GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ;...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Ο παραλογισμός και η περιθωριακή πληροφόρηση που «απολαμβάνουν» οι έλληνες ιδού σε όλο της το αποκρουστικό μ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ο παραλογισμός και η περιθωριακή πληροφόρηση που «απολαμβάνουν» οι έλληνες ιδού σε όλο της το αποκρουστικό μεγαλείο. Τα ίδια έντυπα, μπλόγκς αλλά και ηλεκτρονικά μέσα που καταγγέλλουν το Μνημόνιο και καθυβρίζουν τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας σαν τοκογλύφους και απατεώνες, περιγράφουν τις αρνητικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων (Γερμανών και άλλων) απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω δανεισμού της χώρας. Μα ένα από τα δύο θα συμβαίνει: είτε οι «απατεώνες – τοκογλύφοι» επωφελούνται από τον ελληνικό δανεισμό και πίνουν το αίμα του λαού με τα συνακόλουθα Μνημόνια. Και κατα συνέπεια τρελαίνονται από «κερδοσκοπική» χαρά σε όποια προοπτική νέου δανεισμού. Είτε, από την άλλη μεριά, δεν έχουν το παραμικρό κέρδος από την όποια εμπλοκή τους στην ελληνική περιπέτεια, μας αντιπαθούν για την ανευθυνότητά μας κι’ έχουν...
φτάσει στα όριά τους καθ όσον αφορά την προθυμία τους να μας στηρίζουν οικονομικά. Και τα δύο είναι αδύνατον να συμβαίνουν. Το καταλαβαίνει κανείς;
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ, Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Καλό είναι να αποσαφηνίσουμε και κατι άλλο. Δεν ειναι ακριβές πως δανειζόμαστε για να πλρώσουμε χρέη. Δανειζόμαστε για να καλύψουμε και τρέχουσες ανάγκες. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο ο καλός Θεός μηδενίσει το εξωτερικό μας χρέος, και δεν έχουμε την πίεση πλέον να αποπληρώνουμε δάνεια, και πάλι θα είμαστε υποχρεωμένοι να δανεισθουμε. Για να καλύψουμε τρέχουσες ανάγκες. Γιατί εξακολουθούμε να ξοδεύουμε περισσότερα απο όσα βγάζουμε. Μόνο που αν κανουμε στάση πληρωμών, δεν θα μας δανείζει πλέον κανείς - σε Ανατολή και Δύση. Με τραγικά κοινωνικά αποτελέσματα. Οπως γράφει ο Μάριο Μπλέχερ (πρ. Διοικητής της Τράπεζας της Αργεντινής και τωρινός Δ/ντής Τραπεζικών Μελετών της Τράπεζας της Αγγλίας) στους Financial Times (5-5-2011) "κάποιοι από τους αρχικούς δανειστές πληρώνονται από τα επίσημα νέα δάνεια που επίσης χρηματοδοτούν το υπόλοιπο πρωτογενές (ετήσιο δηλ) έλλειμμα". Καιρός είναι κάποιοι να αφήσουν τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

10 σχόλια

  1. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ.
    ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΩΑΖΕΤΑΙ ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.
    ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΕΚΕΙ ΠΑΜΕ.

    ΔΕΝ ΕΝΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΠΟΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΟΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΟΧΟΥΜΕ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ.
    ΟΙ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΠΑΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΑΛΕΛΓΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ Μ΄ ΑΚΟΥΓΕΣ.
    ΠΑΜΕ ΓΙΑΛΛΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ,
    ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ [ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΨΥΧΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ . ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ] ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ . ΓΡΑΦΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί το ΠΑΣΟΚ "σκίζει" στις εκλογές των δημοσίων υπαλλήλων;

    Υποτίθεται ότι το μνημόνιο και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινωνία και ειδικά στους δημοσίους υπαλλήλους.

    Όμως, καταγράφοντας ειδησειογραφικά τις εκλογές σε διάφορους φορείς, τον τελευταίο χρόνο, διαπιστώνω ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τις δυνάμεις του και κυριαρχεί παντού με ..Κορεάτικα ποσοστά.
    Στους περισσότερους φορείς έχει σχεδόν διπλάσιες ψήφους από τη συνδικαλιστική οργάνωση της Ν.Δ.
    Πρόσφατο παράδειγμα το..
    χθεσινό, όπου στην ένωση δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης (στη Θεσσαλονίκη, όπου υποτίθεται ότι η ΝΔ έχει προβάσισμα), το ΠΑΣΟΚ πήρε 200 ψήφους και η ΝΔ 110, ίσες σχεδόν με το ΚΚΕ (την παράταξή του δηλαδή) που πήρε 100.
    Δηλαδή, αν ψήφιζαν στις βουλευτικές εκλογές οι Δ.Υ. το ΠΑΣΟΚ θα έβγαινε κυβέρνηση με ποσοστά άνω του 60% ενώ η Ν.Δ. θα έπαιζε μεταξύ 10 - 15 %.
    Άλλο παράδειγμα οι εκλογές των δικαστικών υπαλλήλων: ΠΑΣΟΚ 141, ΝΔ 88, έγραψε το ταμπλό!

    Αντίθετα, στις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροί, οδοντίατροι, δικηγόροι, οικονομολόγοι κλπ) κυριαρχεί η Ν.Δ.

    Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο;
    "Βόλεψε" κόσμο το ΠΑΣΟΚ, αρέσει το μνημόνιο στους Δ.Υ. ή και τα δύο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιμήκυνση του επιθανάτιου ρόγχου..

    Επειδή από σήμερα θα ξεκινήσει μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως συμφωνία – ανάσα η επιμήκυνση στην επιμήκυνση που αποφασίστηκε, πιθανότατα, στο Λουξεμβούργο, νομίζουμε ότι πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Διότι μια λύση που μεταθέτει το πρόβλημα για αργότερα, που δεν το λύνει αλλά αντιθέτως το επιτείνει και που δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, δεν είναι λύση.

    Δεν ξέρουμε αν εδώ που έχουμε φτάσει υπάρχει διέξοδος στο οικονομικό πρόβλημα. Έτσι που τα σχεδίασαν η κυβέρνηση και η τρόικα ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσουμε στο γκρεμό. Το να προσπαθούν τώρα να μας ρίξουν σχοινί είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό, σίγουρα όμως είναι και άνευ ουσίας αφού έχουμε ήδη πιάσει πάτο.

    Έχουμε και λέμε:

    Η Ελλάδα πρέπει το 2012 να βρει 45,5 δις ευρώ για την αναχρηματοδότηση των δανείων της. Τα 18,5 θα τα πάρει από το ταμείο στήριξης και τα υπόλοιπα από τις… αγορές. Δηλαδή πρέπει να δανειστούμε 27 δις ευρώ και με τα σημερινά δεδομένα να πληρώσουμε με επιτόκια… πιστωτικής κάρτας. Οσο κι αν η κυβέρνηση λέει ότι θα βγούμε στις αγορές του χρόνου, αυτό είναι αδύνατο.

    Αυτό το ποσό ζήτησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου προχθές. Φτάνει όμως; Για σκεφτείτε ότι ήδη το έλλειμμα του 2010 έκλεισε πολύ πάνω από τον σχεδιασμό και απαιτούνται πάνω από 4 δις για να κλείσει η μαύρη τρύπα. Επίσης, σύμφωνα με προβλέψεις της τρόικας, το έλλειμμα του 2011 αντί για 7,4% που προβλέπεται (από 10,5% πέρυσι) θα κλείσει στο 9,5%, δύο μονάδες πάνω ή πάνω από 5 δις. Σε συνδυασμό με τις αστοχίες του προϋπολογισμού μπορεί να χρειαστούν άλλα 7 δις συνολικά του χρόνου για να ισορροπηθεί η κατάσταση.

    Επομένως, τι να τα κάνεις τα 27 δις αν χρειάζονται κι άλλα;

    Πάμε τώρα στην αυτή καθ’ εαυτή επιμήκυνση. Όταν μεταθέτεις για αργότερα τις πληρωμές των ομολόγων που λήγουν, μπορεί να παίρνει «ανάσα» αλλά μεταθέτεις και το πρόβλημα στους κατέχοντες τα ομόλογα. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν κάποιες δεκάδες δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα. Πολλά από αυτά λήγουν το 2012 και 2013 και οι ιδιοκτήτες τους είχαν υπολογίσει ότι θα γεμίσουν τα ταμεία τους με τις πληρωμές που θα έκανε το κράτος. Τώρα θα αναγκαστούν να περιμένουν χρόνια να πληρωθούν. Αυτό σημαίνει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας που θα πρέπει να καλυφθεί με κάποιο τρόπο, με κρατικές εγγυήσεις ή αυξήσεις κεφαλαίου. Σίγουρα, πάντως, κάποιες τράπεζες και ταμεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με ενδεχόμενο να βάλουν και λουκέτο. Επίσης, θεωρείται δεδομένη η υποβάθμισή τους από τους ξένους οίκους.

    Υποβαθμισμένα, ακόμη και κάτω από τα σκουπίδια, θα είναι γενικά τα ελληνικά ομόλογα αφού η επιμήκυνση της πληρωμής τους καθιστά αναξιόπιστη γενικά την Ελλάδα.

    Άμεσο επακόλουθο είναι να υποβαθμιστεί και η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας με ότι αυτό σημαίνει για τις τράπεζες, το Χρηματιστήριο, τις επιχειρήσεις και γενικά την εικόνα της χώρας.

    Θα εκτιναχθούν τα spreads, αφού πρώτα υποχωρήσουν και οι ξένοι θα βλέπουν την Ελλάδα ως μελλοντικά χρεοκοπημένη χώρα. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι το 2013 ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης προβλέπει «κούρεμα» και αναδιάρθρωση σε χώρες προβληματικές όπως η Ελλάδα.

    Επομένως, μήπως αυτές οι αποφάσεις που θα «επικοινωνηθούν» ως σωτηρία της χώρας, είναι μικρή ανάσα ή επιθανάτιος ρόγχος;

    Και μήπως είναι μια καλή δικαιολογία ώστε να ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα κατά του ελληνικού λαού χωρίς ελπίδες ανάκαμψης;

    Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σ’ αυτά κι αν όχι αυτή, σίγουρα η αντιπολίτευση πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο τι τον περιμένει και να δώσει μια άλλη εναλλακτική πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα σχόλιο στο Επιμήκυνση του επιθανάτιου ρόγχου..



    Η μόνη εναλλακτική πρόταση που μπορεί να δώσει η Ν.Δ. είναι η δέσμευση, μην πω και ο όρκος ότι μόνος στόχος θα είναι η προστασία αυτού του άμοιρου λαού από τους γύπες που περιφέρονται περιμένοντας το θανατό του.

    Με υποσημείωση οτι ο αρχηγός πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους και ηθικότερους για να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ και όχι για να πουλάνε μούρη χωρίς να προσφέρουν έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΜΟΥ,ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΩ,ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ? ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ,ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ 2002 ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΥΓΙΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΑΝΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΑ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 -40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ,ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΒΙΛΛΕΣ,ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΨΙΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΙΜΩΝ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ,ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΜΕ ΥΜΑΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΑΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ.ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΥΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ, ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΓΑΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΕΣ ΚΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.
    ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΑΣΑΜΕ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΚΑΤΟΧΗ, ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΑΜΕ.

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ...ΕΝΑΣ
    ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣ
    ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΦΙΛΗ
    ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΠΟΥΤΟΥΝΑ-ΜΑΣΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ατέλειωτες αναλύσεις, λόγια, σχόλια. Ολοι είμαστε τόσο ανόητοι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε οτι η κυβέρνηση και οποιαδήποτε κυβέρνηση ΔΕΝ είναι τόσο ανόητη!!! Οδηγούμεθα όπου οδηγούμεθα, έρμαια προς σφαγή γιατί ΔΕΝ γίνεται πλέον αλλιώς...
    Σαφώς ο δημόσιος τομέας είναι τεράστιος και βέβαια με τα δανεικά κουκούλωνε όλους τους άλλους όπως γράφει και αλλού ο φίλος.
    Κανένας (έμπορος, αγρότης, κλπ) ΔΕΝ πλήρωνε ποτέ τίποτα και τρέφονταν απο τα δικά μας και τα ευρωπαικά χρήματα.
    Τώρα θέλουν να απολύσουν το μισό δημόσιο... καλά θα κάνουν αν μπορούν... και θα το κάνουν γιατί κλείσανε η θα κλείσουν τα μισά ελληνικά μαγαζιά ( τα ξένα δεν κλείνουν... μονο η ALDI τη πάτησε..), οι μισοί και βάλε αγρότες καιρός είναι να πανε στα χωράφια τους και όχι να στέλνουν Αλβανούς, αλλά γαμότο ΟΛΑ αυτά θα γίνουν.... ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ;;;;;
    MR Ανδριανόπουλος, τέχνη παράγει η αστική τάξη...το χρήμα... Σε λίγο θα κλείνουν θέατρα, γκαλερί πολιτισμός και ότι άλλο διάολε δεν παράγει φαί... Οι λίγοι εσεις τυχεροί με το χρήμα τα καράβια κλπ πολύ καλά κάνετε και γράφετε, εξάλλου τι μπορεί να γράψει ένας εργάτης παρά μόνο συνθήματα..
    Καλώς τα γραφετε λοιπόν και έχετε δίκιο πολλές φορές σε όσα λέτε. Οταν δειπνείτε στις θαλαμηγούς ευτυχώς μπορείτε ακόμα να σκέφτεστε το ... γενικόν καλόν!!! Συγνώμη για την ειρωνεία αλλά δεν καταλαβαίνετε το οξύμωρο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ζημιωθούν επιτέλους και οι δανειστές, αυτό λέγεται επιχειρηματικό ρίσκο.
    Δηλαδή τους έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να μας δανείσουν ?
    Ηρθε η ώρα να πάρουν τα τέτοια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παΣΟΚάρααααααα ΟΛΕ..!!!!
    ΟΛΕ...ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΕ ΒΛΑΚΑ...
    ΟΛΕ!

    Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
    Απόδοση 5ετούς ομολόγου 22% και διετούς 25,69% !!!!

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 15,64%, των 5ετών έφθασε το 22%, ενώ των διετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης, στο 25,69%.

    Η απόδοση των διετών πορτογαλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 11,80% και των αντίστοιχων ιρλανδικών ομολόγων κατά 19 μονάδες βάσης, επίσης στο 11,80%. Το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (credit default swaps) αυξήθηκε, σύμφωνα με το Bloomberg κατά 19 μονάδες βάσης, στις 1.360 μονάδες βάσης (13,6 ποσοστιαίες μονάδες).

    και μην ξεχνάτε
    ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑ.. ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ..
    ο καραμανλής φταίει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση