GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ...

Από το http://syspeirosi.wordpress.com/ Ολες και όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στον “Πανελλήνιο” (Πεδίον του Αρεως) την Πέμπτη, στι...

Από το http://syspeirosi.wordpress.com/

Ολες και όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στον “Πανελλήνιο” (Πεδίον του Αρεως) την Πέμπτη, στις 11 το πρωί
Το δικό μας μνημόνιο…
Η αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων
Συνάδελφοι
Είμαστε στον αφρό του τσουνάμι που απειλεί να μας καταπιεί.
Κυβέρνηση, τρόικα και εργοδοσία επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας: φθηνές και αθρόες απολύσεις, ανεργία χωρίς ημερομηνία λήξης, παράνομες περικοπές στους μισθούς, πλήρης απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων.
Οι «μιντιάρχες» επιχειρούν να ξεπεράσουν την κρίση της «φούσκας» τους με...
 όρους κοινωνικού δαρβινισμού: ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Θέλουν να επιπλεύσουν σαρώνοντας κάθε τι σταθερό και δεδομένο. Να μετατρέψουν τον αλληλοσπαραγμό τους σε δικό μας «εμφύλιο».
Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τα στοιχειώδη. Πρωταρχικός όρος επιβίωσής μας ως κλάδος είναι η αγωνιστική μας ενότητα:
- Για να διαπραγματευόμαστε συλλογικά τους όρους εργασίας μας. Για να έχουμε συλλογικές συμβάσεις, για να περιφρουρήσουμε τις θέσεις δουλειάς, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συντάξεις μας από κυβερνητικές και εργοδοτικές «εφόδους».
- Για να αποκρούσουμε την εργοδοτική επιχείρηση κατακερματισμού μας. Για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία του και την αξιοπρέπεια δημοσιογράφου. Για ΜΜΕ υπέρ της κοινωνίας και όχι για την ιδεολογική της καταστολή.
- Για να ανακτήσουμε τη δυνατότητα οργάνωσης των αγώνων μας, από μας τους ίδιους, με βάση τα συλλογικά μας συμφέροντα αλλά και τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου δουλειάς. Για να δράσουμε από κοινού με όλες τις ενώσεις του κλάδου, για το Συνδικάτο Τύπου. Για να συντονίσουμε το βηματισμό μας με όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατά των πολιτικών του μνημονίου, παλαιού ή νέου. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή που συντελείται εν ονόματι του χρέους και υπέρ της «σωτηρίας» των πιστωτών.
Χρειαζόμαστε μια ΕΣΗΕΑ στο ύψος των περιστάσεων. Μαχητική, ανεξάρτητη από κυβέρνηση και εργοδοσία, αεικίνητη, στο πλευρό κάθε συναδέλφου, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, έτοιμη να ανταποκριθεί στις διαθέσεις αντίστασης αλλά και ικανή να αντιστρέψει την τρομοκρατία, τον φόβο και την ηττοπάθεια. Χρειαζόμαστε μια ΕΣΗΕΑ που να εμπνεύσει ελπίδα και αισιοδοξία.
Τίποτε δεν πάει χαμένο, τίποτε δεν έχει κριθεί.
Συνάδελφοι,
Στο χέρι μας είναι να έχει η ΕΣΗΕΑ τον συσχετισμό δύναμης που θα την μετατρέψει από ανάπηρο και φοβισμένο σωματείο, σε πόλο συσπείρωσης και αγωνιστικής ενότητας των δημοσιογράφων. Ενισχύοντας τις ριζοσπαστικές, μαχητικές δυνάμεις του κλάδου.
Ψηφίζοντας Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος
Το δικό μας Μνημόνιο: Αλληλεγγύη και Αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων

1 σχόλιο

  1. Αν μπορείτε γίνετε δημοσιογράφοι προς όφελος
    του Ελληνικού λαού αν όχι μείνετε δημοσιογράφοι
    της διαπλοκής και μη διαμαρτύρεστε. Ετσι κι αλλιώς
    δεν σας χρειαζόμαστε στο χάλι που έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση