GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λινάτσες και εκλογές στην Ισπανία...

Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις οποίες αναμένεται να τιμωρήσουν τους κυβερνώντες Σοσιαλιστέ...

Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις οποίες αναμένεται να τιμωρήσουν τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές, ενώ ένα πρωτόγνωρο κίνημα κοινωνικής εξέγερσης κατά της ανεργίας συγκλονίζει τη χώρα.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν και πάλι το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της νύχτας δρόμους και πλατείες σε ολόκληρη την Ισπανία. Στη Μαδρίτη, ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στην Πουέρτα ντελ Σολ όπου ο καταυλισμός από λινάτσες και τέντες των "αγανακτισμένων" νέων έχει γίνει...
η καρδιά της αμφισβήτησης.
Σε αυτό το ταραγμένο πλαίσιο, δέκα μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, όλες οι πόλεις της Ισπανίας εκλέγουν τα δημοτικά συμβούλιά τους και 13 από τις 17 αυτόνομες περιοχές τα κοινοβούλιά τους. Η Καταλονία, η Χώρα των Βάσκων, η Γαλικία και η Ανδαλουσία ψηφίζουν σε άλλες ημερομηνίες.
Τριάντα τέσσερα εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 8.116 δημάρχους, περισσότερους από 68.400 δημοτικούς συμβούλους και 824 περιφερειακούς βουλευτές.
Η ανακοίνωση, στις 2 Απριλίου, του επικεφαλής της κυβέρνησης, Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τρίτη θητεία το 2012 φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να ανακόψει την πτώση της δημοτικότητας των Σοσιαλιστών.
Από αύριο, δεν θα μπορούν πλέον να ελέγχουν παρά μία από τις 17 ισπανικές περιοχές, την Ανδαλουσία, και αναμένεται να χάσουν τα ιστορικά προπύργιά τους, όπως την περιοχή της Καστίλης-Λα Μάντσα και της Εστρεμαδούρας.
Η Βαρκελόνη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, την οποία ήλεγχαν εδώ και 32 χρόνια οι Σοσιαλιστές, αναμένεται να πέσει στα χέρια των εθνικιστών συντηρητικών της CiU και η Σεβίλη, τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, να κερδηθεί από το PP, ενώ η Μαδρίτη και η Βαλένθια αναμένεται να παραμείνουν στη δεξιά.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9:00 και θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (10:00 και 21:00 αντίστοιχα, ώρα Ελλάδας). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια

  1. Πασοκ

    Εχω καιρο να διαβασω δρ Κουτσουκο


    Τι συμβαινει και το Πασοκ εχει τα ιδια ποσοστα με ΝΔ?
    Ποιοι μεσα απο το Πασοκ πουλανε τον Γιωργο στην δεξια

    Ποιοι στρωνουν ντον δρομο στον Σμαρα με ανθη?

    Τι λεει ο δρ Κουτσουκος?
    Γιατι τετοια φιμωση απο το πρεσσσ??

    "Οποιος πουλαει τους φιλους του θα πουλησει και τον εαυτο του" ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη...

    Ντινος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΙΕΔΙdΕ ΟΤΙ Ο γΙΩΡΓΟς ΕΙΝΑΙ ΕΩς ιΟΥΝΙΟ ΜΕΤΑ σΑΜΑΡΑς ΤΗς ΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ τΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ
    ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?



    ΓΚΕΚΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ?

    22 Μαϊ 2011 3:45:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Παιδεια

    Ειναι τοσο ανικανοι στο Υπουργειο και για το μονο που ειναι ικανοι ειναι να διατηρουν παρανομα στην θεση τους την Ευανθια Μακρη Μποτσαρη που εχει πλαστα πτυχια και ΠΛΑΣΤΗ προυπηρεσια στην ΑΣΠΑΙΤΕ

    με τις ευλογιες του "δεξιου" Προεδρου Γιαννη Χρυσουλακη που διορισε η Αννα ΔΙαμαντοπουλου η κορη του "κομουνιστη" !!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ : Έδωσαν λάθος θέματα στις πανελλαδικές!!!-ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΔΕ



    Πραγματικά είναι απίστευτο αλλά ωστόσο αληθινό. Το αποκαλύπτει σήμερα ότι σε Εξεταστικό Κέντρο την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων ,οι υπεύθυνοι έδωσαν στους μαθητές- υποψήφιους Εσπερινού Λυκείου,

    να γράψουν το θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας (Εκθεσης), που δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων για τους μαθητές των Ημερησίων Λυκείων.


    ΜΑ ΠΟΣΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΑ ΕΛΕΝΗ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ?

    ΠΑΣΟΚΟΙ@

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση