GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και αυτοί… άδουν

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΕΤΣΙ μας έμαθαν και τους μάθαμε . Πολιτική με ανταποδοτική σχέση των π...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΕΤΣΙ μας έμαθαν και τους μάθαμε. Πολιτική με ανταποδοτική σχέση των πολιτικών, σε κράτος έντονα κομματικό. Τακτική που βόλευε κυβερνώντες και κυβερνωμένους και ζημίωνε την Ελλάδα. Κι αν, παλιότερα, η κρατική εύνοια είχε να κάνει με τον… αντικομουνισμό του διορισμένου σε πόστο, αργότερα σχετίστηκε με το κομματικό πάθος για… αφισοκόλληση. Ο αφισοκολλητής «’ξαργύρωνε», το Κόμμα καμάρωνε και η παράταξη θριαμβολογούσε. Για την «αξιοκρατία» στη χώρα της κομπίνας, που εξελίχτηκε σε χώρα της διαφθοράς, του χρέους και...
του μνημονίου.
ΕΚΕΙΝΑ λοιπόν τα χρόνια, ο πολιτικός είχε την άνεση να πολιτεύεται με αυτοσκοπό την ψήφο, να τον πλευρίζουν «πιστοί», συχνά περιτριγυρισμένος από χαχόλους. Με τους πονηρότερους στα μετόπισθεν να τα ζυγιάζουν για το καλύτερο πόστο. Μ’ αυτά κι αυτά, φτάσαμε στο σήμερα. Με την τραγικότητα των στιγμών του και με τη δαμόκλειο σπάθη να αιωρείται στα κεφάλια μας.
ΠΟΛΛΟΙ δεν το πήραν χαμπάρι. Σκέπτονται, ενεργούν και… προσδοκούν όπως «τότε». Πολιτικοί και ψηφοφόροι. Οι πρώτοι γιατί δεν ένιωσαν ακόμα την γεύση του… γιαουρτιού και διεκδικούν ακόμα και αναδρομικά(!) κι οι άλλοι γιατί ονειροπολούν για να «τρυπώσουν» κάπου. Τέλος η αφίσα και δεν το κατάλαβαν, τέλος οι πολιτικές καριέρες με πανό και συνθήματα, τέλος και η προσδοκία νομής της εξουσίας με την εξουδετέρωση του αντιπάλου.
ΔΕΝ το πήρε χαμπάρι ο κ. Τσίπρας και επιμένει. «Να φύγουν αυτοί-να’ ρθούμε εμείς». Φιλοδοξίες σημερινές με πρακτικές της δεκαετίας του ’80. Κι αν πήραμε τον παραπάνω για (παρα)δείγμα, δεν εξαιρούμε τους άλλους. Τσιρίζουν τη μέρα στη βουλή και αναλύουν ποσοστά, για να μετρούν αύριο ψηφαλάκια. Λες και είναι το πρόβλημά τους και πρόβλημα δικό μας. Κι αν η σοβαρότητα του κ. Κουβέλη προσθέτει πόντους στην αριστερά, τους αφαιρεί αμέσως η επιπολαιότητα του «νεοσσού». Με το πάθος του για… διάκριση (παρ)εκτρέπεται και κάνει την αριστερά με τέτοια να μη μοιάζει. Επιτίθεται στην Κυβέρνηση (και καλά κάνει), ωστόσο, ανιστόρητα και στον Πρωθυπουργό φτηνιάρικα. Σαν μικρομέγαλο παιδί, θρασύ και κακομαθημένο, που «όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει» (έχοντας ξεχάσει τους «κουμπάρους», τον (λαλίστατο) Άρη και τις δαπάνες του σε σουίτες με την παρέα του), προσδοκά και ονειρεύεται. Σε ώρες κρίσιμες που επιβάλλουν περίσκεψη και σοβαρότητα. Με ζητούμενο τη σωτηρία της Ελλάδας από πραγματικούς σωτήρες και πέρα από κομματικούς «θριάμβους» και καριέρες πολιτικών.

7 σχόλια

  1. κ.Νικολαιδη
    Απο την μια παρουσιαζετε
    μια σειρα διαπιστωσεων για το πως λειτουργουν τα κομματα εξουσιας και σαυτο και στα προηγουμενα αρθρα σας,που ειναι ολα απλως πραγματικα γεγονοτα οπου κανεις δεν μπορει να διαφωνησει.
    Συγχαρητηρια.
    Τελειως ομως ΑΣΧΕΤΑ με τα υπολοιπα γραφομενα
    να και η παρατηρηση οτι και ο Τσιπρας την ιδια τακτικη ακολουθει και αυτος και αρα ειναι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    Πως κολλαει σε μια σειρα αρθρων με παραθεση γεγονοτων ,μια αυθαιρετη προσωπικη εκτιμηση?????
    Εχετε τελικα σκοπο μονο να μειωσετε την ευθυνη αυτων που πραγματικα φταινε(κυβερνησαν)μεσω της διαχυσης και σε αλλους???
    ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΑς ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,
    ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΛΩΣ ΛΑΘΟΣ.
    ΦΙΛΙΚΑ
    ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    Ελληνας που δεν εχει σχεση με κανενα κομμα.(ουτε ειχε ποτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι αγορές θέλουν να δουν αίμα" λέει ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ..ο κολλητός του Στόκου.

    Ο νομπελίστας οικονομολίγος και σύμβουλος του πρωθυπουργού επαναλαμβάνει οτι τάσσεται εμμέσως υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους.
    Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino o Τζόζεφ Στίγκλιτζ τονίζει χαρακτηριστικά:
    "Ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξισορροπήσει πολλαπλά ακροατήρια. Οι αγορές και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα και απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού.
    - Δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση του".

    (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)..
    ΑΚΡΙΒΩΣ!!

    Σφάζοντας και μόνο το Χοιροστάσιο της Κυβέρνησης του Πασοκ και του Βουλευτές του-.
    Εξασφαλίζεις αίμα 250.000 τόννων
    όσο ΚΑΙ τα Δεξαμενόπλοια του
    Σκάι Αλαφούζου και του Mega Βαρδινογιάννη.

    Σφάζοντας και αυτούς με τις συμμορίες του εξασφαλίζεις
    Αίμα..Τάνκερ και θαλαμηγούς
    -ΚΟΤΕΡΑ..και χρήμα £££££$$$$$$$
    ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ !

    Σφάζοντας και τα ΠουτανοΠουτστράκια του Mega & Σκαι..+ ΕΡΤ.. Eξασφαλίζεις και ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ !!

    Σφάζοντας και τους ΑγγελοΓιαννα
    πουλάιους του ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, της Ολυμπιάδας..

    ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ
    ΑΙΜΑΤΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου κ. Κουμούλα
    Τον κ. Τσίπρα τον αναφέρω σαν παράδειγμα, το διευκρινίζω και, βέβαια, δεν τον...συγχαίρω για την τακτική και τη συμπεριφορά του. Δεν αρνούμαι την (πολιτική και μόνο) απαρέσκειά μου για τον συγκεκριμένο πολιτικό, το(ν) αντιδιαστέλλω με τον κ. Κουβέλη και μακάρι να πρόκειται για ανατέλοντα αστέρα της πολτικής.
    Και, βέβαια, είναι προφανής ο κίνδυνος της "παρεξήγησης", όταν τα γραφόμενά σου δεν υπερβάινουν τις 30 αράδες.
    Ευχαριστώ για την επισήμανση. Επισημαίνω τον κόσμιο τρόπο γραφής σας,το επίπεδο και τον πολιτισμό σας.
    Φιλικά
    Θανάσης Νικολαΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανό εναντίον του Λαζόπουλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

    Ο πανικός φέρνει κινήσεις απίστευτης γελοιότητας.

    Κι όταν ένα κόμμα (;) καταφεύγει σε τόσο εξώφθαλμα γραφικές κινήσεις, σημαίνει ότι όχι απλά "ήρθε το τέλος", αλλά ότι διαλύεται κιόλας. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία.

    Ο λόγος για ένα απίστευτης γελοιότητας πανό, στο πιό κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, με το οποίο κάποιος/οι γραφικοί..νομίζουν ότι πλήττουν το Λάκη Λαζόπουλο.

    Όταν ψάχνει κανείς απελπισμένα τρόπους να πλήξει τον σατιρικό καλλιτέχνη, με τέτοιους χαζούς αυτοσχεδιασμούς, απλά γίνεται ακόμη περισσότερο ...ρόμπα.

    Για την ιστορία, υποτίθεται ότι το πανό ανήρτησε ένας ...
    σύλλογος με το όνομα "το αύριο του παιδιού" (δεν υπάρχει τέτοιος σύλλογος), αλλά και να υπήρχε, δεν είναι δουλειά του συλλόγου να βάζει πανό εναντίον του Λαζόπουλου !) και η φωτό από το spnews.gr

    Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι πρόκειται απλά για ένα θολωμένο μυαλό κι όχι οργανωμένη προσπάθεια, γιατί αλλιώς, οι "οργανωτές" είναι για λύπηση.


    1 σχόλιο...

    Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι...
    Ο Λαζόπουλος τους έφταιξε - δεν πάνε να μαζέψουν τον υπερψεύτη που μάς αντιμετωπίζει σαν ηλιθίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ
    Παιδεια

    Το νομοσχέδιο που ψηφιζεται αυτη τη βδομαδα στην Βουλη, έχει πρόβλημα εοιστημονικο από το σημείο που ορίζει ακόμα και τον σκοπό των «Προτύπων Πειραματικών»

    ειπε ο δρ Kουτσουκος σημερα στην Mηλιωνη και εστειλε ενα αρθρο στο PRESS-GR.blogspot.com .

    Επομένως, αφού στα προτεινόμενα «Πρότυπα Πειραματικά» υπάρχουν εξετάσεις εισαγωγής στο Λύκειο ( άρθρο 44 παράγραφος 5) ,

    τότε δεν μπορούμε να κάνουμε αντικειμενικές επιστημονικές πανεπιστημιακές έρευνες και πειραματικές διδασκαλίες,

    γιατί το δείγμα των μαθητών δεν είναι τυχαίο, όπως απαιτεί η επιστήμη.


    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Τακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Νικολαιδη
    Ευχαριστω για την διευκρινιση,
    και την απαντηση.
    Τωρα μπορουμε να συμφωνησουμε.
    Γεια σας ,μεχρι την επομενη σιγουρα ενδιαφερουσα αναρτηση σας.
    Φιλικα
    Κουμουλας Αθανασιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι είναι αυτά τώρα;;; Αν τα δικαιούται γιατί να μη τα πάρει τα χρήματα δεν το καταλαβαίνω!!! Στο μέλλον ας κοιτάξουν, να κόψουν τις βλακείες. Ξέρουμε όλοι πόσα 80αρια σε εκατομμύρια ξοδεύονται άσκοπα από εδώ και εκεί. Και είναι μια καλή ευκαιρία νομίζω, αν θέλουν οι 300 να αλλάξουν τα πράγματα, να ψηφήσουν ένα νόμο με τον οποίο όσοι από αυτούς τους βουλευτές δεν υπηρέτησαν σωστά την πατρίδα, και αφού αυτό αποδειχθεί, αναδρομικά να δημεύεται η περιουσία τους καθώς και των συγγενών τους, Οπότε 80 εκατομμύρια θα δίνουμε 80 δις θα παίρνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση