GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προστασία και καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας...

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συζητήθηκε την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 στην Ο...

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή
Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Παναγιώτη Κουρουμπλή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συζητήθηκε την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 στην Ολομέλεια της Βουλής, Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, για την προστασία και καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας.
Ο  βουλευτής ανέφερε ότι «Το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, για την επίλυση του υπερβολικού εξωτερικού χρέους. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας αποτελεί χρόνιο θέμα για...
 την ελληνική κρατική διοίκηση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να λύσει θέματα όπως η καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας, δεν την έχει προστατεύσει από την διαρκή καταπάτησή της και δεν έχει καταφέρει να αποσαφηνίσει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς (σχολάζουσα περιουσία). Είναι τραγικό από το 1830 μέχρι σήμερα, η Δημόσια Περιουσία να αναμένει τους ιθύνοντες που θα προχωρήσουν σε καταγραφή και αξιοποίησή της. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα διαχρονικά είναι εκτεθειμένο απέναντι στον Ελληνικό Λαό, στην Κοινωνία των Πολιτών, η οποία εναπόθεσε την τύχη της, το μέλλον της, το μέλλον των παιδιών της στην εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της. Προβληματιζόμαστε όταν διαπιστώνουμε και σήμερα φαινόμενα που μας θυμίζουν περιόδους πολιτικής διαχείρισης και οργάνωσης του κράτους του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα επισημαίνω μετ’ επιτάσεως:
- την έλλειψη αρμοδιότητας στην Κ.Ε.Δ., ώστε να έχει την δυνατότητα να αποβάλλει καταπατητή περιουσιακών της στοιχείων, με συνέπεια να έχουμε 40 χιλιάδες πρωτόκολλα αποβολής χρήσης καταπατητών που δεν έχουν εκτελεστεί….
- την καθυστέρηση έως και 18 ετών της αποσαφήνισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις περιπτώσεις σχολάζουσας Δημόσιας Περιουσίας, με συνέπεια να ακμάζουν οι μηχανισμοί καταπάτησης αυτών των περιουσιακών στοιχείων.
- το έλλειμμα συστηματικής καταγραφής της Δημόσιας Περιουσίας είτε αυτή αφορά περιουσία των Υπουργείων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ., είτε των Ιδρυμάτων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα».
Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε στον κ. Υπουργό να προχωρήσει το Υπουργείο του α) σε στελέχωση την Κ.Ε.Δ. και άμεση παραχώρηση αρμοδιότητας (η οποία κατέχει 72.000 μικρά και μεγάλα ακίνητα), ώστε να δύναται να αποβάλει τους καταπατητές εκ της περιουσίας της, β) σε έγκριση νομοθετικών μέτρων που θα περιορίσουν το σημερινό απαιτούμενο χρόνο, ώστε να καθορίζεται και να προστατεύεται και να αποσαφηνίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις σχολάζουσες περιουσίες, και γ) σε δέσμευση απάντων των φορέων του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα να έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας.
Επιπροσθέτως ο κ. Κουρουμπλής ρώτησε τον κ. Υπουργό 1) εάν γνωρίζει για την απώλεια των 450 φακέλων που αφορούν ισάριθμα ακίνητα από τις υπηρεσίες τη Κ.Ε.Δ. και 2) Τι έχει να απαντήσει το υπουργείο για τη συνέχιση της στέγασης των υπηρεσιών της Κ.Ε.Δ. σε ακίνητα ιδιωτών, καταβάλλοντας 700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Αυτό δείχνει την αδυναμία του Ελληνικού κράτους να νοικοκυρευτεί.
Στην ερώτηση του κ. Κουρουμπλή απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Κουσελάς, ο οποίος ανέφερε ότι η αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί καίριο θέμα για την Κυβέρνηση και η οικονομική κρίση καθιστά την καταγραφή, την ορθή διαχείρισή της ενέργεια πρωτίστης σημασίας.
Κάθε ολιγωρία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και γι’ αυτό κατατίθεται στη Βουλή εντός ολίγου συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου, το οποίο θα λάβει μέριμνα του όλου θέματος.
Ο  Υφυπουργός θεωρεί ότι ο ρόλος της Κ.Ε.Δ. θα πρέπει να είναι σημαντικός στα προς μελέτη και αξιοποίηση ακίνητα και οποιαδήποτε ενέργεια αξιοποίησής τους θα συντελεστεί με διαφανείς Δημόσιους Διαγωνισμούς, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία του μητρώου ακινήτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

3 σχόλια

  1. αρχίδιαααααααααααααααααα
    καλαβρέζικα, γκαβο, δοσίλογε κωλάνθρωπε.

    Μετά τις σημερινές πορείες και διαδηλώσεις το Σύστημα -κάτι που φαίνεται ήδη- ανακρούει πρύμναν για ένα διάστημα,
    θα παράσχει το νέο δάνειο,
    θα πάψει να μιλά για στάση πληρωμών,
    θα δώσει επιμήκυνση σε ομόλογα,
    ώστε να περάσει με μεγαλύτερη ευχέρεια το κρίσιμο για αυτούς Μεσοπρόθεσμο, όπου ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία
    (ορισμένα άρθρα που αναφέρονται σε λιμάνια, νερά και άλλες δημόσιες υποδομές θα ψηφισθούν από πάνω από 150 βουλευτές).

    Μπας και γίνουν Και αυτά τα ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.

    ΠΑΣΟΚ. 1974 ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    ΠΑΣΟΚ 2001 ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ
    χέρι-πόδι με την Κόρη και το Βόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΜΟΓΙΑ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΤΙ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΣΑΤΕ,Ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΙ'ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ" ΒΔΕΛΕΣ ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
    ΟΙ "ΕΚΛΕΚΤΟΙ"ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΙΟΝΟΥΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ "ΕΚΛΕΚΤΟΙ"ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΙΟΝΟΥΜΕΡΑ.
    31 Μαϊ 2011 2:53:00 μ.μ.

    ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕ ΑΡΧΙΝΟΥΜΕΡΟ ?!?!?!

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ??!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ή ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ?!?!?!?!

    ΤΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΟΛΑ ΕΙΣΑΙ.
    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ .... ΒΛΑΜΜΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση