GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση σωτηρίας για τη χώρα...

Από τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για πειράματα και ερασιτεχνισμούς. Ο πρωθυπουργός απέδειξε οτι δε μπορεί να...

Από τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη
Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για πειράματα και ερασιτεχνισμούς. Ο πρωθυπουργός απέδειξε οτι δε μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα. Οι υπουργοί διαφωνούν μεταξύ τους, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει στρατόπεδα και ο ελληνικός λαός περιμένει την πτώχευσή του!
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μπορέσει να γλιτώσει τη χρεωκοπία.
Προτείνω ο πρωθυπουργός να επισκεφτεί τον..
..Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Να αποφασιστεί ομόφωνα απ' όλα τα κόμματα να γίνει μια κυβέρνηση με μόνο 10 υπουργούς, χωρίς τη συμμετοχή κανενός από τους 300 βουλευτές! Να επιλεγούν οι καλύτεροι από την Ελλάδα και τους απόδημους και ανάλογα με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κάθε κόμματος στη Βουλή, να προταθούν οι αντίστοιχοι. Η νέα αυτή κυβέρνηση να πάρει δύσκολες και επίπονες αποφάσεις για να σωθεί η χώρα μας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

14 σχόλια

  1. Ευχαριστούμε....δεν θα φάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    Ούτε αυτό βοηθάει αν δεν "..συν ....(ταβανόσκουπα) και.. χείρα" υπογράφιν ..

    http://www.gopetition.com/petition/44615.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λουλα η ασχημη4 Μαΐ 2011, 12:33:00 μ.μ.

    κι εγω προτεινω ποτε μη τρωτε τηγανητες πατατες
    αλλα μονο βραστες=λιγοτερες θερμιδες

    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλυτερα δεν θα ειναι να τους συλλαβουν για προδοσια κατα της χωρας και να μπουν ολοι εκει που θελουν να κλεισουν την Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΠΑΡΙΕΣ .....


    ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ''Θα γίνει πρώτα αναδιάρθρωση και θα ακολουθήσει στάση πληρωμών''.....................

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times το ''haircut'' στα ελληνικά ομόλογα είναι αναπόφευκτο και οι αγορές προεξοφλούν πως θα είναι της τάξης του 55%.
    ''Θεωρείται πλέον αναπόφευκτο.

    Μετά από έναν από τους χειρότερους μήνες στην ιστορία των ελληνικών αγορών ομολόγων από τότε που η χώρα εντάχθηκε στο ευρώ, οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Αθήνα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών στα χρέη της.

    Το άλμα των ελληνικών επιτοκίων τον Απρίλιο κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα 2ετή ομόλογα, έχει δώσει τρομερή ώθηση στο θέμα και το ερώτημα για τις αγορές δεν είναι εάν αλλά πότε και πώς θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το δημόσιο χρέος''.

    ''Σε αυτό το σημείο, η χρονική στιγμή είναι πολύ σημαντική.
    Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι το χρεοστάσιο θα γίνει τον επόμενο χρόνο γιατί η Ελλάδα, αναμένεται να «μείνει» από χρήματα στο β΄εξάμηνο του 2012.Η Ελλάδα έχει επίσης μπροστά ένα βουνό από επαναχρηματοδοτήσεις 112 δισ. ευρώ από λήξεις ομολόγων μεταξύ 2012 και 2015.
    Κι αυτό ωθεί ορισμένους επενδυτές να πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να συνδυαστεί με περισσότερα δάνεια από την διεθνή κοινότητα, ώστε να γλιτώσουν οι ιδιώτες επενδυτές από ''άγρια κουρέματα''.

    Συντάκτης των Financial Times γράφει ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές προεξοφλούν ''κούρεμα'' 55% στα ελληνικά ομόλογα όμως και πάλι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει έναν συντελεστή χρέους επί του ΑΕΠ 80% με βάση της σημερινές προβλέψεις, μέγεθος που θα παραμένει υψηλότερο από το όριο του 60% της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αναλυτών που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να γίνει πρώτα, ίσως και φέτος μια εθελοντική αναδιάρθρωση, που θα περιέχει κάποιου είδους παράταση στις λήξεις ομολόγων, και να ακολουθήσει πλήρης στάση πληρωμών το 2012 ή ’13.

    ''Η εθελοντική αναδιάρθρωση προϋποθέτει, βέβαια, την συμμετοχή των επενδυτών. Επίσης ένα κούρεμα 55% στα ομόλογα 262 δισ. ευρώ σε κυκλοφορία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις τράπεζες των Αθηνών, που κατέχουν μεγάλο τμήμα τους χρέους και άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν ανοιγματα στην Ελλάδα, ενώ η ΕΚΤ έχει 20-30 δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα της Ελλάδας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορει να κυβερνησει μια κυβερνηση με ισχυρη πλειοψηφια και θα μπορεσει μια Εθνικης ενοτητας και με αυτα τα κομματα που κυκλοφορουν στην πιατσα!!! βρε απο που σε κληρονομησε και εσενα το Μπλογκ του Καψαμπελη??? Εγω λεω αν εχει τα κοτσια ο ΝΔ και ειναι ετιμη με το προγραμμα Ζαπειο ΙΙ να ζητησει εκλογες και να κυβερνησει μονη της, οχι τιποτα αλλα για να δουμε ποιος συνεχιζει να λεει ψεμματα σε αυτο τον τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν συμφωνημένο...

    Από χθες το βράδυ αισθάνομαι μια απέραντη θλίψη. Ένα βάρος να με πλακώνει στο στήθος και έχω την αίσθηση ότι τελικά όλοι οι Έλληνες είμαστε κορόιδα με το "κ" κεφαλαίο. Μετά την προβολή του αποσπάσματος της συνέντευξης του Στρος Καν στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι μπήκαμε τυχαία στο ΔΝΤ; Το παιχνίδι ήταν στημένο και η μοίρα μας προδιαγεγραμμένη. Στο εν λόγω βίντεο ο Στρος Καν εμφανίζεται να λέει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου...
    ζήτησε τη βοήθεια του το Νοέμβριο του 2009 και ότι η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ δουλευόταν "υπόγεια" αρκετό καιρό πριν το Καστελόριζο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλαδή είχε προδιαγράψει την πορεία μας ένα μήνα μετά τη νίκη του στις εθνικές εκλογές τις οποίες κέρδισε (για να μην ξεχνιόμαστε) έχοντας ως σύνθημα του το περίφημο "λεφτά υπάρχουν".
    Δεν τόλμησε όμως ποτέ να μας πει την αλήθεια, σύμφωνα πάντα με τον Στρος Καν, για πολιτικούς λόγους. Αυτός που σήμερα δηλώνει ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος αλλά τον ενδιαφέρει μόνο η "σωτηρία της πατρίδας" προτίμησε να μας εξαπατήσει προεκλογικά προκειμένου να πετύχει το σκοπό του.
    Τώρα ποιός ήταν ο πραγματικός σκοπός του δυσκολεύομαι να το κρίνω. Αφού ήξερε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα γιατί βάλθηκε να γίνει πρωθυπουργός και γιατί έταξε προεκλογικά τα πάντα στους πάντες; Ερωτήματα στα οποία δεν βρίσκω απαντήσεις.

    Από χθες το βράδυ είναι πασιφανές ότι οι μετεκλογικές αναφορές Παπανδρέου ότι η Ελλάδα θυμίζει τον "Τιτανικό που βουλιάζει", ότι κυβερνά μια "διεφθαρμένη χώρα", ότι θα βάλει το "πιστόλι στο τραπέζι" των εταίρων μας δεν ήταν τίποτα άλλο παρά φούμαρα. "Πράσινα" φούμαρα. Ενεργούσε σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταστρώσει. Και εμείς πατήσαμε την πολιτική μπανανόφλουδα που μας πέταξε...

    Δεν ξέρω όμως τι είναι πιο ανησυχητικό. Οι "αποκαλύψεις" Στρος Καν ή το γεγονός ότι εξακολουθούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου; Συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δείχνουμε υπνωτισμένοι με μηδενικά αντανακλαστικά. Στη χώρα του Πολυτεχνείου, στη χώρα της Δημοκρατίας, φτάσαμε στο σημείο όλοι να σιωπούμε. Να μας λένε κατάμουτρα "κοπρίτες" και "αντιπαραγωγικούς", να μας λένε εμμέσως "είστε κορόιδα", "παίξαμε πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες σας" και να μην αντιδρά κανείς. Ούτε η κοινωνία, ούτε η αντιπολίτευση. Όλοι τους τραβούν την ουρά τους απέξω. Δείχνουν σαν να μην θέλουν να ασχοληθούν. Μόνο που τέτοιες συμπεριφορές δεν νομιμοποιούν κανέναν μας να "κλαίγεται" για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει το σπίτι του εξαιτίας της κρίσης. Θέλουμε και τα παθαίνουμε.

    Το θέμα του ΔΝΤ είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία. Με την τροπή που έχει πάρει όμως, οι πραγματικά υπεύθυνοι παριστάνουν τους σωτήρες και εμείς θα συνεχίσουμε να καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας αμέτοχοι και πιόνια ενός πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και γιατι να μην κανουμε πρωθυπουργο
    την κ.Τζουλια Αλεξανδρατου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΠΑΡΜΕΖΑΝΟΣ είπε...

    ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

    - ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΡΕΕΕ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Ο ΓΑΠ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    - Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν΄ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ';ΟΣΟ ΘΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ,ΤΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ,ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΑΝ ΔΕ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Θ'ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΔ: εξαπάτησαν τον λαό

    Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου είναι το απόσπασμα των δηλώσεων Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.

    Αποκαλύπτει ότι, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια -όπως είπε χαρακτηριστικά- και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί -όπως λέει ο κ. Στρος Καν- ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

    Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», μυστικά και υπόγεια, σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας το λαό.

    Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου.

    Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;

    Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.

    Και η κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές».

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε επίσης τα συγκεκριμένα ερωτήματα που είχε θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν είχαν γίνει οι πρώτες αποκαλύψεις για τα κρυφά παζάρια Παπανδρέου – Στρος Καν



    Πρώτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός, ενώ συζητούσε μυστικά με τον κ. Στρος Καν, δημόσια αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες λέγοντας (το Δεκέμβριο του 2009), ότι «τα σενάρια προσφυγής μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν» και επιμένοντας (τον Ιανουαρίου του 2010), ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ»;



    Δεύτερον: Γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, αυξάνοντας τεχνητά τις δαπάνες και ακυρώνοντας μέτρα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων;

    Τρίτον: Γιατί, στη συνέχεια, καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα που χρειάζονταν, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν, επιτέλους”;

    Τέταρτον: Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη “χρεοκοπία”, για “διεφθαρμένη χώρα”, για οικονομία που μοιάζει με τον “Τιτανικό”;

    Πέμπτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αλλά αποφάσισε να οδηγήσει συνειδητά τη χώρα στο ΔΝΤ;

    Έκτον: Γιατί, ενώ τον Ιούνιο του 2009, υποστήριζε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ «είναι επίσημες πράξεις, με τις οποίες ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας», και καταδικάζουν τη χώρα «στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση», επέλεξε παρασκηνιακά να προσφύγει στο ΔΝΤ;

    Έβδομον: Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά;

    Όγδοον: Γιατί, ενώ γνώριζαν την κατάσταση και μεθόδευαν υπαγωγή στο ΔΝΤ, κατέθεσαν -για το 2010- ένα παντελώς πλαστό Προϋπολογισμό, μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παροχές και αυξήσεις;

    Ένατον: Πως γίνεται από τη μία να λένε ότι δεν ήξεραν την κατάσταση της Οικονομίας και από την άλλη να συζητούν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωπαστε που φαγωθηκατε με την οικουμενικη.

    Μηπως δεν ξερουμε οτι ειναι προκατ
    και ποιους ετοιμαζετε.

    Αλλα θα φατε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΠΗΓΕΣ

    ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ !!

    ΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση