GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στέρησαν το δικαίωμα της μόρφωσης σε χιλιάδες μαθητές...

Από την  Sonila Metushi Φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Ειδίκευση Διεθνής Πολιτική και Διπλωματία Πανεπιστήμιο Μακεδ...

Από την  Sonila Metushi
Φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών
Ειδίκευση Διεθνής Πολιτική και Διπλωματία
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Μέλος της Ομάδας Αλλοδαπών-Μεταναστών

Φοιτητών Θεσσαλονίκης
Το ελληνικό υπουργείο παιδείας μέχρι χθες παρείχε τη δυνατότητα σε μαθητές μη ελληνικής υπηκοότητας που φοιτούν σε ελληνικά Λύκεια να καταθέτουν μηχανογραφικό μέσω του συστήματος εισαγωγής αλλοδαπών. Χθες με ανακοίνωση του εν λόγω υπουργείου η δυνατότητα αυτή παύει να υπάρχει, έτσι απλά χωρίς καμία προειδοποίηση, στερώντας από χιλιάδες μαθητές ουσιαστικά το δικαίωμα της πρόσβασης στην εκπαίδευση με τους όρους που αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Είναι γνωστό σε όλους μας πως προκειμένου να πετύχεις στις πανελλήνιες εξετάσεις αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να καταφύγεις στα φροντιστήρια, αλλιώς πολύ απλά οι πιθανότητες είναι εναντίον σου!! Οι περισσότεροι μαθητές παιδιά-μεταναστών, ανήκουν σε οικογένειες με...
χαμηλό εισόδημα, γεγονός που καθιστά απαγορευτική τη λύση των φροντιστηρίων, φέρνοντας τους σε μια πιο δυσμενή θέση από τους υπόλοιπους μαθητές. Οι εξετάσεις αυτές αποτελούσαν μια δίοδο για παιδιά που επιθυμούσαν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, για παιδιά που τόλμησαν να ονειρευτούν κάτι παραπάνω από αυτό που τους επιβάλλει και τους επιτρέπει η οικονομική κατάσταση των γονιών τους.
Το υπουργείο παιδείας με την κίνηση αυτή, την οποίο μπορώ να την χαρακτηρίσω το λιγότερο ύπουλη, καταστρατηγεί το δικαίωμα μιας ευπαθούς μερίδας του πληθυσμού της πρόσβασης στην εκπαίδευση. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση προς τους μαθητές που σχεδίαζαν και βασίζονταν στο εν λόγω σύστημα εισαγωγής που να προϊδεάζει για μια τέτοια αλλαγή!! Φανταστείτε αγαπητοί μου Έλληνες μαθητές το υπουργείο να εξέδιδε ανακοίνωση σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή τους και να εισήγαγε ως πανελλαδικά εξεταστέο το μάθημα των θρησκευτικών. Πώς θα σας φαινόταν;
Η κίνηση αυτή του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί προσβολή προς τους μαθητές παιδιά-μεταναστών, από τη στιγμή που δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τις ανάγκες αυτών.
Η υποκρισία του ελληνικού κράτους προς τους μαθητές, φοιτητές μετανάστες, παιδιά-μεταναστών έρχεται στο απόγειό της όταν γίνεται λόγος για το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Οι φοιτητές που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα δεν έχουν πρόσβαση στις υποτροφίες που προσφέρει το ΙΚΥ. Σε περίπτωση που ένας φοιτητής, μετανάστης ή παιδί-μεταναστών αριστεύσει δεν δικαιούται υποτροφία ούτε στη κατηγορία που αφορά τους Έλληνες φοιτητές, διότι εκ των πραγμάτων δεν έχει ελληνική υπηκοότητα, αλλά ούτε και στις υποτροφίες που αφορούν τους αλλοδαπούς, διότι έχει φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο! Παρά σχετικά πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη τα οποία συμπεραίνουν πως η εν λόγω κατάσταση στο ΙΚΥ αποτελεί διάκριση για λόγους καθαρά εθνικής καταγωγής και παρά τη προτροπή αυτού προς το ΙΚΥ και την ελληνική πολιτεία ευρύτερα να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση αυτής, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια!
Οι μαθητές με μεταναστευτικό παρελθόν στα ελληνικά σχολεία σύμφωνα με στατιστικές φτάνουν, κι ίσως ξεπερνούν, τους 200.000, κι ο αριθμός αυτών στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι σε συνεχή άνοδο! Σε καμία περίπτωση η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να τους αγνοεί και να τους προσβάλλει με τέτοιο πρωτοφανή τρόπο.
Απαιτώ άμεσα να αποσυρθεί η εν λόγω αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής αλλοδαπών, έτσι ώστε να συνεχίσουν να μπορούν μαθητές μετανάστες, παιδιά-μεταναστών να εισάγονται μέσου αυτού στο Πανεπιστήμιο. Απαιτώ να γίνει άμεση μεταρρύθμιση στο ΙΚΥ έτσι ώστε να παύσει αυτή η ρατσιστική και αδικαιολόγητη νομικά κατάσταση που καταστρατηγεί το πανανθρώπινο και διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα μας στην εκπαίδευση.
Πόσα ακόμα θα βρίσκουμε απέναντι μας ένα ελληνικό κράτος, ρατσιστικό (ναι αυτή είναι η λέξη όσο άσχημα και να ηχεί στα αυτιά των περισσοτέρων), σε κάθε προσπάθεια για το αυτονόητο, τη μόρφωση; Δεν φτάνει που σκορπάμε τη ψυχή μας από γραφείο σε γραφείο προκείμενου να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Ελλάδα, μας στερούν το διεθνώς αναγνωρισμένο ως αυτονόητο, την πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Καμία κίνηση που εναντιώνεται στην εκπαίδευση πολύ απλά δεν βγαίνει σε καλό! Η πολιτική αυτή, δεν με ενδιαφέρει από ποια κυβέρνηση προέρχεται, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο μέλλον της χώρας!!!

12 σχόλια

  1. Την Πέμπτη 6 Μαΐου ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) η άνευ όρων παράδοση της χώρας στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Για τη νέα αυτή κατοχή δεν χρειάστηκαν οι μεραρχίες της Βέρμαχτ, ούτε οι ορδές των πεζοναυτών, που εκτός των άλλων ξεσηκώνουν με την παρουσία τους τις αντιδράσεις των ιθαγενών (και κοστίζουν και ένα σωρό λεφτά). Όλα έγιναν με κομψό και πολιτισμένο τρόπο, από κουστουμαρισμένους γιάπηδες που πέτυχαν την άλωση της χώρας από την άνεση του κλιματιζόμενου γραφείου τους, χειριζόμενοι με το ποντίκι του υπολογιστή τους τους υμέτερους τυφλοπόντικες.

    Η ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας και της οικονομίας ανήκει εξίσου και στα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνάνε τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά συνένοχοι είναι και όσοι σιώπησαν και συναίνεσαν όλο αυτό το διάστημα.

    Την ευθύνη της παράδοσης όμως φέρει προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου που κατόρθωσε σε 6 μόλις μήνες να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του τα χαρακτηριστικά του πιο αποτυχημένου πρωθυπουργού της νεότερης Ελλάδας του Δ.Γούναρη (1) και του πιο πουλημένου, του δωσίλογου Τσολάκογλου (2) και να μη ξεχάσω και τον Χαρίλαο Τρικούπη (3).

    Ο απατεώνας Παπανδρέου και η συμμορία του υπέγραψε το διαβόητο μνημόνιο χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση, αφού «εξελέγη» εξαπατώντας το λαό με ψευδείς υποσχέσεις και συνεχίζει να τον εξαπατά παρουσιάζοντας την άνευ όρων παράδοση της χώρας στο διεθνές κεφάλαιο ως μονόδρομο και βαφτίζοντας την ληστεία και την καταστροφή της χώρας «σχέδιο στήριξης».

    Με την υπογραφή της συνθήκης τις αποφάσεις θα παίρνουν οι επίτροποι του ΔΝΤ και της ΕΕ και οι «δικοί» μας απλώς θα εκτελούν, έχουμε δηλαδή παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και κατάλυση του πολιτεύματος.

    Το «σχέδιο στήριξης» στην ουσία εγκλωβίζει τη χώρα σε δανεισμό με ληστρικά επιτόκια χωρίς καμιά προοπτική ανάκαμψης ή μείωσης του χρέους, το αντίθετο μάλιστα και μαζί με τη «βοήθεια» επιβάλλει πακέτο επαχθών μέτρων, που περιλαμβάνουν σοβαρότατες μειώσεις μισθών και συντάξεων του δημοσίου (στον ιδιωτικό τομέα έπονται), κατεδάφιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μεγάλες αυξήσεις όλων των φόρων, πλην του μεγάλου κεφαλαίου. Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν και όσα προτείνει να ληφθούν το νέο διευθυντήριο είναι καθαρά εισπρακτικά και στην ουσία σώζουν μόνο τους δανειστές και εξασφαλίζουν τη συνέχιση της καταλήστευσης της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά οι δεξιοί αποδεικνύεται ότι έχουν πολύ μεγάλο θράσος.
    Αφού καταλεηλάτησαν τη χώρα σε 5,5 χρόνια και την παράδοσαν ξεβράκωτη στα ξένα όρνεα, τώρα μας λένε ότι θα μας σώσουν.
    Ουστ προδότες συκοφάντες κλέφτες και απατεώνες.
    Θα μας σώσετε έτσι όπως μας σώσατε με τη μικρασιατική καταστροφή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To kαλλιτερο για σας ειναι επειδη το
    Ελληνικο κρατος δεν ειναι δικαιο να επιστρεψετε στις πατριδες σας.
    Ποτε δεν ρωτησατε τι συμβαινει
    με τις ελληνικες οικογενειες εαν και αυτες εχουν την οικονομικη δυνατοτητα
    να στειλουν τα παιδια τους φροντιστηριο.
    Και επειδη η εισαγωγη στο πανεπιστημιο
    δεν ειναι λαφυρο αλλα απαιτει
    συστηματικη δουλεια.
    Απο οτι βλεπω ομως παρολο που τελειωσες ελληνικο σχολειοδεν ταυτιζεσαι με τον γηγενη πληθυσμο
    αλλα με ολους τους αλλοδαπους
    φαινεται οτι εχετε κοινους πολιτιστικους δεσμους ολοι οι αλλοδαποι εκτος απο εμας διεκδικωντας κοινα προνομια
    καιρος ειναι να μαθετε οτι ο καιρος της γεναιοδωριας περασε.
    Κανενας δεν σας προσκαλεσε να
    ερθετε.
    Αν δεν μπορειτε να προσαρμοστειτε καιρος να γυρισετε στην πατριδα σας.
    Αρκετα εχουμε αιμοραγησει σαν χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι παράφρων ο Γιώργος Παπανδρέου;

    Ο Παπανδρέου εγκατέστησε στη χώρα μια Ξένη Δικτατορία και μας ζητά να την υπακούμε το ίδιο όπως ο ίδιος!
    Αυτό είναι η «συναίνεση».
    Μπλέξαμε! Και δεν θα ξεμπλέξουμε...

    Ο Παπανδρέου τύλιξε τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί - το Μνημόνιο και την παρέδωσε στους....σταυρωτές της.
    Το Μνημόνιο ήταν ευθύς εξαρχής και σκοπίμως φαρμάκι.
    Τώρα η χώρα σύρεται ημιθανής -ο γιατρός της, η Τρόικα, της λέει ότι...πεθαίνει.

    Για να μην πεθάνει τώρα και να πεθάνει αργότερα ο γιατρός θέλει να της χορηγήσει δεύτερο φαρμάκι, το Μνημόνιο Δύο και σε αντίκρισμα της ζητάει ό,τι έχει και δεν έχει.
    Μάλιστα, πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά, θέλουν οι ίδιοι, η Τρόικα, να αναλάβουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας, να πουλάνε οι ίδιοι δηλαδή αυτά που οι ίδιοι θα αγοράζουν!!!

    Λεηλασία, Λες κι έχει η χώρα χάσει πόλεμο.

    Και οι Ελληνες, ξεφτιλισμένοι απ' τον ίδιο τους τον πρωθυπουργό διεθνώς, διασυρμένοι και διασυρόμενοι, παρακολουθούν ταπεινωμένοι κι άφωνοι τον αφανισμό τους.

    Η Τρόικα έχει βρει και τα κάνει -η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, το ψητό λαχταριστό. Κι έτσι τώρα
    παρόντος του απόντος Πρωθυπουργού -αυτού του ανδρείκελου- υπαγορεύει πολιτική η ίδια!
    Υπαγορεύει πολιτική στην Ελλάδα όπως ένας δικτάτορας υπογορεύει συναίνεση. Μάλιστα εκδίδει έδικτον γι' αυτήν τη συναίνεση.

    Με έναν λόγο καταργεί το πολίτευμα. Προσπαθεί να υποχρεώσει την αντιπολίτευση σε υποταγή στην κυβέρνηση -δηλαδή σε αυτοαναίρεση!

    Με αυτοκαταργημένη την κυβέρνηση και καταργημένη την αντιπολίτευση εκτός από την εθνική ανεξαρτησία, χάνεται και η λαϊκή κυριαρχία.

    Πίστευε κανείς (ρητορικόν το ερώτημα) ότι τα ψέματα Παπανδρέου για να πάρει την εξουσία, δεν θα είχαν συνέπειες ;
    Οτι το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να περάσει ο Ψευτοθόδωρος το Μνημόνιο, δεν θα είχε συνέπειες ;
    Πίστευε κανείς ότι η άρση της ασυλίας της χώρας δεν θα έφερνε τους τοκογλύφους στο άβατο του Παρθενώνα; * * *

    Το πολίτευμα έχει καταργηθεί. Πολιτική υπαγορεύει με φάτσιο η Τρόικα. Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου θα την κάνουν οι ίδιοι οι αγοραστές του.

    Τα διατάγματα, τα τελεσίγραφα και τα διλήμματα άρχισαν: ή μας δίνετε ό,τι γουστάρουμε ή την πέμπτη δόση (της ηρωίνης) του δανείου σας δεν σας τη δίνουμε!

    Κι αυτή είναι μόνον η αρχή.
    Και τέλος ΚΑΛΟ...δεν θα έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να πας εκεί από όπου ήρθες και δεν θα μας λείπεις. δεν σας καλέσαμε και δεν έχουμε καμια υποχρέωση απέναντι σας. ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιστρέψτε γρήγορα στις πατρίδες σας και δεν θα το μετανοιώσετε, αυτό που ζούσατε ως τώρα στην Ελλάδα ηταν μια απάτη,

    επιστρέψτε γρήγορα να διασώσετε τις οικονομίες σας και την αξιοπρέπειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για άλλη μια χρονιά πρώτη και με διαφορά η ΔΑΠ και οι νταβατζήδες μούγγα.......
    ----------------------------------

    Άνοδος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 4,5% στο 40%
    -Πτώση ΠΑΣΠ 4,6% στο 26%
    -Η ΔΑΠ η μόνη παράταξη που πήρε περισσότερους ψήφους από πέρσι!!!

    Εννοείται ότι δεν θα ακούσετε ούτε θα δείτε αποτελέσματα από το μεγαλύτερο γκάλοπ που γίνεται κάθε χρόνο στο πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τους φοιτητές. Και αν ακούσετε κάτι θα είναι σαν αυτό που έγραψε χθες το ΑΠΕ του πρασινοφρουρού Μάτσικα: "Για άλλη μια φορά οι φοιτητικές παρατάξεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα"... ναι ρε στόκε, δίνουν διαφορετικά νούμερα αλλά αμφισβητεί κανείς ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πρώτη με πάνω από 10% διαφορά απ' την ΠΑΣΠ;

    Αμφισβητεί κανείς ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανάβασε τις δυνάμεις της κατά 4-5%; Αμφισβητεί κανείς ότι η ΠΑΣΠ έπεσε κάτω απ' το 30%; Αμφισβητεί κανείς ότι η ΠΑΣΠ έχασε 4%; Και όλα αυτά για τα ΑΕΙ, γιατί για τα ΑΤΕΙ δεν το συζητάμε ότι εκεί η ΔΑΠ πήρε πάνω από 50%...

    Αμφισβητεί κανείς λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε τον πούλο και για αυτό όλοι οι νταβατζήδες μουγγάθηκαν και μιλάνε για διαφορετικά αποτελέσματα, μειωμένη συμμετοχή κ.λπ παπαριές... την ίδια ώρα που προετοιμάζουν να μας δείξουν γκάλοπ των 1000 ατόμων;

    Δείτε και τα αποτελέσματα όπως τα δίνουν οι αναρχοαυτόνομοι για να μη λέτε ότι είναι πειραγμένα από τη ΔΑΠ που δίνει τα δικά της εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδω εκαναν τα Πειραματικα Προτυπα για να ξαναφερουν την χουντα μονοι τους οι δηθεν αγωνιστες του Πολυτεχνειου και συνεργατες των μυστικων υπηρεσιων των ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι οι συμπατριώτες των παραπάνω σχολιαστών, που ζουν ανά τον κόσμο, να (απο)λαμβάνουν αντίστοιχους σχολιασμούς σε κοινοποίηση αντίστοιχων προβλημάτων τους.

    ΄Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ποια χώρα του κόσμου οι αλλοδαποί εισάγονται στα πανεπιστήμια με ευνοϊκούς όρους χωρίς να πληρώνουν; Γιατί οι αλλοδαποί μαθητές στην Ελλάδα να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Έλληνες; Χιλιάδες Ελληνόπουλα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στα φροντιστήρια και αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Εσύ γιατί ψάχνεις παραθυράκια και δεν δρας συλλογικά; Τελικά πρέπει να αποφασίσεις εσύ αν νιώθεις ξένη σ’ αυτό τον τόπο. Αν μετά από τη φοίτησή σου επί χρόνια στα ελληνικά σχολεία εκφράζεσαι με τέτοιο μίσος για την Ελλάδα και αφήνεις απειλητικά υπονοούμενα, προτιμότερο για σένα είναι να επιστρέψεις στην "καλύτερη" πατρίδα σου. Για να μην σκοτώνεις την ψυχή σου όπως λες στα διάφορα γραφεία. Πήγαινε εκεί να "απαιτείς" με μίσος ευνοϊκή μεταχείριση και μετά να μας πεις πού είναι καλύτερα. Δεν σου πάει η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι βλακεια εχει κανει η Αννα Διαμαντοπουλου και η Μπουτα Ελενη η αγραμματη οπως την λενε στον νομοσχεδιο για προτυπα πειραματικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση