GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "απάντηση" Σαμαρά...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο « Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα». Αυτή τη  δήλωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να απαντήσει προφανώς στις πιέσεις από το εξωτερικό αλλά και σε όσους τον κατηγορούν μέσα από τη ΝΔ ότι...
 ετοιμάζεται να προσφέρει "συναίνεση" στην κυβέρνηση...

8 σχόλια

  1. Εκλογή Προεδρείου στο Δ.Σ.Α.
    Καταχωρήθηκε: 18-05-2011

    Αθήνα, 18.5.2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συνήλθε στις 17.5.2011 και εξέλεξε για τις θέσεις των Αντιπροέδρων τον κ.Αθανάσιο Κανελλόπουλο και την κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, στη θέση του Γενικού Γραμματέα τον κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και για τη θέση του Συμβούλου -Ταμία τον κ. Χρίστο (Τίτο) Χριστόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ Ή ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΕΙ Ή ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ.

    ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ....ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.


    Ο ΚΑΚΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 18 Μαϊ 2011 3:36:00 μ.μ.

    ο Βερβεσος Δημητρης δεν εξελεγη τιποτα

    Αυτα παθαινουν οσοι τακιμιαζουν με τους δεξιους Παξινους την πατανε και απο δεξια και απο το Πασοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι τώρα μας λέγατε ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο".
    Άρα, τι τη θέλετε τη συναίνεση ;

    Μέχρι τώρα υβρίζατε, χλευάζατε και λοιδωρούσατε την αντιπολίτευση (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και λέγατε ότι έρχεται η ανάκαμψη, η οικονομία σταθεροποιείται, η Ελλάδα όπου να ΄ναι βγαίνει στις αγορές, οι θυσίες πιάνουν τόπο, θα τα καταφέρουμε.
    Ε, τότε γιατί ζητάτε συναίνεση από την αντιπολίτευση ;
    Γιατί να συναινέσει ο Τσίπρας δηλαδή ;
    Εσείς, αν κυβερνούσε ο Τσίπρας και θεωρούσε ότι πρέπει να κοινωνικοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις και να κατάσχονται όλα τα κέρδη των επιχειρηματιών (π.χ. Κόκκαλη) άνω των 30.000 ευρώ ετησίως (γιατί αλλιώς θα βουλιάζαμε) θα συναινούσατε ;

    Άμα θέλετε συναίνεση, παραιτηθείτε, αφήστε να βγουν άλλοι και ...συναινέστε εσείς μετά!
    Όσο συναινούσατε δηλαδή όταν σας το ζητούσε ο Καραμανλής και σεις ουρλιάζατε "λεφτά υπάρχουν.
    Άσε τα ψόφια Καραμανλή και δώστα στο λαό" !

    Ε, δώστε τα τώρα εσείς !!!
    Αφού ο Καραμανλής τα έδινε στους πλούσιους τραπεζίτες, δώστε τα εσείς στο λαό.
    Για αυτό σας βγάλαμε, ..χαμογελαστά
    αγοράκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΧΙΔΙ ΑΒΑΔΑΙΟ ΙΙ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

    Τώρα... τη «σωτηρία» μας τη στηρίζουν στον Αντώνη Σαμαρά ?

    Η συνταγή του Μνημονίου, όπως εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι τραγική για τις συνέπειές της στην κοινωνία – αλλά ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Ενας μηχανισμός μόνιμης αφαίμαξης της ελληνικής οικονομίας, που στραγγαλίζει την ανάπτυξη.

    Τώρα η χώρα βρίσκεται σε ακόμη πιο δεινή θέση από ό,τι πέρυσι. Είναι οδυνηρό, λοιπόν, να μιλάς για συναίνεση με την υπόλογη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το Μνημόνιο παρουσιάστηκε από τους «σωτήρες» μας ως ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας από τη χρεοκοπία –απαξιώνοντας τότε τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης– και τώρα χρειάζεται ένα δεύτερο Μνημόνιο για να αποτρέψει την εθνική καταστροφή, και ζητούν τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά.

    Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει χάσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας έχει διασυρθεί. Στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες είναι ανύπαρκτη. Ολο και περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να αποτρέψει τις συνέπειες από το «ναυάγιο» του Μνημονίου. Ακόμη μέχρι χθες, η κυβέρνηση προσποιείτο ότι όλα πάνε μια χαρά και ότι η χώρα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους. Προσποιείτο ότι το Μνημόνιο δεν αυξάνει το χρέος και δεν το καθιστά μη βιώσιμο. Προσποιείτο ότι η ύφεση δεν επιβαρύνει το πρόβλημα του χρέους. Προσποιείτο ότι η συνταγή που εφαρμόζεται εδώ και δώδεκα μήνες αποφέρει καρπούς. Και, το φαιδρό, ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο». Και οι «πρόθυμοι» αναλυτές, σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, εξεθείαζαν αυτήν την κυβέρνηση του Μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομίας, είναι καθοριστικής σημασίας, οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Οταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, συμπλήρωσε ο Ολι Ρεν, το Eurogroup θα εξετάσει ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

    «Αφού η πολιτική συναίνεση επετεύχθη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, αλλά για εθνικό πεπρωμένο και για ένα ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να υιοθετήσουν τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, με στόχο την ανάκαμψη της χώρας, την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πρέπει να συμφωνηθούν και να υιοθετηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

    Ομως, κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον Ολιν Ρεν ότι της συναίνεσης προηγήθηκε η πτώση των κυβερνήσεων και στις δύο χώρες.

    «Οχι» στη συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά «ναι» στην Ευρώπη για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, είπε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διεμήνυσε ότι δεν είναι δυνατή η στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, όπως είναι η σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική «γυμναστική στη ματαιότητα», επικαλούμενος τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για το έλλειμμα το 2011, παρά, όπως είπε, τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δημιουργός της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α.Παπανδρέου ευθύνεται για το κατρακύλισμα της χώρας με τα τόσα δάνεια που πήρε απο το εξωτερικό προκειμένου να δημιουργήσει τρείς γενιές κηφήνων μεν αλλά ορκισμένων ψηφοφόρων του ...

    Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ αμερικανός πολίτης ΓΑΠ είναι - απλά - πολύ χειρότερος: είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    "Το ΣΑΠΙΟ μήλο κάτω απο τη μηλιά
    πέφτει ...".

    Βέβαια, ο μπαμπάς ήταν πιο έξυπνος: ακόμη και όταν είχε πέσει στο ναδίρ της πολιτικής και ατομικής αξιοπρέπειας (ως ... δανειολήπτης απο τους υπουργούς του προκειμένου να ζει πολυτελέστατα με τη Μιμή στο παλάτι της Εκάλης) είχε φροντίσει έτσι ώστε πάμπολοι ελεεινοί χρυσά-αμοιβόμενοι "δημοσιογράφοι" να τον εξυμνούν ...

    Ο ΓΑΠ μάλλον δέν θα τα καταφέρει:
    Όταν αποκατασταθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα, αυτός (ως αρχηγός της σημερινής ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) και οι όμοιοί του ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου κλπ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ στην Πλατεία Συντάγματος μετά απο τις σχετικές δίκες.

    Ο - πρώην φίλος τους - Τσαουσέσκου και η Έλενα τους περιμένουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 18 Μαΐου 2011
    Το Δ.Σ. Κεφαλλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλλονίτες υπουργοί του ΠΑΣΟΚ!!!

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Κεφαλλονιά [πρόκειται για τα εικονιζόμενα στη φώτο μέλη της Κυβέρνησης].

    Συγκεκριμένα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου, το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία και μετά την αρχική εισήγηση του Δημάρχου, να σηκωθούν άμεσα μαύρες σημαίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, ως διαμαρτυρία για τη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει δύο τμήματα του ΤΕΙ.

    Μετά από εισηγήσεις διαφόρων συμβούλων της πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος έβαλε στο τραπέζι του Δ.Σ. να κηρυχτούν ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλλονίτες υπουργοί και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο νησί μας. Εκεί παρενέβη ο Δήμαρχος προσπαθώντας να «ρίξει τους τόνους» λέγοντας: «να δούμε πρώτα τι θα καταφέρει η επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συσταθεί και θα μεταβεί στην Αθήνα και αμέσως συγκαλούμε νέο Δ.Σ. και αποφασίζουμε. Να απαντήσουμε κλιμακωτά».

    Παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου το σώμα αποφάσισε τελικά να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι οι Κεφαλλονίτες υπουργοί, που δύο χρόνια τώρα δεν έχουν αποδείξει στη πράξη την… αγάπη τους για τη Κεφαλλονιά.

    To e-kefalonia, συνομίλησε τηλεφωνικά με το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη ο οποίος μας επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή. «Είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή» μα είπε.

    Σημείωση: Είναι ίσως η πρώτη φορά που Δημοτικό Συμβούλιο στη Κεφαλλονιά παίρνει μια τόσο σκληρή απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση