GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να τελειώνει ο νόμος Βενιζέλου...

Από το marketingweek.gr Στην ανώμαλη περίοδο στην οποία βρισκόμαστε, τα στατιστικά στοιχεία τα οποία εμφανίζονται πρέπει να αντιμετωπί...

Από το marketingweek.gr
Στην ανώμαλη περίοδο στην οποία βρισκόμαστε, τα στατιστικά στοιχεία τα οποία εμφανίζονται πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιφύλαξη. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία της Media Services για την τεκμαρτή διαφημιστική δαπάνη, μας δίνουν μια εικόνα της αγοράς, τουλάχιστον σε σχέση με τον όγκο της διαφημιστικής δαπάνης.
Η εικόνα για το πρώτο τετράμηνο δείχνει μια πτώση κατά 18,8%, η οποία είναι μεγαλύτερη στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά και μικρότερη για τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Η πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις τιμές της διαφημιστικής δαπάνης είναι, βεβαίως, τελείως διαφορετική. Εδώ είναι προφανές ότι οι εκπτώσεις στους τιμοκαταλόγους, σε μια περίοδο που πάρα πολλά Μέσα Ενημέρωσης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εξαφάνισης, δεν μπορεί παρά να είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που...
υπήρχαν στο παρελθόν.
Τα Μέσα στη φάση αυτή, δεν κάνουν μακροχρόνια πολιτική. Έχουν ανάγκη να αντλήσουν και το τελευταίο ευρώ που μπορεί να τους διαθέσει η αγορά. Η οικονομία γενικότερα, επίσης έχει ανάγκη να αξιοποιηθεί και ο τελευταίος παραγωγικός πόρος, με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.
Με αυτά τα δεδομένα ο νόμος Βενιζέλου, ο οποίος θέτει όρια στη διαφημιστική δαπάνη, αποδεικνύεται περισσότερο προβληματικός παρά ποτέ. Καθώς η αγορά συρρικνώνεται δραματικά (γιατί είναι προφανές ότι η συρρίκνωση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφει η Media Services), τα Μέσα επιδιώκουν να διατηρήσουν κατά το δυνατόν τα υφιστάμενα συμβόλαιά τους (που συνδέονται άμεσα με τους τιμοκαταλόγους τους) και ταυτόχρονα να προσελκύσουν διαφημιζόμενους για τον κενό χώρο και χρόνο, για την παραγωγή του οποίου εξακολουθούν να πληρώνουν.
Έχουν, λοιπόν, ανάγκη να διαφοροποιήσουν την πραγματική τους τιμολόγηση ανάλογα με τις καμπύλες ζήτησης του κάθε συγκεκριμένου πελάτη. Πρόκειται για ανάγκη επιβίωσης αντίστοιχη με αυτή που έχει ο κάθε εμπορευόμενος αγαθά και υπηρεσίες, ο οποίος κάνει «παζάρι» με τον πελάτη στο μαγαζί του.
Οι διαφημιζόμενοι -πολλοί από τους οποίους είναι επίσης σε κατάσταση απόγνωσης- έχουν και αυτοί ανάγκη να βρουν τον φθηνότερο δυνατό διαφημιστικό χρόνο, ενώ και οι διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν ως ενδιάμεσοι τεράστιους κινδύνους, έχουν επίσης κάθε λόγο να διαφοροποιήσουν τις τιμές της δικής τους ανάληψης κινδύνου, η οποία έχει αλλάξει δραματικά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Όλα αυτά, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον μυστικά στην αγορά, γίνονται σε πλήρη γνώση όλων των πλευρών. Κανείς δεν κοροϊδεύει κανέναν.
Το μόνο που κάνει ο νόμος Βενιζέλου στη φάση αυτή, είναι να εμποδίζει αυτές τις προσαρμογές και να ωθεί τους συναλλασσόμενους να επιτύχουν τους ίδιους στόχους με νομότυπες μεθόδους που αφορούν σε άλλες παραμέτρους (π.χ. διαφοροποιήσεις στον χρόνο αποπληρωμής), ή ακόμα και με μη νομότυπες τεχνικές, κάτι που έχει προκαλέσει μάλιστα προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης.
Όλα αυτά βέβαια είναι τελείως μάταια και ατελέσφορα, αφού ακόμα και αν ήταν σωστός ο νόμος Βενιζέλου (που δεν ήταν), δεν μπορεί να ισχύσει σε περιόδους έκτακτης ανάγκης και μεγάλων αλλαγών, όπως είναι η σημερινή.
Πρέπει να αλλάξει και μάλιστα άμεσα, έστω και αν αυτό σημαίνει αναστολή της ισχύος του, μέχρι να σταθεροποιηθεί και πάλι η αγορά, με τον όρο βέβαια της διαφάνειας των σχετικών συναλλαγών.

5 σχόλια

  1. Κακή εβδομάδα,
    καναπε/νόβιοι...και καμπινε/νόβιοι
    πρόθυμοι ΠASSOK-ΛΑγΟΣ και Δρακουλο-αναλώσιμοι.

    Και μέτρα για την κάσα σας
    και μόνο μέχρι 15-Ιουλίου χρήμα.

    Μετά απο το Καστρί.... σε ΕΣΑΣ.
    η Μάγκυ θα μοιράζει ομόλογα...
    για τον ΚΩΛΟ σας.
    Με τις υγείες σας +


    μύρισε το πτώμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIORGOS. Οταν κάνεις τέτοια ρουσφέτια μπορείς να ζητάς θυσία απο εμάς ;

    Πές μου πόσοι είναι αποσπασμένοι στη Μονάδα Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων ;
    Xαχαχαχαχα

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ δες ότι μεταξύ των αποσπασμένων είναι και η πρώην νομάρχης Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

    Σημεία και τέρατα από ρουσφέτια συμβαίνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο και στην Μονάδα Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων, μια υπηρεσία του Μαξίμου στην οποία έχει αποσπαστεί άγνωστος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και είναι επίσης άγνωστο πόσοι έχουν προσληφθεί ως σύμβουλοι σε αυτή. Μεταξύ των αποσπασμένων και η πρώην νομάρχης Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βαγγελιώ Σχοιναράκη που στη μέση της σχολικής χρονιάς άφησε το σχολείο που υπηρετούσε και αποσπάστηκε στο γραφείο του Παπανδρέου για να σώσει τη χώρα με τις γνώσεις της και τις πολιτικές της περγαμηνές.

    ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ...ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΥΖΑΡΟΥΔΕΣ "ΜΑΜΑΔΕΣ"... ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται συναίνεση, αλλά …γιατρό ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ
    -----------------------------------
    «Η συναίνεση δεν χτίζεται με πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο ούτε μπορεί να ζητείται από ανθρώπους που δεν λειτούργησαν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».
    (Παπανδρέου 2009)

    «Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια του πρωθυπουργού [Καραμανλή] να βρει συνενόχους στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησής του»
    (Παπακωνσταντίνου, Φεβρουάριος 2009)

    Ορίστε γιατί ο Α. Σαμαράς δεν θα πρέπει να συναινέσει.

    Επειδή ο Πρωθυπουργός της χώρας και το οικονομικό επιτελείο συμφωνούν για τη μη …συναίνεση.
    Αν δε λάβουμε υπόψη τη ρήση του κυρίου Βενιζέλου:
    Α. «πρέπει να ανακτηθεί επειγόντως η ικανότητα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας» που στρογγυλεύτηκε με τη συνέχιση
    Β. «η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη Δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τότε :

    Δεν πρέπει να συναινέσει κάποιος με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει την …πολιτική διεύθυνση της χώρας, οπότε πώς να συναινέσεις με τον αναρμόδιο ;

    Η πολιτική διεύθυνση περιλαμβάνει το …όλον, οπότε με τι διαφωνήσεις για να επικαλεστείς συναίνεση ; Με τον εαυτό σου ;
    Αφού η κυβέρνηση δεν κυβερνά αλλά την πολιτική διεύθυνση την έχουμε όλοι μαζί να διαφωνήσω με τον καθρέπτη ; … έτσι βέβαια δικαιολογείται και η ρήση του κυρίου Πάγκαλου… Άσε που ο κακομοίρης τόσα χρόνια νόμιζα ότι ψήφιζα ο αφελής για επιλογή κυβέρνησης και τελικά είχα ομάδα χωρίς προπονητή και στρατό χωρίς στρατηγό….

    Η ουσία δεν είναι λοιπόν η αποτυχία ή επιτυχία των μέτρων το Μνημόνιο Ι ή ΙΙ, ή η επιμήκυνση, ή η ήπια αναμόρφωση.

    Τα νούμερα εξάλλου αποδεικνύουν την επιτυχία.
    Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι πίνουν και δεν μας δίνουν, γιατί αν πιστεύουν ότι μας αραδιάζουν …. ούτε η πολιτική διεύθυνση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ούτε η οικονομική διαχείριση,
    παρά μόνο η επιστήμη με τις άσπρες μπλούζες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έβλεπα στην ΤV αυτούς τους αλήτες κομματοσκυλα νεολαίους που με τον πιο αισχρό τρόπο έβριζαν το αντίπαλο κόμμα χρησιμοποιώντας ακόμα και σεξοκουκλες από αυτές μάλλον που έχουνε για να κάνουνε ερωτα,και αναρωτιέται κανείς τι καριοληδες θα γίνουν κι αυτοί όταν η κακή μοίρα της Ελλάδος θα τους κάνει βουλευτες.
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΚ....ΟΛΕ..ΠΑΣΟΚ ΟΛΕ..ΟΛΕ..ΟΛΕ !!!
    Να μια πρωτιά που μας χάρισε το ΠΑΣΟΚ: Οι 20 χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες χρεωκοπίας

    Οι 20 χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες χρεωκοπίας με βάση την τιμή των CDS (Credit Default Swaps)
    ΧΩΡΑ Τιμή CDS

    No. 20 ΠΟΛΩΝΙΑ 140
    No. 19 ΙΣΡΑΗΛ 147
    No. 18 ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 151
    No. 17 ΒΕΛΓΙΟ 156
    No. 16 ΤΟΥΡΚΙΑ 164
    No. 15 ΙΤΑΛΙΑ 167
    No. 14 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 201
    No. 13 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 203
    No. 12 ΡΟΥΜΑΝΙΑ 230
    No. 11 ΟΥΓΓΑΡΙΑ 260
    No. 10 ΚΡΟΑΤΙΑ 264
    No. 9 ΙΣΠΑΝΙΑ 275
    No. 8 ΒΙΕΤΝΑΜ 305
    No. 7 ΛΙΒΑΝΟΣ 359
    No. 6 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 450
    No. 5 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 612
    No. 4 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 662
    No. 3 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 663
    No. 2 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 1026
    No. 1 ΕΛΛΑΔΑ 1393

    Γιώργο γερά με τσαμπουκάααα
    Στον πλανήτη Γή
    Δεν υπάρχει τέτοιος ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ, πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση