GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο δικαστήριο για τα εσωτερικά της ΔΑΠ...

Γραμματεία Πόλης ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ιωαννίνων   Ιωάννινα 17/05/2011 Προς : Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας κ. Αντωνη Σαμαρά Κοινοποίηση : Διευθυντή γρ...

Γραμματεία Πόλης ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ιωαννίνων
 Ιωάννινα 17/05/2011

Προς : Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας κ. Αντωνη Σαμαρά
Κοινοποίηση : Διευθυντή γραφείου Προέδρου Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
Γραμματέα Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Πρωτοφανές: Στο δικαστήριο προσφεύγει η ηγεσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να λύσει τα εσωκομματικά της ζητήματαΘλίψη, οργή, απογοήτευση, πικρία. Αυτά είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν εμάς –και εκατοντάδες ακόμα Δαπίτες της πόλης των Ιωαννίνων- τις τελευταίες ημέρες. Από τον άγριο και απρόκλητο πόλεμο που...
χόμαστε από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ. Από την αδιαφορία και ειρωνεία με την οποία μας αντιμετωπίζει η κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Από την κοροϊδία που δεχόμαστε από το ίδιο μας το κόμμα. Δηλώνουμε υπεύθυνα προς κάθε κατεύθυνση: Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανεχθούμε άλλο αυτές τις πρακτικές – και δεν πρόκειται να το κάνουμε.
Σήμερα το πρωί η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν εναντίον μας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την ηγεσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ. Υποβλήθηκε επίσημο αίτημα αποκλεισμού της νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων από τη διαδικασία των φοιτητικών της 18ης Μαΐου με την πρωτοφανή πρόταση «να απαγορευτεί να χρησιμοποιούν την επωνυμία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων»! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ζητούσαν από την ελληνική δικαιοσύνη να διατάξει την προσωρινή κράτησή μας! ΔΑΠ εναντίον ΔΑΠ, μία ημέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές…
Το δικαστήριο τουλάχιστον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέρριψε το παράλογο αυτό αίτημα, να εκδώσει δηλαδή προσωρινή διαταγή που θα απαγόρευε στους Δαπίτες να λέγονται Δαπίτες!
«Πρέπει να επιδιώξετε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στις εκλογές. Οι άλλοι, με την πρακτική τους, θέλουν να διώξουν τον κόσμο από τη συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα. Εσείς αντίθετα.» Αυτό είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην προχθεσινή του ομιλία. Πολλοί τον χειροκρότησαν, λίγοι τον ακολούθησαν.
Έτσι, με τεράστια έκπληξη και οργή σήμερα το πρωί οι φοιτητές που αγωνίζονταν φέτος όλη τη χρονιά για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι φοιτητές που κέρδισαν πέρυσι την εμπιστοσύνη 1639 συμφοιτητών μας (ποσοστό 39%), όλοι εμείς είδαμε την κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ να θέλει να μας αποκλείσει από τις φοιτητικές εκλογές μέσω των δικαστηρίων! Η ίδια διοίκηση που ολόκληρη τη χρονιά μας αγνοούσε επιδεικτικά, δεν μας παρείχε –ως όφειλε- την παραμικρή βοήθεια ή την ελάχιστη στήριξη στον αγώνα μας. Δεν θέλουμε να κάνουμε μαθήματα δημοκρατίας σε κανένα, αλλά ούτε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από κανένα. Ο αγώνας μας, οι δράσεις μας, η προσπάθειά μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όλα αυτά τα χρόνια είναι τα διαπιστευτήρια που μας συνοδεύουν. Απέναντι σε αυτά, η κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αντιπαρατάσσει μια –κατά τα λεγόμενά τους- «νόμιμη» γραμματεία πόλης που οι ίδιοι πραξικοπηματικά διόρισαν με φαξ!
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που αποκατέστησε τη δημοκρατία στον τόπο και μας έκανε πολλές φορές υπερήφανους, έχει διολισθήσει σε αυτό το δρόμο. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μια δράκα ανθρώπων, που αποφάσισαν να λύσουν τα εσωκομματικά προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, μέσω των δικαστηρίων, θα βρουν απήχηση στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του τόπου.
Για να μην μακρηγορούμε: Σε εκείνους που διχάζουν την παράταξη, εμείς απαντάμε ενωτικά. Σε εκείνους που προσπαθούν να κάνουν τη σπουδαιότερη φοιτητική παράταξη μαγαζάκι τους, τους λέμε ότι η ΔΑΠ είναι μία, μεγάλη και ενιαία. Σε εκείνους που ζητάνε την κράτησή μας, τους διαμηνύουμε ότι δεν είναι άξιοι να ηγούνται. Σε εκείνους που λειτουργούν αντιδημοκρατικά, βροντοφωνάζουμε ότι και στις αυριανές φοιτητικές εκλογές και στους επόμενους αγώνες θα δώσουμε δυναμικό παρόν.
«Το μήνυμά μας δεν διχάζει. Είναι ενωτικό», είπε προχθές ο πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς. Τον πιστεύουμε βαθιά. Και καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την ηγεσία της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ να εγκαταλείψει τις παράφρονες τακτικές της και να κατέβουμε όλοι μαζί αύριο στον αγώνα για τη νίκη της φιλελεύθερης παράταξης στις φοιτητικές εκλογές στα Ιωάννινα.
Το ως άνω κείμενο το προσυπογράφουν 601 μέλη των ψηφοδελτίων της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ιωαννίνων. ΟΙ υπογραφές έχουν σταλθεί στο κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

3 σχόλια

  1. Τελικά οι δεξιοί αποδεικνύεται ότι έχουν πολύ μεγάλο θράσος.
    Αφού καταλεηλάτησαν τη χώρα σε 5,5 χρόνια και την παράδοσαν ξεβράκωτη στα ξένα όρνεα, τώρα μας λένε ότι θα μας σώσουν.
    Ουστ προδότες συκοφάντες κλέφτες και απατεώνες.
    Θα μας σώσετε έτσι όπως μας σώσατε με τη μικρασιατική καταστροφή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νεολαια της ν.δ. θα καταστρεψει τον σαμαρα.Αυτο ειναι δεδομενο.

    Ηδη λενε απο εδω και απο εκει οτι ο σαμαρας δεν τους ελεγχει καθολου αλλα αυτοι τον ελεγχουν και οτι αμα τους ζορισει θα κανουν δικο τους κομμα η θα πανε στην ντορα!

    Αντωνη διωξε με τις κλωτσιες τον παπαμιμικο και την κωλοπαρεα του γιατι θα βρεθεις στα ταρταρα!

    Αμα δεν εχεις τα κοτσια να το κανεις η πραγματι σε ελεγχουν τοτε πανε σπιτι σου...

    Η πλακα ειναι οτι ο παπαμιμικος ραβει κοστουμι για βουλευτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ===== ΠΟΝΑΣ ΟΡΕ ΔΙΑΝΟΤΗΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΡΗΜΕΝΟ
    ΚΑΡΙΟΛΑΚΙ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ

    ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΤΣΟΥΛΑΚΙ ? ===============

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΔΕΛΦΗ
    ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
    ΓΑΜΙΟΛΑ ΤΩΝ 1 ΜΕ 3 ΚΑΙ 25 ΕΥΡΩ ======================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση