GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ...

Από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο ΣΧΟΛΙΟ: Και το Ενωμένο Βασίλειο έχει ιδωτικοποιήσει τα πάντα, αλλά έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Α...

Από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο

ΣΧΟΛΙΟ: Και το Ενωμένο Βασίλειο έχει ιδωτικοποιήσει τα πάντα, αλλά έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Mόνο που στη Βρετανία τα αίτια των αδιεξόδων είναι τελείως διαφορετικά. Εκει η αγορά, απο έποχής Θάτσερ ακομη, είναι ισχυροτατη. Και το δημόσιο λόγω ακριβώς εκτεταμένων ιδιωτικοποιησεων δεν είχε ελλείμματα. Στην Ελλαδα, μοναδική περίπτωση, χρεωκόπησε απ ευθείας το κράτος. Στις άλλες χώρες, και στη Βρετανία όπως και σε Ιρλανδία, Ισλανδία, το πρόβλημα ξεκίνησε από τις Τράπεζες. Που δεμένες στενά με αμερικανικά επενδυτικα ιδρύματα (Lehman Brothers κλπ) εκτέθηκαν σε τοξικα προιόντα που ξεκίνησαν απο κρατικά, υποτίθεται εγγυημένα, ιδρυματα (Fanny Mae και Freddy Mac). Κακως - κακιστα τοτε οι κβερνήσεις ήρθαν να καλύψουν τις ζημιές των Τραπεζών από τον κρατικό προυπολογισμό (είχαν δώσει και στην Ισλανδία που αρνήθηκε να τα αποπληρώσει και τωρα τα πληρωνουν Αγγλοι και Ιρλανδοί φορολογουμενοι). Κοντoλογής το ζήτημα επικεντρώνεται στην αδιανόητη επιλογή να διασωθούν οι Τράπεζες από...
 λαθεμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες με χρήματα των φορολογουμένων. Αν απεδιδαν οι επενδύσεις σε οικιστικα ομόλογα, όπως είχαν αποδώσει συχνά στο παρεθόν, θα μοιράζονταν επενδυτές και καταθετες τα κερδη με τους φορολογούμενους; Γιατί να μην τους αφήσουν να "απολαύσουν" και τις χασούρες; Το αποτέλεσμα των κινήσεων αυτών του σοσιαλδημοκράτη κ. Μπράουν είναι τεράστια ελλείμματα και δημοσιονομικά αδιεξοδα. Θα συνέβαινε ποτε αυτό αν ήταν η "νεοφιλελεύθερη" κ. Θάτσερ στην κυβέρνηση;
------------------
ΣΧΟΛΙΟ: Θα διαφωνήσω μαζί σας ότι ο κόσμος στο Σύνταγμα "λαικίζει".
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έγραψα πως λαικίζει ο κόσμος. Σημείωσα πως δίκαια ανησυχεί κι εξοργίζεται. Απλα οι λαικίζοντες σε πολιτική και ΜΜΕ προσπαθούν να τον εκμεταλλευθούν.
------------------
ΣΧΟΛΙΟ: Μηπως δεν εισαστε υπουργος αυτης της χωρας και τωρα ηλθατε απο το διαστημα για να μας δωσετε τα φωτα σας. Πρεπει ολοι σας μαζι με το μνημονιο να φυγετε πριν ξεσπασει η οργη του θεου.Τα φωτα και τις ιδεες σας κρατηστε τα για εσας, εμας αρκετα μας φωτισατε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτά τα λεω από την δεκαετία του '80, προειδοποιω από τότε για επερχομενη χρεοκοπία και επιμένω για διαφορετικές πολιτικες. Και με λιδωρούν πολλοί (κυρίως πολλοί από αυτούς που φωνάζουν και σήμερα) σαν νεοφιλελεύθερο, Θατσερικο, κοινωνικά ανευαίσθητο (επειδή δεν υποστήριζα την μοιρασια δημοσίων πόρων) κ.λ.π Σας θυμίζω πως όταν ήμασταν στην κυβέρνηση με τον Στ Μάνο είχαμε για πρώτη φορά δύο συνεχείς χρονιές πλεόνασμα. Αλλά ημασταν αντιπαθεις επειδή λέγαμε την πραγματικότητα και δεν μοιραζαμε χρήμα. Και φεύγοντας από τον Δήμο του Πειραια άφησα πλεόνασμα, καθολου δάνεια και κερδοφόρα δημοτικη επιχείρηση. Ολοι εμείς όμως βρεθήκαμε στο σπίτι μας. Προφανώς βέβαια και δεν επιλεξαμε εμείς τους φορείς των πολιτικών των παροχων που μας εστειλαν στη χρεοκοπία. Ούτε και ψηφισαμε πολιτικές επιλογές το είδους "Τσοβόλα δώστα όλα". Δεν είναι λοιπόν άδικο να μας εγκαλείτε για κατι που παντοτε προσπαθούσαμε να καταπολεμήσουμε? Αν σας ενοχλουν οι απόψεις μου μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε εναντίον τους. Μπορείτε βεβαια και να τις αγνοειτε. Δικαίωμά σας.
-----------------
ΣΧΟΛΙΟ: Μιζαδόρε - Επαγγελματία της πολιτικής διευθαρμένε αλητάκο, εντεταλμένε - αν έρθουν κρεμάλες είσαι και εσύ υποψήφιος, μην αγχώνεσαι.Αν εσύ νοιώθεις άχρηστος να οργανώσεις ένα κράτος και παρακαλάς, εθελόδουλε, του ξένους να αλλάξεις υπηκοότητα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επαγγελματιάς της πολιτικής καποιος που παραιτήθηκε από αυτην - εν ενεργεία βουλευτης τοτε - πριν απο 17 χρόνια είναι νομίζω λίγο δύσκολο. Κι όταν επανήλθα για δύο χρόνια το 2004 φρόντισα με την στάση μου (να δουλέψω δηλ εκτός πολιτικής και να μην είμαι ανενεργός κομματικά οικονομικά εξαρτημένος) να χάσω την έδρα μου. Θα προτιμούσα να επιχειρηματολογούσατε -αν μπορείτε βέβαια - για οτιδήποτε σας ενοχλεί από το να κραυγάζετε. Που είναι βέβαια ευκολότερο. Αλλά βέβαια αυτό είναι δικαίωμα σας.Οσο για το ότι ζητάω από τους ξένους να διοικήσουν το κράτος δεν καταλαβαίνω που ακριβώς το διαπιστωσατε. Εδώ και χρόνια δουλεύω οργανώνοντας ξένα κράτη. Εδώ όμως δεν μου το έχει ζητήσει κανείς. Γιατί όσα προτείνω δεν ηχούν ευχάριστα. Διότι δεν περιλαμβάνουν παροχές από δανεικά. Ζώντας τόσα χρόνια με δανεικά φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Κανείς όμως δεν μας άκουγε τόσα χρόνια όσους από εμάς προειδοποιούσαμε για την επερχόμενη χρεωκοπία. Στις εκλογές του 1985 μάλιστα είχαμε βγάλει και αφίσα που περιέγραφε το χρέος. Και σε απάντηση, οι σήμερα διαμαρτυρόμενοι έδωσαν πλειοψηφία στο Πασόκ του "Τσοβόλα δώστα όλα". Και πανηγύριζαν για όσα εισέπραξαν. Αν τώρα δεν μας δοθούν τα δανεικά η Ελλάδα κλείνει σαν πολιτειακή οντότητα. Και ο λαός θα πεινάσει. Οποιος λοιπόν δεν θέλει τους δανειστές να το πεί ευθέως και επώνυμα, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες για τις συνέπειες.
------------------
ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Απ ότι γνωρίζω πραγματική πρόταση από Κινέζους δεν εγινε. Από Ελλάδα διερρευσε κατι τετοιο για λόγους μάλλον άσκησης πίεσης. Και μετά διαψεύσθηκε. Οι Ρώσοι μας συνέστησαν προσφυγή στο ΔΝΤ. Η πρόσφατη σχετικη εμπειρία της Λευκορωσίας ειναι ενδεικτική. Για 3,6 δισ δολάρια (εμείς πήραμε 110 δισ ευρώ!!) τους ζητούν οι Ρώσοι μέτρα λιτότητας, και την πώληση, προτιμησιακά σε Ρώσους, των δύο διυλιστηρίων της χώρας, των δύο αγωγών φυσικού αερίου, των δύο εταιρών κινητής τηλεφωνίας και του μοναδικού κρατικού εργοστασίου ποτάσας της χώρας.
------------------
ΣΧΟΛΙΟ: Στο τελευταίο άρθρο σας, στο Capital.gr, όμως, κάτι δεν μου 'ακούγεται' καλά. Συγκεκριμένα. Στη πρώτη παράγραφο συνηγορείτε με την πάγια πεποίθησή μου πως “Η Ελλάδα είναι στην ουσία χρεοκοπημένη” (ουσία και τύποις θα συμπλήρωνα). Στη συνέχεια όμως προσπαθείτε να υποστηρίξετε την άποψη ότι ... δεν είναι χρεοκοπημένη και ότι η χρεοκοπία θα συμβεί με την απεξάρτησή της από το ευρώ. Θα μου επιτρέψετε, αν και –ευτυχώς- δεν είμαι οικονομολόγος αλλά μηχανολόγος να είμαι ποιό ρεαλιστής και να θυμίσω πως η έννοια 'ανάταξη της χρεοκοπίας' δεν υφίασταται. Ας μην φοβόμαστε τις συνέπειες μιας δεδομένης κατάστασης και ας μην κρυβόμαστε πίσω από την ουσιαστική ερμηνεία των λέξεων. Χρεοκοπία σημαίνει, στάση πληρωμών-κατέβασμα ρολών-επιχειρηματίας ... πτωχός. Ξέρετε εσείς κάποιους δανειστές οι οποίοι να δανείζουν πτωχό? Προφανώς, όχι! Μήπως επίσης ξέρετε, κάποιο σκεπτόμενο άνθρωπο-επιχειρηματία, να δανειοδοτεί μια ... χρεοκοπημένη επιχείρηση με δάνεια τα οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει, απλά επειδή ... είναι ήδη πτωχός;! Προφανώς όχι, έτσι δεν είναι; Άραγε, γιατί όλοι οι δανειστές μας απαιτούν με κάθε τρόπο, την άμεση αποπληρωμή του χρέους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από την επίσημη χρεοκοπία μας διασώζει για την ωρα το σχέδιο "σωτηρίας" ΕΕ-ΕΤ-ΔΝΤ. Στόχος είναι εφαρμόζοντας το Μνημόνιο να αρχίσουμε (σε 2χρόνια αν το εφαρμόζαμε πραγματικά) να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα (δηλ εισπράξεις σε ετήσια βαση παραπανω από έξοδα) ώστε να φυγει ο βραχνάς της άμεσης χρεοκοπίας και με το πλεόνασμα να αποπληρώνουμε σιγα σιγά αυτά που χρωστάμε. Δηλ. (εντελώς σχηματικά) σημερα εισπράττουμε λ.χ. 100 ευρώ και ξοδεύουμε 150. Από αυτά, τα 20 - 25 πάνε για εξυπηρέτηση δανείων και τα υπόλοιπα 125 - 130 για την επιβίωση μας (λειτουργία κράτους, μισθοι, συντάξεις, εισαγωγές κλπ) Δεν μας δανείζει στις αγορες κανείς (γι αυτό τα spreads είναι τεράστια) για τους λόγους που αναφέρετε κι εσείς. Στόχος του Μνημονίου και των θεσμικων δανειστων μας (ΕΕ-ΕΤ-ΔΝΤ) είναι το 130 να κατεβει στο 90 η πάντως κατω από 100. Εξασφαλίζεται έτσι η αξιοπιστία μας και η εμπιστοσυνη των αγορών. Πως θα πάρουν δηλ. στο μέλλον πίσω αυτά που μας δανείζουν. Μπορει έτσι να υπάρξει τελικά ισορροπία. Δύσκολο αλλά εφικτό.
-----------------------------
ΣΧΟΛΙΟ: Κίνημα αγανακτισμένων πολιτών ακούω. Σωστό το βρίσκω. Αλλά για λάθος λόγους. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που φταίνε, οι μίζες, οι υπερτιμολογήσεις των βαριών μας υποδομών και τόσα άλλα. Θα έπρεπε να είμαστε αγανακτισμένοι και με τους εαυτούς μας. Που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαμε πόρτες και παραθυράκια για να μπούμε στο δημόσιο. Που σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια έχει ένα αδήλωτο εισόδημα. Που στηρίζαμε ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων με τους βουλευτές μας. Αντί λοιπόν να ζητούμε από τους πολιτικούς μας να πάψουν τα μέτρα λιτότητας, αυτ ό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε εδώ και τώρα βαθιές τομές. Κατάργηση θέσεων στο δημόσιο που δεν προσφέρουν τίποτα. Πάταξη γραφειοκρατίας και φοροδιαφυγής. Δεν μπορεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού (υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι) στην ουσία να ζει εις βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων. Γι’ αυτό θα έπρεπε να βγούμε στους δρόμους!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Eχετε δίκιο. Το επιβεβαιώνουν εξ άλλου τα νούμερα. Από το σύνολο των δημοσίων δαπανών (όχι του ΑΕΠ όως προσφυώς πολλοί αναφέρουν) το 70% ( με στοιχεία του ΔΝΤ) πηγαίνει σε μισθούς του δημοσίου τομέα και σε συντάξεις. Το 20% σε εξυπηρέτηση του χρεόυς της χώρας και το 10% για την λειτουργία του κράτους. Ολα τα έργα, οι εργολαβίες και κατά συνέπεια και οι λογής λοβιτούρες από αυτό το 10% προέρχονται.
Και γίνονται βέβαια και έργα. Και αεροδρόμια γίνονται, και αυτοκινητόδρομοι χτίζονται, και πετρέλαιο αγοράζεται και νοσοκομεία εφοδιάζονται κλπ Η διαφθορά λοιπόν αφορά ένας μέρος μόνο αυτού του 10%. Είναι αδύνατον λοιπόν για το σημερινό μας χάλι να φταίει ένα ποσοστό του 10, και να είναι αθώο το 70!!

11 σχόλια

  1. Εκει η αγορά, απο έποχής Θάτσερ ακομη, είναι ισχυροτατη.

    Ο ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΝΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ .....
    ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ 'ΣΑΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να σε άκουγαν Αντρέα.Τα ξερουν όλα οι ηλίθιοι. Δεν βλέπουν πως αν κηρύξουμε πτώχευση κλείνουν οι Τράπεζες και πάπαλα τα λεφτουδάκια του κοσμάκη. Μοναδική λύση είναι η εφαρμογή του Μνημονίου και η εκμετάλλευση των δανεικών που μας δίνει η Τρόικα. Αλλά "εφαρμογή" του Μνημονίου. Κι όχι τα κυβερνητικά καραγκιοζιλίκια. Και πραγματική αξιοποίηση των δανεικών. Οχι να πηγαίνουν σε αμοιβές των στρατιών των κομματικών - όλων των κομμάτων - δημοσίων υπαλλήλων. Διαφορετικά δεν υπάρχει λύση. Κι όλοι αυτοί που βρίζουν ανώνυμα τον Ανδρ. ας βα΄λουν κανένα ονοματάκι. Οχι για άλλο λόγο αλλά για να καταλάβουμε ποιοί είναι αυτοί οι ξερόλες που έχουν άποψη για τα πάντα και δυνατότητες για το τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φωνή βοόντος εν τη ερήμω

    κάθε ελληνική οικογένεια έχει και 1-2

    ΔΥ που τους πληρώνουμε σε σκληρό νόμισμα. Δεν γυρνάμε καλύτερα στη δραχμή1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάλεξε σχοινί για κρεμάλα προδότη Ανδριανόπουλε.
    Ατσαλάκωτοι, ανεπάγκελτοι, οσφυοκάμπτες είναι αυτός και οι όμοιοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα τώρα δεν είναι ούτε ο Τσοβόλας η Θάτσερ και ο Μάνος.

    Τώρα τί κανουμε μου λέτε κ. Ανδριανόπουλε;

    Πήραμε 110 δις δανεικά και δεν φτάνουν, πρέπει να ξαναδανειστούμε,

    τίς πταίει;

    Γιατί δεν κλείνουμε πρώτα τις τρύπες του τρύπιου βαρελιού, γιατί δεν πληρώνουν φόρους οσοι χρωστάνε, γιατί οι αρχές και οι "αρμόδιοι" υπάλληλοι δεν κανουν τη δουλειά τους και αφού δεν την κανουν τί τους θέλουμε;

    Χιλιάδες υψηλόβαθμοι δικαστικοί με μισθούς και αναδρομικά, εφοριακοί, τελωνιακοί, αστυνομικοί, υπάλληλοι ΙΚΑ ΤΕΒΕ κλέβε.

    Ολοι αυτοί, μπορεί να εκβιάζουν και να ψηφίζουν τον εκλεκτό της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όμως εισπράτουν και μισθό χωρίς να προσφέρουν τίποτα στη κοινωνία ενώ βλάπτουν, οταν παραβλέπουν, κανουν τα στραβά μάτια, υποθάλπουν το οικονομικό και ποινικό έγκλημα, καταστρέφουν τη χώρα, και σας βρίζουν κι απο πάνω!

    Αυτή τη στιγμή, εκατομμύρια αλλοδαποί εργάζονται 2 ημερομίσθια ημερησίως, 30 μέρες το μήνα και πλήρώνουν 10 ένσημα στο ΙΚΑ. Γιατί δεν υπάρχει έλεγχος;

    Αυτή τη στιγμή χιλιάδες πλανόδιοι εντόπιοι και ξένοι, μικρέμποροι, μανάβηδες παλιατζήδες, βγάζουν ικανό και αφορολογητο μεροκάματο χωρίς να πληρώσουν σέντσι φόρο.

    Εκατομμύρια "αγρότες" με πανάκριβα 4Χ4 diesel, περιουσίες, σπίτια και κοιλιές, δεν πληρώνουν δραχμή φόρο.

    Ο Παπακων/νου ανακοινώνει αυξηση ΦΠΑ, οι καταστηματάρχες μανιωδώς κόβουν αποδείξεις, οι καταναλωτές μαζεύουν αποδείξεις, θα εισπράξουν και επιστροφή απο την εφορία αλλά η εφορία,

    αμφιβάλλω αν θα εισπράξει τον ΦΠΑ!

    Διότι οι ΔΟΥ δεν εχουν υπαλλήλους!

    Πράγματι,
    δεν εχουμε υπαλλήλους, πρέπει να γίνουν προσλήψεις, στην Υγεία, στη παιδεία, στην αστυνομία, πρέπει να προσλάβουμε και παπάδες, δεν επαρκούν!

    Κ. Ανδριανόπουλε κακώς εκνευρίζεστε με αμάς τους απλούς πολίτες,

    αλλού είναι το πρόβλημα και σας εύχομαι να βρήτε το κουράγιο να τους αντιμετωπίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχθες στην τηλεοραση, εγινε μια καταγγελια συνταξιουχου διευθυντη του ΙΚΑ, οτι εδω και εξι χρονια εχει κανει αναφορες για το ΦΑΓΟΠΟΤΙ που γινεται στο ΙΚΑ απο ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ και οτι μεχρι σημερα δεν εχει παρει ουτε απαντηση!
    Εχει κανει αναφορα για διακοσιες περιπτωσεις, σε υπουργους, διοικητες ΙΚΑ (ακομα και τον τωρινο) καθως και σε τρεις επιστολες του σε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, αλλα ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφερον απο ΚΑΝΕΝΑ!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!
    απο την μια οι πολιτικοι ΤΡΩΝΕ και ΤΡΩΝΕ
    μονο αυτο τους ενδιαφερει
    απο την αλλη ο λαος, οι περιθωριακοι, τα κοροϊδα...
    δυο καστες
    με εκ διαμετρου ΑΝΤΙΘΕΤΑ συμφεροντα
    Εχω αδικο; Τι λες κ. Αντρεα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ αδιόρθωτε κύριε Ανδριανόπουλε.Στις ΗΠΑ και αλυσιδωτά απεκεί σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο,το 2008, κατέρρευσε ο νεοφιλελευθερισμός. Όταν επιστρατεύτηκαν παρεμβατικοί μηχανισμοί για να περισσωθούν τα τρόπαια της ασύδοτης αγοράς.Οταν κοντολογίς επιστατεύθηκε ο Κέυνς για να διασωθεί ο Φρίντμαν.Αντί λοιπόν να ασχολείσθε με ανοησίες του τύπου οτι η αμερ. κυβέρνηση δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει κεφάλαια της FED δηλ. των φορολογουμένων για να διασώσει τις τράπεζες ,θα ήταν πολύ πιο απλό να δεχθείτε ότι είχατε λαθεμένες αντιλήψεις έως σήμερα. Δεν είναι και τίποτα τρομερό. Η όποια επιστημονική σας συγκρότηση δεν έπρεπε να σας επιτρέψει ,στο όνομα της υπεράσπισης μιας τελειωμένης οικονομικής σχολής, να διατείνεσθε το εξωφρενικό, ότι δηλ. η αμερικανική και η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να αντέξει απώλεια της τάξης των $5.3 τρις των FMae & FMac καθώς και domino effect που θα επακολουθούσε. ΈΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΟΓΩ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΙ FANNY MAE ΚΑΙ FREDDY MAC; Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ; ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ FED ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΜΠΡΑΟΥΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΌΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΚΤΑΚΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 30 Μαϊ 2011 11:47:00 π.μ.
    Όπως έβαλες κι εσύ το όνομα σου ορέ καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για όλα έχει απαντήσει εδώ και χρόνια η ΟΑΚΚΕ.
    Διαβάστε το ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω αν ημουν ο Παπανδρεου,

    θα ελεγα ξερα στον κοσμο, ωραια λοιπον,
    δε θελετε ρε μουνι@ μεταρρυθμισεις?
    φατε μια χρεοκωπια τωρα που θα ναι ολη δικη σας, δραχμες, Bank run, αργεντινη, με λιγα λογια ,,,,χαος

    θα επικρατουσε πανικος, αλλα θα το ευχαριστιομουνα ρε παιδακι μου
    εκει να δεις αγνακτιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση