GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το άρθρο που πρότεινε ο Κ. Παπούλιας στον Γ. Παπανδρέου‏...

Από το http://greece-salonika.blogspot.com/ Στην αρχή της συνάντησης Παπούλια-Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο και ενώ οι κά...

Από το http://greece-salonika.blogspot.com/

Στην αρχή της συνάντησης Παπούλια-Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο και ενώ οι κάμερες κατέγραφαν ακόμη τον πρώτο διάλογο των δύο αντρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να διαβάσει ένα σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που του έκανε εντύπωση.
Στο Greece Salonika ψάξαμε από περιέργεια και βρήκαμε αυτό το άρθρο..
Τι υποστηρίζει όμως η Γερμανική εφημερίδα; To πρωτοσέλιδο αυτό λοιπόν άρθρο (σε μετάφραση της Ντόιτσε Βέλλε) τιτλοφορείται... «Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους» και...
αναφέρει πως:
Μετά τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου την Παρασκευή με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας και εκπρόσωποι της ΕΕ ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εντείνεται η κριτική στο Βερολίνο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση της Ελλάδας.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι «κάποιος από το Βερολίνο χωρίς αίσθημα ευθύνης αφήνει να διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες με αποτέλεσμα η Ελλάδα και το ευρώ να γίνονται βορά στους κερδοσκόπους».
Η οργή των χωρών της ευρωζώνης είναι μεγάλη, επισημαίνει η εφημερίδα:
«Διότι είναι πάντα γερμανικές πηγές από τις οποίες διοχετεύονται απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες ενισχύουν τη δράση των κερδοσκόπων. Μια επικριτική φωνή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της τονίζει στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας ότι στη Γερμανία υπάρχουν πρόσωπα που συνειδητά σπέρνουν φήμες και μισές αλήθειες. Είτε δρουν ανεύθυνα, είτε έχουν τη δική του ατζέντα, γεγονός που θα είχε καταστροφικές συνέπειες».
Την ανησυχία τους για τις «αδυναμίες του Βερολίνου» εξέφρασαν εκτός αυτού εκπρόσωποι μιας άλλης «μεγάλης χώρας της ευρωζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Süddeutsche Zeitung.
Από ότι φαίνεται στη γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει σύμπνοια για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα.
Η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο είχε συμφωνηθεί να κρατηθεί μυστική μέχρι το κλείσιμο των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να αποφευχθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις στις αγορές.
Όλοι οι συμμετέχοντες κράτησαν το λόγο τους εκτός από το Βερολίνο, συνεχίζει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο έγινε αδύνατη μια ήρεμη και ψύχραιμη συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα.
Επιπλέον, τόνισε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση του Λουξεμβούργου και σεβάστηκαν την υποχρέωση εχεμύθειας κατηγορούνται τώρα ότι είπαν ψέματα...

**Με λίγα λόγια αυτοί που παίζουν τα χειρότερα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλαδάς μπορούν να αναζητηθούν ανάμεσα στους ...παροικούντες του Βερολίνου.

5 σχόλια

  1. παπανδρεου γερμανοτσολιά, αν εχεις δικό σου κώλο, ανεγραψε το κατοχικο δανειο στο προυπολογισμο !!!!!!!!
    αυτό θα μας έβγαζε πλεονασματικούς και θα εβαζε τη γερμανία σε χρόνο d.t. σε επιτήρηση .....

    εχετε κώλο ρε δωσίλογοι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ

    "ΑΚΟΥ ΒΛΑΚΑ,ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ.ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυβερνητικό και επικοινωνιακό αλαλούμ..


    Το καράβι είναι χωρίς καπετάνιο (αλλού αρμενίζει αυτός…) και το πλήρωμα κάνει του κεφαλιού του. Η «χαλαρή» και άνευρη διακυβέρνηση από το Μαξίμου (των δεκάδων συμβούλων) έχει ως αποτέλεσμα σε μία περίοδο που χρειάζεται ενιαίο κέντρο παραγωγής πολιτικής και επικοινωνίας, να εμφανίζεται το φαινόμενο της Λερναίας Ύδρας – δηλαδή να κλείνει ένα μέτωπο και να εμφανίζονται περισσότερα.

    Έτσι ο Γ. Πεταλωτής απέρριψε την πρόταση Λοβέρδου (και άλλων) να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Μ’ άλλα λόγια η απάντηση της ΝΔ ότι «εμείς δεν εκβιαζόμαστε», ακύρωσε τον όποιο σχεδιασμό όχι μόνο για πίεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και για εκλογές. Στην κυβερνητική φαρέτρα απομένει πλέον ο ανασχηματισμός και ίσως κάποια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    Την ίδια ώρα υπουργοί και βουλευτές «έπιασαν στασίδι» στα μέσα ενημέρωσης, τοποθετούμενοι επί παντός πολιτικού θέματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης διέψευσε ότι έγραψε επιστολή στον πρωθυπουργό. Ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει τώρα ότι θα μιλά στο υπουργικό συμβούλιο. Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ζητά «σκληρή δουλειά και συνεργασία», καθώς «πάντοτε χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση» στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου.

    Ούτε εκλογές, ούτε 180 για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ήταν η άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαππα, ο οποίος τηρεί στάση αναμονής (όπως και ο σιωπηλός Γ. Ραγκούσης). Πολυφωνία και κακοφωνία, διαπίστωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου – άλλος ένας βουλευτής που δεν θέλει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές το μεσοπρόθεσμο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε συζήτηση για 180. Γιατί θα εκληφθεί ότι σήμερα ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει το σύστημα. Αυτή θα ήταν η ερμηνεία κι ότι από αυτό πάει να προκαλέσει εκλογές. Άρα πάει να κάνει εκλογές, που δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, άρα τα παρατάει», είπε.

    Light αντιμνημονιακός ο Παντελής Οικονόμου (έχει ζητήσει να βγούμε από το μνημόνιο και να ενταχθούμε στο νέο μηχανισμό) επανέλαβε ότι τα μνημόνια δεν αντιμετωπίζουν το χρέος, αλλά τους όρους του δανείου. Η κοινωνία “δεν μπορεί και δεν έχει λόγο να αντέξει” νέα βάρη, πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας ως «δημιουργική αντιπαράθεση» τις διαφωνίες των υπουργών για τις ιδιωτικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ..ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ.

    Μήπως κάποιος πρέπει να τους πεί ότι πρέπει να παραιτηθούν ;

    Σαν δυο τρελλοί στον καναπέ
    Τσιγάρο πρέφα και καφέ
    Μα δεν βαριέσαι,
    Δεν βαριέσαι αδερφέεεε

    Φιόγγοι δίφθογοι φιογγάτοι
    Αντε και.....καναπεδάτοι
    Δινει βάση στο σακάτη με τη γυρισμένη πλάτη
    Δεν βαριέσαι αδερφέεεε

    Τσαλιμια Τσαλιμάκια
    Κανουνε σα χανουμάκια
    Δινει παιρνει ο χαφιές
    Δεν βαριεσαι αδερφέεεε

    Παρε ναχεις όσο θαχεις
    Αγγελος θανάτου σεχει δει στο περασμα του
    Δεν αντεχεις αλλο ορθός
    Δεν βαριέσαι αδερφέεεε

    - ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ.

    ΓΙΑΤΙ.. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΑΚΟΜΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ..
    Εχουν αγκιστρωθει τοσο σφικτα στις καρεκλες που θα πρεπει να τους κοψουμε τ'ακρα για να ξεκολησουν οι χαραμοφαηδες.


    Άβουλοι
    Ανάξιοι
    Ανίκανοι
    ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Παιδεια

    Καμια εξεταση για την εισαγωγη στα πειραματικα!!

    Την πατησε το Πασοκ σχετικα με το Νομοσχεδιο με τα Προτυπα

    Η ΝΔ που εκανε τον ανηξερο ωσπου να κατατεθει το νομοσχεδιο στην Βουλη τωρα θελει με τροπολογια να γινουν πιο πολλα ΠΡΟΤΥΠΑ με εξετασεις και στο Γυμνασιο και στο Λυκειο!!

    Η Διαμαντοπουλου Αννα είχε βαλει εξετασεις εισαγωγης στα Προτυπα μονο στο Λυκειο!

    Πaρολα αυτα και αυτο ηταν λαθος πολιτικο!

    Με το νέο νομοσχέδιο για τα «Πρότυπα Πειραματικά», όχι μόνο, επανέρχονται, τα Πρότυπα τα σχολεία της συντήρησης της «ψευτο-ελίτ» και της Χούντας,

    αλλά ουσιαστικά καταργούνται τα υπάρχοντα Πειραματικά, αλλά και τα λίγα «Πειραματικά των ΑΕΙ», αφού θα έχουν μπροστά τον όρο Πρότυπα αλλά και γιατί και εκεί οι μαθητές θα εισάγονται με εξετάσεις (άρθρο 44 παράγραφος 5).

    Θα πρέπει να γίνει τροπολογία στο νομοσχέδιο, για το καλό της επιστήμης και να προστεθεί στο άρθρο 44 παράγραφος 5,
    ότι «τουλάχιστον για τα υπάρχοντα Πειραματικά των ΑΕΙ, και τα «συνεργαζόμενα με τα ΑΕΙ», οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση».


    Αυτα ελεγε ο Δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη σημερα και εστειλε ενα αθρο στο πρεσσσ...

    Μανος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση