GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν τα βιβλία είναι πολυβόλα και οι λέξεις πυρομαχικά...

Της Ρίτσας Μασούρα theinsider.gr “ Αισθάνομαι άνεση και ασφάλεια όταν περιβάλλομαι από βιβλία. Μια βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει οπλοστά...

Της Ρίτσας Μασούρα
Αισθάνομαι άνεση και ασφάλεια όταν περιβάλλομαι από βιβλία. Μια βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει οπλοστάσιο, με τα βιβλία πολυβόλα και τις λέξεις πυρομαχικά που με προστατεύουν και με προφυλάσσουν από την άγνοια…” Ξύπνησα προχθές το πρωί κι έπεσα πάνω σ΄αυτή την ωραία φωτογραφία. Και τσίμπησα, που λένε.
Κουβέντα στη κουβέντα στο facebook με φίλους καταλήξαμε στο να στήσουμε μια σελίδα με τον τίτλο Book_ rebels_GR με την ελπίδα να υπάρξει ενδιαφέρον γύρω από το σύνθημα “Η Γνώση Ενώνει και Απελευθερώνει” και «Η γνώση είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας».
Η ιδέα είναι να...
μαζευτούμε σε πλατείες με παγκάκια - ας πούμε στο Πεδίο του Αρεως ή γύρω από στην πλατεία έξω από την Παλιά Βουλή – και με ένα βιβλίο στο χέρι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, αναρτώντας και πανώ με τα συνθήματά μας. Στο τέλος της εκδήλωσης, θα παραδώσουμε τα βιβλία μας στους περαστικούς.Ευελπιστούμε να συμπαρασύρουμε μαζί μας συγγραφείς και όχι μόνο, ανθρώπους απο την Ενωση συγγραφέων, από το Κέντρο βιβλίου... γενικώς ευελπιστούμε διάφορα προκειμένου να περάσουμε το αρχικό μας μήνυμα.
Ξέρω, είναι ουτοπικό και αφελές και ελιτίστικο. Μπορεί. Ηδη κάποια μπλογκ μας δείχνουν με το δάκτυλο ως κωμικό φαινόμενο, αλλά νομίζω ότι ο καθένας κάνει κάτι μέσα από την καρδιά του και με τον τρόπο που ξέρει καλά. `Οσοι αγαπάμε το βιβλίο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως έκφραση αντίδρασης σε όσα μας συμβαίνουν. Η γνώση μέσα από το βιβλίο , το επιλεγμένο βιβλίο, μας βοηθάει να κατανοούμε καλύτερα τα γεγονότα και να τα ερμηνεύουμε καλύτερα.
`Οσοι νοιώθετε ότι αυτή η πρωτοβουλία σας λέει κάτι, μπορείτε να περάσετε να κάνετε Like στο http://www.facebook.com/pages/Book_rebels_GR/226991393985059

4 σχόλια

  1. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΦΗΜΩΝΕΝΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ
    ΚΑΛΑ...ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΙΑΛΗΣΤΗ ?

    ΕΕΕ...ΒΑΛΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗ Δ.Ν.Τ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή συνέχεια Ρίτσα.
    Αλλά εγώ σάν ασπρομάλης λύκος,δέν γυρνάω λαιμό,
    επιμένω στά ονόματα μέ τά οποία βαφτιστήκατε.
    Πώς σέ βάφτισε ο νονός-νονά σου?
    Εορτάζεις τής Αγίας Ρίτσας?
    Πότε είναι στό ημερολόγιο?
    Τού Αγίου πούτσ...άντε τό παράκανα,συγνώμη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε για να τυπώσουν σχολικά βιβλία
    δεν έχουν λεφτά......

    Όλα θα τα δούμε από αυτή την κυβέρνηση. Μέχρι και επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων διότι φαίνεται ότι από τη νέα σχολική χρονιά δε θα υπάρχουν λεφτά στην παιδεία ούτε για τύπωμα.
    Δε λέμε, είναι μεγάλη βλακεία να καταστρέφουν τα παιδιά τα βιβλία τους.
    Να τα καίνε για μαγκιά όταν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν έχουν, όχι βιβλίο αλλά ούτε τα βασικά για να ζήσουν.
    Το λέμε εξαρχής ότι είναι η πιο μεγάλη ανοησία να καταστρέφεις τα σχολικά βιβλία μόλις τελειώνει η χρονιά.
    Άλλωστε, πάνω από 40 εκατ. ευρώ κοστίζουν στην πολιτεία να τυπώνει τα σχολικά βιβλία όλων των βαθμίδων.

    Αλλά ότι θα φτάναμε την εποχή του Μνημονίου να ζητάμε από τα παιδιά να τα επιστρέψουν για να χρησιμοποιηθούν του χρόνου από άλλα παιδιά, αυτό ούτε στον πιο τρελό μας εφιάλτη.

    Με εγκύκλιο της Άννας Διαμαντοπούλου σε όλα τα σχολεία, ζητείται να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα βιβλία μπορούν και ο νικητής θα βραβευθεί.

    Φοβεροί αυτοί οι σοσιαλιστές.
    Μοιράζουν αφειδώς χρήματα αλλού αλλά την παιδεία την έχουν καταστρέψει.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Μαλιστα.....
    Ε! λοιπον ας κανουν μια ΜΚΟ που να εχει ευθυνη την “περιφρουρηση της αρχης της προστασιας του βιβλιου” και αλλη μια με σκοπο “την εκμαθηση των μαθητων στο σεβασμο και στην προστασια της αρκουδας” και ας την χρηματοδοτησουν τα ΜΙΣΑ λεφτα απο αυτα που δωσαν για την “αποναρκαλιευση της ευρυτερης περιοχης των Βαλκανιων”!!!!
    Δωσαν εκει 76 εκατ ευρω !!
    Ωραια !
    Ας μοιρασθουν οι ..”μετοχοι” σε αυτη την ..ΜΚΟ μονο 36 εκατ ευρω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση