GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποκρουστική παραπληροφόρηση των Ελλήνων...

Του Aνδρέα Ανδριανόπουλου Εχει καταντήσει μονότονο να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα και να εισπράττεις σαν απάντηση τις ίδιες ανοησίε...

Του Aνδρέα Ανδριανόπουλου

Εχει καταντήσει μονότονο
να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα και να εισπράττεις σαν απάντηση τις ίδιες ανοησίες που δεν μπορούν να στηριχθούν στην παραμικρή λογική. Τελευταία βγαίνουν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις περισπούδαστοι καθηγητάδες, διαπύρσιοι κομματικοί κήρυκες και πολύξεροι αναλυτές εκστομίζοντας τα ίδια ευαγγέλια καταστροφής. Επιμένουν σε θέσεις που από τα πράγματα είναι ολοφάνερο πως δεν ισχύουν. Καλλιεργούν όμως ελπίδες σε ένα κόσμο που με αγωνία ψάχνει να βρεί εύκολες διεξόδους από μιά κατάσταση στην οποία, μέσα του γνωρίζει, πως συνέβαλε ουσιαστικά κι αυτός στην δημιουργία της.Και παράλληλα διευκολύνει την πελαγωμένη κοινή γνώμη στην στοχοποίηση υπευθύνων των αδιεξόδων. Που εμφανίζονται να είναι είτε οι πολιτικοί γενικώς, που...
μας οδήγησαν ασύγγνωστα στο χάος, είτε οι προδότες κυβερνώντες που συνειδητά – εκτελώντας μάλιστα και σχετικές οδηγίες - οδηγούν τους έλληνες στον εξανδραποδισμό. Ολες αυτές οι παραμυθολογίες (όπως λ.χ. η καταγγελία πως για όλα τα δεινά φταίει το Μνημόνιο, που όμως ελάχιστα εφαρμόζεται) επιτυγχάνουν κάποιους απλούς σκοπούς. Εξιλεώνουν τους πολίτες από οποιαδήποτε συμμετοχή στις ευθύνες ενώ φορτώνουν στις πλάτες απροσδιόριστων ξένων – και των εδώ βέβαια «τυφλών τους οργάνων» – τον σχεδιασμό της σημερινής μας κατάντιας. Αν όμως κάποιος κάνει τον κόπο να ανζητήσει την πραγματικότητα και να ψάξει στις αντιδράσεις των διαφόρων διεθνών κύκλων τον τρόπο που στέκονται απέναντι στην ελληνική οικονομική κρίση διαμορφώνει μιά εντελώς διαφορετική εικόνα. Που δεν έχει σχέση βέβαια με τοκογλύφους, διεθνείς απατεώνες και αγνούς ταλαιπωρούμενους έλληνες πολίτες.
Να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχήν πως η ελληνική κρίση δεν προήλθε από τους διεθνείς σπεκουλαδόρους, τις ιδιωτικές Τράπεζες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Προήλθε από την χρεωκοπία του Κράτους. Που συμπεριφερόμενο για χρόνια σαν κοινός απατεώνας ξεγελούσε τους δανειστές του με στοιχεία παραποιημένα κι αναληθή. Από το 1981, χρονιά πολιτικό ορόσημο για πολλούς προσοδοθήρες του δημόσιου τομέα, ο τόπος επιβιώνει με δανεικά. Που ξαφνικά στέρεψαν, όταν η διεθνής τραπεζική κρίση έκανε τους πιστωτικούς οργανισμούς να ψάχνουν με μεγαλύτερη προσοχή τους δανειολήπτες. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι τότε οι Τράπεζες δάνειζαν «χώρες του Ευρώ». Δίχως να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα δεδομένα της κάθε χώρας. Δεν είναι ακριβής λοιπόν ο ισχυρισμός πως είχαν γνώση των αδιεξόδων και «τοκογλυφικά»σημάδευαν πελάτες με αδυναμίες. Μόλις πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα τα spreads εκτινάχθηκαν αμέσως στα ύψη και τα δάνεια στέρεψαν.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως το Ευρώ στηρίζεται στην δηλωμένη αρχή, ακριβώς λόγω της υποτιθέμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας που προέβλεπε, πως καμία χώρα δεν μπορεί να περιμένει να διασωθεί, αν τα θαλασσώσει, από συνεισφορές των υπολοίπων. Παραβιάζουν λοιπόν ουσιαστικά την σχετική συνθήκη οι Γερμανοί και οι άλλοι εταίροι μπαίνοντας στη διαδικασία διάσωσης της Ελλάδας και των άλλων προβληματικών οικονομιών της Ευρωζώνης. Εξ ού και οι αντιδράσεις εκλογέων και πολιτικών παραγόντων των χωρών του Βορρά για τα χρήματα που δαπανώνται για να επιβιώσουν οι οικονομίες του Νότου. Τα δανεικά που μας δίνουν επιβαρύνονται με επιτόκιο 5% ενώ οι ίδιοι πιθανότατα δανείζονται με περίπου 3%. Αλλά οι αγορές εκτιμούν το κόστος δανεισμού της Ελλάδας να βρίσκεται κοντά στο 13%. Οταν λοιπόν μας χρεώνουν με 5% ζημιώνουν, και διακινδυνεύουν σοβαρότατα τα χρήματά τους. Κι όμως υπάρχουν θρασείς πολιτικοί παράγοντες και αναλυτές στην Ελλάδα που τους καθυβρίζουν!!
Το αποκρουστικό μεγαλείο της παραπληροφόρησης που «απολαμβάνουν» οι έλληνες φαίνεται κι από το γεγονός πως έντυπα, μπλόγκς αλλά και ηλεκτρονικά μέσα που καταγγέλλουν το Μνημόνιο και καθυβρίζουν τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας σαν τοκογλύφους και απατεώνες, περιγράφουν με αγωνία τις αρνητικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων (Γερμανών και άλλων) απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω δανεισμού της χώρας. Μα ένα από τα δύο θα πρέπει συμβαίνει: είτε οι «απατεώνες – τοκογλύφοι» επωφελούνται από τον ελληνικό δανεισμό και πίνουν το αίμα του λαού με τα συνακόλουθα Μνημόνια. Και κατα συνέπεια τρελαίνονται από «κερδοσκοπική» χαρά σε όποια προοπτική νέου δανεισμού. Είτε, από την άλλη μεριά, δεν έχουν το παραμικρό κέρδος από την όποια εμπλοκή τους στην ελληνική περιπέτεια, μας αντιπαθούν για την ανευθυνότητά μας κι’ έχουν
φτάσει στα όριά τους καθ όσον αφορά την προθυμία τους να μας στηρίζουν οικονομικά. Και τα δύο είναι αδύνατον να συμβαίνουν. Γίνεται αυτό κατανοητό;
Υπάρχει όμως και το ζήτημα των πραγματικών υποχρεώσεων της χώρας. Ακούγονται ισχυρισμοί, κι από Πανεπιστημιακούς δασκάλους ακόμη, πως αν αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας θα ξεπεράσουμε όλα τα τρέχοντα προβλήματά μας! Διότι, συνεχίζει ο σχετικός ισχυρισμός, τα έσοδα του ελληνικού κράτους από φόρους φτάνουν για τις ετήσιες ανάγκες μας. Συμπεριλαμβανόμενων των μισθών και των συντάξεων. Αυτό όμως είναι εντελώς ανακριβές. Με στοιχεία του ΔΝΤ, το 70% των ετησίων κρατικών δαπανών της Ελλάδας πηγαίνει για πληρωμές μσιθών του δημόσιου τομέα και συντάξεων. Ενα 10% καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του κράτους και τα υπόλοιπα πηγαίνουν για δόσεις και χρεωλύσια. Αν λοιπόν υποθέσουμε – που δεν είναι βέβαια ακριβές - πως καλύπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις από τα φορολογικά έσοδα κι απαλλασσόμεθα από τις δανειακές μας υποχρεώσεις, παραμένουν σε εκκρεμότητα οι λετουργικές υποχρεώσεις του κράτους. Με τι πόρους θα καλυφθούν;
Δεν ειναι ακριβές πως δανειζόμαστε για να πλρώσουμε χρέη. Δανειζόμαστε για να καλύψουμε και τρέχουσες ανάγκες. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο ο καλός Θεός μηδενίσει το εξωτερικό μας χρέος, και δεν έχουμε την πίεση πλέον να αποπληρώνουμε δάνεια, και πάλι θα είμαστε υποχρεωμένοι να δανεισθουμε. Για να καλύψουμε τρέχουσες ανάγκες. Γιατί εξακολουθούμε να ξοδεύουμε περισσότερα απο όσα βγάζουμε. Μόνο που αν κανουμε στάση πληρωμών (αρνούμενοι δηλ να πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε), δεν θα μας δανείζει πλέον κανείς - σε Ανατολή και Δύση. Με τραγικά κοινωνικά αποτελέσματα. Οπως γράφει ο Μάριο Μπλέχερ (πρ. Διοικητής της Τράπεζας της Αργεντινής και τωρινός Δ/ντής Τραπεζικών Μελετών της Τράπεζας της Αγγλίας) στους Financial Times (5-5-2011) "κάποιοι από τους αρχικούς δανειστές πληρώνονται από τα επίσημα νέα δάνεια που όμως επίσης χρηματοδοτούν το υπόλοιπο πρωτογενές (ετήσιο δηλ) έλλειμμα". Καιρός είναι κάποιοι να αφήσουν τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Και βέβαια κάθε αναδιάρθρωση χρεους («κούρεμα», στάση πληρωμών κλπ) θα οδηγήσει καταστροφή ασφαλιστικά ταμεία και Τράπεζες που έχουν φορτωθεί – για να δανείσουν το κράτος – με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Κοντολογής, για να σωθούμε είναι απαραίτητο να μειώσουμε τις δαπάνες μας και να παράγουμε πλούτο. Το πρώτο σημαίνει δραστική κατάργηση οργανισμών του κράτους. Το δεύτερο επιβάλλει μείωση και απλούστευση φόρων καθώς και ουσιαστικές περικοπές στην δημόσια γραφειοκρατία. Οτιδήποτε άλλο είναι τεχνική παράταση ζωής με ακόμα χειρότερα αργότερα αποτελέσματα.

25 σχόλια

  1. <>
    Ηρθε η συνείδηση
    και μου κρυφομίλησεεεεεεε


    Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι,

    «δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα.

    Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα.

    Δεν είναι στάση ευθύνης το «όχι σε όλα».

    «Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το όχι σε όλα».

    «Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων».

    «Εάν δεν συμπράξουμε όλοι τώρα σε κοινούς στόχους, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες.
    Και αυτό δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω.

    Οι δύσκολοι μήνες που έρχονται, όσο και το αύριο του τόπου μας,
    το αύριο του τόπου μας
    το αύριο του τόπου μας
    το αύριο του τόπου μας
    εξαρτώνται από την υπευθυνότητα όλων μας, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων»,
    κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    «Κύριε Παπανδρέου, πείτε έστω και ένα μέτρο που δεν ηχεί ευχάριστα για να αποκτήσετε αξιοπιστία»

    ΓΑΠ : «Λεφτά υπάρχουν»

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από κούφια και σαθρή ρητορική από έναν κρατικοδίαιτο τυχάρπαστο ΒΟΥΛΕΥΤΗ που τον έβαλαν να σώσει τους παχυλούς μισθούς των υφαρπαγέων της βουλής.

    Τι άλλο θα έλεγε ο ...'αρθρογράφος' καμψομέσης με βιογραφικό το παρακάτω:

    O Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι Έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός.

    Γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι γιός του Γιάννη Ανδριανόπουλου, ενός εκ των πέντε ιδρυτών του Ολυμπιακού. Θείος του ήταν ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και βουλευητής Γιώργος Ανδριανόπουλος.
    Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε αμέσως μετά τη μεταπολίτευση με τη Νέα Δημοκρατία όπου έμεινε για πολλά χρόνια. Έχει διατελέσει αρκετές φορές υπουργός και υφυπουργός σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας:

    * Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976)
    * Υφυπουργός Εξωτερικών (1977)
    * Υπουργός Πολιτισμού κι Επιστημών (1980)
    * Υπουργός Εμπορίου (1989)
    * Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας και Εμπορίου (Αύγουστος 1991)
    * Υπουργός Επικρατείας (Αύγουστος 1992)

    και έχει εκλεγεί επτά φορές βουλευτής Πειραιώς, ενώ το 1986 εξελέγη δήμαρχος Πειραιά, θέση στην οποία παρέμεινε ως το 1999.

    Το 1994 αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία, λόγω πολιτικών διαφωνιών με τον τότε αρχηγό Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος δήλωνε πως «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα». Στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, απλά δημοσίευε άρθρα σε Ελληνικά και ξένα έντυπα και συμμετείχε σε τηλεοπτικές συζητήσεις, ενώ παρουσίασε και δύο δικές του εκπομπές.

    Το 1999 κατά τη διάρκεια των Νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία εγκάλεσε τα Ελληνικά ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους ως «φερέφωνα» της σέρβικης προπαγάνδας του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, προκαλώντας ρήξη με τα Ελληνικά ΜΜΕ και τηλεοπτικές συζητήσεις. Πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2004 αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, ως ανεξάρτητος. Τελικά εξελέγη, αλλά από τότε έχει εκφράσει αρκετές διαφωνίες με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του. Στις 22 Απριλίου 2004 κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

    Την έκπτωσή του από το βουλευτικό αξίωμα (με ψήφους 10 υπέρ και 1 κατά) αποφάσισε στις 12 Οκτωβρίου 2006 το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με τις διατάξεις περί ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας, καθώς ο ίδιος ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα (εργαζόταν ως επικεφαλής ομάδας διεθνών ειδικών συμβουλεύοντας την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών). Τη βουλευτική του έδρα κατέλαβε η Ρόζα Βρεττού, πρώτη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε υποβάλει την ένσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια τα λες Ανδρεα μου αλλα ποιος σ`ακουει Στην Ελλαδα υπαρχει το συνδρομο του αριστερου που βλεπει γυρω του το κεφαλαιο να του πινει το αιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τον καλό Θεό μην τον πιάνεις στο στόμα σου, μείνε σε αυτά που ξέρεις, τα τερτίπια του διαβόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κολος και βρακι ο ανδιανοπουλος , μαζι με τον αλλο αποτυχημενο ( μανο) στις αποψεις
    Ο αλλος αχρηστος ουτε την μια επιχειρηση δεν μπορεσε να διευθυνει την χρεωκοπησε (αλλατινη)

    Καμμια χωρα στο κοσμο δεν αποκλειστηκε απο τις αγορες εμπορευματων ,οι αγορες των νταβατζηδων ειναι συγκεκριμενες ( εε , ηπα) και παντα εχουν κοντη μνημη

    Αλλα υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια ( ρωσια , κινα , ισραηλ - συμφωνια με αοζ και αγωγο)

    Σου λεει κατι αυτος ?
    Δεν τον αγγιζετε , ουτε μια τριχα απο τα καρυδια του δεν ειστε ολοι εσεις , οι πολιτικοι της δεκαρας

    http://www.inews.gr/116/paradeigma-pros-mimisi-o-ioannis-metaxas.htm


    Η ισλανδια την γλυτωσε οταν πεταξε εξω τους εκβιαστες και δεν εδωσε δεκαρα επαθε τιποτα ?


    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=48336953


    Ισημερινος , αργεντινη , τουρκια , ρωσια , βολιβια , ολες εδιωξαν το ΔΝΤ και εκαναν γεναια κουρεματα , δεν επαθαν απολυτως τιποτα

    Η ιστορια δειχνει οτι οι χρεωκοπιες εχουμε περισσοτερα καλα απο οτι κακα και οι ελεγχομενες χρεωκοπιες καταληγουν σε κοινωνικες εξεγερσεις και φτωχοποιηση λαων

    Ολη ιστορια θυμιζει και το σχεδιο ΑΝΑΝ , που εκβιαζαν την κυπρο οτι θα απομωνοθει και θα διαλυθει με το οχι και δεν επαθε απολυτως τιποτα


    Ειναι γεγονος οτι η ηλιθια επιχειρηματολογια σου ειναι ταυτισμενη με του γιωργακη

    Μνημονιο η χαος - χειραγωγηση της κοινης γνωμης με φοβο και εκβιαστικα διλληματα , οπως κανουνε σε χουντικα καθεστωτα

    Φιλε μαθε κατι η δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα , ουτε εκβιαζεται
    Λυσεις υπαρχουν που τρεμετε

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ


    Να υποθεσω οτι εισαι και εσυ ενας απο τους σορτακιδες οπου εχουν ομολογα η μηπως φοβασαι για τους φουσκομενους τραπεζικους σου λογαριασμους?

    Γιαυτη την εδω την ενωση μιλας που μετραει αντιστροφα προς την διαλυση της ?
    Χαρισμα σας


    http://www.antinews.gr/2010/12/08/75111/


    Τα κρατη ασκουν εθνικη κυριαρχια και δεν ειναι επιχειρησεις υπο εκκαθαριση
    Μπορει για σενα , οι ανθρωποι να ειναι αριθμοι και η δημοκρατια σκουπιδια
    Ομως για το διεθνες δικαιο οσο και το ελληνικο , το μνημονιο της ελλαδας ειναι εντελως παρανομο

    Ετσι αντιλαμβανεσαι την σωτηρια της χωρας ,ως καταλυση λαικης κυριαρχιας και καταστρατηγηση του συνταγματος

    Τωρα που ειστε στο περιθωριο , ως πιο αποτυχημενοι πολιτικοι και φτημενοι απο το συνολο του ελληνικου λαου , βγαζετε ολη την χολη και την κακια σας
    Τα ζομπι βγηκαν απο τους ταφους τους

    Η προπαγναδα του μνημονιου καταρρευσε ,ο λαος ξερει την απατη
    Ο στρος καν που εβριζε τους ελληνες θα ψοφησει στα σκατα σειρα θα εχουν οι δοσιλογοι και στο τελος η διασπαση της αποτυχημενης ονε

    Ολα εδω θα πληρωθουν στο τελος και θα δουμε ποιος θα γελασει τελευταιος

    Αφου μας παιζεις τον πολυξερο , ας αντιπαρατεθεις με τον καζακη , να δουμε ποσα πιδια πιανει ο σακος


    http://dimitriskazakis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επι τέλους. Κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Και που δεν χαιδεύει αυτιά. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν τον Ανδριανόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς, δεν ακούμε τέτοιες φωνές. Απήχηση εχει όμως ο φραγκοφονιάς ο Μίκης που κόπτεται δήθεν για τον λαό αλλά κάνει προσφυγή - και δεν παραιτείται - για τα αναδρομικά του από το ξεπατωμένο δημόσιο ταμείο. Το καφριλίκι σε όλο του το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ανδριανόπουλος όμως, όπως και ο Αλ. Παπαδόπουλος δεν έχουν ζητήσει αναδρομικά. Για να καταλάβουμε ποιοί είναι τελικά οι πατριώτες. Οχι οι δήθεν αριστεροί ευρωφονιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ανδριανόπουλος λέει τα αυτονόητα. Ευτυχώς όλο και περισσότεροι Έλληνες πλέον δέχονται τα αυτονόητα ενώ πριν από λίγο καιρό όποιος εξέφραζε αντίστοιχες απόψεις βίωνε την απομόνωση, την καταγγελία και την απαξίωση.
    Νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ο «Αρχηγός» που θα βάλει επίσημα στο τραπέζι τα αυτονόητα ως εκλογική πρόταση. Οι κρίσεις πολλές φορές φέρνουν και τις μεγάλες ανατροπές. Ίσως αυτή η κρίση δημιουργήσει την κρίσιμη μάζα που είναι αναγκαία για την ανατροπή της φαυλότητας, του κομματισμού, των κρατικοδίαιτων και των ΑΧΡΗΣΤΩΝ.
    Αυτός ο «Αρχηγός» δεν μπορεί να είναι ένας από τους «παίχτες» έστω και αν η στάση του ως τώρα ήταν απέναντι στο σύστημα. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ και είμαι σίγουρος ότι πολύ μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας είναι έτοιμο για την υπέρβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδιανόπουλος ξεχνάει να πει ότι με κάθε δάνειο που παίρναμε ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πούπα Μομφεράτου On Οκτωβρίου 2, 2010 at 09:32
    Permalink | Απάντηση Και τώρα να αντιμετωπίσω σοβαρά τον νεοφιλελεύθερο κ. Ανδριανόπουλο :

    Ψεύδεστε κ. Ανδριανόπουλε, γιατί αποκρύβετε (ενώ δέν θάπρεπε σάν «ανεξάρτητος» οικονομολόγος) ότι μονομερής στάση πληρωμών δέν σημαίνει αναγκαστικά πτώχευση.
    Το θέμα είναι να προβούμε σε μονομερή στάση πληρωμών εδώ και τώρα, ακριβώς για να αποφύγουμε την πτώχευση. Η πτώχευση σημαίνει στάση πληρωμών, η μονομερής στάση πληρωμών όμως δέν σημαίνει πτώχευση.

    Και εξηγούμαι ταχέως :

    Τί σημαίνει πτώχευση ? Πτώχευση σημαίνει ότι μία χώρα δέν δύναται να πληρώσει τα δάνεια και τους δανειστές της, κηρύττει πτώχευση και αφήνει τους δανειστές της να πληρωθούν σε είδος, κατάσχοντας και δημεύοντας τα περιουσιακά της στοιχεία.

    Η μονομερής στάση πληρωμών, σημαίνει ότι μία χώρα που επίσης δέν δύναται να πληρώσει τα δάνειά της, κηρύττει αυτά ώς απεχθές χρέος ή αλλοιώς odious debt. Το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει την μονομερή παύση πληρωμών όταν συντρέχουν δύο λόγοι : α) Ο δανεισμός έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο και β) Τα δάνεια δέν χρησιμοποιήθηκαν πρός το συμφέρον της χώρας.

    Οσον αφορά την πολυδιαφημιζόμενη και πολυσυζητούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, αυτή και άν είναι μονόδρομος της πτώχευσης. Γιατί αναδιάρθρωση του χρέους σου δέν δέχονται οι δανειστές σου εάν πρώτα δέν κηρύξεις πτώχευση.

    Αυτό λοιπόν το παραπάνω, δηλαδή την μονομερή στάση πληρωμών, γιατί δέν την λέτε κ. Ανδριανόπουλε και περνάτε στην περιγραφή της πτώχευσης ?

    Να σας πώ εγώ γιατί : Γιατί ούτε που σας περνάει απο το μυαλό να τα βάλετε με τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο (δηλαδή τους δανειστές μας) και προτιμάτε την στρατηγική της υποδούλωσης και του ραγιαδισμού.
    Ε, δέν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Ανδριανόπουλε! Κάποιοι απο μάς προσπαθούν να βρούν λύσεις έξω και πέρα απο την υποδούλωση και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΛΑΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
    ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην περιμενεις βεβαια κατανοηση απο κανενα Δεξιο-αριστερο??? αυτοι τον χαβα τους και οτι ηθελε προκυψει. Εγω παντως προσυπογραφω διοτι αυτα σκεπτομουνα παντα πριν σε διαβασω. Πρεπει δε να ξερεις οτι γαμος με το ζορι δεν γινεται και αρα δεν σωζεται κανεις οταν δεν το θελει και επομενως ας παει σε εκλογες και ας αποφασισουν και ας διαλεξουν το τροπο σωτηριας τους αυτοι που βγηκαν στα καγκελα και παρεσυραν και τον απλο κοσμακι με τα παραμυθια τους και τις ευκολες λυσεις τους. Εμεις τι να πουμε?? τους σεβομαστε ολους, οτι θελουν και οτι πουνε αν ειναι πλειοψηφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΓΑΙΝΕ ΡΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΑΝΙΚΑΝΕ .....
    ΜΠΟΥΚΩΝΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ, ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ...

    ΜΗ ΣΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η καραρευση πρηλθε απο τους κλεφτες που εκλεβαν το κρατος ΟΧΙ απο το κρατος και πρωτα απο τους πολιτικους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε μας είπες όμως κ. Ανδριανόπουλε, ποιοι ήταν αυτοί οι εθνικοί προδότες που από το 1981 μέχρι σήμερα δανείζονταν παραποοιώντας τα στοιχεία.
    Μήπως ήταν πολιτικοί σαν κι εσάς;

    Δε μας εξηγήσατε ακόμα με πιστικό τρόπο πως είναι δυνατόν για 30 χρόνια η Ελλάδα να καταφέρνει να "ξεγελάει" τους κουτόφραγκους. Εγώ ξέρω ότι όταν δεναίζω 50 ευρώ ξέρω που τα δανείζω και σίγουρα αν πρόκειται να δανείσω άλλα 50 θα φάω τον κόσμο να μάθω που πηγαίνουν τα λεφτά μου. Όλοι αυτοί οι ξένοι ήταν τόσο ηλίθιοι και εμείς τόσο έξυπνοι;

    Δε μας είπατε ακόμα πως είναι δυαντόν να έχουν τις ίδιες ευθύνες πολίτες και πολιτικοί όταν οι μεν πρώτοι πασχίζουν να βγάλουν την καθημερινότητα ενώ οι δε δεύτεροι κολυμπάνε σε πισίνες, έχουν εξοχικά σε νησιά και καταθέσεις με πολλά μηδενικά.

    Τέλος δε μας είπατε πως είναι δυνατόν για τη σημερινή κατάσταση να ευθύνεται κυρίως το δημόσιο όταν η συνολική επιβάρυνσή του στο σύνολο του χρέους είναι αμελητέα σε σχέση με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος για εξυπηρέτηση θαλασσοδανείων, μιζών, αρπακτών κλπ. Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν θα μας πείτε στο σύνολο των φορολογικών εσόδων τι ποσοστό καλύπτεται από τη φορολογία των δημοσίων υπαλλήλων και τι από τους ελέυθερους επαγγελματίες.

    Κύριε Ανδριανόπουλε ο καιρός που μας ταϊζατε (οι πολιτικοί) κουτόχορτο έχει περάσει προ πολλού. Όποιος δε το συνειδητοποιήσει απλά θα ΄δεχεται τη χλέυη και την απαξίωση.

    Εσείς φαίνεται ότι μάλλον θα πρέπει να σκεφθείτε περισσότερο πριν αποφασίσετε να αρθρογραφήσετε ξανά στα blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ κ. Ανδριανόπουλε, μια χαρά τα λέτε τώρα και εσείς. Σας υπενθυμίζω όμως ότι ήσασταν και εσείς μέρος του "πολιτικού" αυτού συστήματος και μάλιστα εκπροσωπούσατε τον νεοφιλελευθερισμό. Συνταγές για την έξοδο από αυτή τη κρίση υπάρχουν και πρέπει να "ματώσουμε" όλοι. Το θέμα είναι όμως ότι πλέον "ματώνουν" μόνο οι μικρο μισθωτοί, οι μοκροσυνταξιούχοι και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις.

    Τα λεφτά τα ΦΑΓΩΜΕΝΑ ξέρετε πολύ καλά ποιοί τα έχουν, θα "ματώσουν" και αυτοί ή θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στις Κάννες πλέον;

    Με εκτίμηση
    Αρκάς καταγόμενος εξ Αρκαδίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανδριανόπουλε

    δε μας #$%##$%#@ λέω εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καφριλίκια, σας πονάει ο Ανδριανόπουλος κι εκτοξεύεε ηλιθιότητες. Σς πείραξε πουείνανεοφιλελεύθερος και τον κατηγορείτε? Απο τα τέλη του '80 σας προειδοποιούσε πως ερχόταν η πτώχευση και τον λοιδωρούσατε. Του ζητάτε τώρα και τα ρέστα? Ημόη φωνή που αξίζει να ακούμε είναι η δική του. Κι αυτά για άρνηση πληωμών γιατί το χρέος είναι επαχθές είναι παραμύθια για αφελείς. Εχετε πάρει είδηση πως αν δεν δανεισθούμε θα ψοφήσουμε στην πείνα γιατί ξοδεύουμε παραπάνω από όσα εισπράττουμε - χώρια τοξεπλήρωμα των δανείων. Κι ανκάνουμε στάση πληρωμών δεν ας ξαναδανείζει κανείς. Ρε, το καταλαβαίνετε αυτό? Επαχθές χρέος υπάρχει, θεωρητικά πάντα, αν έχει συναφθεί από δικτατορία με στόχο την καταπίεση του λαού Εδώ τα χρέηπήγαν σε παροχές, Εί δημοκρατίας.Ο Αντρέας Π τριπλασίασε συντάξεις και μισθούς από λεφτά που δεν υπήρχαν. Και τα επιδόματα αγαμίας, χρήσης κυλικείου, έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία κλπ υπήρξαν κινήσεις καταπίεσης του λαού. Οσο για το ποιοί τα ετρωγαν ψάξτε ποιοί έπαιρναν επιδοτήσεις, δάνεια, επιδόματα αδούλευτες αυξήσεις κλπ. Ξυπνήστε, ρε, επιτέλυς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καφριλίκια, σας πονάει ο Ανδριανόπουλος κι' εκτοξεύεε ηλιθιότητες. Σς πείραξε που είναι νεοφιλελεύθερος και τον κατηγορείτε? Απο τα τέλη του '80 σας προειδοποιούσε πως ερχόταν η πτώχευση και τον λοιδωρούσατε. Του ζητάτε τώρα και τα ρέστα? Η μόνη φωνή που αξίζει να ακούμε είναι η δική του. Κι αυτά για άρνηση πληρωμών γιατί το χρέος είναι επαχθές είναι παραμύθια για αφελείς. Εχετε πάρει είδηση πως αν δεν δανεισθούμε θα ψοφήσουμε στην πείνα γιατί ξοδεύουμε παραπάνω από όσα εισπράττουμε - χώρια το ξεπλήρωμα των δανείων? Κι αν κάνουμε στάση πληρωμών δεν μας ξαναδανείζει κανείς. Ρε, το καταλαβαίνετε αυτό? Επαχθές χρέος υπάρχει, θεωρητικά πάντα, αν έχει συναφθεί από δικτατορία με στόχο την καταπίεση του λαού. Εδώ τα χρέη πήγαν σε παροχές, Επί δημοκρατίας. Ο Αντρέας Π. τριπλασίασε συντάξεις και μισθούς από λεφτά που δεν υπήρχαν. Και τα επιδόματα αγαμίας, χρήσης κυλικείου, έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία κλπ υπήρξαν κινήσεις καταπίεσης του λαού? Οσο για το ποιοί τα ετρωγαν ψάξτε ποιοί έπαιρναν επιδοτήσεις, δάνεια, επιδόματα αδούλευτες αυξήσεις κλπ. Ξυπνήστε, ρε, επιτέλυς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυρ αντρέα, κυρ αντρέα, για πες μας σε παρακαλώ: αν γίνει σεισμός στην Νάπολι, λόγω Βεζούβιου, το ενδεχόμενο τσουνάμι θα φθάσει στα Αντίψαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αποτυχημένος πολιτικός και σημερινός μαιντανός σε διάφορα κανάλια και εφημερίδες. Οσο ήταν σε κυβερνητικές θέσεις δεν ήξερε τίποτα τώρα το παίζει σωτήρας.ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. TI ΛΕΣ ΒΡΕ ΚΟΠΑΝΕ. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΥΠΗΡΞΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΤΟΠΟΣ. ΛΥΣΣΑΕΙ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΘΕ ΟΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση