GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O A. Σαμαράς και η απογραφή του 2004...

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε απόψε  στη δημοσιότητα video με απόσπασμα ομιλίας του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. στις 18 Μάιου 2009 , απόσπασμα στο οποίο ...


Το ΠΑΣΟΚ έδωσε απόψε στη δημοσιότητα video με απόσπασμα ομιλίας του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. στις 18 Μάιου 2009, απόσπασμα στο οποίο αναφέρθηκε εκτεταμένα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως σημειώνεται, σε αυτό ο κ. Σαμαράς υιοθετεί πλήρως τό "αποτέλεσμα" της "απογραφής" του 2004 (έλλειμμα 7%) προκειμένου μάλιστα να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή "θωράκισε" την ελληνική οικονομία.
 Κατά το ΠΑΣΟΚ "σήμερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί δήθεν να πάρει αποστάσεις από...
 την "απογραφή" του 2004. Και τότε, και τώρα, η ίδια υποκρισία, η καταφυγή στο ψεύδος, μόνο που αυτά, επαναλαμβανόμενα, αποτελούν πολιτική κοροϊδία και απάτη".
Πρόκειται συγκεκριμένα για απόσπασμα από ομιλία του Α. Σαμαρά, στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, 18 Μάιου 2009: «Η ΝΔ θωράκισε τα τελευταία χρόνια την Ελληνική οικονομία. Κι όταν ενέσκηψε η παγκόσμια κρίση, τη βρήκε πολύ πιο ανθεκτική. Το 2004 το έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν πάνω από 7% του ΑΕΠ, ενώ όλες οι άλλες χώρες είχαν ελλείμματα μικρότερα του 1%. Σήμερα, μέσα στην διεθνή κρίση και εξ αιτίας της, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4 – 4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 ως 13%! Φανταστείτε: σήμερα, μέσα στην κρίση, η Ελλάδα έχασε λιγότερο έδαφος απʼ ότι οι εταίροι της.
Η Νέα Δημοκρατία, πράγματι, θωράκισε την Ελληνική οικονομία. Κι αυτό φάνηκε όταν προέκυψε η διεθνής κρίση».

13 σχόλια

  1. ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΤΕΡΟΣ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΙΒΔΗ Η Ν,Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιχμές κατά Κ. Καραμανλή από Γ. Αλογοσκούφη σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»
    Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διατυπώνει για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.


    «Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα διότι έβλεπα την κατάσταση της Οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε» αναφέρει ο πρώην υπουργός και προσθέτει ότι ο τότε πρωθυπουργός του έλεγε «άστο για αργότερα», λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών. Από το 2004 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πίεζαν λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων για προσφυγή στο ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει ο Γ. Αλογοσκούφης, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή και προτιμήθηκε «η ήπια προσαρμογή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση Μιχελάκη στις παπαριές Πεταλωτή που ανακάλυψε την Αμερική,,,,


    Επισημαίνουμε στο νέο “Κλουζώ” κ. Πεταλωτή ότι είναι άνθρακες ο “θησαυρός” που ξανά ανακάλυψε από ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο του 2009 [πριν λίγο ο Πεταλωτής σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι σε ομιλία του τον Απρίλιο του 2009 έλεγε ότι το έλλειμμα ήταν 4,5%... δηλ. όσο έδειχναν όλα τα στοιχεία τον Απρίλιο του 2009].

    Επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2009 ήταν υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που εργαζόταν για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης και χρησιμοποίησε στην ομιλία του τα τότε δημοσιοποιημένα, επίσημα στοιχεία για τους οικονομικούς δείκτες.

    Αντίθετα, καλό θα είναι για τον κ. Πεταλωτή να διανείμει αύριο στην Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τα βίντεο με τη βίβλο του ψεύδους από δηλώσεις του κ. Παπανδρέου,
    του κ. Παπακωνσταντίνου
    αλλά και του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου,
    όπου διαβεβαίωναν ότι
    “δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ,
    ότι δεν θα ληφθούν νέα σκληρά μέτρα,
    ότι λεφτά υπάρχουν” κλπ.

    Αν έχει το θάρρος ας το επιχειρήσει …»

    ΣΧΟΛΙΑΝΟ....

    ΠΟΙΟΣ ?
    TO NEΡΟΒΡΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ !

    Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Η ΑΔΕΛΦΗ !
    Ή
    Ο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ
    ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΝΟΥ.....

    Η ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γ. Μιχελάκης για το ότι τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων θα πάνε αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους


    Η κυβέρνηση, με τροπολογία που έφερε σε Σχέδιο Νόμου, θεσπίζει ρύθμιση με βάση την οποία τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα κατευθύνονται αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

    Εξηγήσεις για το σκεπτικό της κυβέρνησης θα ζητήσουμε στη Βουλή. Για παράδειγμα, είναι κατανοητό τα χρήματα αυτά να μην πάνε σε δαπάνες που δημιουργούν έλλειμμα.

    Δεν είναι, όμως, κατανοητό, γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει ευελιξία ως προς τη χρηματοδότηση και εξυπηρέτηση του εσωτερικού χρέους της χώρας, που μεγαλώνει κάθε μέρα και έχει φθάσει σχεδόν στα 10 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 5 περίπου δισ. είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010 και σε όλα αυτά περιλαμβάνονται εφάπαξ συνταξιούχων, επιστροφές Φ.Π.Α., επιστροφές φόρων, επιδοτήσεις εξαγωγών, πληρωμές σε συμβάσεις εργασίας και έργου, πληρωμές για κατασκευές δημοσίων έργων κ.τ.λ., προκαλώντας έτσι τεράστιες ζημιές στην ελληνική οικονομία»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 1995 Η Ν.Δ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΕΒΕΡΤ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΤΗ Ν.Δ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕ ΣΙΤΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟ 1993 ΚΑΙ 1995 ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης, δήλωσε ότι: " η απογραφή Αλογοσκούφη ήταν λάθος και δεν φταίει ο Καραμανλής παρά μόνο ο Αλογοσκούφης "

    1. Ο Μιχελάκης, αν εκφράζεται εν' αγνοία του Σαμαρά, θα πρέπει να είναι βλάκας, γιατί δεν τον ενοχλεί η παραληφθείσα το 2004 από το ΠΑΣΟΚ άθλια κατάσταση των οικονομικών, τον απασχολεί όμως έντονα το γεγονός ότι η τότε κυβέρνηση την αποκάλυψε και δεν την συγκάλυψε.

    Θα έπρεπε δηλ. κατ' αυτόν, η Ν.Δ. να την απέκρυπτε, δηλ. να έκαμνε αυτό για το οποίο κατηγορούσε τόσα χρόνια τον Σημίτη (ο οποίος με ψευδή και παραποιημένα στοιχεία μας έβαλε στη νομισματική ένωση χωρίς να έχουμε τις οικονομικές και δημοσιονομικές προϋποθέσεις και τώρα πληρώνουμε τη νύφη), αυτό για το οποίο την εγκαλεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ, και επίσης αυτό που έκαμνε τα τελευταία της χρόνια ο Παπαθανασίου, με αποτέλεσμα να μας εγκαλεί η ΕΟΚ γιατί δεν ήξερε ο Αλμούνια πόσο τελικά ήταν το έλλειμα της Ελλάδος το 2009 ( 6%, 8%, 10% ή 12%)????. Προτείνει δηλ. ο Μιχελάκης, να έκαμνε τότε ο Αλογοσκούφης, το αντίθετο απ' αυτό που διακηρύττει σήμερα ο Γιωργάκης (να δίνουμε πραγματικά στοιχεία στην ΕΟΚ και όχι ψεύτικα)

    2. Ισχυριζόμενος ο Μιχελάκης οτι δεν έφταιγε ο Καραμανλής, αλλά μόνο ο Αλογοσκούφης, είναι σαν να ισχυρίζεται εμμέσως ότι ο Καραμανλής ήταν ανίκανος να χαράζει γραμμή ή και ακόμη χειρότερα, ήταν ανίκανος να γνωρίζει τί έφτιαχνε ο κάθε υπουργός του. Τον εμφανίζει δηλ. "απλώς να προεδρεύει". Όμως ένας manager που "απλώς προεδρεύει", είναι ανίκανος να διοικεί και πολλαπλασίως ανίκανος να ηγείται. Αυτό υπαινίσσεται για τον Καραμανλή? Αυτό θέλει να κρατήσουμε και δεν μας το λέει ευθέως?

    3. Η προφανής αλήθεια, γιατί είναι δύσκολο να συμβαίνει άλλο τί, είναι ότι ό,τι έκανε ο Αλογοσκούφης (και ειδικότερα η ληφθείσα τότε πολύ σοβαρή απόφαση για απογραφή) ήταν σε απόλυτη γνώση του τότε Πρωθυπουργού, και μάλιστα υπεδείχθη στον Αλογοσκούφη ή και αποφασίστηκε από κοινού.

    4. Για τους ίδιους λόγους, υποθέτω ότι και η δήλωση του Μιχελάκη δεν έγινε εν αγνοία του Σαμαρά αλλά εν γνώσει του Σαμαρά, ή και κατ΄εντολήν του.

    Όμως, στην τελευταία περίπτωση, υπάρχουν δύο πολύ ανησυχητικά στοιχεία για την Νέα ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά-Μιχελάκη, τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση Καραμανλή-Αλογοσκούφη:

    α. Αν η δήλωση του Μιχελάκη έγινε εν αγνοία του Σαμαρά, τότε και ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη λογική του Μιχελάκη, είναι ακατάλληλος να διοικεί τη Νέα ΝΔ και ακατάλληλος να ηγείται γιατί απλώς προεδρεύει και δεν γνωρίζει τί κάνουν οι υφιστάμενοί του.

    β. Αν πάλι η δήλωση Μιχελάκη έγινε εν γνώσει του Σαμαρά ή και κατ΄εντολήν του, τότε δύο τινά συμβαίνουν:

    β1. Ή τον Καραμανλή των θεωρούν ικανό να ηγείται, οπότε ο ισχυρισμός τους προδίδει άγνοια (από μέρους τους) βασικών αρχών του management και της ηγεσίας και δεν μπορούν συνεπώς, ούτε ο ένας να ηγείται (ο Σαμαράς) ούτε ο άλλος (ο Μιχελάκης) να εκπροσωπεί τον "ηγέτη", πριν στρώσουν τον πισινό τους και μελετήσουν αμφότεροι κάποια βιβλία για management και leadership.



    β2. Ή αμφότεροι, Σαμαράς και Μιχελάκης, θεωρούν τον Καραμανλή ακατάλληλο να ηγείται, και το διακήρυξαν εμμέσως πλην σαφώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ: Ο GAP ήθελε να βάλει την Ελλάδα απ' το Νοέμβριο του 09 στο ΔΝΤ. Δουλέψαμε υπογείως και ο GAP δεν το έλεγε στο λαό

    Δείτε το βίντεο:
    500 φορες.
    Ναι...500 φορές πρέπει να το δουν τα ζώαααααα Πασοκ,
    για να το καταλάβουν επιτέλους.

    Μόνο τρόπος για να καταλάβουν τα ΖΩΑ αυτά τα ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ
    του πρώην πλούτου της Ελλάδας, είναι η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.
    Γιατί μιλάμε για πολύυυ ΖΩΩΩΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ
    " ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ "

    Σας "χρώσταγε" 65 εκατ. ευρώ ο Ελληνικός λαός κα Κατσέλη και δεν το ήξερε ;

    Παραιτηθείτε.

    Ναι 65 ! εκατ. ευρώ , πέταξαν, εξανεμίσθηκαν στο βωμό της μικροπολιτικής πολιτικής και του κομματικού και πολιτικού εναγκαλισμού της κας Κατσέλη, με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

    Ποιος πληρώνει τώρα την απομείωση της αξίας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τα 110 εκατ.(τίμημα που προσέφερε ξένος όμιλος το 2008 ) στα 45 εκατ. που αναμένεται (σύμφωνα με την εφημ.Πρώτο Θέμα) να πιάσει αν πωληθεί ;...

    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
    ΚΥΡΙΑΚH 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΙΕΣΗ Η ΑΓΟΡΑ
    Ετοιμάζεται ασφαλιστικός υπερ-όμιλος από συγχωνεύσεις υγιών εταιρειών
    -ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.
    -ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙA
    -ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
    Οι παραπάνω ενέργειες μάλιστα εντατικοποιούνται, καθώς πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να βρίσκεται σε διαδικασία ανεύρεσης ξένου αγοραστή για τις Εθνική και Αγροτική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα, η περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται ήδη ψηλά στην ατζέντα του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την Αγροτική να έπεται λόγω του χαμηλού σε σχέση με τα 110 εκατ. ευρώ τιμήματος που προσέφερε ξένος όμιλος στα χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. Σήμερα η Αγροτική δεν αναμένεται να πιάσει πάνω από 45 εκατ. ευρώ, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την πώλησή της.........
    ______________________________

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
    http://www.sylagras.gr/anakoinoseis/syllogos.php?page=19
    [13-06-2008 ]

    ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

    ΘΕΜΑ: «Εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και της διοίκησης της Αγροτικής Ασφαλιστικής»

    Η διορισμένη από την Κυβέρνηση διοίκηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής προχωρά στην αναζήτηση ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και της διοίκησης της εταιρείας, που σήμερα ελέγχεται με ποσοστό 84,47% από την ΑΤΕ. Η Αγροτική Ασφαλιστική, παρά τις κομματικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες των διοικήσεών της τα τελευταία χρόνια, παραμένει κερδοφόρα. Η Αγροτική Ασφαλιστική είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα μας που διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στον τομέα των αγροτικών ασφαλίσεων.........
    μπλα..μπλα....μπλα... περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου.

    Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών:

    1. Ως κύριος μέτοχος της ΑΤΕ και κατΆ επέκταση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, συμφωνεί με την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και της διοίκησης μιας κερδοφόρας εταιρείας η οποία ασκεί έναν ειδικό ρόλο στον τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο, για την Ελληνική οικονομία, πρωτογενή τομέα, και αν ναι πώς διασφαλίζει ότι με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος θα συνεχίσει να ασκεί αυτό της το ρόλο, ποιοι είναι οι επιχειρησιακοί λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, και πώς εντάσσεται αυτή η ενέργεια στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Ομίλου της ΑΤΕ;

    2.Γιατί, αντί να προχωρήσει στην εκχώρηση της εταιρείας σε ιδιώτη, δεν εκμεταλλεύεται την τεράστια τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η εταιρεία υπό δημόσιο έλεγχο στον τομέα των αγροτικών ασφαλίσεων, και δεν υιοθετεί συγκεκριμένο αναπτυξιακό και επιχειρηματικό σχεδιασμό, ώστε η Αγροτική Ασφαλιστική να επεκταθεί και να πρωταγωνιστήσει την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου;

    Αθήνα, 13/06/2008...O8....O8...
    Υπογραφή
    Λούκα Τ. Κατσέλη
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    --------------------------------

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Τ Ω Ρ Α
    ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ;

    Σιγά μη λογοδοτήσουν αυτά τα κτήνη ΠαΣοκ..
    Δικά τους λεφτά είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δινει και το ΠΑΣΟΚ βιντεο??!!!!!

    Τολμανε οι λερες με τα 1000αδες βιντεο με ασυστολα ψεμματα της καθυστερημενηης πουστρας ΓΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤ - ΕΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ''Θα γίνει πρώτα αναδιάρθρωση και θα ακολουθήσει στάση πληρωμών''.....................

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times το ''haircut'' στα ελληνικά ομόλογα είναι αναπόφευκτο και οι αγορές προεξοφλούν πως θα είναι της τάξης του 55%.
    ''Θεωρείται πλέον αναπόφευκτο.

    Μετά από έναν από τους χειρότερους μήνες στην ιστορία των ελληνικών αγορών ομολόγων από τότε που η χώρα εντάχθηκε στο ευρώ, οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Αθήνα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών στα χρέη της.

    Το άλμα των ελληνικών επιτοκίων τον Απρίλιο κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα 2ετή ομόλογα, έχει δώσει τρομερή ώθηση στο θέμα και το ερώτημα για τις αγορές δεν είναι εάν αλλά πότε και πώς θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το δημόσιο χρέος''.

    ''Σε αυτό το σημείο, η χρονική στιγμή είναι πολύ σημαντική.
    Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι το χρεοστάσιο θα γίνει τον επόμενο χρόνο γιατί η Ελλάδα, αναμένεται να «μείνει» από χρήματα στο β΄εξάμηνο του 2012.Η Ελλάδα έχει επίσης μπροστά ένα βουνό από επαναχρηματοδοτήσεις 112 δισ. ευρώ από λήξεις ομολόγων μεταξύ 2012 και 2015.
    Κι αυτό ωθεί ορισμένους επενδυτές να πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να συνδυαστεί με περισσότερα δάνεια από την διεθνή κοινότητα, ώστε να γλιτώσουν οι ιδιώτες επενδυτές από ''άγρια κουρέματα''.

    Συντάκτης των Financial Times γράφει ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές προεξοφλούν ''κούρεμα'' 55% στα ελληνικά ομόλογα όμως και πάλι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει έναν συντελεστή χρέους επί του ΑΕΠ 80% με βάση της σημερινές προβλέψεις, μέγεθος που θα παραμένει υψηλότερο από το όριο του 60% της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αναλυτών που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να γίνει πρώτα, ίσως και φέτος μια εθελοντική αναδιάρθρωση, που θα περιέχει κάποιου είδους παράταση στις λήξεις ομολόγων, και να ακολουθήσει πλήρης στάση πληρωμών το 2012 ή ’13.

    ''Η εθελοντική αναδιάρθρωση προϋποθέτει, βέβαια, την συμμετοχή των επενδυτών. Επίσης ένα κούρεμα 55% στα ομόλογα 262 δισ. ευρώ σε κυκλοφορία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις τράπεζες των Αθηνών, που κατέχουν μεγάλο τμήμα τους χρέους και άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν ανοιγματα στην Ελλάδα, ενώ η ΕΚΤ έχει 20-30 δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα της Ελλάδας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου είναι το απόσπασμα των δηλώσεων Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι,
    το οποίο δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.
    Αποκαλύπτει ότι, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια -όπως είπε χαρακτηριστικά- και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό.

    Και όλα αυτά γιατί -όπως λέει ο κ. Στρος Καν- ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις
    μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

    Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», μυστικά και υπόγεια, σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας το λαό.
    Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου.

    Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;
    Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.
    Και η κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές ».


    Μιχελάκης: Πολιτικός Κόλαφος για τον Παπανδρέου το βίντεο με τον Στρός Κάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΠΑΡΜΕΖΑΝΟΣ είπε...

    ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

    - ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΡΕΕΕ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Ο ΓΑΠ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    - Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση