...

Alco: Οριακά μπροστά το ΠΑΣΟΚ,  Pulse: Οριακά μπροστά η ΝΔ... Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και περαιτέρω μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ ...

Alco: Οριακά μπροστά το ΠΑΣΟΚ,  Pulse: Οριακά μπροστά η ΝΔ...

Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και περαιτέρω μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, οι Οικολόγοι με 2% και το Άρμα Πολιτών με 1,1%.
Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά...
 τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί.
Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωσταντίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.
Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, και πολύ χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.
Το 3,5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.
«Ισοπαλία» υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς και οι δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 20,5%, με το 56% των ερωτηθέντων να μην επιλέγει κανέναν από τους δύο.
Επίσης, το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας.
Τέλος, το 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
 Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

9 σχόλια

  1. ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΠΙΑ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κοινό σημείο έχουν ο Γιώργος με τον Ολι ;;;;;;;;
    Μα το Saint Paul, Minnesota , ΗΠΑ!!
    ___________________________________
    Γεώργιος Α. Παπανδρέου

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και ο ενδέκατος πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας από τις 6 Οκτωβρίου 2009, μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

    Γεννήθηκε το 1952 στο Σαιντ Πωλ (St Paul) της Μινεσότα (Minnesota), Η.Π.Α., όπου ο πατέρας του, ο μετέπειτα πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, κατείχε πανεπιστημιακή έδρα. Μητέρα του είναι η Μαργαρίτα Τσαντ, από το Έλμχερστ (Elmhurst) του Ιλινόι (Illinois) των ΗΠΑ. Είναι επίσης εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Γενέτειρα της οικογενείας Παπανδρέου είναι το Καλέντζι της Αχαΐας.

    Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έχει ζήσει και εργαστεί σε διάφορες χώρες (Η.Π.Α., Σουηδία, Καναδάς). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και σουηδικά.

    Είναι παντρεμένος με την Άντα Παπαπάνου και έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (από προηγούμενο γάμο, 1982) και τη Μαργαρίτα-Έλενα (γενν. 1990).

    Ολι Ρεν
    ___________________________________
    Description: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/Olli_Rehn.jpg/225px-Olli_Rehn.jpg

    Olli Rehn Ilmari (γεν. 31 Μαρτίου, 1962) είναι μια φινλανδική πολιτικός, που σήμερα υπηρετεί ως Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Δημοσιονομικά Θέματα. Προηγουμένως, είχε διατελέσει Επίτροπος για τη Διεύρυνση . Εργάσθηκε διάφορες πολιτικές θέσεις στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, καθώς και στη Φινλανδία.
    Γεννήθηκε το Mikkeli στην Ανατολική Φινλανδία , ο Ρεν σπούδασε οικονομικά, διεθνείς σχέσεις και δημοσιογραφία στο Κολέγιο Μακάλεστερ,Saint Paul, Minnesota , ΗΠΑ.

    Πήρε μεταπτυχιακό πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι το 1989 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1996, με θέμα "κορπορατισμό και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας στο Μικρό ευρωπαϊκά κράτη».

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ...ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑ...
    ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΩΔΙΑΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που του μένει να κάνει ο ΒΛΑΚΑΣ Αμερικανο-Εβραίος ειναι αιφνιαδιαστικά να σηκωθεί να φύγει
    ώστε να μην τον πάρουμε χαμπάρι.

    Η μόνη αιφνιδιαστική κινηση που του μένει να κάνει του ΒΛΑΚΑ του Αμερικανο-Εβραίου μεσα στο Σαββατοκύριακο είναι να πάρει το πουλο και να φυγει μαζί και με την παρέα του...

    ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΑΛΛΟ!
    ΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΣΣΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Γιωργάκη μαλάκα δεν ήρθαμε για πλάκα"..

    "Γιωργάκη μαλάκα δεν ήρθαμε για πλάκα".. αυτό είναι το σύνθημα που ακούστηκε και ακούγεται στην Πλατεία Συντάγματος και σε άλλες πλατείες πόλεων.

    Νομίζουμε, πως αποτελεί την "καλύτερη" απάντηση στο "πολιτικό αισθητήριο" του Πρωθυπουργού ο οποίος έχει ζητήσει "γκάλοπ" από εταιρία για να....μας αποδείξει ?
    ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών λέει "στηρίζει" τις επιλογές και τις κινήσεις του..
    "Στηρίζει" την Κυβέρνησή του και εξακολουθεί να διατείνεται ότι το 2009 ο Ελληνικός Λαός τον εξέλεξε για να μας "δολοφονήσει" !

    Τώρα, δε θέλουμε να φανούμε κακεντρεχείς, ούτε εμπαθείς απέναντι στο Θεσμό πρωτίστως αλλά και το πρόσωπο όμως, εφόσον ο Πρωθυπουργός δεν ακούει, από εκεί κοντά - από τη Βουλή-, τα συνθήματα αυτά των Αγανακτισμένων πολιτών τότε, καλά θα κάνει να πάει μια βόλτα μέχρι το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης για του εξηγήσει η Υπουργός του κ. Διαμαντοπούλου τι εννοεί όταν λέει:

    "Έχουμε απέναντί μας σύσσωμη την αντιπολίτευση και το μισό ΠΑΣΟΚ" !
    Να του πει με απλά μαθηματικά, (δηλαδή μια διεθνή γλώσσα , που φανταζόμαστε μπορεί να κατανοήσει) ότι και μαθηματικά ο Ελληνικό Λαός είναι απέναντί του σε συντριπτική πλειοψηφία.

    Στην ανάγκη αν δεν καταλαβαίνει "Μαθηματικά" , ας του τα πει στα Αμερικάνικα που καταλαβαίνει... !

    Σε αντίθετη περίπτωση, έχει ΗΘΙΚΗ υποχρέωση να μας πει "Τι Πίνει" και να δώσει και σε μας για να βλέπουμε και να ζούμε τα πράγματα τόσο "Ρόδινα" όσο τα βλέπει κι αυτός!!

    Πρωτίστως, να μας δώσει, σε όλους τους Έλληνες και στον κάθε έναν, το μισθό του κι ας κρατήσει τα υπόλοιπα για τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανεμιζες σημαιακια στους ολυμπιακους και στην πορτογαλια αγραμματε κομπλεξικε νεοπλουτε χαχολε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:

    11:00 ΞΥΠΝΑΜΕ
    11-13:00 ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ
    13-15:00 SHOPPING/ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΑ
    15-18:00 ΦΑΓΗΤΟ/ΣΙΕΣΤΑ
    18-21:00 ΑΓΑΚΑΚΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ SKAI, MEGA, ZOUGLA, ΚΛΠ.

    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 29 Μαϊ 2011 9:51:00 π.μ.

    και το δικο σου προγραμμα σιχαμερη πασοκοπουστα:
    10:00-23:00 kanapes
    23:00-10:00 ypnos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ?ΠΩΣ ΔΙΝΟΥΝ 41% ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΗΜΑΞΕΙ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ,ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ,ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ,ΘΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ?ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΟΜΙΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΠΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξυπνα κοροιδο
    σε προειδοποιησε το σκαι και η πρετεντερω οτι οι ολυμπιακοι και το ευρω οδηγουν στη χρεωκοπια;
    θυμησου οτι καποιος σε προειδοποιησε και συ τοπαιζες επιχειρηματιας.
    ξυπνησες τωρα,αγραμματο τσογλανακι της αγορας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση