GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συμμετοχή της Ναυπάκτου στην παγκόσμια ημέρα χορού…

Από το trikorfonews.wordpress.com Φωτογραφίες: Πέτρος Σμάνης Αρμονικό συνταίριασμα σώματος και ψυχής, αρμονικό συνταίριασμα της τέχν...

Από το trikorfonews.wordpress.com
Φωτογραφίες: Πέτρος Σμάνης

Αρμονικό συνταίριασμα σώματος και ψυχής, αρμονικό συνταίριασμα της τέχνη και του χώρου, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Φετιχέ Τζαμί στη Ναύπακτο όπου παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με θέμα το σύγχρονο χορό τιμώντας την παγκόσμια ημέρα του χορού. Το αφιέρωμα περιελάμβανε φωτογραφική έκθεση και προβολή βίντεο από τη φωτογράφο Όλγα Τζίμου, παρουσίαση της Isadora Duncan και της Pina Bausch από τη...
χορογράφο Μάρω Γαλάνη και εξαιρετικές χορογραφίες από την ομάδα σύγχρονου χορού Rhesus +.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας.

2 σχόλια

  1. Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στη βόρεια Ινδία επειδή λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου δυο νέους που τόλμησαν να παντρευτούν παρ' ότι ανήκαν σε διαφορετικές κάστες.

    Ο Ρατζίβ Βέρμα και η Ρένου Παλ, 20 ετών και οι δύο, ήταν ερωτευμένοι αλλά οι οικογένειές τους δεν ενέκριναν την ένωσή τους επειδή δεν ανήκαν στην ίδια τάξη. Την περασμένη Κυριακή όμως οι δυο νέοι ερωτευμένοι κλέφτηκαν και επέστρεψαν στο χωριό τους, το Νάγκλα Χούρου του Ούταρ Πραντές, 24 ώρες αργότερα, αφού προηγουμένως είχαν παντρευτεί.

    Στην είσοδο του χωριού τους ανέμενε ένα πλήθος, με επικεφαλής την οικογένεια της κοπέλας, και τους σκότωσαν δια λιθοβολισμού.

    Η αστυνομία έχει συλλάβει οκτώ άτομα, Είναι ντροπή, όμως ακόμη και σε ένα κοινωνικά και οικονομικά ανεπτυγμένο περιβάλλον να υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται στις κάστες και σε ξεπερασμένες κοινωνικές νόρμες για να εμποδίσουν δυο νέους να αγαπηθούν
    Τον Μάρτιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ζήτησε από τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να αντιμετωπίσουν "χωρίς οίκτο" τα εγκλήματα τιμής. Πρόκειται συνήθως για δολοφονίες που διαπράττουν οι οικογένειες νέων που επιθυμούν να παντρευτούν κάποιο άτομο εκτός της κάστας τους. Πολλές οικογένειες πιστεύουν ότι οι γάμοι αυτοί καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την υπόληψή τους.

    Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα εγκλήματα τιμής στην Ινδία. Μια ανεξάρτητη έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2010 ανέφερε ότι κάθε χρόνο, μόνο σε τρία κρατίδια της βόρειας Ινδίας (Χαριάνα, Πουντζάμπ και Ούταρ Πραντές) διαπράττοναι 900 δολοφονίες.
    --------------
    ΣΗΜ.: Η ΜΑΥΡΙΛΑ του δερματος τους δεν ειναι τυχαια! Οφειλεται στην μαυριλα της ψυχης τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

    ΟΥΣΤ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΩΝ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009, ΗΤΟΙ 15,4% ΤΟΥ ΑΕΠ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΑΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑΤΕ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΠΟ 180 ΔΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004- ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ!!!!!!)
    ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ", ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

    ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση