GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα μπορούσε να λέει...

-Για όποιον έχει απορίες ποια είναι η κατάσταση στην Παιδεία όσο καιρό είμαι εγώ υπουργός , ας δει το μπάχαλο που έγινε σήμερα με τι...

-Για όποιον έχει απορίες ποια είναι η κατάσταση στην Παιδεία όσο καιρό είμαι εγώ υπουργός, ας δει το μπάχαλο που έγινε σήμερα με τις Πανελλαδικές και θα βγάλει συμπέρασμα. Καλύτερα δεν μπορούσε να είναι. Παίρνω άριστα!
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

4 σχόλια

  1. Αν το Υπουργείο Παιδείας είχε πρόσβαση σήμερα στα facebook των μαθητών, των αδελφών των μαθητών, των γονιών θα έβλεπε από όλη την Ελλάδα βροχή ύβρεων κατά της Υπουργού και της Κεντρικής επιτροπής που έβγαλε τα θέματα τις δύο πρώτες μέρες...Οργή, κατάρες, βρισιές απείρου κάλλους !

    Τι καταλογίζουν οι μαθητές στο Υπουργείο ;
    1) Έφερε πολύ νωρίς τις εξετάσεις και δεν πρόλαβαν να κάνουν επαναλήψεις
    2) Μείωσε τον αριθμό των εισακτέων και κατάργησε τις μεταγραφές
    3) Παρουσίασε ένα αλλοπρόσαλλο πρόγραμμα εξετάσεων γιατί τα μαθήματα βαρύτητας δίνονται μεσοβδόμαδα
    4)Η επιτροπή εξετάσεων, επίτηδες -λένε- βάζει δύσκολα θέματα για να αποτύχουν οι μαθητές και να παρουσιάσει ως σωτήριο το "νέο Λύκειο" και το νέο τρόπο εξετάσεων, που θα αναγκάζει τα παιδιά να κάνουν φροντιστήριο από την Α' Λυκείου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάλος έχει προκληθεί στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα με το πρωτοφανές περιστατικό να αποσύρουν τα θέματα των μαθηματικών για να στείλουν άλλα. Στην συνέχεια και αφού πέρασε αρκετός χρόνος η εξεταστική επιτροπή έστειλε τα ίδια θέματα με την προσθήκη μόνο μιας παρένθεσης.
    Το γεγονός έδωσε σε αρκετούς υποψήφιους χρόνο να συζητήσουν τα θέματα. Επίσης, αρκετοί υποψήφιοι διαπίστωσαν και ασάφειες στη διατύπωση.
    Η προφανής προχειρότητα ή πλημμέλεια της διενέργειας των εξετάσεων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν, εξελίξεις όμως που πρακτικά φανερώνουν ότι στις Πανελλήνιες εξετάσεις υπάρχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας με άμεση συνέπεια το υπάρχον σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να αμφισβητείται για την αποτελεσματικότητα του και την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων.
    Μερικά από τα “λάθη” που έχουν πλήξει κατά το παρελθόν το θεσμό είναι:
    ● Η διαρροή πριν μερικά χρόνια θεμάτων σε φροντιστήρια, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων.
    ● Η νοθεία στις βαθμολογίες του μαθήματος των Αγγλικών το 2007, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες καθηγητών.
    ● Η ανάρτηση λανθασμένων και στη συνέχεια, νέων βαθμολογιώνστο ίδιο μάθημα.
    ● Η λανθασμένη ανάρτηση βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. κ.α.
    ●Εκτός των παραπάνω, η υποκειμενική αξιολόγηση των γραπτών καθώς κανένας δεν δεσμεύει την αξιολογική κρίση των βαθμολογητών ή έχει κρίνει την επάρκεια των βαθμολογητών να βαθμολογούν γραπτά αυξημένου βαθμού δυσκολίας και απαιτήσεων, όπως είναι τα γραπτά στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενισχύουν την άποψη που λέει ότι το επαγγελματικό και επιστημονικό μέλλον χιλιάδων νέων βρίσκεται ουσιαστικά στις διαθέσεις, τα πιστεύω και την ψυχολογία που θα έχουν την στιγμή που διορθώνουν τα γραπτά οι βαθμολογητές.
    Με δεδομένες τις προφανείς παραλείψεις, τις αδυναμίες και τα λάθη που έχουν συμβεί στο παρελθόν και όλα οσα διαδραματίζονται την τρέχουσα περίοδο, αν μη τι άλλο το ζήτημα της εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα πρέπει να προβληματίσει τους εμπλεκομένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και ανακρίνεται σχετικά με καταγγελία για σεξουαλικής επίθεσης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος-Καν είναι μια 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου.
    Απο IN.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ
    παιδεια

    Οτι στο Υπουργει Παιδειας επικρατησαν οι αγραμματοι φαινεται και απο τον νομο για Προτυπα πειραματικα ειπε ο δρ κουτσουκος

    Επισης ακομα ειναι καθηγητρια η γνωστη Ευανθια Μακρη Μποτσαρη με την ανυπαρκτη προυπηρσιια και τα ανυπαρκτα πτυχια!!

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση