GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέντευξη του προέδρου του Αρείου Πάγου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον....

"Τα πολιτικά πρόσωπα η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τα αγγίξει για πράξεις που κάνανε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους". Τι δήλωσ...

"Τα πολιτικά πρόσωπα η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τα αγγίξει για πράξεις που κάνανε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους". Τι δήλωσε ο Γ. Καλαμίδας στον "Αχελώο tv" και στον Μάκη Μάκκα

Αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος διατύπωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας ο οποίος απέδωσε την ατιμωρισία των πολτικών στην προστασία που τους παρέχει το σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία.
Σε συνέντευξή του o πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο "Αχελώος t.v." και στο Μάκη Μάκκα ξεκαθάρισε πως «η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει τα πολιτικά πρόσωπα για πράξεις που κάνανε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Υπάρχει το Σύνταγμα και ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών» και πρόσθεσε πως...
 το μόνο που μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη είναι να τους στείλει στην Βουλή και αυτή να αποφασίσει αν μετά θα τους στείλει στην δικαιοσύνη. Όμως μετά προκύπτει το πρόβλημα των παραγραφών.
Ο πρόεδρος δηλώνει πως οι περισσότερες υποθέσεις φτάνουν καθυστερημένα στην δικαιοσύνη και έτσι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Έτσι έγινε με το Βατοπέδι όπου απεφάνθη ότι ήταν παραγεγραμένη (η υπόθεση) οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι»
Ο Γ. Καλαμίδας εξηγεί ότι αυτό ισχύει βάσει νόμου που θεσπίστηκε για να υπερασπιστεί τους βουλευτές από τυχόν απόπειρες εκβιασμού τους και πως όσο ο νόμος ισχύει η δικαιοσύνη δεν μπορεί παρά να τον σέβεται και εξηγεί πως «Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να γίνει συνταγματική μεταρρύθμιση.»
 Όμως εκφράζει τους φόβους του ότι σε περίπτωση που οι επόμενες εκλογές φέρουν, όπως όλα δείχνουν, επτά και περισσότερα κόμματα στην Βουλή η λήψη κεντρικών αποφάσεων από μια οικουμενική κυβέρνηση δεν θα είναι εφικτή.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κυβέρνηση Ζολώτα: «Η συγκυβέρνηση Ζολώτα δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις η χώρα πήγαινε με αυτόματο πιλότο!». Θεωρεί δε πως «Το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί» και τονίζει πως «πρέπει να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία, αλλά αυτό αφορά την πολιτική και τους πολιτικούς».
Για τους εκπρόσωπους της δικαιοσύνης πιστεύει ότι «Δημιουργούνται εντυπώσεις εις βάρος μας από μια δυο υποθέσεις που απασχολούν τα Μέσα και οι οποίες καθυστερούν» όμως ο ίδιος εξηγεί πως δεν βλέπει δόλο σε αυτές τις υποθέσεις αλλά πραγματικό φόρτο εργασίας των ανακριτικών αρχών, κάτι που έχει διαπιστώσει ο ίδιος έχοντας ζητήσει επίσημη ενημέρωση από ανακριτές για την πορεία ορισμένων υποθέσεων.

12 σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥΡΧΕΤΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
    ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΩΡΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΑΝΤΕ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ.
    ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΑ.
    ΣΕ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ.
    ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΣΤΕΛΕΝΕΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΑΤΟΥΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατηρώ τελευταία ότι στην επαρχία υπάρχουν εξαιρετικοί δημοσιογράφοι που κάνουν ποιοτικες και αξιόλογες δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατηρώ τελευταία ότι στην επαρχία υπάρχουν εξαιρετικοί δημοσιογράφοι που κάνουν ποιοτικες και αξιόλογες δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δικαιοσύνη όμως έχει τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες της όταν κάνει στραβά μάτια για τα κατορθώματά τους, στην πορεία της ανέληξης τους και την μεταπήδηση στην ασυλία των ανωμημάτων τους.

    Παράδειγμα πρώτον...
    Το τμήμα του υπουργείου δικαιοσύνης επαφείει στα ένστικτα του θύτη την τακτοποίηση μιας καταγκελίας ενός θύματος .. ειδού το μεγαλείο ...

    http://www.panoramio.com/photo/34049480
    Δεν γουστάρη ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ και δεν απαντάει! σε ποιον και γιατί να δώσει λόγω?

    http://www.panoramio.com/photo/34049461
    Ε!!! όχι και να ελέγξουμε τον θύτη!!! ΤΙ στο διάολο θα πάμε κόντρα στ΄ ανοικτό μας το ΜΑΤΙ?

    Παράδειγμα δεύτερο ..
    ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ..
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html ..

    Και ποιος θα τους ελέγξει??
    Μια σκηνοθεσία εμπαιγμού της Εκκλησίας του Δήμου Σκύρου.
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλή είναι η αυτοκριτική.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακας ενας δημοσιογραφος διεισδητικος που αν εγραφε πανω αριστερα MEGA θα εκανε ρεσιταλ σοβαρης δημοσιογραφιας.Τον εφαγε η ρουφηχτρα της επαρχιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο ρε μεγάλε .
    Ωραία τα λες.
    Η δικαιοσύνη δηλαδή είναι φτιαγμένη μόνο για τους φτωχούς.
    Κι εσείς την υπηρετείτε .
    Είστε φοβεροί.
    Ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κοινη λογική είναι οι ερωτήσεις σου. μη τρελαίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή η κριτική στους πολιτικούς.Αλλά δε φτάνει.
    Για να είναι αντικειμενικός ο κ. Καλαμίδας θα έπρεπε να καυτηριάσει πρώτα το δικό του χώρο!
    Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ο Κόλλιας με τις παρεμβάσεις του στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
    Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν και ο Σανιδάς με τις παρεμβάσεις και την αδράνειά του στο σκάνδαλο της Ζήμενς,που έδωσε τη δυνατότητα στους Χριστοφοράκο και Καραβέλλα να διαφύγουν στο εξωτερικό!
    Κρίνε το χώρο σου αυστηρά και άσε τις υποκρισίες.
    Δίκαζε ΔΙΚΑΙΑ όλους και όχι μερικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια Μάκη. Εισαί το πιο αξιόλογο άτομο στον νομο Αιτωλοακαρνανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι, είναι καλός. Αυτό είναι αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση