GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια… κίνηση βουλευτών;

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΥΠΑΡΧΟΥΝ θεωρίες . Ο καπιταλισμός μας τα έδωσε(;) κι ήρθε η ώρα να (μα...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ θεωρίες. Ο καπιταλισμός μας τα έδωσε(;) κι ήρθε η ώρα να (μας) τα πάρει πίσω. Και δεν ξόδευε μόνο ο πλούσιος περισσότερα από όσα παρήγε. Και ο τελευταίος ευρωπαίος πέρασε τις «ωραίες» στιγμές του υπερκαταναλωτισμού και ήρθε η «άμπωτις». Και, βέβαια, δικαιούται και η τελευταία χωριάτισσα (άλλοτε ξύπναγε ξημερώματα για τα καπνά) να νοιάζεται για «άι λάινερ» και να πληρώνει για «Μπόντι λάιν», αλλά ο καπιταλισμός άλλα κελεύει και… εκδικείται.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ πανευρωπαϊκά, σήμερα, και προηγήθηκαν άλλες. Με τον πιο σύγχρονο και πολιτισμένο τρόπο και με...
ΜΑΤ «αχρηστεμένα». Στην Αθήνα της… βουλής και στη Θεσσαλονίκη του Λ. Πύργου. Με την οργή ελεγχόμενη και τις μολότοφ άσκαστες στην τσάντα ξεσκέπαστων κουκουλοφόρων. Με τα κόμματα εκποδών και τις «ιδεολογίες» σε απόσταση ασφαλείας. Δεν πνίγηκε η οργή του κόσμου-πνίγηκε η προσδοκία κάποιων να «κάψουν την Αθήνα».
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ έξω απ’ τη βουλή και μετρήσαμε υψωμένες γροθιές που εναλλάσσονταν με μούντζες. Έξω οργή, μέσα… σιωπή και οι διπλοσκοπιές μη μας πάθουν κάτι και γίνει το «επάγγελμα» λιγότερο ελκυστικό. Οι εθνοπατέρες συνεδρίαζαν. Για το καλό μας. Για τα προβλήματα του κόσμου κι είχαν πολλές νύχτες να κοιμηθούν.
ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν βγήκε να «μιλήσει» στους συγκεντρωμένους (αν ήταν για παρέλαση είτε γιορτή, θα συνωθούντο στην εξέδρα), δεν βγήκε στο μπαλκόνι υπουργός να απορροφήσει τους κραδασμούς κι ούτε κοινός εκπρόσωπος των κομμάτων στο «γυαλί». Κι ύστερα; Τι άλλο δεν έκαναν τα παλικάρια και οι νιες, τι αποφεύγουν σαν τον διάολο κι ούτε μια παραίτηση να εκτονώνει την οργή του κόσμου;
ΔΕΝ έκαναν μια κίνηση βουλευτών κι ένα κίνημα πολιτικών πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Δεν λειτούργησαν διακομματικά για μιαν υπερκομματική επιτροπή που θα συντάσσονταν με τον λαό. Αυτοί, λοιπόν, οι… ανιδιοτελείς εκπρόσωποί μας, βολεμένοι από χίλιες μεριές και με αμέτρητα προνόμια, δεν (συν)αποφάσισαν να κάνουν πίσω. Να μετριάσουν τις δαπάνες για πάρτη τους, να κάνουν μια μικρή θυσία για την Ελλάδα των πενομένων ελλήνων, για την τιμή των όπλων τους και για την αξιοπρέπεια των πολιτών. Δεν είπαν να μας ξαλαφρώσουν από τα μεροκάματα των φρουρών και τον απείραχτο μισθό τους (αποζημίωση…), απ’ τις συντάξεις και τα «δεδουλευμένα» συνταξιούχων του σιναφιού τους.
ΚΙ ήταν ζάχαρη στο ψωμάκι τους η «διακριτική» διαμαρτυρία του κόσμου. Πρόταση; Αντικαταστήστε τους, ως πρόσωπα, στις καρέκλες της εξουσίας.

10 σχόλια

  1. Η δημοκρατια εχει κανονες νομους συνταγμα Οποιος εχει αγανακτιση ας κανει κομμα και να ζητησει τη ψηφο μας στις επομενες εκλογες Τωρα εχουμε εκλεγμενη κυβερνηση που εχει εντολη να βγαλει τη χωρα απ`τη κριση που δημιουργησε η δεξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΜΑΡΑΣ.
    “Ο Θεμιστοκλής και ο Ευρυβιάδης τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν και όχι για να υποκύψουν”.

    Έγραψε !!!
    τον έκανε το κώλο τον μαύρο...κιμά (σκυλοτροφή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ..ΟΧΙ...
    το νούμερο κουτί 9.39
    δεν τρώγεται.

    Είναι ΣΚΑΤΑ πασοκ, συσκευασμένα στην mega χωματερή του Μπόμπολα, του ντόπιου Αφεντικού,
    του ....Ηλιθίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος είπε...
    Η δημοκρατια εχει κανονες νομους συνταγμα Οποιος εχει αγανακτιση ας κανει κομμα και να ζητησει τη ψηφο μας στις επομενες εκλογες Τωρα εχουμε εκλεγμενη κυβερνηση που εχει εντολη να βγαλει τη χωρα απ`τη κριση που δημιουργησε η δεξια

    30 Μαϊ 2011 9:39:00 μ.μ.
    ================================================

    Να βγάλει την χώρα απ' την κρίση ναι,όχι να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο και να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

    Άλλα έλεγε ο Γιωργάκης σου προεκλογικά,νομίζω?

    ΚΠ

    Υ.Γ. Την κρίση την δημιούργησε η δεξιά ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν το ΠΑΣΟΚ...

    Όλη αυτή η συζήτηση για τη συναίνεση είναι προσχηματική.
    Επινοήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και σχεδόν την επέβαλε στην πολιτική ατζέντα ο πρωθυπουργός και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να σωθούν οι ίδιοι.

    Μια κυβέρνηση, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει ο κ. Παπανδρέου και πρόσφατη τη λαϊκή ετυμηγορία, δεν χρειάζεται καμιά συναίνεση για να εφαρμόσει την πολιτική της.
    Πολιτική βούληση χρειάζεται και τόλμη. Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
    Ο κ. Παπανδρέου βρίσκει μπροστά του το παλιό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ της «αλλαγής». Εκείνο το ΠΑΣΟΚ που τον έκανε αρχηγό το 2004 και τον «διέσωσε» το 2007.

    Είναι το ΠΑΣΟΚ του κ. Καρχιμάκη, του κ. Παπουτσή, της κας Κατσέλη, του κ. Μίχα, του κ. Φωτόπουλου, του κ. Παναγόπουλου και του κ. Παπασπύρου.
    Είναι το ΠΑΣΟΚ που «κατέβαζε» τον κ. Παπανδρέου στον Πειραιά για να ζητάει την εκδίωξη της Cosco, που τον υποχρέωνε να λέει ότι θα επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ, που του επέβαλε να λέει «όχι» σε όλα.
    Είναι το ΠΑΣΟΚ των ΔΕΚΟ, της ΠΑΣΚΕ και του σκληρού πυρήνα του δημοσίου τομέα.

    Είναι το ΠΑΣΟΚ που εξέθρεψε το θηρίο του κρατισμού με το οποίο προσπαθεί να τα βάλει σήμερα ο πρωθυπουργός.
    Προφανώς ο κ. Παπανδρέου, όταν είδε το θηρίο στα μάτια, τρόμαξε, δείλιασε.

    Ξέρει ότι δεν μπορεί να τους πείσει πολύ δεν περισσότερο να τους επιβληθεί. Θα του επιδεικνύουν τα μπλουζάκια της ΕΥΑΘ, τις φωτογραφίες με τη ΓΕΝΟΠ και τους συνδικαλιστές του ΟΛΠ και του ΟΤΕ. Θα του υπενθυμίζουν κάθε μέρα πόσο αναξιόπιστος και καιροσκόπος είναι.

    Και επειδή ακριβώς ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να τα βάλλει μαζί τους, αναζητά σωσίβιο σωτήριας στον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ.

    Του ζητά, με άλλα λόγια, να καλύψει το δικό του κενό ανικανότητας. Να αναλάβει μέρος μιας ευθύνης που δεν του αναλογεί.
    Για να παραμείνει το σκληρό ΠΑΣΟΚ αλώβητο.
    Το οποίο μάλιστα μπορεί και να ενισχυθεί, αν καταφέρει να εκφράσει και τμήματα της κοινωνίας που αντιτίθενται στο μνημόνιο.

    Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλοι ξέρουμε ποιόν τελικά θα επιλέξει αυτό το ΠΑΣΟΚ.
    Η συναίνεση του κ. Παπανδρέου είναι η έσχατη προσπάθεια για την προσωπική πολιτική του επιβίωση, με τις πλάτες άλλων αφ’ ενός και αφ’ ετέρου ένα σχέδιο σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η ενότητα στη βάση του Κινήματος. Να μην διαλυθεί στα εξ ών συνετέθη.
    Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένας μηχανισμός νομής και διαχείρισης της εξουσίας, με ισχυρό το ένστικτο της επιβίωσης.

    Αν το ΠΑΣΟΚ δεν ηττηθεί στρατηγικά και βρεί έναν τρόπο να επιβιώσει μέσα από τη συναίνεση που αναζητά εναγωνίως ο κ. Παπανδρέου, θα επανέλθει δριμύτερο γιατί θα διατείνεται ότι έσωσε και τη χώρα!

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει όμηρος των προσωπικών επιλογών και των αδιεξόδων του κ. Παπανδρέου.
    Αν δεν μπορεί, να το παραδεχθεί δημοσίως και να αποφασίσει ο λαός.

    Αν πάλι μπορεί, τότε τι θέλει τη στήριξη της αντιπολίτευσης ;

    Υ,Γ. Προσπαθούν να σώσουν το Πασοκ…..
    Δεν σώζεται το Πασοκ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΤΑ "ΚΟΜΜΑΤΑ" ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΩΝ" ΤΟΥΣ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΑΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ" ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ.
    ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΡΑ ΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ.
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΕΥΩΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡΤΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα εχουμε εκλεγμενη κυβερνηση
    Mάλιστα,κατάλαβα,σφίγγουν τα κωλαράκια των Πασόκων και ζορίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΡΕ ΖΩΟ
    ΣΕ ΧΑΝΑΛΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΙΜΑΤΑ.

    ΔΕΝ DVD ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ
    ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ..ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση