GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορίστε τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πάει σε default‏...

Από το http://center24.blogspot.com/ Ο Andrew Lilico μας εξηγεί τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πάει σε default. Διαβάστε τις συνέπειες μιας ...

Από το http://center24.blogspot.com/
Ο Andrew Lilico μας εξηγεί τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πάει σε default. Διαβάστε τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης και ύστερα αναρωτηθείτε αν είναι πιθανόν να μας αφήσουν να το πράξουμε. Στην φωτό εικονίζεται ένα ντόμινο με τις σημαίες των κρατών. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της. Απεικονίζει ακριβώς αυτό που θα συμβεί. Ένα ντόμινο καταστροφικών εξελίξεων και για μας αλλά και για τους ξένους.
Ας δούμε όμως τι γράφει ο Andrew Lilico.
Το πότε (θα πάει η Ελλάδα σε default) δεν είναι γνωστό. Οι οικονομικές αγορές απλά δεν είναι σίγουρες αν θα είναι αύριο, μετά από ένα μήνα, ένα ή δύο χρόνια (όχι περισσότερο από τόσο πάντως). Καθώς η ΕΚΤ έπαιξε το "τελευταίο χαρτί" της, εξαναγκάζοντας το bailout της Ιρλανδίας - με...
 την απειλή της χρεοκοπίας του τραπεζικού της συστήματος - υποθέτουμε ότι τώρα θα δούμε τις επόμενες μέρες ένα ακόμα ελληνικό bailout ή ένα ελληνικό default.
Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα πάει σε default; Ορίστε μερικά πραγματάκια:
Οι ελληνικές τράπεζες θα θεωρηθούν άμεσα αφερέγγυες.
Η ελληνική κυβέρνηση θα εθνικοποιήσει όλες τις ελληνικές τράπεζες.
Η ελληνική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες.
Προκειμένου να αποτρέψει τους Έλληνες καταθέτες από το να εξεγερθούν στους δρόμους, όπως έγινε στην Αργεντινή το 2002 (όταν ο Αργεντινός πρόεδρος αναγκάστηκε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου για να αποφύγει ένα πλήθος τέτοιων καταθετών) η ελληνική κυβέρνηση θα επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ίσως στρατιωτικό νόμο.
Η Ελλάδα θα μετατρέψει όλα τα χρέη της σε "νέες δραχμές" ή όπως αλλιώς θα ονομάσει το νέο νόμισμά της (αυτό είναι ένα κλασσικό τέχνασμα των χωρών που πάνε σε default)
Οι Ιρλανδοί, μέσα σε λίγες μέρες, θα αποποιηθούν τα χρέη του τραπεζικού συστήματος.
Η πορτογαλική κυβέρνηση θα περιμένει να δει εάν υπάρξει χάος στην Ελλάδα πριν να αποφασίσει αν θα πάει και αυτή σε default.
Ένας αριθμός γαλλικών και γερμανικών τραπεζών θα υποστούν ζημιές σε τέτοιο εύρος που δεν θα έχουν πλέον τα σύμφωνα με τον κανονισμό κεφάλαια.
Η ΕΚΤ θα καταστεί αφερέγγυα, δεδομένης της μεγάλης έκθεσής της στο χρέος του ελληνικού κράτους, και σε αυτό του ελληνικού και ιρλανδικού τραπεζικού τομέα.
Γαλλία και Γερμανία θα συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν (α) να επανακαιφαλαιοποιήσουν την ΕΚΤ, ή (β) να επιτρέψουν στην ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα για να ανακτήσει την φερεγγυότητά της. (Καθώς η ΕΚΤ έχει σχετικά μικρή έκθεση σε ξένο νόμισμα, μπορεί βασικά να εκτυπώσει την διαφυγή της, αλλά αυτό απαγορεύεται από τον ιδρυτικό της κανονισμό. Από την άλλη, η συνθήκη της ΕΕ απαγορεύει εκπεφρασμένα την φόρμα bailout που χρησιμοποιήθηκε για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και επομένως το ότι είναι παράνομο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί).
Θα κεφαλαιοποιήσουν και θα επανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες τους, αλλά θα κηρύξουν τέλος στα bailouts.
Θα υπάρξει σφαγή στις αγορές για ομόλογα του ισπανικού τραπεζικού τομέα καθώς οι ομολογιούχοι θα προσβλέπουν στην επιβολή swaps εξισορρόπησης χρέους.
Αυτή η υπόθεση θα αποδειχθεί δικαιολογημένη, καθώς οι Ισπανοί θα επιλέξουν να ξεφορτωθούν την δομή των τρέχων συμβολαίων ομολόγων στον ισπανικό τραπεζικό τομέα επανακεφαλαιοποιώντας ένας μέρος των τραπεζών μέσω swaps εξισορρόπησης χρέους.
Οι ομολογιούχοι θα σύρουν τον ισπανικό τραπεζικό τομέα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (και πιθανόν και σε άλλα δικαστήρια) ισχυριζόμενοι παραβίαση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Αυτές οι υποθέσεις δεν θα ακουστούν για χρόνια και όταν τελικά θα μαθευτούν κανείς δεν θα νοιάζεται πλέον.
Η προσοχή θα στραφεί στις βρετανικές τράπεζες. Εκεί θα δούμε...
Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης και της Ανάλυσης ΙΙ.

8 σχόλια

  1. Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατοί από τις αναμπουμπούλες. Από την αρχαιότητα, μέχρι και τον δεύτερο παγκόσμιο και τους Βαλκανικούς πολέμους, η χώρα μας έδειχνε το μέταλλό της. Η ανυπαρξία και η κατάθλιψη που μας έχει επιβληθεί τώρα είναι καλύτερη λύση; Υπάρχει τρόπος να βγούμε από την κρίση, και από πάνω μάλιστα. Απλά οι "ηγέτες" αυτής της χώρας δεν έχουν τα "καρύδια" να το πράξουν.

    Παίρνουμε την επόμενη δόση του δανείου και΄την επόμενη μέρα χρεωκοπούμε. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να ενεργοποιήσουμε την αγορτιά και τη βιοτεχνία (καθώς βιομηχανία δεν υπάρχει στην Ελλάδα πια) και κανονίζουμε συμφωνίες με άλλα Βαλκανικά κράτη και χώρες της Μ. Ανατολής. Παράλληλα εκδίδουμε "χρυσή" δραχμή και λύνεται κατά μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ρευστότητας που θα προκύψει (γιατί χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία θα θελήσουν να αποκτήσουν το σταθερό αυτό νόμισμα)

    Βέβαια, ακούγονται λίγο απλοποιημένα όλα αυτά (και σε ένα βαθμό είναι) αλλά θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα αν είχαμε μια κυβέρνηση με "μπαλάκια" και που να μπορούσε να κινηθεί αστραπιαία και όχι με ταχύτητα πεθαμένου. Οπότε αυτό το σενάριο θα παραμείνει επιστημονικής φαντασίας κι εμείς συμπατριώτες μου θα βιώσουμε κατωχικές καταστάσεις, ίσως και σύντομα. Ακούγονται αρκετά και μέσα από υπουργεία. Πλέον δεν είναι φημολογίες, μιάς και όλα τα ξένα (και πολλά εγχώρια) μέσα μιλούν ευθέως για αναδιάρθρωση/χρεωκοπία κτλ... Ξυπνήστε επιτέλους και ζητήστε αυτό που πρέπει με τον τρόπο που θα σας ακούσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι τώρα οι συμφωνίες με την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ. ήτανε παράνομες και αντισυνταγματικές, γιατι δεν είχανε εγκριθεί από τη Βουλή με την απαιτούμενη πλειοψηφία. Λέτε να .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΟΚ....ΟΛΕ..ΠΑΣΟΚ ΟΛΕ..ΟΛΕ..ΟΛΕ !!!
    Να μια πρωτιά που μας χάρισε το ΠΑΣΟΚ: Οι 20 χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες χρεωκοπίας

    Οι 20 χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες χρεωκοπίας με βάση την τιμή των CDS (Credit Default Swaps)
    ΧΩΡΑ Τιμή CDS

    No. 20 ΠΟΛΩΝΙΑ 140
    No. 19 ΙΣΡΑΗΛ 147
    No. 18 ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 151
    No. 17 ΒΕΛΓΙΟ 156
    No. 16 ΤΟΥΡΚΙΑ 164
    No. 15 ΙΤΑΛΙΑ 167
    No. 14 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 201
    No. 13 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 203
    No. 12 ΡΟΥΜΑΝΙΑ 230
    No. 11 ΟΥΓΓΑΡΙΑ 260
    No. 10 ΚΡΟΑΤΙΑ 264
    No. 9 ΙΣΠΑΝΙΑ 275
    No. 8 ΒΙΕΤΝΑΜ 305
    No. 7 ΛΙΒΑΝΟΣ 359
    No. 6 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 450
    No. 5 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 612
    No. 4 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 662
    No. 3 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 663
    No. 2 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 1026
    No. 1 ΕΛΛΑΔΑ 1393

    Γιώργο γερά με τσαμπουκάααα
    Στον πλανήτη Γή
    Δεν υπάρχει τέτοιος ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ, πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. We've learned that there isn't going to be a 'soft restructuring' of Greek debt any time soon - probably ever. It will be 'hard' or it will not happen at all ”
    ΒΒC. Kι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καίτό χειρότερο σενάριο νά συμβεί άπό αύτά πού μάς έκφοβίζουν θά είναι καλύτερο άπό αύτά πού θά πάθουμε όσο παραμένουμε στό προδοτικό αύτό σχέδιο. Καί έπειδή τά πολλά λόγια είναι φτώχεια άκούστε πρέπει νά τινάξουμε στόν άέρα αύτό πού γίνεται πρέπει νά διαλύσουμε τήν ΕΕ καί τό ευρώ μέ τίς κινήσεις μας καί αύτή ή άπειλή θά τούς στρώσει όλους, τότε έμείς θά καθορίσουμε τά πάντα. Καί πάω καί παραπέρα πρέπει νά διαλύσουμε ΕΕ καί εύρώ αύτό θά είναι σωτήριο γιά όλους τούς λαούς μέ όποιοδήποτε κόστος άκόμη κι άν τό πληρώσουμε μέ τή ζωή μας, έλπίζοντας ότι έτσι θά έπιβιώσουν τά παιδιά μας. Δέμ μπορείτε έπιτέλους νά καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι νά γκρεμίσουμε αύτό τό σύστημα τής ύποδούλωσης στήν όποία έχουμε περιέλθει; Ένας λαός φθάνει νά τό κάνει άπό κι άν ξεκινήσει θά γκρεμίσει όλο τό σύστημα στήν χειρότερη γι αύτούς περίπτωση καί θά δώσει άνάσα στούς λαούς φέρνοντας νέα δεδομένα στίς κυβερνήσεις στούς λαούς, στόν κόσμο. Τώρα είρηνική έπανάσταση καί φυλάκιση τών προδοτών, είναι έθνική πράξη, είναι προστασία τής ζωής μας τών οίκογενειών μας του γένους μας, ή τώρα ή ποτέ, δέν έχουμε έπιλογές καί τακτικές είμαστε ό λαός πού ύποφέρει ό λαός πού πληρώνει, ό λαός πού ματώνει, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ζώααααα......έεεεε ζώααααααααα ΠαΣοκ.
    ------------------------------------------------
    Η φωτογραφία δεν είναι μονταζ...είναι από την εποχή(ΔΕΘ 2008) που ο Γ. Παπανδρέου στήριζε τους αγώνες μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης, σήμερα αποφάσισε να μας πουλήσει ο ίδιος...
    Πιστεύει ότι τα 100.000.000 ευρώ που θα "πιάσει" η ΕΥΑΘ θα μας σώσουν, όσο μας έσωσε και το Μνημόνιο...
    Όταν καταλάβει τι πουλάει, θα είναι αργά...

    Το νερό κ. Παπανδρέου ;

    Μήπως να σκεφτουμε να.....
    πουλήσουμε και τον αέρα ;
    ------------------------------------
    Τότε οι υποσχέσεις είχαν "λαγούς με πετραχήλια" και έδινε τους ...αγώνες του(!) απέναντι στο ξεπούλημα της περιουσίας
    της χώρας !

    Πως ...αλλάζουν οι καιροί... κωλοτρυπίδα πουλημένη σε Τούρκους Μασώνους Διεθνή Λαμόγια-Τραπεζίτες ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Believer -

    Ας ξεκινήσουμε μια μαζική και αποκεντρωμένη προσπάθεια όπως εκείνες της Αιγύπτου και τώρα της Ισπανίας. Γιατί δεν το κάνουμε; Α, ναι, ξέχασα... είμαστε πρόβατα που κοιμούνται και μερικοί ακόμη τρώνε από το κομπόδεμά τους. Αλλά ως πότε... Τώρα πρέπει να γίνει αλλιώς ας το ξεχάσουμε καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση