GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγγλων… παραξενιές

Του Θανάση Νικολαΐδη   (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΟΛΑ έτοιμα και η πρόβα έγινε . Και ο γάμος έγινε. Όπως στα παραμύθια-...

Του Θανάση Νικολαΐδη
 (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΟΛΑ έτοιμα και η πρόβα έγινε. Και ο γάμος έγινε. Όπως στα παραμύθια-με τους βασιλιάδες όχι (ακόμα) μόνο στα παραμύθια. Γάμος βασιλικός, χλιδάτος, «παραδοσιακός». Έσπευσαν εστεμμένοι και ξεπεσμένοι απ’ την άκρη της γης, ελίτ, αριστοκράτες και οι Άγγλοι τους χτυπούσαν παλαμάκια. Και πλήρωσαν , ανταποδοτικά, (θα βγάλουν και κέρδος). Για την ασφάλειά τους, για τα γλέντια και τα δώρα, για την άμαξα και τα λουλούδια. Με το δακτυλίδι που θα έσωζε πολλά παιδάκια της Αφρικής, αν οι χορτάτοι ρίχναν’ μια ματιά στους πεινασμένους. Δικός τους λογαριασμός, δικός τους και...
 ο λογαριασμός. Εμείς, οι μακρινοί και άσχετοι, μόνο τα δικά μας θυμόμαστε και συγκρίνουμε (τα ανόμοια).
ΜΑΣ όρισαν (οι ξένοι) βασιλιάδες γιατί αλλιώς δεν «κυβερνιόμασταν» και η «συνήθεια» έμεινε. Πίστη στο βασιλιά όσο περίπου και στην… Παναγιά. Για τους μετέπειτα υπηκόους, μέχρι τους μετεμφυλιακούς τσαρουχάδες με τη φωτογραφία του βασιλιά στο εικονοστάσι, τότε που «τα’ σκιαζε η φοβέρα». Ύστερα ήρθε πιο άγρια φοβέρα, έδιωξε τον τελευταίο βασιλιά και η δημοκρατία ξεχείλισε, πριν καταντήσει ασυδοσία. Για να απασχολούν τη σκέψη τους με βασιλιάδες ευφάνταστοι και φανατικοί της λήθης που ονειρεύονται εξαδάκτυλους και παλιννοστούντες σε παλάτια με πιστούς, μπιστικούς, δούλους και αυλικούς.
ΚΙ εδώ «παντρέψαμε» τη Σοφία και το κατιναριό της εποχής το’ χε καμάρι. Για τα 400.000 γαρίφαλα της βασιλικής άμαξας με τα χρυσά χερούλια, για το δώρο, για τους καλεσμένους. Σε χρόνια που το Παλάτι ρύθμιζε τα πολιτικά μας στο «προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανών» και οι βασιλιάδες κυβερνούσαν(!). Με τελευταίο τον Κωνσταντίνο, πριν η Χούντα τον ξαποστείλει. Κι αν σήμερα μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα οικογενειακώς (το’ χει αυτό το δικαίωμα), αύριο μπορεί να ιδρύσει κόμμα και μεθαύριο να τον ψηφίσει μερίδα δυσαρεστημένων (απ’ την παραμορφωμένη δημοκρατία μας) ελλήνων. Κανένας και τίποτα δεν προδικάζει και οι μέρες είναι πονηρές. Ωστόσο, η δημοκρατία έχει τους κανόνες της (φτάνει να τους τηρούμε) και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν βασίλευσε ο τελευταίος βασιλιάς στην προδικτατορική Ελλάδα-κυβέρνησε! Με την παρεξηγημένη «ελέω Θεού» εξουσία απέναντι στον «Γέρο» που πλήρωσε (ως μη όφειλε) με την Αποστασία και ο τόπος με τη δικτατορία.
ΝΑ ξαναπάμε στους «παραδοσιακούς» κρυόκωλους που ξενύχτησαν για τον γάμο. Η τελετή συνιστά μιαν υπερβολή με συμπυκνωμένη τη βρετανική παραξενιά, μιαν εκδήλωση αταίριαστη στους καιρούς μας, ωστόσο, συνήθη και εξόχως παραδοσιακή. Εκεί δεν κυβερνούν οι βασιλιάδες και οι Άγγλοι της θαλασσοκράτειρας παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις. Ακόμα και σήμερα που χρωστάνε, καταπώς μας το θυμίζει και ο Ζάχος. Θα πέσουν στοιχήματα (για το διαζύγιο), θα θριαμβεύσει το βρετανικό χιούμορ, θα τελειώσει το εθνικό τους πανηγύρι, αλλά οι θεσμοί θα παραμείνουν. Δεν θα… πλακώσουν αποστάτες, ο στρατός θα παραμένει στους στρατώνες, τα τανκς στα υπόστεγα και η δημοκρατία στη… θέση της.

18 σχόλια

  1. Προσοχή επείγον για όλους τους Έλληνες
    Στις 28/4/2011 , μαζί με την απολογία του Τσοχατζόπουλου , στημένο το παιχνίδι στη βουλή , ψηφίστηκε η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα .
    Έτσι τον Ιούλιο θα ψηφιστεί στη βουλή και χωρίς κανένα πρόβλημα κανονικά ο νομός για 50% μειωμένους μισθούς σε πρώτη φάση .
    Όπως καταλαβαίνουν οι νοήμονες πολίτες όλο το παιχνίδι με την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου παίχτηκε για να ψηφιστεί η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε το Δ.Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε "φίλτατε της αλήθειας" με τα ακίνητα των πρώην (ή μήπως και τωρινών;) συντρόφων πόσα ελληνόπουλα θα γλύτωναν, μια και σε έπιασε ο πόνος για την Αφρική;
    Τελικά αποδεικνύεται με περιπτώσεις τύπου Νικαλαΐδη ότι ο "αυριανισμός" είναι νοοτροπία που δύσκολα αποβάλλεται.
    Έχουμε, βλέπεις, τακτοποιήσει τα του οίκου μας και δεν μας απομένει παρά να τακτοποιήσουμε και τα του οίκου των εγγλέζων...
    Ο αποπροσανατολισμός στο άκρον άωτον.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λες μεγάλε....αλλά

    Στην Αγγλία όμως η νεολαία δουλεύει μέρα-νύχτα, εδώ όμως ξημεροβραδιάζεται στις καφετέριες..

    Η χούντα παρέδωσε το χρέος της χώρας στο 26% και οι δημοκράτες φωστήρες το πήγαν στο 150%...

    Η πρίγκιπας William είναι πιλότος ελικοπτέρου και πήρε άδεια για να παντρευτεί, ενώ ο κλώνος του κάθε ντόπιου ρεμπεσκιέ πολιτικάντη τον τρέφουμε τζάμπα στο διηνεκές....

    κτλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ..ΤΙ ΚΑΦΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΣ
    ΑΥΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ !!!!!

    ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ..
    ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ ΑΚΟΜΑ...
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ - ΜΑΡΟΥΔΑ
    ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΕΠΟΧΗ..!!!

    ΤΙ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΧΕΣΕΙΣ...
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Πολίτη, αφού ό,τι διάβασες το συνόψισες στα ακίνητα των πρώην και των νυν (για τους βασιλιάδες σ' έπιασε ο πόνος), καλά να πάθεις. Μάθε να "διαβάζεις" κείμενα και...με συγχωρείς για την απρέπεια.
    Φιλικά
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θανάση, και γράμματα γνωρίζω και να μελετάω ξέρω και προ παντός να διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές.
    Επομένως άστα αυτά για τα συντρόφια στο ρουφιανάτο/κλαδική.-

    Υ.Γ. Φωτογραφίες με βασιλιάδες και τα παρελκόμενά τους βάζεις στα κείμενά σου εσύ. Άστα πούστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακολουθώντας τον θανασάκη την κουραδομηχανή ένα είναι σίγουρο. Θα πατήσετε τα σκατά που αφήνει πίσω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ για τα ...καλά σας λόγια (τις βρισιές ανωνύμων δεν τις λαμβάνω υπόψη-ωστόσο να προσέχουν όσοι απειλούν) και την βαθειά...ανάλυσή τους. Χωρίς επιχειρήματα, φίλε, τα γραφόμενά σου είναι για τα σκουπίδια και λυπάμαι.Συμμάζεψε το μυαλό σου. Και, βέβαια, παράτα την πουστιά της ανωνυμίας.
    Φιλικά
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΕΔΗΣ ΠΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΦΟΝ ΤΩΝ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΛΑΣΠΟΤΗΡΩΝ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΤΑ.
    ΣΒΟΥΝΙΑ ΣΚΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ.


    ΣΒΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΦΑΚΙ ΤΗΣ ΣΚΑΤΙΛΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ, ΒΟΔΙΟΥ, ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θανάση, αστα τα πασοκοπούστικα λέμε, και γίνου άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ...____________

    173.000.000 ευρώ για συντάξεις …Εθνικής Αντίστασης , 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

    Η κυβέρνηση ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.

    Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα:

    (τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)
    - Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.

    -Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.

    -Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.

    -Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.

    -Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.

    -Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988

    -Τα παιδιά των …αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης".

    Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα;

    Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.

    (όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται,
    περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης).............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πούστης είσαι και φαίνεσαι και από την γραφή σου κρέμεσαι. Και αν δεν γουστάρεις την ελευθερία που εκφράζεται με την ανωνυμία, μάζεψε το κουβαδάκι σου με την λάσπη και άντε σε καμία Αυριανή, γιατί τα blogs είναι ακόμα περιβάλλον ανθυγιεινό για λαοπλάνους, λακέδες, παπαγάλους της εκάστοτε εξουσίας όπως εσύ. Τα σκατά όταν τα αποκαλείς σκατά δεν είναι ύβρις αλλά περιγραφή, αν και η δική σου η περίπτωση έχει να κάνει με σκατά παλιά και ξεραμένα που δεν αποτελούν πλέον απειλή για κανένα, και τζάμπα σε πληρώνουν οι εργοδότες σου. Όσο για τις ανασφάλειες σου και τις...απειλές που μόνο εσύ διακρίνεις, μην ανησυχείς και μην καλείς τον Κυβερνομπάτσο να σε προστατεύσει. Αυτό που δεν σε αφήνει τα βράδια να κοιμηθείς είναι το κενό στην σάπια σου ψυχή, που μόνο οι τύψεις θα το γεμίσουν, τοξικά υπολείμματα του... έργου που στρατεύτηκες να επιτελέσεις, και αυτές θα σε ακολουθούν μέχρι την ώρα που θα μπεις στο κιβούρι σου και θα καθαρίσει ο τόπος από ένα ακόμα κάθαρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεγάλε, παράτα την πουστιά της ανωνυμίας. Σαν και του λόγου σου παλικάρια ήταν οι κουκουλοφόροι της Κατοχής. Λυπάμαι και...με συγχωρείς.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσλήψεις στη ΔΕΗ ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου


    Επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι έχει απαξιώσει τη ΔΕΗ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Καρδιάς, στην Πτολεμαϊδα.


    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου έχει διοικήσει τη ΔΕΗ χωρίς στόχους, αρχές και..
    σχεδιασμό και έκανε λόγο για τραγικό έγκλημα.

    "Εδώ στην καρδιά της ενεργειακής μας βιομηχανίας βλέπουμε την εγκληματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, την απαξίωση ενός δημόσιου οργανισμού που πιστεύω ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, όπως ήταν και δυστυχώς σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια διαχείρισης της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει ελλειμματικός", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε : "Έχει τεράστιες ευθύνες η Νέα Δημοκρατία ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν σκληρά σε δύσκολες συνθήκες" .

    Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ και εκπροσώπους των εργαζομένων, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος υπογράμμισε ότι, η ΔΕΗ βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευσή της και εξέφρασε την ανησυχία για τον κίνδυνο μπλακ άουτ το ερχόμενο καλοκαίρι.

    Ο κ. Παπανδρέου απατώντας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν και άλλες προσλήψεις από αυτές που έχουν προγραμματιστεί στη ΔΕΗ αλλά με κριτήρια αξιοκρατικά και με διαφάνεια.

    Όσον αφορά τις προκλήσεις του μέλλοντος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Επιχείρηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε την ανάγκη απεξάρτησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το πετρέλαιο και τον λιγνίτη που έχει συμβάλλει στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου και ζήτησε την συμβολλή της διοίκησης και των εργαζομένων για βιώσιμη ανάπτυξη απασχόληση και καλύτερη ποιότητα ζωής στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας.

    Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι στην περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας παράγεται ενέργεια η οποία καλύπτει το 60% των αναγκών της χώρας. Τα αποθέματα λιγνίτη μπορούν να διαρκέσουν ακόμα για 35 με 40 χρόνια και ανέρχονται σε περίπου 1,8 δισεκατομύρια τόνους.

    24-2-2007 /...ΧΑΧΑΧΑ...ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ

    θαναση ...ΦΑΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί να μη...μιλάω, ρε φιλάρα; Για να βρίζεις εσύ ΑΝΩΝΥΜΑ με την κουκούλα μέχρι τ' αυτιά;
    Για επιχείρησέ το αυτό σε μια σοβαρή εφημερίδα και τα λέμε. Εκτός αν θεωρείς τα μπλοκς απόπατο για ν' αδειάζεις το περιεχόμενο του κρανίου σου.
    Γεια χαρά και βγάλε την κουκούλα.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο 9.55 δεν αδειάζει το περιεχόμενο του δικού του κρανίου αλλά το περιεχόμενο του κρανίου του Γεωργίου Παπανδρέου με ονόματα, αριθμούς και ημερομηνίες, χωρίς καν να προβαίνει σε σχολιασμό επ' αυτών. Αν από το υστερόγραφο του πιστεύεις ότι θίγεσαι προσωπικά δεν έχεις παρά να προσφύγεις στην δικαιοσύνη αφού η ανωνυμία με δεδομένο την μοναδικότητα της ip address πρακτικά δεν υφίσταται, και το μόνο κουκούλωμα που διακρίνεται, είναι αυτό που εσύ επιχειρείς, προσπαθώντας μάταια να καλύψεις τα παραμύθια τα οποία ο σημερινός πρωθυπουργός αράδιαζε για να έρθει στην εξουσία. Σταμάτα λοιπόν να πιπιλάς… κουκούλες γιατί έτσι δεν πείθεις κανένα, και αν με το σοβαρή εφημερίδα εννοείς την Αυριανή που εσύ επιχειρούσες τότε ΦΑΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΟΣΟ ΘΕΣ. Δεν υπάρχει πλέον κανείς να το μοιραστείς, δεν υπάρχει πλέον κανείς να το-την πατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάλι σκατά ρε Θανάση? Κάθε μέρα το ίδιο πιάτο... Έλεος, λυπήσου μας! Και εσείς ρε παιδιά στο PRESS-GR αφού δεν διαθέτετε gourmet κουζίνα τι τον κρατάτε? Στείλτε τον να σερβίρει σε καμία "σοβαρή εφημερίδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση