GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αλόγιστο, υπέρμετρο και παράλογο κέρδος…

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Συνεχίζεται ο χαμός στα συντεταγμένα όργανα της Ε.Ε. σχετικά με την τελική ...

Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Συνεχίζεται ο χαμός στα συντεταγμένα όργανα της Ε.Ε. σχετικά με την τελική διαμόρφωση και αποσαφήνιση της πρότασης για τον χειρισμό της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης. Άλλοι απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την επαναδιαπραγμάτευση, άλλοι την θεωρούν αναγκαία και ικανή συνθήκη για την λύση του προβλήματος. Άλλοι ονομάζουν την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, άλλοι την ονομάζουν αναδιάρθρωση και άλλοι ακολουθούν νέες ονομασίες που ακόμα δεν είναι δηλωτικές του περιεχομένου τους.
Όλοι όμως, εμπειρογνώμονες αναλυτές κλπ συμφωνούν σε κάτι πάρα πολύ σαφές: πρέπει με κάποιο τρόπο να περιοριστεί το ύψος του χρέους, για να γίνει δυνατή η μείωση των τοκοχρεολυσίων. Η εξοικονόμηση πόρων από την μείωση των δόσεων των τοκοχρεολυσίων να πάει σε αναπτυξιακούς σκοπούς και δραστηριότητες. Έτσι θα δημιουργηθεί πλούτος που είτε θα ξεπληρώσει το εναπομείναν χρέος, είτε θα διατεθεί για να λειτουργήσει το εναπομείναν από την νεοφιλελεύθερη επέλαση κοινωνικό κράτος. Απλά είναι τα πράγματα.
Δυστυχώς αυτή η θέση προσκρούει σε αυτούς που...
μέχρι σήμερα είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από την κρίση. Σε αυτούς που πήραν δανεικά τα κρατικά δισεκατομμύρια για να μην χρεοκοπήσουν. Οι τραπεζίτες που πήραν δανεικά τα κρατικά δισεκατομμύρια για να καλύψουν τις ζημιές που είχαν οι ίδιοι, λόγω της διαχείρισης τους προκαλέσει στις τράπεζες τους και σήμερα επιστρέφουν όποτε και όπως θέλουν κι αρνούνται να δεχθούν την μείωση των κρατικών δανείων.
Προσέξτε το πραγματικά παράξενο και κωμικοτραγικό:
Χρωστάνε τα κράτη στις τράπεζες…
Χρωστάνε οι τράπεζες στα κράτη…
Οι τράπεζες επιστρέφουν ότι χρωστάνε με άνετα χρονοδιαγράμματα και χαλαρά προγράμματα δόσεων, αλλά τα κράτη πρέπει να επιστρέψουν όσα χρωστάνε στις τράπεζες βάσει αυστηρότατου χρονοδιαγράμματος και προγράμματος εξόφλησης.
Αν αυτό δεν είναι ένα απέραντο φρενοκομείο τι άλλο θα μπορούσε να ήταν;
Αν κάποιος πιστεύει ότι η λειτουργία ενός απέραντου φρενοκομείου είναι ικανή να σώσει τον παγκόσμιο πολιτισμό, με την μορφή που τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, από την ολοκληρωτική καταστροφή, τότε είναι τουλάχιστον αθεράπευτα αισιόδοξος. Ο παγκόσμιος πολιτισμός κινδυνεύει επειδή η οικονομική κρίση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη από τις δυνάμεις της απλής λογικής.
Η τρέλα του αλόγιστου του υπέρμετρου και παράλογου κέρδους οδηγεί τον πλανήτη στην καταστροφή.

2 σχόλια

  1. Τελικά οι δεξιοί αποδεικνύεται ότι έχουν πολύ μεγάλο θράσος.
    Αφού καταλεηλάτησαν τη χώρα σε 5,5 χρόνια και την παράδοσαν ξεβράκωτη στα ξένα όρνεα, τώρα μας λένε ότι θα μας σώσουν.
    Ουστ προδότες συκοφάντες κλέφτες και απατεώνες.
    Θα μας σώσετε έτσι όπως μας σώσατε με τη μικρασιατική καταστροφή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσες εθνικές προδοσίες οφείλει να κάνει ένας πρωθυπουργός μέχρι να επέμβει εισαγγελέας ;
    _______________

    Τι γνωριζουν το ελληνικο υπουργειο Οικονομικων και η Τραπεζα της Ελλαδας ?
    Οκτωβρης `09 η Τραπεζα της Ελλαδας με τον κ. Παπακωνσταντίνου μετα απο αιτηση της ενωσης Εληνικων Τραπεζων εκανε αλλαγη στον τροπο πωλησεων Ελλην.Ομολ. από Τ3 σε Τ10.
    Οι σορτακηδες μπορουν πλεον να πουλανε ομολογα Ελλην.Δημοσ.
    Και ας μην τα εχουν στα χερια τους και ριχνοντας την τιμη να τα ξανα αγοραζουν εως και 10 ημερες αργοτερα αντι για τρεις που ηταν. Μετα δε απο λιγες μερες νομιζω μεσα στο δεκεμβρη του `09 κανονισαν ωστε αν καποιος δεν ειχε κερδισει και δεν μπορουσε να ξεφορτωσει στις 10 ημερες να μην εχει κυρωσεις υστερα δηθεν απο πιεσεις διεθνων οικων ??!!!

    Συγχρονως ηρθαν τυχαια οι δηλωσεις για τιτανικους,διεφθαρμενη χωρα κλπ, κλπ………
    Επερωτηση για το τ3-τ10 ειχαν κανει τοτε και οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ της Οικον. Επιτροπης με επικεφαλης νομιζω την κ Βασω Παπανδρεου ζητωντας απαντησεις....

    - Γι’ αυτό φώναζε το GAP πως λεφτα υπάρχουν.
    Έπαιξαν στην πτώχευση της Ελλάδας ενώ την κυβερνούν ταυτόχρονα προκαλόντας την πτώχευσή της....
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ...
    ‘Ετσι βγαίνουν τα λεφτά!!!!!!!!!!


    Τα πολλα λογια, λεει σοφα ο λαος, ειναι φτωχεια.
    Ειπαμε ,να γινει σοβαρη ερευνα απο σοβαρους ερευνητες και τα ευρηματα να δοθουν στον Εισαγγελεα του Αρειου Παγου για τα περαιτερω Αυτα και μονο.
    Ολα τα αλλα ειναι γνωστά……κολπα πα$$οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση