GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημιουργία μετώπου...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες Είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Γιατί η πράξη κατά κανόνα διδ...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσεςΕίναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Γιατί η πράξη κατά κανόνα διδάσκει περισσότερο απ’ τα λόγια. Αφού μας ξεκολλάει από το τέλμα και μας οδηγεί, ολοένα και πλησιέστερα προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Αλλά και πλησιέστερα τον καθένα με τους συναγωνιστές του και τα ευρύτερα κοινωνικά σύνολα.
Που σημαίνει ότι, απ’ το θεωρητικό «εγώ» του καθενός μας, περνάμε στο ενεργητικό και συνεργατικό «εμείς». Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του απαραίτητου μετώπου, προκειμένου να...
απαλλαγούμε απ’ το καθεστώς προδοσίας και ξεπουλήματος της πατρίδας μας.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια κινείται, κατά τη γνώμη μου, και η «πρόσκληση στο «Βήμα πληροφορικής και διαλόγου», που μου έστειλε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ηλίας Σταμπολιάδης.
Την οποία και προωθώ για ενημέρωση και συμμετοχή, όσο γίνεται, περισσότερων.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ”
Το ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, έχει ολοκληρώσει 24 ήδη συναντήσεις από την 29η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 μέχρι σήμερα. Έχει κατοχυρωθεί στην πράξη σαν μια δραστηριότητα της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ αλλά και παράλληλα σαν ένας χώρος ελεύθερου διαλόγου και ιδεολογικής – πολιτικής ζύμωσης. …
Όπου ακούστηκαν και συζητήθηκαν ιδέες, πέρα από την αρχική διακήρυξή της, και όπου προσκλήθηκαν αγωνιστές που εξέφραζαν ακόμα και αντίθεση με την πρωτοβουλία.
Οι οργανωτές του ΒΗΜΑΤΟΣ θέλησαν, με τον τρόπο αυτό, να τονίσουν ότι η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ διαθέτει αφ' ενός τη δική της πολιτική ταυτότητα, παράλληλα όμως αντιλαμβάνεται ότι η διακήρυξή της, όπως και οι διακηρύξεις όλων τίθεται στην κρίση του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος.
Ενώ παράλληλα το κίνημα αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η έκφραση ενός μετώπου λαϊκών δυνάμεων για την απελευθέρωση της χώρας, το οποίο συγκροτείται ήδη μέσα στο κοινωνικό σώμα και το οποίο καμμιά πρωτοβουλία, όσο σημαντική κι αν είναι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει.
Από το ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ έχουν περάσει αυτούς τους μήνες μέλη ή εκπρόσωποι μερικών από τις πιο σημαντικές ανεξάρτητες κινήσεις ή πρωτοβουλίες πολιτών ή κινήματα λαϊκής βάσης.
Παράλληλα δημιουργήθηκαν δύο ακροατήρια: ένα σταθερό και πιστό στα ραντεβού της Δευτέρας και ένα άλλο εναλλασσόμενο και απρόβλεπτο.
Την ίδια ώρα ένας πολυεπίπεδος δημοκρατικός διάλογος υψηλού επιπέδου έχει επιτευχθεί ανάμεσα στους διαφορετικούς ομιλητές και στο πολυσύνθετο ακροατήριο. Πιστεύουμε ότι, υπάρχει ήδη αρκετή συσσωρευμένη πείρα και ωριμότητα, εντός και εκτός ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ, εντός και εκτός ΒΗΜΑΤΟΣ, ώστε να ξεκινήσουμε πλέον τη συζήτηση για το ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Η συζήτηση αυτή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων και την ειλικρινή στήριξη και συμμετοχή των υγιών κοινωνικών δυνάμεων και αγωνιστών θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ του ΒΗΜΑΤΟΣ Θέκλα Κίττου είναι στη διάθεση όλων για προτάσεις θεμάτων και εισηγητών, κινημάτων και πρωτοβουλιών, που μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της αναγνώρισης εδάφους για τη συγκρότηση του ΜΕΤΩΠΟΥ.
Η συζήτηση αυτή άρχισε στις 9 Μαϊου και θα συνεχιστεί όσο χρειασθεί.
τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 MAΪΟΥ 2011, ώρα 7.30 μ.μ.
συνεχίζουμε την ανοικτή συζήτηση με θέμα
«ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ»
Εισηγητές ενδεικτικά αναφερόμενοι:
ΑΡΓΥΡΩ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΣ
Αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τοσίτσα 11, Εξάρχεια
Συντονίστρια: ΘΕΚΛΑ ΚΙΤΤΟΥ
Τηλέφωνα: 0035796475772, 2106457744, 6977048014
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες
Πρωτοβουλία
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ»

3 σχόλια

  1. Παπούλη και γω μαζί σου...να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη !!!
    Εμπρός λοιπόν να δώσει η εκκλησία όλη την εκκλησιαστική της περιουσία να ξεχρεωθούμε...και μετα να υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος !!!
    Μπράβο παπούλη...αυτό προφανώς εννοείς με την ανάρτησή σου και ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!
    Αντε λοιπόν να μαζέψουμε υπογραφές για να ανατρέψουμε το άρρωστο πολιτικό σύστημα ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και να φτιάξουμε ένα νεο πολιτικοθρησκευτικό σύστημα .
    ΝΑΙ ΠΑΠΟΥΛΗ ...ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ??

    ΒΟΗΘΑ ΜΕ ΦΤΩΧΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΩ.

    ΝΑ ΠΑΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ΤΟΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ, ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ 85%, ΝΑΙ ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΤΟ 85% ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΦΟΡΟ?????


    ΝΑ ΠΑΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ (ΕΦΟΡΙΑΚΟ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΟ, ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΟ, ΤΕΛΩΝΙΑΚΟ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?????

    ΝΑ ΠΑΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ?????


    ΝΑ ΠΑΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΤΩΝ 80 ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ????

    ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΓΩ Ο ΣΚΟΥΠΔΙΑΡΗΣ, ΕΓΩ Ο ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ, ΕΓΩ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ????


    ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΕΛΙΣΣΙ????

    ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΤΙΣ ΑΟΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ......(ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ) ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΙΑ????

    ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ????

    ΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΠΑΠΑ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???/


    Ε ΟΧΙ ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΛΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΦΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ.

    ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ...

    Ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΠΑΠΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ.....

    ΟΧΙ ΠΑΠΑ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ.

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ ο Παπας την παστωνει την σαρδελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση