GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Canal+, Spiegel: Ποιος τελικά ενημερώνει;...

Από το gnathion.blogspot.com Γράφει ο Δ. Τρικεριώτης Οι αριθμοί δηλώνουν ψυχρά την έλλειψη αποτελεσμάτων. Οι «Διασώστες» τα ρίχνουν δι...

Από το gnathion.blogspot.com
Γράφει ο Δ. Τρικεριώτης
Οι αριθμοί δηλώνουν ψυχρά την έλλειψη αποτελεσμάτων. Οι «Διασώστες» τα ρίχνουν διακριτικά στην κυβέρνηση και το λαό και η κυβέρνηση τα ρίχνει διακριτικά στο κομματικό και πελατειακό alter ego της.
Αντί η χώρα να γυρίζει από φέτος στις αγορές, βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην ύφεση και το αδιέξοδο με την εικόνα να φαίνεται μόνον ως θαύμα να αλλάζει και για την επόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας, μάλιστα, πιθανολογείται ότι εφόσον αυτό το tempo συνεχιστεί θα εξαντληθούν και τα δανειακά αποθέματα από το πακέτο στήριξης – δηλ. ένα χρόνο ενωρίτερα…
Πανικός και κακή ψυχολογία λοιπόν έρχονται από...
παντού και κατευθύνονται προς όλους. Εξόν από κάποιους που ξέρουν πώς να κερδοσκοπούν πάνω σε μια τέτοια κατάσταση οικονομικής ανασφάλειας. Όλα δείχνουν ότι θα χρειαστούν και άλλα δανεικά μέχρι το 2013 που ο μηχανισμός θα αλλάξει και θα μας στείλουν μαλακά ή βίαια στο διάβολο... Το τριετές «διασωστικό» πακέτο απέτυχε και φαίνεται ότι δεν θα επαρκεί για να καλύψει ούτε τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες μέχρι τότε.
Και έρχεται η μυστική χθεσινοβραδινή ευρωπαϊκή σύσκεψη στο Λουξεμβούργο που «είχε προγραμματιστεί από καιρό» αλλά για την οποία η Αυστρία δεν είχε καμία ενημέρωση… Και είναι προφανές ότι σε αυτήν συζητείται το Ελληνικό αδιέξοδο αλλά και το πώς αυτό θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί για τα υπόλοιπα κράτη-δανειολήπτες. Κι αυτή η σύσκεψη έγινε αμέσως μετά τους ελέγχους της τρόικα στην Αθήνα που φαίνεται ότι επισημοποίησαν τις προοπτικές των αριθμών.
Αν πράγματι ο πρωθυπουργός εκβίασε με επιστροφή στη δραχμή, όπως αναφέρθηκε στο Spiegel, δεν θα μας το πει σήμερα κανείς. Εξόν κι αν αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον. Αυτό όμως που πραγματικά συμβαίνει στη Γερμανία, και όχι μόνο, είναι η ασφυκτική πολιτική πίεση για να σταματήσουν οι ευκαιριακές χρηματοδοτήσεις των υπερχρεωμένων σε βάρος των ισχυρότερων οικονομικά ευρωπαίων φορολογούμενων ψηφοφόρων. Αυτό το πολιτικό κλίμα εύλογα επιταχύνει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λύση που φαίνεται να προωθούν άμεσα οι Γερμανοί. Ζήτημα που πρέπει να ήταν και το βασικό αντικείμενο συζήτησης στο Λουξεμβούργο.
Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι μυστικές «διπλωματίες» από τις ανεπίσημες κουβέντες του πρωθυπουργού με τον Στράους-Καν μέχρι τη συνάντηση του Λουξεμβούργου γίνονται ερήμην του ελληνικού λαού, ο οπoίος ενημερώνεται για τα ουσιώδη όχι από τους υπεύθυνους πολιτικούς του αλλά από τα διάφορα Canal+ και Spiegel. Μπορούν, τελικά, αυτά να συμβαίνουν σ’ ένα δημοκρατικό καθεστώς;
Η φωτό: «Δεν λέω ψέματα, απλά κρύβω την αλήθεια»
από το silverdustedtwilight

2 σχόλια

  1. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ.ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΛΩΣ ΟΙ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΙΔΕΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΕΙΣΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ.ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσκόπηση με το ΠΑΣΟΚ στο 21%!

    Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει δημοσκοπικά ένα κόμμα εξουσίας. Κάθε άλλο παρά ρητορικό το ερώτημα, καθώς σε συνέχεια πρόσφατων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, και εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ να κινείται κάτω από το 25%, το «Ποντίκι» δημοσιεύει σήμερα μέτρηση της εταιρείας «Pulse», που δείχνει το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 21%....!

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ
    Α Π Ο Λ Υ Τ Η... ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ !!!

    ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ.ΛΆΜΟΓΙΑ
    ΕΞΟΥΣΙΑ............ ΦΤΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση