GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O ΟΟΣΑ προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2012...

Παρίσι, Γαλλία. Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2012 προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην εξαμηνι...

Παρίσι, Γαλλία. Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2012 προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην εξαμηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Για εφέτος η ύφεση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,9%, η ανεργία στο 16% (και το 16,4% το 2012), ενώ ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η χώρα είναι στη σωστή πορεία για να επιτύχει τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ έως... το τέλος του 2011 και 6,5% το 2012
«Οι προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο από την κυβέρνηση για να αντισταθμιστεί» η υπέρβαση των στόχων του 2010, σημειώνει ο ΟΟΣΑ.
Το 2012 η ελληνική οικονομία προβλέπεται ότι θα επεκταθεί κατά 0,6%. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «η οικονομία υποφέρει από μία σοβαρή ύφεση» και εκτιμά η πορεία θα είναι θετική, αρχής γενομένης από το 2012, καθώς «ενισχύεται η εξωτερική ζήτηση, βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα και οι διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν».
Πάντως, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι «ο δρόμος για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και την οικονομική ανάπτυξη είναι γεμάτος κινδύνους».
Ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές και να αναπτυχθεί η οικονομία, σε συνδυασμό με τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα οδηγήσουν σε μείωση του κόστους κρατικού δανεισμού.
«Το περιθώριο [σ.σ. η διαφορά απόδοσης με τα γερμανικά ομόλογα] αναμένεται να παραμείνει σταθερό για το υπόλοιπο του 2011 και στη συνέχεια να υποχωρήσει το 2012, καθώς θα φαίνονται τα αποτελέσματα των δημοσιονομικών και δομικών προγραμμάτων, βελτιώνοντας την εμπιστοσύνη ή καθώς θα αυξάνονται οι προσδοκίες για επιπλέον χρηματοδότηση σύντομα, αν χρειαστεί».
Η ιδιωτική κατανάλωση προβλέπεται ότι θα μειωθεί 5,4% το 2011 και 0,2% το 2012, οι δημόσιες δαπάνες κατά 7,2% και 4,3% αντίστοιχα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να υποχωρήσει στο 8,6% του ΑΕΠ και 7,2% αντίστοιχα, από 10,4% το 2010.
Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι θα αυξηθούν κατά 9,4% το 2011, αλλά και το 2012, ενώ οι εισαγωγές θα μειωθούν κατά 8,7% εφέτος, αλλά θα αυξηθούν κατά 2,7% το 2012.
Για τον πληθωρισμό, τέλος, προβλέπει ότι εφέτος θα είναι 2,6% και το 2012 θα υποχωρήσει στο 0,7%.
Πηγή: http://news.in.gr

8 σχόλια

  1. και μετα ξυπνηστε.........μ@@@@@@ς

    Τα ιδια λεγανε και για το 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΟΛΟΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΟΠΑΣΟΚΩΝ.

    ΟΥΣΤ ΧΑΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ!!


    Οταν ο έντιμος και υπερήφανος Ελληνας μικροσυνταξιούχος και μισθωτός προσέφερε από το υστέρημά του για τον κοινό σκοπό, το πρώτο που θα περίμενε κανείς είναι ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας θα έδινε πρώτος το καλό παράδειγμα καθορίζοντας τη μηνιαία χορηγία του και τα έξοδα παράστασης σε ένα ευρώ και καταθέτοντας τα υπόλοιπα στο ταμείο για την εξόφληση του χρέους.


    Οταν ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 395.188 δολάρια ή 282.159 ευρώ,
    στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ,
    ήτοι οι παροχές του υπό την πτώχευση του Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά 165.441 ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτή τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστω και καθυστερημένα θα κάνει το καθήκον του και θα δώσει το παράδειγμα και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στον κόσμο του και απολαμβάνει τα προνόμιά του μακαρίως, χωρίς αιδώ και χωρίς ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.ΤΟΝ ΣΠΙΘΑ ΠΟΙΟΟΣ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ.ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ,
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
    ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
    ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΒΙΑΣΕΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ.Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΠΛΟΥΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ ,ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΕ ΞΕΡΑ. ΟΛΟ Η ΤΟ ΠΕΡΟΣΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΤΑΞΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ Ε Ε Ε Ε ΚΑΙ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ.
    ΑΦΟΥ κ ΣΑΜΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΦΟΥΝΤΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΝΙΓΕΙ??
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΠΟΤΕ ΛΕΣ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΛΙ. ΕΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΕΣΗΚΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΕΚΤΟΣ ΛΕΩ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΜΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΣΑΠΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμμία ανάκαμψη και κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με την ακολουθούμενη πολιτική, με τα κόμματα και τα κομματόσκυλά τους.
    Ολοι αυτοί μαζί τα φάγαν, κόμματα και κομματόσκυλα και όχι ο κοσμάκης που έλεγε και ο έχων το ακαταλόγηστο Αντιπρόεδρος.
    Ενας μόνο δρόμος υπάρχει.!!!
    Ολοι στους δρόμους, ειρηνικά αλλά επίμονα , απαιτώντας να φύγουν όλοι αυτοί που σήμερα αποτελούν το λεγόμενο πολιτικό κατεστημένο δηλαδή τα κόμματα και οι παρατρεχάμενοί τους.
    Η διαμαρτυρία μας και η απαίτησή μας θα πρέπει να είναι:
    Κανένας πολιτικός που θήτευσε τα τελευταία 15 χρόνια σαν Υπουργός, Βουλευτής, Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας ή σε άλλες Κομματικές Κυβερνητικές θέσεις , να μην έχει το δικαίωμα να πολιτευτεί.
    Να υπάρξει για όλους αυτούς αξιολόγηση του πόθεν έσχες από δικαστικούς και στις Επιτροπές να συμμετέχουν και απλοί πολίτες που θα δηλώσουν ανάλογο ενδιαφέρον και θα επιλεγούν με απλή κλήρωση.
    Να προκυρηχθούν εκλογές , να δηλώσουν ποιοί θέλουν να είναι υποψήφιοι, με την προϋπόθεση ότι δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και η ΕΠΙΛΟΓΗ τους να γίνει με ΔΗΜΟΣΙΑ και έντιμη ΚΛΗΡΩΣΗ.
    Αυτή είναι κύριοι Δημοκρατία και όχι το Τσίρκο που έχουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ:

    "ΑΦΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ, ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΦΟΥΝΤΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΝΙΓΕΙ??

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΟΠΟΤΕ ΛΕΣ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΛΙ.

    ΕΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ- ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ- ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ- ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ- ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΙΜΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ...

    ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΣΑΠΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση