GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μ. Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς...

Από το  www . mikis - theodorakis - kinisi - anexartiton - politon . gr   ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!» Ο Μίκης Θεοδωράκης που...

Από το  www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr
 ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:
«ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!»
Ο Μίκης Θεοδωράκης που συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τις Σπίθες της Αττικής, ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του αυτή και είπε τα εξής:
ΕΡ. Μάθαμε ότι πήρατε μέρος στη Διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τους Σπιθιστές σας. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;
Μ.Θ. Να απολογηθώ;
ΕΡ. Προς Θεού… Ξέραμε ότι είστε «άρρωστος»… Είστε 86 χρονών και ξαφνικά σας βλέπουμε σε Διαδήλωση… Δεν είναι φυσικό να απορούμε;
Μ.Θ. Έχετε δίκιο… Πήγα βασικά για δύο λόγους: Πρώτον για να...
 εκφράσω μαζί με όλους τους διαδηλωτές στην αντίθεσή μου στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα, στο
Μνημόνιο και στην αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους και να βροντοφωνάξω κοιτάζοντας στη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη «Ξυπνήστε Έλληνες !».
Και Δεύτερον γιατί με έσπρωξαν οι ιστορικές αναμνήσεις που έκαναν αυτή την επιστροφή μου Συμβολική. Στον ίδιο χώρο ο ίδιος άνθρωπος με διαφορά 67 χρόνια! Τότε στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, δεκαεννιά ετών και τώρα Πρωτομαγιά του 2011 στη δύση της ζωής μου… Για τον ίδιο λόγο. Ενάντια στην ξένη Εξάρτηση και στους ντόπιους συνεργάτες τους και τις δύο φορές!
Τότε η ξένη Εξάρτηση (η αγγλική) είχε ένα όνομα: στρατηγός Σκόμπυ. Η δε Κυβέρνηση το όνομα του Γεωργίου Παπανδρέου. Σήμερα η ξένη Εξάρτηση (αμερικανική-γερμανική) ονομάζεται Τρόικα-Μνημόνιο-ΔΝΤ, η δε Κυβέρνηση έχει το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Απέναντι στους δύο Παπανδρέου ο ίδιος εγώ! Τότε και τώρα! Με τη διαφορά ότι τότε ο δρόμος μπροστά στη Βουλή είχε βαφεί στο αίμα, γιατί φοβήθηκαν όταν είδαν ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, εκατοντάδες χιλιάδες όρθιους Έλληνες, ενώ σήμερα οι αστυνομικοί μας κοιτούσαν με συμπάθεια και οι κυβερνητικοί μαζί με τους ξένους τρίβαν κρυφά με ικανοποίηση τα χέρια τους βλέποντας τους μετρημένους σε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, μιας και Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ… Τι να σκεφτώ; Μου ΄ρχεται στο νου ο στίχος του Ελύτη «.. ο καθείς και τα όπλα του, είπα», παραλλαγμένος «Ο καθείς και η Μοίρα του…» Εγώ πάντως γύρισα στο σπίτι μου ικανοποιημένος, γιατί κατόρθωσα να παραμείνω ξυπνός και όρθιος. Στο κάτω-κάτω νοιάζομαι και παλεύω γα την Ελλάδα. Που ως φαίνεται, έχει μέσα της τόση ομορφιά, αλήθεια και δύναμη, που δεν είναι εύκολο για τον καθένα να είναι αντάξιός της…
Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

7 σχόλια

  1. O anthropos einai se paralirima...
    Ton lupamai. Makari ta provlimata na lunontan me diadiloseis. O Mikis tHeodorakis anikei sti genia poy mas peredose AYTH tin Ellada. Simantikotatosmousikos kai anthropos tis texnis, omos i politiki tou skepsi exei meinei 50 xronia piso. Vlepei pantou fadazsmata kai eksothen exthrous. H Ellada thelei allages kai oxi arnisi ton allagon. De mas apeilei kanenas ksenos, para monos o eautos mas, oso den apofasizoume na tis kanoume, kai as ponaei. Allios den pame pouthena. Tha meinoume me tin klapsa mas kai ti grinia mas. Me tipote allo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θοδωράκη άσχετως προθέσεων και θέλησης σκέψου πως σε βλέπει ενας 16άρης, ενας 20άρης που δεν είχε τη δική σου πορεία και την εκ πείρας παιδεία.

    Θοδωράκη μπές στο μυαλό ενος νέου που εσύ του λές να ξυπνήσει και αυτός σε κοιτάει παράξενα,

    γιατί να ξυπνήσει, ξύπνιος δεν είναι;

    Θοδωράκη, εγώ νομίζω πως ΔΕΝ εκφράζεις την αντίθεσή σου στην Κυβέρνηση, ΠΛΑΤΗ βάζεις στη κυβέρνηση οπως έβαζες και στις προηγούμενες γιατί φοβάσαι,
    εχεις πολλά να χάσεις!

    Θοδωράκη, άνθρωποι στην ηλικία σου περπατούν εις στο πάρκο και το βράδυ ακούνε Μπάχ, δεν προσπαθούν να κοροιδέψουν.

    Θοδωράκη,
    άμα αυτός ο λαός ήθελε να ξυπνήσει, πρώτα θα ζητούσε Παιδεία και μετά δημοσιουπαλληλίκι αύξηση, σύνταξη με δανεικά .

    Αμα είχαμε Παιδεία, δεν θα χρειαζόμασταν εσένα και τους υπολοιπους ΅ταγούς΅ ούτε 180000 δασκάλους καθηγητάδες, διαδηλωτές.

    Αμα είχαμε παιδεία δεν θα είχαμε περάσει κατοχή εμφύλιο χούντα και ΅Δημοκρατία΅.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα ο Θεοδωράκης να το παίζει επαναστάτης χωρίς αιτία.....

    Είναι και αυτός μαζί με την αριστερά διανόηση η αιτία της καταστροφής της Ελλάδος......

    Το καλλίτερο που έχουν να κάνουν οι ήρωες της τελευταίας 40ετίας ειναι να σιωπούν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΑΣ ΧΕΖΕΙ ΡΕ ΧΑΧΟΛΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥΧΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΧΟΛΟΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΑ.

    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΑΛΙΣΤΕΣ .
    ΟΥΣΤ ΠΑΣΟΚΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ...____________

    173.000.000 ευρώ για συντάξεις …Εθνικής Αντίστασης , 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

    Η κυβέρνηση ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.

    Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα:

    (τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)
    - Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.

    -Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.

    -Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.

    -Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.

    -Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.

    -Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988

    -Τα παιδιά των …αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης".

    Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα;

    Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.

    (όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται,
    περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης).............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ιστορία θα γράψει με χρυσά γράμματα και για αυτες τις τελευταίες αντιστασιακές πράξεις του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτά μπορεί αυτά κάνει στα 87 του χρόνια.

    Για εμάς τους τους χαχόλους που κοιμόμαστε τι θα γράψει; Σκτ στα μούτρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε της "1 Μαϊ 2011 10:16:00 μ.μ."

    Για σας τους χαχόλους, όπως λες κι εσύ, θα γράψει οτι εξακολουθείτε να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και τότε και τώρα, γι' αυτό την Ελλάδα τη φτάσατε εκεί που τη φτάσατε, και γι΄αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί και βυθίζεται συνεχώς στα σκατά, όλο και πιό βαθιά. Κατα τα πιστεύω σας: όσο πιό βαθιά τόσο πιό καλά, αρκεί ο Γιωργάκης νάναι ο μεγάλος τιμονιέρης μας. Ξυπνήστε, βρέ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση