GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμφισβητείται το αδιάβλητο στις Πανελλήνιες εξετάσεις...

Από το http://neoinileias.blogspot.com/ Σάλος έχει προκληθεί στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα με το πρωτοφανές περιστατικό να ...

Από το http://neoinileias.blogspot.com/
Σάλος έχει προκληθεί στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα με το πρωτοφανές περιστατικό να αποσύρουν τα θέματα των μαθηματικών για να στείλουν άλλα. Στην συνέχεια και αφού πέρασε αρκετός χρόνος η εξεταστική επιτροπή έστειλε τα ίδια θέματα με την προσθήκη μόνο μιας παρένθεσης.
Το γεγονός έδωσε σε αρκετούς υποψήφιους χρόνο να συζητήσουν τα θέματα. Επίσης, αρκετοί υποψήφιοι διαπίστωσαν και ασάφειες στη διατύπωση.
Η προφανής προχειρότητα ή πλημμέλεια της διενέργειας των εξετάσεων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν, εξελίξεις όμως που...
πρακτικά φανερώνουν ότι στις Πανελλήνιες εξετάσεις υπάρχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας με άμεση συνέπεια το υπάρχον σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να αμφισβητείται για την αποτελεσματικότητα του και την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων.
Μερικά από τα “λάθη” που έχουν πλήξει κατά το παρελθόν το θεσμό είναι:
● Η διαρροή πριν μερικά χρόνια θεμάτων σε φροντιστήρια, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων.
● Η νοθεία στις βαθμολογίες του μαθήματος των Αγγλικών το 2007, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες καθηγητών.
● Η ανάρτηση λανθασμένων και στη συνέχεια, νέων βαθμολογιώνστο ίδιο μάθημα.
● Η λανθασμένη ανάρτηση βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. κ.α.
●Εκτός των παραπάνω, η υποκειμενική αξιολόγηση των γραπτών καθώς κανένας δεν δεσμεύει την αξιολογική κρίση των βαθμολογητών ή έχει κρίνει την επάρκεια των βαθμολογητών να βαθμολογούν γραπτά αυξημένου βαθμού δυσκολίας και απαιτήσεων, όπως είναι τα γραπτά στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενισχύουν την άποψη που λέει ότι το επαγγελματικό και επιστημονικό μέλλον χιλιάδων νέων βρίσκεται ουσιαστικά στις διαθέσεις, τα πιστεύω και την ψυχολογία που θα έχουν την στιγμή που διορθώνουν τα γραπτά οι βαθμολογητές.
Με δεδομένες τις προφανείς παραλείψεις, τις αδυναμίες και τα λάθη που έχουν συμβεί στο παρελθόν και όλα οσα διαδραματίζονται την τρέχουσα περίοδο, αν μη τι άλλο το ζήτημα της εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα πρέπει να προβληματίσει τους εμπλεκομένους.

3 σχόλια

  1. Οι δύο απο τις τρείς ασκήσεις υπάρχουν στο
    http://lyk-evsch-n-smyrn.att.sch.gr/EYliko/Math_Koutsandreas/4Epanalipsi_GP.pdf

    συγκεκριμένα τα θέματα 13ο και 19ο.
    ΤΥΧΑΙΟ??????
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΩΡΑ. ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΞΥΠΝΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΤΟ ΠΡΩΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ.ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΟΧΙ. ΟΧΙ ΟΧΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τη μαμά 15 Μαϊ 2011 9:46:00 μ.μ.
    Τιμή για τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι να φοιτούν σ΄αυτά καλοί μαθητές!
    Τα ελληνικά πτυχία δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που είναι τυπωμένα!
    Ο λόγος είναι πολύ απλός: Το μισό χρόνο ή θα έχουν καταλήψεις των φοιτητών ή απεργία των καθηγητών.Επομένως και να θέλουν δεν προλαβαίνουν να διδαχθούν επαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση