GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναίνεση ή Συνενοχή;...

Από το http://logia-starata.blogspot.com/ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Εκπαιδευτικός - Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Σάμου Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Σ...

Από τοhttp://logia-starata.blogspot.com/
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός - Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Σάμου
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Στα δελτία ειδήσεων, στα εκατοντάδες άρθρα έγκριτων και μη δημοσιογράφων, πολιτικών αναλυτών και στα λόγια πληθώρας βουλευτών αναφέρεται μετʼ επιτάσεως η ανάγκη συναίνεσης. Συναίνεσης όχι μόνο σε μια δέσμη μέτρων αναγκαίων για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το δημοσιονομικό έλεγχο, αλλά δυστυχώς και σε πολλά άλλα, συνταγματικά και μη, λογικά και μη, σε βάρος της πατρίδας.
Είναι να αναρωτιέται κανείς, πώς εννέα στους δέκα από όλους αυτούς που τη ζητούν, επί 30 χρόνια τώρα δεν είχαν καθόλου τη λέξη αυτή στο λεξιλόγιό τους. Και τη χρησιμοποιούν μόνο τώρα, όταν τα Μνημόνια 1, 2 κλπ λόγω της προφανούς και πανθομολογούμενης αποτυχίας τους χρειάζονται αφενός ένα «αρωματικό σπρέι» για να...
καλύψει την κακοσμία τους (όπως είναι γνωστόν, τα πτώματα βρωμάνε και όπου πέρασε μνημόνιο μόνο πτώματα άφησε και το σπρέι απλά καλύπτει την κακοσμία, δεν μπορεί να τη διαλύσει) και αφετέρου ένα «στρώμα για δυο» (ή και περισσότερους) για «μοιραστούν το μερίδιο της ευθύνης». Και είναι ακόμα πιο περίεργο που ρωτάνε αυτοί που έχουν την πλειοψηφία των μέσων μαζικής αποχαύνωσης και αυτοί που ελέγχουν απόλυτα εδώ και 30 χρόνια τους συνδικαλιστοπατέρες, τους τηλεοπτικούς «παραθυράκηδες» και τους κατʼ επάγγελμα διαδηλωτές.
Θα μπορούσαν ίσως να τη θυμηθούν πέρσι το Φλεβάρη, προ Μνημονίου, όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης την προσέφερε για να αποφύγουμε το Μνημόνιο, θα μπορούσαν να τη θυμηθούν έστω και λίγο μετά το Μνημόνιο, όταν τους έδωσε εναλλακτικές για την εισροή χρημάτων από αναπτυξιακά μέτρα και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας για να μη γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ούτε αύξηση φόρων και ΦΠΑ.
Όμως τότε οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ την αρνήθηκαν με σθένος, γιατί εκείνοι κέρδισαν τις εκλογές, εκείνοι έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εκείνοι έχουν το δικαίωμα και την ευθύνη των αποφάσεων. Και τον ειρωνεύτηκαν ότι δήθεν είναι αδύναμος εσωκομματικά και πολιτικά. Και έλεγαν τις προτάσεις του παραμύθια και τον αποκαλούσαν «χάρυ πότερ».
Πήραν λοιπόν μόνοι τους την ευθύνη των επιλογών. Επέλεξαν να ψηφίσουν νόμο που δίνει περισσότερα δικαιώματα στους μετανάστες (παράνομους και μή) από ότι στους αυτόχθονες πολίτες αυτής της χώρας. Και τους έδωσαν και ιθαγένεια, δικαίωμα ψήφου και διαμόρφωσης του εκλογικού αποτελέσματος και της θλιβερής καθημερινότητας, ειδικά στα αστικά κέντρα. Επέλεξαν μόνοι τους να μας οδηγήσουν σε ένα Μνημόνιο διάλυσης του κοινωνικού ιστού, ύφεσης της οικονομίας, τραγικής μείωσης του ΑΕΠ, αρνητικής ανάπτυξης, φορομπηχτικής πολιτικής μαστιγώματος της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης και ποινικοποίησης της ιδιοκτησίας (τα δύο τελευταία τα επέλεξαν 3 μήνες προ Μνημονίου με το ιδεοληπτικό τους φορολογικό νόμο).
Τα επέλεξαν μόνοι τους όλα αυτά που μας έχουν φέρει κατάθλιψη και φόβο. Τα επέβαλαν με κάθε μέσο πίεσης της κοινής γνώμης. Και τώρα που απέτυχαν σε όλα, τώρα που οι μετανάστες σκοτώνουν αδιακρίτως και δίνουν δικαίωμα στους χρυσαυγήτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και να υποκαθιστούν τα όργανα της έννομης τάξης, τώρα που ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μαζί με κάθε οικονομικό αναλυτή ομολογούν την πλήρη αποτυχία του Μνημονίου και τα αδιέξοδα στα οποία μας έφερε, τώρα θέλουν συναίνεση; Συναίνεση σε τι; Στα λάθη τους; Στις ιδεοληπτικές τους παρωπίδες; Στον κατήφορο που μας οδήγησαν και στο γκρεμό που θέλουν να μας σπρώξουν;
Αυτό δεν είναι συναίνεση, αυτό είναι συνενοχή.
Γιατί είναι ένοχοι αυτοί που αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών δίνοντας δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες αδιακρίτως. Είναι ένοχοι αυτοί που έδωσαν άλλοθι σε κάθε πικραμένο όπου γής να προσπαθεί από τα Ελληνικά σύνορα να μπει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι ένοχοι αυτοί που δεν προστατεύουν τον έλληνα πολίτη και την περιουσία του, και αντʼ αυτού προτιμούν να μιλούν πάντα και μόνο για τα δικαιώματα των άλλων, προσφέροντας την κοινωνία «στο πιάτο» των ακραίων στοιχείων. Είναι ένοχοι αυτοί που ποινικοποιούν την ιδιοκτησία και την επιχειρηματικότητα, που φορολογούν αδιακρίτως και δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στον πολίτη. Είναι ένοχοι αυτοί που παραδίδουν στα ξένα συμφέροντα, στην κερδοσκοπία και στην επεκτατικότητα γειτόνων και άλλων την εξουσία που για τέσσερα χρόνια τους εμπιστεύτηκε ο λαός.
Ας γίνει σαφές σε όλους ότι το Μνημόνιο (ή και το Μνημόνιο 2 αν ψηφιστεί) είναι νόμος του κράτους γιατί ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία (και τα εξαπτέρυγά της) στη Βουλή. Όμως δεν έχει συνταγματική ισχύ, δεν ψηφίστηκε με την προβλεπόμενη πλειοψηφία και άρα ανά πάσα στιγμή αλλάζει ή και καταργείται όπως και κάθε άλλος νόμος. Επίσης το Μνημόνιο, όπως και ο μεταναστευτικός νόμος και ο Καλλικράτης και ο φορολογικός νόμος, δηλαδή τα βασικά έργα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , είναι αποτέλεσμα λάθος πολιτικής επιλογής, για την οποία βαρύνονται μόνον όσοι τις ψήφισαν και τις στηρίζουν και όχι όλοι ανεξαιρέτως. Στα λάθη του ΠΑΣΟΚ κανείς δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να συναινέσει. Και εν πάση περιπτώσει, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τη λύση ας τη δώσει (κι από ότι φαίνεται σύντομα θα κληθεί να τη δώσει) ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

5 σχόλια

  1. Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 που ο Ντ. Σ Καν λέει ότι ήδη είχε συμφωνηθεί η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., εκείνη την εποχή πουλήθηκε ένα ασφάλιστρο κινδύνου από το Τ.Τ. ένα CDS αξία 1,3 δισ. δολαρίων. Αυτό το CDS πουλήθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε credit event, όπως χρεοκοπία, πάει στα 60 δισ. Το θέμα είναι που πουλήθηκε: Σε εταιρία που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Η εταιρία λέγεται “I. J. Partners”, όπου υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες και οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.
    Ενώ πουλήθηκε αυτό το CDS, την ώρα που γνώριζε ότι η είσοδος στο ΔΝΤ, θα οδηγούσε τα spreads ψηλά, άρα και αυτό το ασφάλιστρο κινδύνου θα κάλυπτε πιθανές απώλειες του Τ.Τ., πουλήθηκε και αγοραστής φέρεται σε ένα μέρος να είναι εταιρία όπου εμπλέκονται πρόσωπα που είναι στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και αν όχι του πρωθυπουργού, επειδή ήταν συμμαθητής του, πρόσωπα που μαζί με τον αδερφό του πρωθυπουργού συμμετέχουν σε οργανώσεις και εταιρείες ανάπτυξης πράσινης ενέργειας.
    Το κόμμα μου ακόμα δεν το έχω ενημερώσει πλήρως γιατί συλλέγω στοιχεία. Είπα στη Βουλή μήπως κάποιοι ποντάρουν σε πολιτικά CDS; και εννοώ αυτούς που αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα. Ρώτησα επίσημα από το βήμα της Βουλής: ποιοι αγόρασαν, ποιοι κατέχουν, σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση που γίνει haircut ; Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια.
    Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλά με τον Στρ. Καν και δεν ενημερώνει κανένα, αυτό είναι πάρα πολύ βαρύ.
    Κάποιος κερδίζει 26 δισ. δολάρια και κάποιοι από αυτούς φέρονται να είναι πρόσωπα που εμπλέκονται στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
    Ομιλώ για την “I.J. Partners”, όπου προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας, είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker.
    Όταν πουλάς CDS από κρατική τράπεζα σημαίνει ότι αυτή την ασφάλεια την δίνεις σε ιδιώτες κάτι που είναι νομικά κολάσιμο.
    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ .

    Τα CDS αυτά αν γίνει credit event δίνουν κέρδος μέχρι και 65 φορές παραπάνω από ότι έχουν ποντάρει.
    Είναι γυμνά και δεν τα παίρνουν για να καλύψουν ομόλογα αλλά για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ποντάρουν στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας.
    Καλώς έκανε που αγόρασε τα CDS ο κ. Φιλιππίδης. Ο επόμενος το πούλησε χάνοντας το κέρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ θα μεταβεί στις 19.00 ο Αντώνης Σαμαράς για να συγχαρεί τους φοιτητές για την επιτυχία τους στις φοιτητικές εκλογές.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ σε 197 από 206 σύλλογοι στα ΑΕΙ της χώρας η παράταξη της ΝΔ συγκεντρώνει το 41,3% έναντι 37,9% που είχε συγκεντρώσει πέρσι. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 27,09%, η ΠΚΣ με 13,25%, ΕΑΑΚ με 8,55%, κλπ.

    Στα ΤΕΙ της χώρας και σε 60 από τους 75 συλλόγους η ΔΑΠ καταγράφει ποσοστά της τάξης του 50,62% με την ΠΑΣΠ να συγκεντρώνει το 31,01%.

    Ο κ. Παπαμιμίκος κάλεσε όλες τις παρατάξεις να μπουν στην λογική της έκδοσης κοινών αποτελεσμάτων επαναλαμβάνοντας την πρότασή του κόμματος για την κατάργηση της ΕΦΕΕ και τη σύσταση νέου οργάνου, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το φοιτητικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπερυπουργός Οικονομικών ο κ. Παπαδήμος ;

    Ενδιαφέρουσα σύνθεση. Καθαρά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αντιπροέδρους Μάνο-Σημίτη.
    Μόνο ο Φλωρίδης λείπει, αλλά πού θα πάει, θα τον προσθέσουν την τελευταία στιγμή.

    Αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, με πρόσωπα που λίγο απέχουν από σύσσωμη υπουργοποίηση της “Δράσης”, χρέος του Σαμαρά είναι όχι μόνο να μην παράσχει την παραμικρή συναίνεση, σε τίποτε,
    αλλά και η ΑΜΕΣΗ κήρυξη ανένδοτου αγώνα για την ανατροπή της.

    Συγνώμη που πέτυχαν όλοι αυτοί οι …τεχνοκράτες ;
    Γιατί να είναι πετυχημένοι ο …Σημίτης έχει δίκαιο και οι ΓΑΠικοί άδικο.

    ΥΓ
    Μόνο το γέλιο δεν λείπει με αυτό το …πολιτικό έλλειμμα κατά Βενιζέλο
    Θα εχει παντως ενδιαφερον να δουμε κατι τετοιο….

    ΣΑΜΑΡΑ, κρατα γερα εσυ κι ασε τους διαφορους “ειδικους τεχνοκρατες”να φανταζονται ….
    Εσυ να μη δοσεις καμμια συναινεση στα “λαθη”.
    Συντομα περιμενω να ξεκαθαρισει ποσο αυξηθηκαν οι 800.000 πρωτοι που σε πιστεψανε .
    Δεν θα μπορει να τους κρυψουν τα “μαγειρια”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καρυωτάκης:

    Του κόσμου η καταφρόνια τούς βαραίνει
    κι αυτοί περνούνε αλύγιστοι κι ωχροί,
    στην τραγική απάτη τους δομένοι
    πως κάπου πέρα η Δόξα καρτερεί,
    παρθένα βαθυστόχαστα ιλαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εργα λαθρομεταναστων19 Μαΐ 2011, 9:11:00 μ.μ.

    Χαροπαλεύει κοσμηματοπώλης στα Κ.Πατήσια

    - Αιμόφυρτος ο κοσμηματοπώλης καλούσε σε βοήθεια
    - "Βράζει" η γειτονιά - Οργή των κατοίκων για την εγκληματικότητα...Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παμμακάριστος μεταφέρθηκε κοσμηματοπώλης που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ με τρείς σφαίρες στο λαιμό λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, μέσα στο μαγαζί του στα Κάτω Πατήσια.
    Σύμφωνα με μαρτυρίες 2 άνδρες, πιθανότατα αλλοδαποί, έσπασαν το τζάμι του κοσμηματοπωλείου, μπήκαν μέσα και τον πυροβόλησαν χωρίς δισταγμό τρείς φορές!
    Ο άτυχος άνδρας κάλεσε σε βοήθεια και μεταφέρθηκε λίγα λεπτά αργότερα έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο.
    Τραγική ειρωνεία οτι πριν από λίγα χρόνια επίθεση με μαχαίρι είχε δεχθεί σε κοσμηματοπωλείο που είχε εκεί κοντά και ο πατέρας του θύματος.
    Το περισατικό συνέβη στις 13.38 σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Ευγενίου Καραβία 56 στα Κάτω Πατήσια. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε αρχικά σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», καθώς έχει δεχθεί τρεις σφαίρες και από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Σωτηρία».
    Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση