GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελική έρευνα για τις διαφημιστικές εταιρείες...

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελάκος, μετά από δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές με καταγγελ...

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελάκος, μετά από δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές με καταγγελίες για παράνομες συμφωνίες διαφημιστικών εταιρειών και ΜΜΕ, σχετικά με τα ποσοστά επιστροφών για πακέτα διαφημίσεων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες παρανόμως προχωρούν σε συμφωνίες με ΜΜΕ για επιστροφές πλέον του 9,9% που ορίζει ο νόμος για διαφημιστικά πακέτα. Καταγγέλλεται μάλιστα πως οι επιστροφές, είτε σε χρήμα, είτε σε...
 τηλεοπτικό χρόνο, ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 20%, με αποτέλεσμα να τίθενται θέματα φοροδιαφυγής ή άλλων αδικημάτων, αλλά και ενδεχόμενο «χειραγώγησης» ΜΜΕ από διαφημιστικές εταιρίες.
Ο κ. Σακελάκος διαβίβασε την εντολή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να οριστεί Εισαγγελέας Πρωτοδικών για να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελλόμενη υπόθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. ( Tου Κώστα Χαρδαβέλλα

    Κάθε μέτρο έχουν ξεπεράσει οι πιέσεις των διαφημιστικών εταιρειών στα ΜΜΕ, τώρα που τα κονδύλια των μεγάλων πελατών πέφτουν κατακόρυφα και τα μέσα αναζητούν με όλο και μεγαλύτερο άγχος διαφημιστικά έσοδα.
    Υποχρεώνουν τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες σε τεράστιες επιστροφές, πετώντας τους λίγα ψίχουλα διαφημιστικών κονδυλίων.

    Επιστροφές.
    Αυτή είναι η λέξη – κλειδί στο θολό κόσμο της διαφημιστικής αγοράς. Μία πρακτική που εφαρμόζουν με το έτσι θέλω και εντελώς παράνομα οι διαφημιστές κερδίζοντας τεράστια ποσά σε βάρος:
    - Των πελατών τους, των επιχειρήσεων που πληρώνουν «αέρα» στους διαφημιστές και όχι το πραγματικό αντίτιμο που κοστίζει ο πραγματικός χρόνος που αγοράζουν στα ΜΜΕ.

    Οι διαφημιστικές εταιρείες εκμεταλλευόμενες τον οικονομικό μαρασμό των media, τα υποχρεώνουν να τους επιστρέφουν ποσοστά πολύ υψηλότερα από το 9,9% που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Ακολούθως, αναφέρουμε -σύμφωνα με πολύ ακριβείς πληροφορίες από την αγορά- τα ποσοστά των επιστροφών για μερικούς από τους σημαντικότερους σε όγκο διαφημιστικής δαπάνης λογαριασμούς, που τελικά κινούν την αγορά.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς:
    - Η Civitas του Γιώργου Φλέσσα, που διαχειρίζεται εκτός των άλλων και τα κονδύλια επικοινωνίας του ΔΝΤ -για να φαίνεται ωραίο το Μνημόνιο...- απαιτεί year-end-bonus (επιστροφές-εκπτώσεις) ανά λογαριασμό μεγάλου πελάτη της ως εξής: Nokia -20%, Newsphone Hellas -23 έως 25%, Chipita -20%.

    - Ο όμιλος της McCann EricKson (με απευθείας διαχείριση από την πολυεθνική) κινείται απαιτώντας επιστροφές της τάξης του -19%, με τον ΟΤΕ να φθάνει στο -22,5%.KΤΛ..)

    Πρέπει, μάλιστα, να
    σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα ποσοστά είναι αυτά που αναφέρονται στις επίσημες συμφωνίες.
    Έτσι, θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί: αν αυτές είναι οι εμφανείς σχέσεις, ποιες είναι οι αφανείς;
    Ποια είναι τα πραγματικά ποσοστά των επιστροφών-εκπτώσεων;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΕΣ ΦΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕΡΙΑΤΟ ΝΑ ΕΛΕΧΞΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΝΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση