GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μη μας ντροπιάσεις...»

Από τον ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ Λέκτορα Παν/μίου Πατρών Δεν ήθελα , άγιες μέρες που είναι ακόμα, να πάρω πάλι το μολύβι μου και να γράψω...

Από τον ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
Λέκτορα Παν/μίου Πατρών

Δεν ήθελα, άγιες μέρες που είναι ακόμα, να πάρω πάλι το μολύβι μου και να γράψω όσα οι σιαμαίες ψυχή και σκέψη μου κάθε τόσο δυσάρεστα βιώνουν και αραδιάζουν.
Να όμως, που ξαναέπεσα στην παγίδα της ίδιας συνήθειας, αλλά και της ενδόμυχης πάντα πονηριάς για κάποιο μικρό άλλοθι ίσως, πως τάχα αντιστέκομαι, πως τάχα δρω, πως τάχα δεν ιδιωτεύω και κάτι μπορώ κι εγώ σαν πολίτης να...
αλλάξω στο γκρι τοπίο που με πνίγει.
Κι ας το ξέρω πια καλά πως σχεδόν τίποτα δεν μπορώ να αλλάξω, αφού αυτοί που κανονίζουν και αφεντεύουν τη ζωή μου είναι κάποιοι τεράστιοι Γκιούλιβερ και Γολιάθ που καγχάζουν για την ψήφο μου στη λεγόμενη δημοκρατία κι εγώ μπροστά τους ένα λιλιπούτειο ανθρωπάκι κι ένα μικρός Δαυίδ με μια ακίνδυνη σφεντόνα στα χέρια--κι ας νόμιζα άλλοτε αλλιώς.
Ένα μικρό τίποτα δηλαδή που επιμένει όμως ως τα σήμερα να κρατάει σφιχτά τις σημαίες των κοινωνικών ιδεών του, νομίζοντας, έστω και λιγότερο ανυποψίαστα πλέον, ότι κάπου αντιστέκεται και προσφέρει στο λιπόσαρκο ΕΜΕΙΣ της αυτιστικής μας κοινωνίας, που για τόσα πολλά ευθύνεται.
Αυτήν όμως την κατάρα και την καταχνιά που δραματικά βιώνουμε σήμερα--και με τα χειρότερα ακόμα που μας απειλούν, πρέπει κάποτε όλοι μαζί να την ξορκίσουμε, να την ανατρέψουμε και να της κλείσουμε οριστικά τον μαύρο κύκλο.
Αυτόν τον δηλητηριασμένο και αηδιαστικό μαύρο κύκλο που μας βυθίζει, μας αρρωσταίνει και μας πηγαίνει ως τον ατιμωτικό θάνατο της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αλλά και της κοινωνικής μας ευαισθησίας που μαζί με τις ηθικές μας αντοχές πολύ αυστηρά φαίνεται πως θα μετρηθεί στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Πριν λοιπόν έρθει εκείνη η ώρα πάρα πολλά προλαβαίνουμε να αλλάξουμε στον τόπο μας.
Κι εδώ χωρίς περιστροφές η ευθύνη του νέου Ηγέτη γίνεται ιστορικά σημαντική και συγκυριακά ώριμη και επιβεβλημένη.
Του νέου Ηγέτη που θα συγκρουστεί με το ένοχο και ανήθικο εντός και εκτός των τειχών διαβρωμένο σύστημα, που ακόμα και σήμερα και παρά τις τεράστιες ευθύνες του στην παρακμή και την σήψη, συνεχίζει θρασύτατα να προβάλλει τους ίδιους αχρείους του κομπάρσους .
Με την ίδια πάντα εκπορνευτική ψευτιά, με την ίδια γλοιώδη υποκρισία, με το ίδιο γελοίο και στο βάθος αιμοβόρικο δήθεν.
Κυρίως όμως με τον ίδιο ατιμώρητο υλικό και πνευματικό νεοπλουτισμό.
Αλήθεια, πόσες και πόσες ακόμα φορές θα πούμε στον εαυτό μας, άνοιξε την πόρτα επιτέλους φίλε, φτάνει ως εδώ η ψυχοθεραπεία του ανέξοδου θυμού και πόνου για την πολυφίλητη πατρίδα;
Αλλά και πόσες φορές ακόμη θα βλαστημήσεις και θα κλάψεις πάλι σιωπηλά φίλε για την κατάντια αυτής της πατρίδας, που την περιγελούν πια και οι «πολιτισμένοι» και οι απολίτιστοι;
Τελικά λοιπόν σε όλα αυτά εγώ ο ελάχιστος τίποτα δεν μπορώ να αλλάξω;
Ίσως όχι, ούτε όμως και τον εαυτό μου ευτυχώς, που πάντα το ίδιο πεισματικά θα σκέφτεται, θα νοιώθει και θα παλεύει.
Ας πούμε λοιπόν πάλι το Χριστός Ανέστη και για το τέλος ας ευχηθούμε πως στην φοβέρα και το έρεβος των ημερών θα γίνει αντίδοτο και βακτηρία δύναμης η χαραμάδα φως από το αναστάσιμο κερί που θα μας θυμίζει πάντα και την γλυκιά και ανέσπερη των γονιών μας κουβέντα και συμβουλή.
«Mη μας ντροπιάσεις.»
Δική μας λοιπόν η ευθύνη, δική μας η απόφαση και δική μας η σκληρή απάντηση-ξέπλυμα της ντροπής, μας σε όλους αυτούς που μας εξαπατούν, μας ξεπουλούν και μας εξαθλιώνουν.

4 σχόλια

  1. ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

    ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΤΣΟΛΙΑΔΩΝ, ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΔΩΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΩΝ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΜΠΑΜΠΑΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΔΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΚΟΥ...

    ΟΥΣΤ, ΧΟΥΝΤΟ-ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΕΞΙΟΣΚΥΛΑ!!!!!

    ΟΥΣΤ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΩΝ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009, ΗΤΟΙ 15,4% ΤΟΥ ΑΕΠ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΑΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑΤΕ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΠΟ 180 ΔΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004- ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ!!!!!!)
    ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ", ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

    ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΓΙΑ.... τους "έχοντας
    χάσει τη δεδηλωμένη."

    ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΤΟΣΥΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ. ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ !!!

    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ;;;
    ΓΙΑ ΤΟ ..ΠΟΥΤΣΟ ΕΙΝΑΙ.

    Γιωργακη the party is over... Eτοιμαζε -οσο προλαβαινεις- τα πολυτελεη μπαγκαζια σου για τον γυρισμο στην πατριδα σου
    (ναι την USrael..)

    Tο τσουναμι εφτασε και αυτη τη φορα δεν σας σωζει κανενας ΠΑΤΤΑΚΟΣ που σας μοιραζε διαβατηρια...

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξαναγράψε.
    Ανέβασε τό επίπεδο.
    Υπάρχουν πολλοί πού διαβάζουν
    αλλά δέν ανταποκρίνονται.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:

    ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΙΚΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!!!

    ΔΗΛΑΔΗ- ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Α Κ Ο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ (ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΘΑΝΑΣΗ????) !!!

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ, ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 3-4% ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ (ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΔΕΣ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ Ή ΣΤΟΥ ΨΑΡΡΟΥ), ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!!!

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ή ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Ή ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ!!!!

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση