GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελίζα Σολωμού αυτοσυστήνεται στον Προυστ κι απαντά στο Ερωτηματολόγιό του...

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ) Στον κόσμο των παιδιών... ο κόσμος του θεάτρου φαντάζει μαγικός! Στα μάτια μου , φάνταζε υπέ...


Στον κόσμο των παιδιών... ο κόσμος του θεάτρου φαντάζει μαγικός!
Στα μάτια μου, φάνταζε υπέροχος!
Ήταν η απόλυτη έκφραση, μέσα από το παιχνίδι των ρόλων, των συναισθημάτων και της ψεύτικης αλλά κατά βάθος αγνότερης αλήθειας των παραμυθιών.
Αργότερα, η «πραγματικότητα» έδινε προτεραιότητα στις υποχρεώσεις, τις ανάγκες και τις απαραίτητες βιοποριστικές γνώσεις.
Εφόσον λοιπόν, ολοκλήρωσα την κατάρτιση μου ως ηθοποιός ώστε το αποτέλεσμα να αξίζει τον κόπο, «επέτρεψα» στον εαυτό μου να...
ονειρεύεται ξανά... όπως το κοριτσάκι που ήμουν, έτσι και σήμερα ονειρεύομαι ένα γεμάτο θέατρο στο οποίο να χαρίζω χρώματα και εικόνες, χαρές και συγκινήσεις μέσα από την ερμηνεία μου.
Γεννήθηκα στην Πάτρα στα τέλη της δεκαετίας του 1970, κατάγομαι από την Ζάκυνθο αλλά μεγάλωσα στη Νότιο Αφρική. Σπούδασα Αισθητικός και δημιούργησα από πολύ μικρή το δικό μου επιστημονικό κέντρο Αισθητικής. Αργότερα, σπούδασα Ηθοποιός στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Μαίρη Βογιατζή Τράγκα"
Ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με αφετηρία το 1987, την πρώτη μου μικρή συμμετοχή στην ταινία "Απουσία" σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατακουζινού. Ένα χρόνο αργότερα, συνεργάστηκα με τον Γιάννη Μόρτζο στο σήριαλ "Αλέξανδρος Δελμούζος" στην ΕΡΤ1, στο ρόλο της μαθήτριας της Πηνελόπης Δέλτα.
Έγινα πιο γνωστή από την συμμετοχή στο πετυχημένο σήριαλ "Η Ζωή της Άλλης", στο ρόλο της Δεσμοφύλακα Φυλακών, και από την εκπομπή "Άρωμα Ελλάδας", που παρουσίαζα στο tv magic & Αθήνα tv.
Μέχρι σήμερα στο θέατρο, ο ρόλος που αγάπησα ήταν ο αυτός της "Θεοτόκου", στην Παράσταση "Χριστός Πάσχων", σε σκηνοθεσία Βασίλη Ρίτσου, στο θέατρο Έναστρον το 2009.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Να έχω κοντά μου τους ανθρώπους που αγαπώ και μ’αγαπούν, να έχω επιτυχία στην δουλειά μου και να αμείβομαι σωστά γι’αυτό, με λίγα λόγια να βιώνω την ευημερία, αρχικά μέσα μου, ώστε να νιώθω ασφαλής.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η διάθεσή μου να ζήσω την ζωή μου….να απολαύσω όσο μπορώ την δική μου διαδρομή.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Με την γιαγιά του φίλου μου που μας έκανε show πως τσακωνόταν ένας παππούς (Μαυροειδής) με την γυναίκα του πριν περίπου 150 χρόνια ( αληθινή ιστορία – από στόμα σε στόμα).
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Η Δυναμικότητά μου.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Δυστυχώς δεν είμαι επιεικείς με τους ελαφρόμυαλους και θυμώνω εύκολα μαζί τους.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε αυτά που γίνονται από άγνοια ή κατά λάθος.
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Αν και δεν κλαίω εύκολα…η τελευταία φορά που έκλαψα ήταν επειδή με αδίκησαν.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Με καμία…
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Δεν έχω…
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Το κυνήγι της ευτυχίας.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Στο Θιβέτ
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Λ.Βιτάλη (σύγχρονη θεατρική συγγραφέας), P.COELHO.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Αξιοπρέπεια
…Και σε μια γυναίκα;
Αξιοπρέπεια
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Διονύσης Σαββόπουλος & Σταμάτης Κραουνάκης.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
δεν τραγουδάω στο ντους
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει. P.Coelho
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Gustav Klimt
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Μπλε & πράσινο
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Δεν ξεχωρίζω κάποια ως πιο σημαντική.. απλά με ευχαριστεί που όταν κοιτάω πίσω…διαπιστώνω πως όλες οι προσπάθειές μου για προσωπική, επαγγελματική και πνευματική εξέλιξή… άξιζαν τον κόπο!
Το αγαπημένο σου ποτό;
Famous whiskey με πάγο.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Για τίποτα…….
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Οτιδήποτε κομπλεξικό και στενόμυαλο.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Θέατρο & χορός.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Ότι φοβήθηκα το έπαθα….τώρα δεν φοβάμαι τίποτα!
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Όταν πιέζομαι από αδιάκριτους ή απλά όταν δεν θέλω να μοιραστώ κάποια προσωπικά μου πράγματα. Γενικά είμαι ευθύς και ξεκάθαρος άνθρωπος, δεν λέω
ψέματα όπως δεν θέλω να μου λένε.
Ποιο είναι το μότο σου;
Ζήσε την ζωή σου έντονα…με τρέλα…όπως ακριβώς θέλεις εσύ… χωρίς περισπασμούς…ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία!
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Ήρεμα και Αθόρυβα…στην ώρα μου!
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Πάμε από την αρχή?
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Βρίσκομαι σε μια δημιουργική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, έχω κοντά μου ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν και νιώθω πληρότητα.

3 σχόλια

  1. Τα Αλβανικό Έπος του 1940 πρέπει για άλλη μια φορά να επαναληφθή
    Όλοι οι Έλληνες πρέπει να επαναλάβουμε το Ηρωικό Αλβανικό Έπος Του 1940 ,οπλισμένοι με οτιδήποτε όπλα έχουμε και αν δεν έχουμε να προμηθευτούμε και οργανωμένα και με σχέδιο φωνάζοντας αέρα να ξεβρομίσουμε την Ελλάδα από όλους του μετανάστες και λαθρομετανάστες διότι το 80% από αυτούς είναι στυγνοί αδίστακτοι εγκληματίες που σε σφάζουν και για ένα ευρώ , υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα ,αύριο μπορεί να βρεθούμε εμείς σφαγμένοι .
    Επίσης πρέπει να κυνηγήσουμε και Προδότες Έλληνες που δίνουν στέγη και εργασία σε αυτούς , που μεταξύ παρανόμων και νομίμων υπάρχει επικοινωνία και τους ενημερώνουν για τους στόχους που θα κτυπήσουν .
    Από τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη θα φοβόμαστε ακόμα και να βγούμε το πρωί και να πάμε στις δουλειές μας ,θα κινδυνεύουμε να μας κλέψουν και να μας σκοτώσουν απλό για αυτούς , γιατί αυτοί εκτός που είναι αδίστακτοι και στυγνοί εγκληματίες δολοφόνοι μισούν πολύ τον Έλληνα .
    Η πολιτεία δεν μπορεί να μας προστατέψει και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτή πλέον .
    Ο στρατός μπορεί να μας προστατέψει άμα θέλει και να μοιράσει τα όπλα στους έλληνες , αντί να κάθονται να σαπίζουν στις αποθήκες .
    Πρέπει να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας , να οργανωθούμε σε ομάδες δράσης ,γιατί οι νεκροί Έλληνες θα αυξάνονται και αύριο μπορεί να έλθει η σειρά μας .
    Καλή μας επιτυχία και καλή λευτεριά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. papagioti stros kan mazepsou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ
    Παιδεια

    Σημερα 16-5-2011 ο δρ Κουτσουκος εκανε νεα καταγγελια στο Υπουργειο Παιδειας για την σκοπιμη χρονικη καθυστερηση της αποκαλυψης των

    παρανομιων στην ΑΣΠΑΙΤΕ και για την παρανομη εκλογη της γνωστης Ευης Μποτσαρη Μακρη που εχει αποδειχτει οτι δεν ειχε την προυπηρεσια

    αλλα ουτε και τα πτυχια για να γινει Καθηγητρι και Αντιπροεδρος του Παιδαγωγικου Ινστιτουτου για να "φανε μαζι 84 εκατομυρια ευρω ευρωπαικα προογραμματα.

    "Ειναι πολλα τα λεφτα Άρη", ειπε στη εισοδο ο δρ κουτσουκος που ετυχε τις χειραψιες των δημοκρατικων υπαλληλων του παιδειας

    Αντε και Υπουργος του ειπε μια υπαλληλος!!

    Ντινα Υπεπθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση