GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είχε τελειώσει ακόμα το Υπου...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είχε τελειώσει ακόμα το Υπουργικό Συμβούλιο…
Εάν όμως είχε τελειώσει θα είχαμε ακούσει, κυρίως σε γενικές γραμμές και δευτερευόντως εξειδικευμένα, για τα νέα εισπρακτικά μέτρα καθώς και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα υλοποιήσουν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα.
Η διαδικασία της οριστικοποίησης και ανακοίνωσης των νέων μέτρων θα είναι το αποκορύφωμα της εκστρατείας φόβου, εκβιασμού, σοκ και δέους, που υλοποίησαν προηγουμένως οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Μιας εκστρατείας έχει σαν στόχο τον ψυχολογικό πειθαναγκασμό και υποταγή των ελλήνων, που ακόμα πιστεύουν ότι όλη αυτή η κρίση είναι μία μπόρα που θα περάσει.
Η μέθοδος, επίσης γνωστή, αφού η παράσταση είναι πλέον χιλιο-παιγμένη. Βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με τραγικά «θα υπάρξει στάση πληρωμών, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», «θα χαθούν οι καταθέσεις», «θα καταστραφούμε», «θα πεινάσουμε», «δεν θα βρίσκουμε βενζίνη για τα αυτοκίνητα μας»…
Στο τέλος η πολυπόθητη λύση. «Για να αποφύγουμε όλα αυτά θα πρέπει να δεχθούμε το νέο μνημόνιο και τα νέα σκληρότερα μέτρα».
Η ίδια παράσταση έχει παιχτεί πολλές φορές από την προηγούμενη άνοιξη, όταν υπογράψαμε το μνημόνιο και ενταχθήκαμε στην...
εποπτεία του ΔΝΤ.
Ο Δευκαλίων έχει πάρα πολλές φορές καταγγείλει αυτή την χυδαία και άτιμη επικοινωνιακή πολιτική. Μόνο το τελευταίο 2μηνο, 5 φορές: (3/4/2011, 13/4/2011, 14/4/2011, 8/5/2011, 10/5/2011), αποκάλυψε την υλοποιούμενη νέα επιχείρηση ψυχολογικού εκβιασμού της κοινής γνώμης εν όψει των νέων μέτρων. Αξίζει τον κόπο να ανατρέξει κανείς για να διαβάσει το άρθρο του Δευκαλίωνα στις 3 Απριλίου 2011, με τίτλο Ω γλυκύ μου Έαρ… όπου περιγράφονται επακριβώς όλα τα τελευταία γεγονότα.
Επί της ουσίας, στα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπό ανακοίνωση κυβερνητική οικονομική πολιτική, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Για όσο χρονικό διάστημα η λέξη επαναδιαπραγμάτευση δεν εμπεριέχεται ως έννοια και πρακτική στην φιλοσοφία της οποιασδήποτε οικονομικής πρότασης, θετικό αποτέλεσμα για την χώρα δεν πρόκειται να προκύψει.
Τα όσα αρνητικά θα προσάψουν οι βρικόλακες του νεοφιλελευθερισμού στην επαναδιαπραγμάτευση, τα απαντάει πλέον η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής στην οποία αναφέρονται τα τελευταία δημοσιονομικά επιτεύγματα της χώρας (Δευκαλίων, 22 Μαΐου 2011: Υπάλληλοι Β’ κατηγορίας του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου).
Και τα όσα θετικά βλέπουν οι βρικόλακες του νεοφιλελευθερισμού στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, τα απορρίπτει η ίδια η ζωή και η οικονομική πραγματικότητα. Με το spread να διαμορφώνεται πάνω από τις 1.400 μβ, τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να πέφτει κάτω από τις 1.300 μονάδες, τι να πει κανείς για την ποιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και την ικανότητα του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου;
Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι ο δρόμος που χάραξε η Αργεντινή είναι εύκολος και βατός. Αντιθέτως τονίσαμε πολλές φορές ότι θα είναι δρόμος δύσκολος και δύσβατος, με πολλές θυσίες και κόπο, με βάσανα. Αλλά είναι ο μοναδικός δρόμος που θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.
Ο δρόμος που διαλέγει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα, έχει ένα μοναδικό τέλος. Αφού το σύνολο του χρέους μετατραπεί σε μνημονιακή λογική (δηλαδή με υποθήκες τα εναπομείναντα υπάρχοντα του Ελληνικού Κράτους) και τα ασημικά του Ελληνικού Δημοσίου πουληθούν σε εξευτελιστική τιμή και κατόπιν λαφυραγωγηθούν από τους ξένους ιδιοκτήτες τους, μετά η πατρίδα θα χρεοκοπήσει.
Όμως αγαπητοί "σύντροφοι" που διαμαρτύρεστε μεν όταν πίνετε τον καφέ σας διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα πάτε να ψηφίσετε το Μνημόνιο Νο. 2, ἔχουσιν γνώσιν οἱ φύλακες!

8 σχόλια

  1. "Ηχηρό όχι Σαμαρά στις προτάσεις Παπανδρέου".

    [Image]Την άρνηση του ο κ.Σαμαράς την διατύπωσε απερίφραστα σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ.
    "Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω" δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.
    Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο.

    "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω" είπε ο κ. Σαμαράς.
    ------------------------------------------------
    Στη συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αν αυτός θα γίνει κατ' άρθρο (ώστε να μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει μεμονωμένα άρθρα) ή στο σύνολό του. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο αυτό υπήρξε δυσκολία στη συνεννόηση.

    ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗΗΗΗΗΗ

    ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ
    ΝΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ..
    ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ..Ο Χ Ι.
    ΜΠΡΑΒΟ...ΡΕ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΠΡΩΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΛΕΩ.
    ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ
    ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ..ΣΤΟ ΑΠΥΛΩΤΟ ΒΟΘΡΟΕΙΔΕΣ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβλεπα στην ΤV αυτούς τους αλήτες κομματοσκυλα νεολαίους που με τον πιο αισχρό τρόπο έβριζαν το αντίπαλο κόμμα χρησιμοποιώντας ακόμα και σεξοκουκλες από αυτές μάλλον που έχουνε για να κάνουνε ερωτα,και αναρωτιέται κανείς τι καριοληδες θα γίνουν κι αυτοί όταν η κακή μοίρα της Ελλάδος θα τους κάνει βουλευτες.
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α. Σαμαράς για συνάντησή του με τον GAP: «Δεν δίνω συναίνεση που αφήνει θα αφήνει απ' έξω την κοινωνία»

    «Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.
    Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…

    Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω.
    Υπενθυμίζω ότι το βασικό συστατικό της πρότασής μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
    Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η ασφυξία της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πολιτική της άγριας υπέρ-φορολόγησης των πάντων.

    Μόνο καινούργιο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής οι αποκρατικοποιήσεις. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι οδηγούνται σε εκποίηση, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και με πενιχρά αποτελέσματα σε διαλυμένο χρηματιστήριο…

    Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού.
    Υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων. Τα προτείναμε από το Δεκέμβριο του 2009. Τώρα μόλις τα εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    Ή όπως η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες από τις προτάσεις μας στο Ζάππειο-ΙΙ: αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία.

    Όμως, λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση.
    Και κάτι εξ ίσου σημαντικό:
    Κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή αυτή απέτυχε σε όλα…

    Και κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες…
    Σήμερα υποβάλλουν τον Ελληνικό λαό σε νέες θυσίες. Χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα.

    Αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του Κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει.

    Η κοινωνία επιθυμεί συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο.
    Όχι σε ό,τι βλάπτει την πατρίδα.
    Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης.

    Όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Κάτι τέτοιο αφήνει έξω την κοινωνία...

    Τέτοια συναίνεση δεν δίνω.

    Με το Ζάππειο ΙΙ, υπέδειξα το δρόμο Επανεκκίνησης της οικονομίας και Επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.
    Η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει Επανεκκίνηση και δεν σκέφτεται να κάνει Επαναδιαπραγμάτευση.

    Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος και ξεπερνά τα όρια αντοχής της οικονομίας και του λαού μας.
    Εμείς παραμένουμε αντίθετοι.

    Και προωθούμε την Επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλες διαπιστωσεις κανεις ξερολα αλλα στο διαταυτα δεν καταληγεις οπως παντα. Εαν ετσι τα πραγματα τοτε γιατι στο τελος δεν γραφεις οτι ο μονος δρομος ειναι ΕΚΛΟΓΕΣ να φυγετε και να ελθει ο Σαμαρας να σωθουμαι??? ή ουτε αυτο δεν σου αρεσει??? τοτε τι θελεις??? αυτοι αυτο ξερουν αυτο κανουν γιατι το θεωρουν μοναδικο. Εαν εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου περαν των καταγγελιων και των αφορισμων να το μοιραστεις μαζι μας και να μας διαφωτισεις. Ρε που μπλεξαμε με ολους αυτους του ειδημονες. Να διωξει αυριο την Τροικα και ολα να επιστρεψουν οπως πριν, σε ικανοποιει αυτο?? ή κατι σε φοβιζει?? αν οχι ζητα εκλογες και εσυ και οι πατρωνες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΙΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗΣ ΤΟΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΝ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΟΥ;

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΥΣ;

    ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΩΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ;

    ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΗΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ....

    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ.

    Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ....

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ?!?!?!?

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ.

    .....
    ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ, ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ Η ΑΙΤΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ...

    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 24 Μαϊ 2011 2:12:00 μ.μ.

    ΦΙΛΕ, ΚΑΝΟΥΝ ΨΥΧΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΕΛΕΟΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙ ΑΥΤΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΛΟ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώ ρε θράσος, να συνεχίζουν να μιλάνε οι δεξιοί νεκροθάφτες της χώρας, οι εγγονοί και γιοί των δοσίλογων, των ταγματα(σφα)λητών, των συνεργατών των ναζί, των Χουντικών Υπανθρώπων, των προδοτών του έθνους και του ελληνικού λαού ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ για την οικονομική πολιτική??
    Αυτά τα τρισκατάρατα δεξιά καθάρματα, που μέσα στα 5 χρόνια της καταστροφικής τους διακυβέρνησης, ανέβασαν το δημόσιο χρέος της χώρας από 180 δις (που ήταν το Μάρτιο του 2004- ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΘΝΟΥΣ!!!!) σε 300 δις ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009!!!
    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ, ΟΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ, που μόλις έχασαν τον έλεγχο – ΕΛΛΕΙΜΜΑ 15,4% ΓΙΑ ΤΟ 2009 ?!?!?!?! (και μαζί τα αβγά και τα πασχάλια!!!), άρχισαν οι αχρείοι να λένε και ψέματα στην Ευρώπη, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!

    ΟΥΣΤ, ΑΠΟ ΔΩ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ 20% ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ…
    ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση