GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ξήλωμα...

Του Μάκη Μάκκα Tώρα που αποφάσισαν οι «νοικοκυραίοι» όχι τυχαία να τεντώσουν το σεντόνι, που τόσα χρόνια μας σκέπαζε, από επάνω του εκ...

Του Μάκη Μάκκα

Tώρα που αποφάσισαν οι «νοικοκυραίοι» όχι τυχαία να τεντώσουν το σεντόνι, που τόσα χρόνια μας σκέπαζε, από επάνω του εκτινάσσεται ότι δεν ήταν καλοραμμένο και στέρεα τοποθετούμενο.
Ξηλώνονται όμως από το ύφασμα θεσμικά οικονομικά και κοινωνικά αντικείμενα, δομές και συμπεριφορές που είχε αφομοιώσει και αποδεχθεί η ελληνική κοινωνία.
Μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί στο κενό, στον αέρα, στην αβεβαιότητα προσπαθεί ο καθένας από εμάς με κάθε τρόπο να γαντζωθεί με νύχια και με δόντια απ΄ το πανί.
Το σεντόνι μέχρι πρόσφατα κάπως κάλυπτε τα μεγέθη της ελληνικής κοινωνίας.  Τώρα που το ψαλίδι ανέλαβε δράση και ξηλώνει οριζoντίως με γενικεύσεις ό,τι...
 βρίσκει στο δρόμο, το ύφασμα ίσα που φθάνει μέχρι τα γόνατα.  Αφήνει ακάλυπτα δομές και σχήματα που είχαν χρόνια αναπτυχθεί στην αγορά, στην γειτονιά, στο σπίτι μας.
Οι μοδίστρες μαντάρoυν στα δικά τοuς μέτρα ενώ αγνοούν όλα αυτά τα μέλη που θα μείνουν ακάλυπτα.
Μας εγκαλούν μάλιστα ότι το σεντόνι ήταν συνθετικό και αγορασμένο εκπτωτικά από συνοικιακό νεωτερισμό ενώ όλοι πιστεύαμε, ότι αγοράσαμε μεταξωτό ευρωπαϊκού οίκου μόδας.
Το κρίσιμο και ανησυχητικό είναι ότι ο καθένας μας προσπαθεί με μανία και οργή να υφαρπάξει το κομμάτι που του αντιστοιχεί και σε λίγο τo ύφασμα θα κινδυνεύει να ξεσκιστεί σε κομμάτια.

8 σχόλια

  1. Καταπληκτικό άρθρο. ´´αγανακτισμενοσ´´ ο αρθρογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααααααα ο Μακης !!!!!!
    Πολυ χαίρομαι που σε βλέπω στην πρώτη γραμμή της ανεξάρτητης και ποιοτικής δημοσιογραφιας. Σε θυμάμαι απο το σχόλιο που ξεχωριζες. Αδικεισαι στην επαρχία,αν και τώρα δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι εδω στην αθηνα. Παντωσ,ειναι εκπληκτικο που βγαίνεις τοσο συχνα με τοσο γερεσ ειδησεισ στο mega και τοσο ποιοτικα αρθρα στο press. Φίλε , συνέχισε και καμαρώνουμε ολοι εμείς οι παλιοί ´´φιλοι σου .
    Νικος φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αγανακτησμενοι "επιτιθεντε" στη σελιδα του Facebook του "Mega TV"


    Αυτη τη στιγμη "επιθεση" γινεται στη σελιδα του πασοκικου καναλιου MEGA στο Facebook
    Ο λογος ειναι οτι δεν εδειξαν ουτε 1 δευτερολεπτο απο την μεγαλειωδη συγκεντρωση στη πλατεια Συνταγματος και στις αλλες πολεις της Ελλαδας κανοντας απροκαλυπτα πλεον πλατες στην κυβερνηση. Σιγουρα δεν ηθελαν να προβληθουν τα πλανα στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Η ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΟΥΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Η ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΟΥΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Η ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΟΥΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΜΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ματ της τρόικα σε ΓΑΠ

    Ματ της τρόικα σε ΓΑΠ: Αφού λες ακόμα και τώρα ότι η συνταγή (Μνημόνιο) είναι σωστή, τότε φταις εσύ που δεν την εφαρμόζεις καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση