GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκάλυψη ΜΟΝΟ από το Press-gr...

Ολόκληρη η αγωγή της 53χρονης πρώην ιδιαιτέρας του Μ. Χριστοφοράκου ( Αικ. Τσακάλου για την επαναπρόσληψή της από την Siemens! Τι ...

Ολόκληρη η αγωγή
της 53χρονης πρώην ιδιαιτέρας του Μ. Χριστοφοράκου (Αικ. Τσακάλου για την επαναπρόσληψή της
από την Siemens!
Τι αναφέρει για τις αρμοδιότητές της ("παραλαβή αλληλογραφίας" κλπ), πώς περιγράφει την ένταξή της στο "πρόγραμμα Αμνηστίας", τι γράφει για τα "ιδιαίτερα προσόντα" της και τα "έξοδα" της.
Και η ομολογία της: "Πάσχω από χρόνια  κατάθλιψη, ο ψυχίατρος κ. Γιωσαφάτ μου χορηγεί αντικαταθλιπτικά..."

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)
Αίτηση για την προσωρινή επιδίκαση απαιτήσεων
Της Αικατερίνης Τσακάλου του Ανδρέα, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής
ΚΑΤΑ
1.Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « SIEMENS A.E. Ηλεκτροτεχνικών Έργων και Προϊόντων» που εδρεύει στο Μαρούσι Ν. Αττικής, οδός Αγησιλάου αριθ. 6-8 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Του Παναγιώτη Ξυνή του Αναστασίου , κατοίκου Ν. Αττικής οδός Αγησιλάου αριθ. 6-8, ως νομίμου εκπροσώπου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «SIEMENS A.E. Ηλεκτροτεχνικών Έργων και Προϊόντων» που εδρεύει στο Μαρούσι Ν. Αττικής, οδός Αγησιλάου αριθ. 6-8.
Α. Η κύρια αγωγή μου .
Κατά των καθ’ ών η παρούσα αίτησή μου , έχω ασκήσει ήδη την από 13.12.2010 αγωγή μου ( διαδικασία εργατικών Διαφορών ) της οποίας δικάσιμος οριστηκε η 23.1.2013 με αριθμ. πινακ. ΚΒ/3
Η αγωγή μου αυτή στην οποία αναφέρομαι, έχει κατά λέξη ως εξής :
ENΩΠΙΟN ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Διαδικασία εργατικών διαφορών )
ΑΓΩΓΗ
Της Αικατερίνης Τσακάλου του Ανδρέα, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής,
ΚΑΤΑ
1.Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « SIEMENS A.E. Ηλεκτροτεχνικών Έργων και Προϊόντων» που εδρεύει στο Μαρούσι Ν. Αττικής, οδός Αγησιλάου αριθ. 6-8 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Του Παναγιώτη Ξυνή του Αναστασίου , κατοίκου Ν. Αττικής οδός Αγησιλάου αριθ. 6-8, ως νομίμου εκπροσώπου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «SIEMENS A.E. Ηλεκτροτεχνικών Έργων και Προϊόντων» που εδρεύει στο Μαρούσι Ν. Αττικής ,οδός Αγησιλάου αριθ. 6-8
I. ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Την 01-10-1990 δυνάμει σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου προσλήφθηκα από την αντίδικο και θυγατρική εταιρεία του Ομίλου SIEMENS, Siemens-Nixdorf, προκειμένου να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως γραμματέας, στη Γενική Διεύθυνση της εν λόγω εταιρείας και πιο συγκεκριμένα ,ως Γραμματέας του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου για χρονικό διάστημα τριών μηνών και με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές ύψους 170.000 δραχμών.
Μετ’ ολίγον και συγκεκριμένα την 01-01-1991 και δυνάμει της υπό ιδία ημεροχρονολογία σύμβασης ,μετατράπηκε η σύμβασή μου σε αορίστου χρόνου με ακαθάριστο μηνιαίο μισθό 195.000 δραχμές.
Την 01.10.1996 δυνάμει Σύμβασης Εργασίας Αορίστου Χρόνου μετετέθην στην μητρική εταιρεία ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. ως Γραμματεύς του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου ,με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές εξακόσιες τριάκοντα τέσσερις χιλιάδες ( 634.000 ) δραχμές, καθώς και με πλήρη αναγνώριση των μέχρι τότε δικαιωμάτων μου.
Εργάσθηκα στην αντίδικο εταιρεία ,της οποίας το αντικείμενο των εργασιών είναι τα ηλεκτροτεχνικά έργα και προϊόντα, ακατάπαυστα επί (20) είκοσι συναπτά έτη ,ήτοι από την 1-10-1990 μέχρι την 11-10-2010 και ώρα 10.50΄π.μ, ότε η αντίδικος όλως αβάσιμα, αόριστα , αναιτιολόγητα και καταχρηστικά, ως θα εκθέσω πιο κάτω, κατήγγειλε την σύμβαση εργασίας μου και, κατά τρόπο γκανγκστερικό θα μπορούσα να πω , με εκδίωξε την ιδία ημέρα της εν λόγω καταγγελίας από την εταιρεία ,εκφράζοντας και αποδεικνύοντας έτσι, ότι η εν λόγω καταγγελία της σύμβασής μου έγινε από καθαρά εκδικητικούς λόγους προς το πρόσωπό μου .
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
H εργασία μου καθ’ όλο το διάστημα της υπηρεσίας μου συνίστατο κυρίως (χωρίς να αποκλείονταν και επιπρόσθετες εργασίες):
· 1) Στην παραλαβή και καταγραφή όλης της Εισερχόμενης αλληλογραφίας, των επιστολών και E-mails- ,σε ιδιαίτερη κατάσταση, για...
 την άμεση και συνοπτική ενημέρωση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
· 2) Στην παρακολούθηση της εξέλιξης των θεμάτων των αναγραφομένων στην εν λόγω κατάσταση.
· 3) Στη καταγραφή σε λίστα όλων των εισερχομένων κλήσεων και ανά 2-3 ημέρες ακολουθούσε γραπτή ενημέρωση του Διευθύνοντος, εκτός των επειγόντων για τα οποία ενημερωνόταν άμεσα.
· 4) Στην Αρχειοθέτηση όλων των εισερχομένων ζητημάτων μετά την επίλυση τους.
· 5) Στη Διοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου (ορισμός κοινά αποδεκτής εκ μέρους όλων των μελών ημερομηνίας, αποστολή προσκλήσεων προς όλα τα μέλη του Δ.Σ., φροντίδα υπογραφής των πρακτικών και εν συνεχεία αρχειοθέτηση).
· 6)Στην Οργάνωση επαγγελματικού ή ψυχαγωγικού προγράμματος (Μουσεία κλπ) των εκάστοτε επισκεπτών εξωτερικού ομολόγων Χριστοφοράκου εντός ή εκτός εταιρείας .
· 7) Στο Συντονισμό της ομάδας των εργαζομένων στην Γενική Διεύθυνση με σκοπό τον κοινό στόχο.
· 8) Στη Προετοιμασία μηνιαίας κατάστασης στην αρχή κάθε μήνα με τις επερχόμενες ονομαστικές εορτές ή επετείους για άτομα του επαγγελματικού και κοινωνικού κύκλου του Δ/ντος Συμβούλου. Προσωπική φροντίδα αγοράς και αποστολής δώρων.
· 9) Στη Οργάνωση των συχνών ταξιδιών του Δ/ντος κυρίως στην Γερμανία ή και σε άλλες χώρες του κόσμου. Παραγγελία αεροπορικού ταξιδίου, μεταφορές προς τα σημεία συναντήσεων, ασφαλείς μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις.
· 10 )Στη σύνταξη κατάστασης εξόδων ταξιδίου ή άλλων εκδηλώσεων, στην έγκρισή τους και προώθησή στο Λογιστήριο προς εξόφληση.
· 11) Στην Αξιολόγηση Προσωπικού προς πρόσληψη.
· 12) Στην Αποκλειστική επικοινωνία με σημαντικά πρόσωπα του επαγγελματικού και πολιτικού κόσμου για περιπτώσεις παροχής πληροφοριών και τοποθέτησης παραγγελιών τεχνικού εξοπλισμού, οικιακών συσκευών και γενικώς προϊόντων SIEMENS.
· 13) Στη μηνιαία εκτύπωση του Προγράμματος συναντήσεων του Διευθύνοντος.
· 14) Στην Οργάνωση των εποχιακών δώρων π.χ. Χριστουγέννων, επιλογή δώρων αντίστοιχων του επιπέδου των παραληπτών. Φροντίδα αποστολής δώρων παράλληλα και στους πολυάριθμους Συνεργάτες.
· 15) Στη Διοργάνωση εκδηλώσεων όπως π.χ. Ολυμπιακών Αγώνων 2004, η φροντίδα των εισιτηρίων, διανυκτερεύσεων, μετακινήσεων μεγάλου αριθμού επιφανών προσωπικοτήτων απ΄όλες τις θυγατρικές του κόσμου.
· 16) Κοινωνικο-επαγγελματικές επισκέψεις μου στις βοηθούς των εκάστοτε Δ/ντων Συμβούλων, Ιδιωτικών και Δημόσιων Επιχειρήσεων, Υπουργείων με σκοπό την προετοιμασία εδάφους για την επικείμενη συνάντηση των Διευθυνόντων με τον κ.Χριστοφοράκο και
· 17) Στην μελέτη και Ενημέρωση του Διευθύνοντος για τα κύρια θέματα που ασχολείται ο ΤΥΠΟΣ.
Η εργασία μου και οι άπειρες ώρες που αφιέρωνα εις αυτήν, προσδιόρισαν στη κυριολεξία και καθ΄ολοκληρία τον τρόπο ζωής μου. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω , ότι το υπερφορτωμένο ωράριο εργασίας μου , μου επέβαλλε ένα άλλο τρόπο ζωής ,και ο ένας από αυτούς ήτο η αλλαγή του τόπου κατοικίας μου από τον Πειραιά στο Μαρούσι, προκειμένου να είμαι κοντά στα γραφεία της Εταιρίας, όπου και περνούσα ουσιαστικά περί τις 12 με 13 ώρες ημερησίως. Αυτή μάλιστα ήτο και προτροπή και συμβουλή του προϊσταμένου μου κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Την 26-06-1997 συνήφθη μεταξύ εμού και της αντιδίκου σχετική συμφωνία χορήγησης δανείου σε εμένα ποσού ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων( 1.200.000) δραχμών, για να αντιμετωπίσω οικογενειακές ανάγκες μου. Προς σταδιακή εξόφληση του εν λόγω δανείου συμφωνήθηκε μεταξύ ημών, ότι το εν λόγω ποσό θα εξοφληθεί σε 24 δόσεις και παρακρατούσε η εταιρεία 50.000 δρχ. το μήνα από το μισθό μου , το οποίο και εξοφλήθηκε.
Την 06.11.2002 λόγω ελλείψεως διαθεσίμων κεφαλαίων, με σκοπό την μετακόμιση μου από τον Πειραιά, όπου διέμενα, εις το Μαρούσι, προσέφυγα στην αντίδικο εταιρεία στην οποία εργαζόμουν προκειμένου να μου χορηγήσει σχετικό δάνειο για να προβώ στην εν λόγω αγορά κατοικίας πλησίον της έδρας της εναγομένης.
· Η πολύωρη και ευσυνείδητη εργασία μου καθ’ όλα αυτά τα χρόνια, είχαν τύχει της ανάλογης αναγνώρισης εκ μέρους της αντιδίκου μου, που εκφραζότανε με προαγωγές , βοηθήματα , κ,λ.π., αναγνώριση φυσικά, που δεν είχα τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ θα έπρεπε ιδιαίτερα να μου αναγνωρισθεί και να επιβραβευθεί η στάση μου και η βοήθεια που προσφέρθηκα, ως αμέσως πιο κάτω θα εκθέσω, να παράσχω στην εταιρεία και στην διαλεύκανση της γνωστής υπόθεσης της SIEMENS.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ Α΄
Η αναγνώριση αυτή εκφράστηκε συγκεκριμένα, την 01-01-2000 ότε προήχθην σε στέλεχος S1.Η κατηγορία των Στελεχών S1με βάση την αξιολόγηση της Εταιρίας σήμαινε ότι εκτελούσα πλέον χρέη Βοηθού του Διευθύνοντος Συμβούλου εκτελώντας πέραν των ως άνω αναφερθέντων καθηκόντων και
· Επίσημη μεσολάβηση οποιονδήποτε διαφορών ανακύψουν μεταξύ των Στελεχών.
· Διαχείριση κρίσεων σε συνεργασία με τα αρμόδια Στελέχη.
· Συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων καθώς και συλλογή πληροφοριών σε θέματα που προάγουν την εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου,
και ταυτόχρονα υπήρξε αύξηση των μηνιαίων αποδοχών μου, ασφαλιστική μου κάλυψη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία αλλά και πρόβλεψη για την καταβολή συνταξιοδοτικού βοηθήματος προς εμέ ύψους 51.000 δραχμών μηνιαίως , το οποίο και θα μου κατέβαλλε η αντίδικος με την έναρξη της συνταξιοδότησης μου.
Ακολούθως, ως στέλεχος της εν λόγω επιχείρησης και αφού έλαβα γνώση των κανόνων της επιχειρησιακής συμπεριφοράς που επικρατούσαν στην εν λόγω επιχείρηση , υπέγραψα, ως υποχρεούμην, στις 27-3-2002 την τήρηση των κανόνων επιχειρησιακής συμπεριφοράς , που εκδόθηκε από τα Κεντρικά γραφεία της αντιδίκου εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο.
Σε μεταγενέστερο χρόνο αιτήθηκα από την αντίδικο την χορήγηση δανείου προς εμένα ύψους 76.000 ευρώ, με σκοπό την αγορά κατοικίας εις το Μαρούσι ως προανέφερα, το οποίο αίτημά μου έγινε αποδεκτό και υπογράφηκε προς τούτο το από 6-11-2002 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ ημών, που προέβλεπε την σταδιακή εξόφλησή του.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ Β΄
Την 1-12-2006, ήτοι μετά την πάροδο έξη ( 6 ) ετών από την προαγωγή μου στην αντίδικο εταιρεία σε στέλεχος S1 , προήχθην και πάλι σε στέλεχος S2 με αντίστοιχη αύξηση του συνταξιοδοτικού βοηθήματος σε 193 ευρώ μηνιαίως.
Ενώ συνεχίζεται η παροχή των υπηρεσιών μου στη Διοίκηση της αντιδίκου εταιρείας SIEMENS ΑΕ, ως βοηθός του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, περί τα μέσα του μηνός Μαΐου 2006 ξεσπάει παγκόσμια το γνωστό σε όλους σκάνδαλο της SIEMEΝΣ. Η αντίδικος εταιρεία τότε προς διαλεύκανση της υπόθεσης στις 31-10-2007 εκδίδει εγκύκλιο για την ανάθεση της έρευνας στην Αμερικανική Εταιρεία Δικηγόρων Debevoise & Plimpton και την χορήγηση αμνηστίας σε όσους συνεργάτες μπορούν να συμβάλουν – ή έχουν διαπράξει αδικήματα – σε αυτήν, υποσχόμενη ότι δεν θα εγείρει αξιώσεις για ζημίες της και ότι δεν θα διακόψει την εργασιακή σχέση, ως κατά παράβαση των συμπεφωνημένων έκανε εν προκειμένω με την καταγγελία της σύμβασης εργασίας μου, καίτοι ως η ίδια έκρινε εγώ δεν είχα διαπράξει κανένα αδίκημα.
Συγκεκριμένα ,από την ανώτατη Διοίκηση της αντιδίκου, εκδόθηκε η Ζ Εγκύκλιος ΝΟ2/2008 εις την οποία εκτός των άλλων( σε μετάφραση ) αναφέρεται <<…Με σκοπό να υποστηριχθεί και επισπευσθεί η ανεξάρτητη έρευνα και να διευκολυνθεί η πλήρης και άμεση διάλυση των πιθανών παραβιάσεων των Νόμων κατά της διαφθοράς του Δημοσίου έχουν αποφασισθεί τα εξής :
Σχετικά με τους υπαλλήλους οι οποίοι μέχρι 31-1-2008 εκούσια παρέχουν στην εταιρεία αλήθειες και σύμφωνα με τη γνώση τους πλήρη πληροφόρηση σχετικά με παραβάσεις των Νόμων κατά της Διαφθοράς του Δημοσίου , περιλαμβανομένων κάθε σχετικών λογιστικών ατασθαλιών , η Εταιρεία (1) δεν θα εγείρει απαιτήσεις για ζημίες από τέτοιους υπαλλήλους και (2) δεν θα διακόψει μονομερώς την εργασιακή σχέση τέτοιων υπαλλήλων . Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει μικρότερα πειθαρχικά μέτρα όπως τυπική προειδοποίηση, υποχρεωτική αλλαγή εργασίας, αλλαγή αρμοδιοτήτων ή συμπληρωματική εκπαίδευση Διαφάνεια.¨"
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και κατά το χρόνο αυτό στις 26-11-2007 υπέγραψα και πάλι την τήρηση των κανόνων της επιχειρησιακής συμπεριφοράς.
Την 15-12-2007 παραιτείται ο κος Χριστοφοράκος και ανέλαβε υπηρεσιακός Διευθύνων σύμβουλος, ο μέχρι τότε Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου o Ρούντολφ Φίσερ( Rudolf Fischer).
Τις αμέσως επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 17-12-2007 επισκέφθηκα τον νέο Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και του δήλωσα ότι ευχαρίστως θέτω τις γνώσεις μου και την εμπειρία του στην διάθεσή του για να βοηθήσω εις την εν λόγω μεταβατική του περίοδο και ανάληψη νέων ευθυνών του. Με την πάροδο του χρόνου διαπίστωσα ότι ο κος Ρούντολφ Φίσερ (Rudolf Fischer) απασχολούσε αποκλειστικά και μόνο την μέχρι τότε Γραμματέα του την κα Κανελλοπούλου Σίλκε (Silke) ,οικογενειακή φίλη του απερχόμενου διευθύνοντα συμβούλου κου. Χριστοφοράκου με υπόδειξη, αναμφίβολα , αυτού λόγω φιλίας της με την πρώην σύζυγό του, ενώ συγχρόνως συνεχίσθηκαν οι καλές σχέσεις του απερχόμενου διευθύνοντα συμβούλου κου. Χριστοφοράκου και του Ρούντολφ Φίσερ (Rudolf Fischer).
· Η αντίδικος εταιρεία όμως δια των οργάνων της και συγκεκριμένα του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της του κ. Rudolf Fischer , με άφησε στο χώρο της Διεύθυνσης στον 3ο όροφο, ενώ το γραφείο του ήταν στο 2ο όροφο του ιδίου κτιρίου, εντελώς αναξιοποίητη ,σε πλήρη απομόνωση ,απραξία και απαξία.
· Διέκοψε την ροή κάθε εισερχόμενης αλληλογραφίας και πληροφορίας . Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι στο χρονικό διάστημα από 15-12-2007 μέχρι 1-7-2008 ήτοι σε διάστημα επτά ( 7) μηνών τα εισερχόμενα E-mails στον υπολογιστή μου ήταν συνολικά 71 , αριθμός που αντιστοιχούσε με ροή μόλις 2 ημερών !!!εισερχομένων Ε-mails του παρελθόντος δυνάμει αντιγράφων της εν λόγω ροής.
· Καθημερινά με επέπληττε χωρίς λόγο ,λέγοντάς μου ότι τώρα "τα πράγματα δεν είναι όπως τα ήξερες επί Χριστοφοράκου...", αποβλέποντας να μου δημιουργήσει ένταση και να μου δείξει την απροθυμία του να εργασθώ μαζί του. Η κατάσταση μέσα στην εταιρεία ήταν πιεστική , και εμμέσως απειλητική σύμφωνα με την εγκύκλιο, ως προαναφέρθηκα, που είχε έρθει από τα Κεντρικά γραφεία της ΣΗΜΕΝΣ στη Γερμανία .
Υπό την γενική απειλή εναντίον όλων των εργαζομένων έγερσης αξιώσεων από την ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε, και επειδή έβλεπα το εχθρικό κλίμα που επικρατούσε απέναντι εμού και ότι σκοπός της αντιδίκου ήτο να με αναγκάσει , μέσω των οργάνων της , να παραιτηθώ, πράγμα που δεν ήθελα να κάνω διότι προσωπικά δεν είχα τίποτα να φοβηθώ και δεν είχα καμία πρόθεση να εγκαταλείψω την εργασία μου ,στην οποία επί 20 ολόκληρα χρόνια είχα πλήρως αφιερωθεί ,αποφάσισα στις 14-2-08, δυνάμει ηλεκτρονικού αιτήματος μου, να ενταχθώ στο πρόγραμμα Αμνηστίας που προσέφερε η Εταιρεία. Το αίτημα μου έγινε αποδεκτό και η επίσκεψη μου πραγματοποιήθηκε την «29.02.2008» βάσει της ηλεκτρονικής απάντησης του τμήματος νομικής συμμόρφωσης ( Compliance Legal ) της Γερμανίας την 15.02.2008.
Από την στιγμή αυτή και μετά εντάθηκε ο πόλεμος των οργάνων της αντιδίκου εταιρείας και συγκεκριμένα του κ.Ρούντολφ Φίσερ (Rudolf Fischer) εναντίον μου. Αντί να με επαινέσει, χαρακτήρισε την ενέργειά μου αυτή κακοήθεια. Η απαξιωτική του συμπεριφορά, που χαρακτηριζότανε ως προείπα από το να μην μου δίδει καμία εργασία, πλαισιώθηκε από υποτιμητικές εντολές , προς τη θέση μου και το κύρος που είχα όλα αυτά τα χρόνια στην εταιρεία, αλλά και προσωπικά εγώ στον εαυτό μου, όπως π.χ. να ετοιμάσω για τα στελέχη ενός συμβουλίου που είχε συγκληθεί στις 20-2-2008 καφέδες, που φυσικά δεν έκανα , επιδιώκοντας με κάθε τρόπο και ο ίδιος αλλά και η γραμματέας του να προκαλέσουν την αγανάκτησή μου και την απώλεια της ψυχραιμίας μου και εν τέλει την αποχώρησή μου από την εταιρεία !!!!
Εν τω μεταξύ από τον Μάρτιο 2008 έχει ξεκινήσει η συνεργασία μου με τους δικηγόρους της Debevoise &Plimpton, με σχεδόν καθημερινές συναντήσεις μου, ενώ ταυτόχρονα δέχομαι κλήσεις για να παρουσιασθώ στον κ. Ανακριτή ως μάρτυρας για τα αδικήματα της αντιδίκου .
· Έτσι λοιπόν με τις νέες συνθήκες που επικρατούσαν, εγώ πλέον ήτο ολοφάνερο ότι ήμουν ανεπιθύμητη στην εταιρεία, διότι επιθυμία όλων ήταν να παραιτηθώ από την εταιρεία, καθότι με την παρουσία μου θα διευκόλυνα με πληροφορίες που έθιγαν, γεγονός που δεν επιθυμούσε ούτε ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος κος Χριστοφοράκος ούτε ο νύν υπηρεσιακός, κος Ρούντολφ Φίσερ( Rudolf Fischer).
Έτσι λοιπόν με την ιδιαίτερη αυτή σχέση Χριστοφοράκου με Fischer και κας Κανελλοπούλου ετέθησαν σε εφαρμογή οι οδηγίες απαξίωσής μου, αποδυνάμωσης της θέσης μου, υποτίμησής μου, απομόνωσής μου και εν γένει κακομεταχείρισής μου, αποβλέποντας αναμφίβολα ,(ως αποδείχθηκε με την καταγγελία που ακολούθησε και αποδίδει τις επιδιώξεις της αντιδίκου μου) , στο να επιτύχει την "οικειοθελή" αποχώρησή μου .
Το σχέδιο εξόντωσής μου όμως εντάθηκε και μάλιστα κάτω από την αιγίδα και άλλων οργάνων της αντιδίκου και δη του κ. Διον. Παναγιωτίδη, προσωπάρχης και ταυτόχρονα υπεύθυνος Ενέργειας και κουμπάρος του κου Χριστοφοράκου. Την 07-07-2008 σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου συναντήθηκαν, όπως βάσιμα πληροφορήθηκα , ο κ. Χριστοφοράκος και ο κ. Διον. Παναγιωτίδης , όπου προφανώς, ως οι ενέργειες της επομένης απέδειξαν , δρομολογήθηκαν οι επόμενες κινήσεις εξόντωσής μου .
· Την επομένη ακριβώς ημέρα σε συμβούλιο στο οποίο ο κ. Fischer ήτο επικεφαλής με την συμμετοχή και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, ως πληροφορήθηκα, συζητούσαν πρόταση του κ. Παναγιωτίδη, πως δηλαδή θα βρεθεί τρόπος να με απομακρύνουν από την εταιρεία ,διότι υποπτεύονταν διαρροή πληροφοριών εκ μέρους μου στο Τύπο. Αδιάσειστη απόδειξη της, με σκοπό την "οικειοθελή" απομάκρυνσή μου, απαξιωτικής και υποτιμητικής συμπεριφοράς της αντιδίκου μου έναντι εμού, ως εκφραζότανε δια των οργάνων της, στα οποία ονομαστικά αναφέρομαι στην υπό κρίση αγωγή μου, είναι το γεγονός ότι ενώ την εποχή αυτή ( Ιούλιος του 2008 ) εγένοντο Συμβούλια Στελεχών σχετικά με το φλέγον θέμα με εντολή του κ. Παναγιωτίδη, καθώς και συμβούλια με εντολή του κ. Fischer , σχετικά με την αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης , που έπλητταν αποκλειστικά εμένα και σχετικά με την κάθαρση και την διαφάνεια των διαδικασιών εντός της εταιρείας, δεν προσκλήθηκα ποτέ καίτοι το ζήτησα επανειλημμένα δυνάμει ηλεκτρονικού μηνύματος της 15.02.2008.
Στις 17-7-2008 παραλαμβάνω επιστολή από τα Κεντρικά γραφεία της μητρικής Εταιρίας SIEMENS AG στο Μόναχο Compliance και Legal , όπου βεβαιώνεται η μη ανάμειξη εμού σε οποιοδήποτε αδίκημα ,μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Debevoise & Plimpton.
Είναι ολοφάνερο όμως ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την αντίδικο εταιρεία στα όργανα αυτής και δη στον νόμιμο εκπρόσωπο αυτής, είναι σαφείς και στόχο έχουν την απομάκρυνσή μου ,που προσδοκάται να επιτευχθεί με την αντίδραση- αποχώρησή εμού στο πόλεμο αυτό, που μου είχαν κηρύξει και εκδηλωνότανε με την μη πραγματική απασχόλησή μου αλλά την απομόνωσή μου, την υποτίμησή μου, την σταδιακή μείωση του μισθού μου κ.λ.π. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι δεν μου δίδεται ούτε το πιο απλό έγγραφο εάν δεν υποβάλλω γραπτό !!! αίτημα !!.,χαρακτηριστικά αναφέρομαι ότι σε e-mail μου της 18.07.2008 προς την κα Καραπαναγιώτη ,από την οποία ζητούσα το νέο Οργανόγραμμα της Εταιρίας!, ενώ στις μειώσεις των μισθών μου όταν διαμαρτύρομαι μου απαντούν ότι είναι επιδόματα τα οποία πρέπει να κοπούν…κ.λ.π.
Τον Αύγουστο του 2008 ο κ. Φίσερ. με υποχρέωσε, παρά την θέλησή μου και τις αντιρρήσεις μου, να χρησιμοποιήσω όλη την υπόλοιπη άδεια μου, διότι δήθεν έπρεπε να εξαντληθούν τα υπόλοιπα αδειών ΟΛΩΝ των υπαλλήλων, κάτι που δεν εφήρμοσε στη Γραμματέα του, προκειμένου να μετακομίσει ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ από το γραφείο του που ευρίσκετο στο 2ο όροφο, στους χώρους της Γενικής Διεύθυνσης στον 3ο όροφο όπου ευρισκόμουν εγώ και με απώτερο στόχο να επιβάλει στο νέο Διευθύνοντα σύμβουλο κο. Παναγιώτη Ξυνή, την παρουσία της Γραμματέως του της κας Κανελοπούλου.
Η κατάσταση αυτή είχε υπερβεί κάθε όριο υπομονής μου και αντοχής μου και εξαναγκάσθηκα κάτω από αυτό το καθεστώς, την 19-08-2008 να επισκεφθώ τα Γραφεία της Μητρικής εταιρείας στο Μόναχο και συγκεκριμένα τον κ. Πήτερ Λέμαν ( Peter Lehmann ) (υπεύθυνο security) , στον οποίο εξιστόρησα τα προβλήματα που αντιμετώπιζα από τα όργανα αυτής και συγκεκριμένα ,τον πόλεμο κυρίως του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Fischer και της γραμματέας του της κας Κανελλοπούλου. Ο κος Lehmann, με άκουσε με κατανόηση αλλά αδυνατούσε, ως μου είπε , να με βοηθήσει.
Κατόπιν αυτού στις 29-09-2008 και ενώ μετά από αίτημα μου δυνάμει E-mail μου της 05.09.2008, ευρισκόμουν στο Μόναχο επί τούτου , συζήτησα με τον κ.Πόλμαν( Pohlmann), υπεύθυνο διαφάνειας, εις τον οποίο εξιστόρησα την κατάσταση που επικρατούσε έναντι εμού στην εταιρεία , από την απαξιωτική και υποτιμητική συμπεριφορά του κ.Φίσερ (Fischer) και της κας Κανελλοπούλου. Τους υπενθύμισα, ότι έχω εργασθεί για την εν λόγω εταιρεία σκληρά επί 20 ολόκληρα χρόνια , τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου . Ότι κατέλαβα την εν λόγω θέση μετά από αξιολόγηση και ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, όπως πολλοί κάνουν μέχρι και σήμερα. Τους εξήγησα επίσης ότι επέλεξα να ενταχθώ στο Πρόγραμμα Αμνηστίας, όχι διότι είμαι ένοχη για κάποιο αδίκημα, αλλά γιατί με ενδιαφέρει η εταιρεία και η επαγγελματική μου καριέρα εις αυτήν.
Πλέον αυτών τους επεσήμανα τα ήδη γνωστά σε αυτούς, ότι δηλαδή είναι σε κίνδυνο η ζωή μου και προ παντός μετά την κατάθεσή μου για τα αδικήματα τα οποία απέδιδαν στην αντίδικο εταιρεία, ως κληθείσα μάρτυς στον Εισαγγελέα κ. Αθανασίου ,και ότι για όλα όσα είχα κάνει άξιζα την επιβράβευση της εργοδότριας εταιρείας μου και όχι την τιμωρία της , ως την εισέπραττα καθημερινά από τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φίσερ και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, ως αναλυτικά και συγκεκριμένα προαναφέρθηκα.
Επίσης ζήτησα να προσδιορισθούν εκ νέου οι αρμοδιότητές μου, καθόσον ήμουν σχεδόν σε πλήρη απραξία από την κακομεταχείριση που υφιστάμην, και σε αυτό , από την πλευρά του προϊσταμένου μου κ. Fischer.
Οι συνέπειες των συναντήσεών μου αυτών, όταν στις 30-9-08 επέστρεψα στην Αθήνα ,ήταν άμεσες ως εκδηλώθηκαν δια στόματος του κ. Φίσερ ο οποίος , προφανώς είχε δεχθεί επίπληξη , με κάλεσε στο γραφείο του λέγοντάς μου απειλητικά ότι : "…αν συνεχίσω έτσι θα μου στοιχίσει τη ζωή μου...".
Κατά την περίοδο που ακολούθησε , ο πόλεμος των νεύρων που με υπέβαλε καθημερινά ο κ. Φίσερ μετά της γραμματέως του ήτο σκληρός, άνισος και πλέον κυνικός από ποτέ. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι εκτός του ότι με είχαν σε απραξία, συνομιλούσαν κρυφά για να μην έχω καμία πληροφόρηση εγώ, απέκρυπτε η γραμματέας του τα τηλέφωνα που εγένοντο στην Διεύθυνση κατά την απουσία του, προφανώς κατόπιν εντολής του , προωθώντας τα μόνο στο κινητό της !!! κ.λ.π. με σκοπό την πλήρη άγνοια και απομόνωση μου.
Ερχομός κ.κ. Συκέλλη και Ξυνή
Την 01.10.2008 αφίχθη στην Εταιρία από τα Κεντρικά της SIEMENS AG στο Μόναχο ο κ. Χαράλαμπος Συκέλλης. Ο κ. Συκέλλης ήταν ενημερωμένος από την Debevoise & Plimpton για την πρόθυμη και σημαντική στήριξη μου εις την διενεργούμενη έρευνα. Σε συνάντηση που πραγματοποίησα μαζί του τον ενημέρωσα για τα γεγονότα που διαδραματίζονταν εις βάρος μου. Ο κ. Συκέλλης ανεγνώρισε την συμβολή μου στην διευκόλυνση της έρευνας και άρχισε να συνεργάζεται μαζί μου.
Στην συνέχεια και προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό του ο κ. Φίσερ με εξανάγκασε για δεύτερη φορά τον Δεκέμβριο του 2008 να πάρω άδεια , λόγω της επικείμενης άφιξης του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου κου Παναγιώτη Ξυνή την 01.01.2009 στην Εταιρία προς ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να με απομακρύνει από το γραφείο μου, και να προετοιμάσει το γραφείο του κ. Παν. Ξυνή και να του δημιουργήσει την αίσθηση ότι θα επικοινωνεί και θα συνεργάζεται αποκλειστικά με την κ. Κανελλοπούλου, την οποία θα γνωρίσει εν τω μεταξύ και θα του γίνει οικεία , ενώ συγχρόνως αποσιωπούσε την παρουσία την δική μου .
Την έκρυθμη αυτή κατάσταση αντιλαμβανόμενος ο κ. Παναγιώτης Ξυνής μου ζήτησε συνάντηση ,κατά την οποία εγώ του έκανα γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει με εμένα και τον πόλεμο γενικά που μου είχαν κηρύξει ο κ. Φίσερ με τη γραμματέα του.
Οι προσδοκίες μου ότι θα ετίθετο τέρμα στην κακομεταχείρισή μου και εν γένει απαξίωσή μου ,η οποία συστηματικά ακολουθείτο μέχρι τότε εκ μέρους των οργάνων της εναγομένης και συγκεκριμένα από τον κ. Φίσερ, διαψεύστηκαν οικτρά ,αφού και ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της αντιδίκου εταιρείας κ. Παναγιώτης Ξυνής συνέχισε την ίδια τακτική , μη απασχόλησής μου και απομόνωσής μου, με τον κ. Φίσερ , αποδεικνύοντας έτσι ότι επιδιωκόμενος σκοπός της αντιδίκου μου, είναι η απομάκρυνσή μου από την εταιρεία.
Μάλιστα μετ’ ολίγον δημοσιεύτηκε στον εσωτερικό κατάλογο της εταιρείας η κ. Κανελλοπούλου ως γραμματέας του δυνάμει E-mail μου προς τον κ. Pohlmann και τον κ.Τίλ φον Χέρφ ( Thiel von Herff ) την 02.01.2009 με κοινοποίηση στον κ. Συκέλλη.
Διαμαρτυρίες μου που απέστειλα μέσω Ε.mail μου της 07.01.2009 προς τον κ. Pohlmann και κ.Thiel von Herff με κοινοποίηση στον κ. Συκέλλη, σχετικά με την κακομεταχείριση και τις απειλές του κ. Φίσερ, παρέμειναν δυστυχώς αναπάντητες.
Εις τη συνέχεια ο κ. Ξυνής επιχείρησε με την βοήθεια του Προσωπάρχη κ. Ρίζου να μου υποδείξει κάποιο τρόπο "να τα βρούμε…" για να φύγω. Μετά την αρνητική απάντησή μου και προκειμένου να με απομακρύνει ακόμα και από το συγκεκριμένο χώρο εργασίας μου, ζήτησε από τον κο Συκέλλη, με τον οποίο συνεργαζόμουν άτυπα, να μεταφέρει αλλού το γραφείο μου προκειμένου να είμαι απούσα κατά το επικείμενο Διοικητικό Συμβούλιο όπου θα επισκεπτόταν τον χώρο της Γεν. Διεύθυνσης ο τότε Πρόεδρος Φρανζίσκο Μπελίλ ( Francisco Βelil). Τότε ο κ. Συκέλλης, πιεζόμενος από τον κ. Ξυνή, συνδύασε το γεγονός της απομάκρυνσης μου από τον χώρο της Διεύθυνσης με την μεταφορά μου στο τμήμα Compliance όπου μου είχε προτείνει μερικές ημέρες πριν.
Η αποδοκιμασία και οι προσβολές στο πρόσωπό μου μάλιστα δεν σταματούν ούτε μπροστά στην συσταθείσα για την υπόθεση της SIEMENS Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα μετά την κατάθεση εμού εις αυτήν για το εν λόγω θέμα και την αποκάλυψη των απειλών που είχα δεχθεί από το κ. Fischer, η δυσμένεια της εταιρείας ήταν απροκάλυπτη.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι μετά την μετακόμιση της αντιδίκου εταιρείας τον Ιούλιο 2010 στις νέες εγκαταστάσεις , καίτοι ζήτησα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο της αντιδίκου εταιρείας κο Ξυνή να μου χορηγηθεί θέση στάθμευσης, επικαλούμενη τους κινδύνους απειλής της ζωής μου που αντιμετωπίζω , στη προσπάθειά μου να βοηθήσω στη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής της εταιρείας , εκείνος καίτοι μου το αρνήθηκε!! .Η παρουσία μου ήτο ολοφάνερο ότι τους ήτο κάτι παραπάνω από ανεπιθύμητη !!!, αφού έφθασε ο νόμιμος εκπρόσωπος της αντιδίκου μου στο σημείο να πει στο κο Συκέλλη να μου προτείνει να πληρώνομαι χωρίς να εμφανίζομαι στην εταιρεία!!!!.
Μέχρι τις 11-10-2010 που μου κοινοποιήθηκε με εξώδικο η καταγγελία της σύμβασης εργασίας μου, δεν έπαυσε στιγμή η αντίδικος να εφευρίσκει ψευδείς λόγους, στους οποίους επεδίωκε στηριζόμενη να με πείσει ότι έπρεπε για το καλό μου να απομακρυνθώ, όπως έγινε και με την επιστολή της 05/10/2010 της αντιδίκου μου προς την Προσωπάρχη, εις την οποία και επί τη βάσει ψευδολογιών υποδείκνυε την διακοπή της συνεργασίας μου με την αντίδικο.
Μετά την επίμονη άρνησή μου , και παρά τις απειλές που εδέχθην, να παραιτηθώ η αντίδικος μου απέστειλε την από 11-10-2010 εξώδικη καταγγελία της, εις την οποία κατήγγειλε την από 1-10-1996 μεταξύ μας σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ δικαιολογητικό της στάσης της αυτής έναντι εμού και μάλιστα καθ’ ην στιγμή εγώ, και σύμφωνα με την παρότρυνση της εταιρείας, τάχθηκα στους μάρτυρες , προκειμένου να βοηθήσω στη διαλεύκανση της σχετικής υπόθεσης που ταλάνιζε την αντίδικο. Δυστυχώς αντί να τύχω της προστασίας της, ως μου υποσχέθηκε, τη στιγμή μάλιστα που απειλείται η ζωή μου, με εκδίωξε χωρίς να έχει έστω ένα επιβαρυντικό λόγο εναντίον μου ,χωρίς να έχει μία έστω βάσιμη δικαιολογία για τη στάση της αυτή, μετά από υπηρεσία 20 χρόνων σε αυτή ,και ενώ ευρίσκομαι πλησίον της συνταξιοδότησής μου, καταγγέλλοντας προς τούτο την μεταξύ μας σύμβαση εργασίας , μου προσέφερε την αποζημίωσή μου ,την οποία εις την δύσκολη οικονομική θέση που ευρισκόμουν εισέπραξα, και την ιδία ώρα!!!! της επίδοσης της καταγγελίας εκδιώχθηκα από την εταιρεία.
Στην ως άνω εξώδικο της αντιδίκου μου απέστειλα στη συνέχεια την από 25-10-2010 εξώδικο απάντηση –δήλωση - διαμαρτυρία μου εις την οποία αναφέρομαι και μεταξύ των άλλων, αφού αναφέρω ότι αρνούμαι την ως άνω καταγγελία της αντιδίκου μου , ως νόμω και ουσία αβάσιμη, αόριστη αναιτιολόγητη και καταχρηστική, εκθέτω τα εξής: "Αμέσως μετά την κοινοποίηση αυτής της εξώδικης καταγγελίας εις εμέ, εκδιώχθηκα από την εταιρεία με έναν τρόπο κυριολεκτικά γκανγκστερικό. Παρά την πλέον της εικοσαετίας, συνεχή και ακατάπαυστη προσφορά των υπηρεσιών μου εις την εταιρεία Σας, δίχως εύλογη αιτία, εκδιώχθηκα από την εργασία μου όλως αναιτιολογήτως. Εκδιώχθηκα, μάλιστα, παρόλες τις ρητές διαβεβαιώσεις της κεντρικής διοίκησης της εταιρείας, ότι όλα τα άτομα τα οποία είχαν αναμειχθεί στην πολύκροτη υπόθεση των σκανδάλων, που αφορούν την εταιρεία, θα ελάμβαναν αμνηστία, εντούτοις ,εγώ, λόγω ακριβώς της θέσεως την οποία κατείχα και που ουδέποτε δημιούργησα το παραμικρό πρόβλημα, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως ιδιαιτέρα γραμματεύς του γενικού διευθυντή της εταιρείας στην Ελλάδα, απολύθηκα. Σας ήταν μάλιστα παντελώς αδιάφορο το γεγονός ότι εγώ προσωπικά ουδέποτε κατηγορήθηκα για κάτι, απλώς, κλήθηκα ως μάρτυρας στη διερεύνηση αυτής της υποθέσεως.
Βέβαια, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η καταγγελία μίας συμβάσεως εργασίας, είναι μεν δικαίωμα του εργοδότη, πλην όμως δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός ή οικονομικός σκοπός του δικαιώματος αυτού (άρθρο 281 ΑΚ). Στη δε καταγγελία της συμβάσεως εργασίας, μπορεί να μην είναι απαραίτητο να περιγράφονται οι λόγοι καταγγελίας της συμβάσεως, πλην όμως αυτό, δύναται να καταστήσει άκυρη την καταγγελία, εφόσον αύτη ασκήθηκε, ως προανέφερα καταχρηστικά.
Στην προκείμενη περίπτωση, η καταγγελία της συμβάσεως από μέρους σας ασκήθηκε όλως καταχρηστικώς, αφού ουδεμία εύλογη αιτία υπήρχε προς τούτο. Αντίθετα, η εταιρεία Σας, προφανώς για λόγους εκδίκησης στο πρόσωπό μου, ακριβώς για την στάση την οποία κράτησα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση που απασχόλησε και απασχολεί την Εταιρεία έως σήμερα και εις την οποία φαίνεται ως εμπλεκόμενος, ο προϊστάμενός μου , αποφάσισε να με απομακρύνει με συνοπτικές κυριολεκτικά διαδικασίες από την εργασία μου.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας μας όμως έχει με πάγια νομολογία κρίνει επί του ζητήματος αυτού ότι : Η καταγγελία συμβάσεως αορίστου χρόνου είναι καταχρηστική όταν η απόλυση μισθωτού γίνεται απλώς και μόνο για λόγους εκδικήσεως. (ΑΠ 321/2007, 971/2009, 2260/2009, 791/2008, 1747/2008). Στη δική μου περίπτωση ακριβώς αυτό συνέβη από μέρους Σας. Για λόγους, τους οποίους δεν δύναμαι να κατανοήσω, δίχως εγώ προσωπικά να έχω ποτέ διαπράξει οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα στην πολυετή αυτή πορεία μου στην Εταιρεία, δίχως να έχω με οποιονδήποτε τρόπο εμπλακεί σε όλη αυτήν την υπόθεση και δίχως να έχω ποτέ εκθέσει την εταιρεία με οιονδήποτε τρόπο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου εδιώχθην από την εταιρεία.
Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία Σας, κατάφορα, απλώς και μόνο για να με εκδικηθεί για την απόφασή μου να βοηθήσω όπως μπορώ την Ελληνική Δικαιοσύνη στη διαλεύκανση αυτής της πολύκροτης υποθέσεως η οποία ,δυστυχώς, δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, αποφάσισε να με εκδιώξει από τους κόλπους της για αδιευκρίνιστους και ,προδήλως ,εκδικητικούς λόγους.
Τιμωρείται προφανώς η απόφασή μου να συνεργαστώ ευθύς εξαρχής με τον οποιονδήποτε είτε ιδιωτικό , είτε δημόσιο φορέα , αγνοώντας ακόμη και απειλές για την ίδια μου τη ζωή και σωματική ακεραιότητα. Φυσικά, η «εκδίκηση» αυτή από πλευράς της εταιρείας, ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν. Συγκεκριμένα, στις 15.12.2007, ότε ο προϊστάμενός μου τότε κ. Χριστοφοράκος παραιτήθηκε, ζήτησα, λόγω απειλών για τη ζωή μου ,να ενταχθώ στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μετέβην με τότε πληρεξούσιο δικηγόρο μου στο Μόναχο της Γερμανίας, στις 14/2/2008. Την 6.3.2008, έδωσα την συγκατάθεσή μου για επεξεργασία προσωπικών μου στοιχείων.
Ο μετέπειτα προϊστάμενός μου κύριος Fischer, αμέσως μείωσε κατά 50% τα bonus του μισθού μου.
Την 14/4/2008 απέστειλα προς αυτόν επιστολή διαμαρτυρίας για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Τη 14/7/2008, λαμβάνω από την μητρική εταιρία στο Μόναχο, SIEMENS AG μία σημαντικότατη επιστολή εις την οποία δηλώνεται ρητά και απερίφραστα ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας δεν διαπιστώθηκε κάποιο αδίκημα σε βάρος μου. Το έγγραφο αυτό ήταν υπογεγραμμένο από τους υπευθύνους των τμημάτων Compliance και Legal της εταιρείας στο Μόναχο.
Την 29.09.2008 ταξίδεψα για μία ακόμη φορά στο Μόναχο για να παραπονεθώ στον κ. Πόλμαν ( Pohlmannη), για την κακομεταχείρισή μου από τον Fischer. Άμα την επιστροφή μου στην Αθήνα, στις 30/09/2008 απειλήθηκε η ζωή μου από τον ίδιο τον κ. Φίσερ (Fischer)
Την 17.02.2009 στέλνω εκ νέου επιστολή προς τον κ. Φίσερ( Fischer) και τον προσωπάρχη, κ. Ρίζο για το μειωμένο bonus που έλαβα από την εταιρεία.
Την 26.11.2009 μετατέθηκα στο τμήμα Νομικής Συμμόρφωσης (Legal Compliance) της εταιρείας, ενώ στις 25/2/2010 λαμβάνω βεβαίωση του προϊσταμένου μου, κ. Συκέλλη, αλλά και του Γερμανού υπεύθυνου κατά της διαφθοράς κ. Πόλμαν ( Pohlmann), για την επιτυχή εκπαίδευσή μου σε θέματα διαφθοράς.
Έπειτα από αυτά όλως αιφνιδίως, λαμβάνω επιστολή την 5/10/2010, από δύο δικηγόρους της κεντρικής διοίκησης στο Μόναχο, για την απομάκρυνσή μου από την εταιρία, ενώ στις 11/10/2010 καταγγέλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο κον Παναγιώτη Ξυνή της αντιδίκου στην Ελλάδα η σύμβαση εργασίας μου.
Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι τα κίνητρα της απομάκρυνσής μου από την εταιρεία, είναι καθαρά για λόγους εκδίκησης προς το άτομό μου, για την θέση την οποία κράτησα στην όλη υπόθεση που απασχόλησε και απασχολεί την εταιρεία. Για τον λόγο αυτό, η καταγγελία της σύμβασής μου είναι όλως καταχρηστική και άρα άκυρη.
Σε κάθε περίπτωση, η καταγγελία της σύμβασής μου είναι ΑΚΥΡΗ και λόγω μη τήρησης του προβλεπόμενου διαστήματος καταγγελίας της συμβάσεως πριν την απομάκρυνση μισθωτού από την εργασία του, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3863/2010.>>
II.ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ - ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
H κατά το άρθρο 669 Α.Κ. καταγγελία της συμβάσεως εργασίας εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, είναι μονομερής αναιτιώδης δικαιοπραξία και αποτελεί δικαίωμα του εργοδότη και του μισθωτού , η άσκηση του οποίου δεν είναι απεριόριστη και ανέλεγκτη , αλλά υπόκειται στον περιορισμό του 281 Α.Κ. δηλαδή της μη υπέρβασης των ορίων που επιβάλλονται από την καλή πίστη ή τα χρηστά ήθη ή από τον κοινωνικό ή οικονομικό σκοπό του δικαιώματος .Τέτοια προφανής υπέρβαση των παραπάνω ορίων υπάρχει όταν η καταγγελία γίνεται από εκδίκηση, σκοπιμότητα και εχθρότητα του εργοδότη και κατά παράβαση της εννόμου τάξεως και της μέχρι σήμερα νομολογιακής αποδοχής ( Α.Π. 284/96 ΔΕΝ 52.527,Α.Π. 917/1990 ΔΕΝ 48.177,Α.Π.539/1990 ΔΕΝ.47.580, Α.Π1872/1987 ΔΕΝ 45.252. ), και εν γένει δεν δικαιολογείται από το αντικειμενικό συμφέρον της επιχείρησης ή από άλλες αντισυμβατικές ενέργειες του εργαζόμενου από τις οποίες τυχόν επηρεάζεται ο κανονικός ρυθμός της εργασίας ( Εφ. Αθ. 2054/1992 ΕλλΔνη 34.191 , Εφ. Αθ.12064/1989 ΕλλΔνη 32.586 ,Δ. Ζερδελή << Το δίκαιο της καταγγελίας >> ,1995,αρ.513 ), ενώ αντίθετα δεν είναι καταχρηστική η καταγγελία ,μεταξύ άλλων όταν γίνεται ένεκα πλημμελούς άσκησης των συμβατικών καθηκόντων ή μη προσήκουσας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του μισθωτού η επιβλήθηκε από τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του εργοδότη όπως π.χ. όταν ο εργαζόμενος έχει παραβιάσει τις απορρέουσες από τη σύμβαση υποχρεώσεις του .
Προφανής υπέρβαση των ορίων της Α.Κ. 281 υπάρχει και όταν ο εργοδότης καταφεύγει στην καταγγελία μολονότι είναι δυνατή η αντιμετώπιση της αποδοκιμαστέας συμπεριφοράς του μισθωτού με άλλα ηπιότερα μέσα, οπότε η προσφυγή στο επαχθέστερο για το μισθωτό μέτρο, δηλαδή η απόλυση, δεν είναι θεμιτή, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας , που εκφράζει μια γενική αρχή του εργατικού δικαίου – εκείνη της ultima ratio - βασιζόμενη και στην αρχή της καλής πίστης του άρθρου 288 Α.Κ. ( ΕΦ. Θες. 2198/1988 ΔΕΝ 45.1087,Εφ. Αθ.8054/1986 ΔΕΝ 42.1152) και ειδικότερα εάν το παράπτωμα του μισθωτού μπορεί κατ΄αντικειμενική κρίση να αντιμετωπισθεί με τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό εργασίας ( ΝΔ 3789/1957 ) πειθαρχικές ποινές ( Α.Π. 878 /1992 ΔΕΝ 48.1164 ,Δ.Ζερδελή όπ΄παρ.αρ.205 -217) και δεν δικαιολογείται η απόλυσή του όταν, ενόψει της άριστης διαγωγής αυτού από την πρόσληψη μέχρι τη διάπραξη του παραπτώματος , συνιστά αντίδραση του εργοδότη δυσανάλογη με το συγκεκριμένο παράπτωμα ,εκτός εάν αποδειχθεί ότι από υπαίτια συμπεριφορά του μισθωτού εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα της συνεργασίας .
Εάν συντρέχει περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας καθ’ υπέρβαση του άρθρου 281Α.Κ., τότε αυτή είναι άκυρη κατ’ άρθρα 179 και 180 Α.Κ. και ο μισθωτός μπορεί να απαιτήσει ,μεταξύ των άλλων την απασχόλησή του από τον εργοδότη , την καταβολή των μισθών υπερημερίας κατ’ άρθρα 349,350,656 εδ.α΄Α.Κ. και την επιδίκαση χρηματικής ικανοποίησης λόγω της ηθικής βλάβης ,εφόσον η καταγγελία έγινε παράνομα και υπαίτια και υπό συνθήκες προσβολής της προσωπικότητας του κατ’ άρθρα 932,57,59 Α,.Κ. ( Δ.Ζερδελή όπ.π.αρ.841 και μελέτη του ιδίου ΔΕΝ51.913 ΕΠ) , ενώ κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 69παρ. α΄Κ.ΠΟΛ.ΔΙΚ. , ο εργαζόμενος μπορεί να ζητήσει να του επιδικασθούν μισθοί υπερημερίας και για το μετά την συζήτηση της αγωγής χρονικό διάστημα , αφού αυτοί δεν εξαρτώνται από αντιπαροχή της εργασίας του την οποία ο εργοδότης απέκρουσε με την καταγγελία της σύμβασης ( ΑΠ. 536/1976 ΝοΒ1976.1065 , Εφ. Αθ. 6849/1992 Ε λλ.Δνη 34.195 , ΕΦ.Αθθ97631989 47.460)
Επίσης από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 648,656,669 παρ. 2 του Α.Κ. 1,2,5 του ν. 3198/1955 και 1,3, του ν. 2112 /1920 , προκύπτει ότι ο εργοδότης που κατήγγειλε ακύρως τη σύμβαση εργασίας μισθωτού και έτσι περιήλθε σε υπερημερία , μπορεί να άρει την υπερημερία του είτε με επαναπρόσληψη του μισθωτού ή με δήλωση του ότι δέχεται τις υπηρεσίες του υπό τους ίδιους όρους εργασίας η με μεταγενέστερη έγκυρη καταγγελία της αυτής συμβάσεως ( ( ΑΠ 1721/2008 ΝΟΜΟΣ )Μέχρις ότου άρει κατά τα παραπάνω , την υπερημερία του υποχρεούται να καταβάλει τις αποδοχές υπερημερίας στον απολυθέντα μισθωτό , ο οποίος δεν υποχρεούται σε πραγματική και προσήκουσα προσφορά των υπηρεσιών του , αφού στην καταγγελία του εργοδότη εμπεριέχεται και η δήλωση βουλήσεώς του να μην αποδεχθεί στο μέλλον τις υπηρεσίες του απολυθέντος ( ΑΠ. 752/07 Ο.Π. ). Εξάλλου , από τις ίδιες , όπως παραπάνω , διατάξεις προκύπτει ότι επί ακυρότητας της καταγγελίας ,ο μισθωτός αντίστοιχα ,δικαιούται είτε να εμείνει στην ακυρότητα αυτή και να αξιώσει τις αποδοχές υπερημερίας είτε, ενόψει ότι η ακυρότητα τάσσεται υπέρ αυτού ( και είναι σχετική ) , να θεωρήσει την καταγγελία έγκυρη και να ζητήσει την προβλεπόμενη ,από το νόμο 2112/1920 ή από το β.δ.από 16-7-1920 ,αποζημίωση ή τη συμπλήρωσή της ( Α.Π 1619/2006 ΝΟΜΟΣ,Α.Π. 590 /1994 ΝΟΜΟΣ ,Εφ.Θες.2053/2006Αρμ.2006-1743 ) Εφ.Θεσ. 2343/2006 Αρμ. 200 -1745 Εφ.Θες.1654/2004 Αρμ. 2004-1302) . Η παραίτηση δε από το παραπάνω δικαίωμα ( της επίκλησης της ακυρότητας ) μπορεί να είναι ρητή η σιωπηρή. Η σιωπηρή παραίτηση μπορεί να συναχθεί και από εκδηλώσεις ή πράξεις του δικαιούχου , που κυρίως έγιναν για άλλο σκοπό , πλην όμως ενέχουν συμπερασματικώς και άλλη δικαιοπρακτική βούληση ,δηλαδή εκείνη της παραίτησης από το ως άνω δικαίωμα . Η παραίτηση αυτή ( σιωπηρή ) πρέπει να προκύπτει σαφώς και ανενδοιάστως από συγκεκριμένα περιστατικά , χωρίς να αρκεί η μόνη ( έστω και χωρίς επιφύλαξη ) είσπραξη της αποζημίωσης ( Α.Π. 1418/2008 ο.π. ,ΑΠ. 232/2005 ΕΕργΔ2006 -28.Εφ.Θες. 2346/2006 ,Εφ. Θες. 1654 /2004 ο.π. ) .Αν ο μισθωτός εμείνει στην ακυρότητα της καταγγελίας ,τότε η αποζημίωση που έχει καταβληθεί στον εργαζόμενο από τον εργοδότη υπόκειται σε αναζήτηση κατά το άρθρο 904 του Α.Κ. ( Α.Π. 1721/2008 ΝΟΜΟΣ ) συμψηφιζομένης ,κατ΄άρθρ. 5 παρ. 3 εδ.γ του ν. 3198/1955 , με τις οφειλόμενες λόγω της ακύρωσης της καταγγελίας τακτικές αποδοχές (υπερημερίας ).

III. ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως αναλυτικά προανέφερα και προκύπτει από το ιστορικό μου, η εκ μέρους της αντιδίκου μου καταγγελία της σύμβασης της εργασίας μου που επί 20 χρόνια ασκούσα επάξια έγινε από λόγους εκδικητικότητας στο πρόσωπο εμού .Τα γεγονότα που μετέβαλαν την στάση της αντιδίκου μου έναντι εμού δεν είχαν κάποια σχέση με μη προσήκουσα προσφορά εργασίας μου ή την συμπεριφορά μου έναντι αυτής ή την διάπραξη αδικημάτων έναντι αυτής, ως εύλογα θα ανέμενε κάποιος, αλλά στο γεγονός και μόνο ότι ήμουν Βοηθός του απερχόμενου Διευθύνοντα Συμβούλου της SIEMENS κου Χριστοφοράκου .
Η γνώση που απέκτησα ,λόγω της θέσης μου αυτής, με κατέστησε αμέσως απειλή και συγχρόνως ανεπιθύμητη στον εκάστοτε νόμιμο εκπρόσωπο της αντιδίκου εταιρείας για εύλογους λόγους. Κατά συνέπεια η άμεση αντίδραση και προσπάθεια της αντιδίκου ήτο η απομάκρυνσή μου από την εταιρεία. Προς το σκοπό αυτό χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους εκείνους που θα με εξανάγκαζαν να φύγω από την εταιρεία. Πρωτίστως λοιπόν και για το λόγο αυτό δυσχεράνθηκε και παρεμποδίσθηκε ποικιλοτρόπως η παροχή υπηρεσιών μου προς την αντίδικο αφού μου αφαιρέθηκε κάθε δραστηριότητα σχεδόν που είχα.
Έπαυσα στο εξής ,και συγκεκριμένα όταν ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου ο κ. Φίσερ, να εργάζομαι πραγματικά και ουσιαστικά ως βοηθός του Διευθύνοντος Συμβούλου. Μεθοδικά και προμελετημένα, αναμφίβολα, στερήθηκα κάθε γνωστή απασχόλησή μου, αποδυναμώθηκα πλήρως , και απαξιώθηκα αφού με έβαλαν κυριολεκτικά στο περιθώριο ,ενώ ακόμα θεωρητικά κατείχα τη θέση της Γραμματέως . Η κατάσταση και το απειλητικό κλίμα έναντι εμού εντάθηκε μετά την απόφασή μου να ενταχθώ στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ,αφού η ενέργειά μου αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των αρμοδίων οργάνων της εναγομένης και ειδικότερα νομίμου εκπροσώπου αυτής κ. Φίσερ ο οποίος στην ήδη άσχημη συμπεριφορά του προσέθεσε και απειλές όπως <<θα φάς το κεφάλι σου με αυτά που κάνεις… "
Και ενώ λοιπόν όλα αυτά συνέβαιναν όταν άρχισα να καταθέτω στον κο Ανακριτή και δέχθηκα απειλές κατά της ζωής μου, που εκδηλώθηκαν α) την 21/03/2008 με πρόκληση ζημιών στο Ι.Χ. αυτοκίνητο μου με αριθμό κυκλοφορίας ΖΥΚ 2655 δυνάμει αριθμ. Πρωτ. Αναφοράς του Αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου 1052/8/410 και β) με περιστατικό εκφοβισμού μου όπως περιγράφεται επί της επιστολής της 08/12/2009 της Αστυνομίας Αμαρουσίου, πράξεων εναντίον μου, αντί να τύχω τουλάχιστον της προστασίας της ζωής μου εκ μέρους της αντιδίκου μου, ως μου είχε υποσχεθεί, τέθηκα στο περιθώριο, αφού μου αφαίρεσε και την πιο ασήμαντη δραστηριότητα που μου είχε απομείνει και μέχρι τότε με απασχολούσε, και υπήρχα για να είμαι πλέον αποδέκτης υποτιμητικών και προσβλητικών ενεργειών και συμπεριφορών, που αποσκοπούσαν στην απομάκρυνσή μου από την εταιρεία με τη "θέλησή μου" .
Αντίθετα με αυτά που προσδοκούσε η αντίδικος εγώ εξακολουθούσα να πηγαίνω στην εργασία μου και να προσφέρομαι προς εργασία και όλα αυτά μέχρι τις 11-10-2010, ότε ο νόμιμος εκπρόσωπος της αντιδίκου εταιρείας κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας μου από :α) σκοπιμότητα , προκειμένου να παύσω εις το εξής να έχω οιαδήποτε γνώση των όσων συνέβαιναν στην εταιρεία σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της SIEMENS , β) από εκδικητικότητα και εχθρική διάθεση προς εμέ, οφειλομένη αποκλειστικά στο γεγονός ότι εντάχθηκα στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και τα όσα θα κατέθετα στη Δικαιοσύνη προφανώς δεν θα της ήσαν αρεστά και γ) κατά παράβαση της εννόμου τάξης, καθόσον θα μπορούσε η αντίδικος να μη χρησιμοποιήσει και μάλιστα έναντι εμού, που σε κανένα παράπτωμα δεν υπέπεσα έναντι αυτής ,αντίθετα αποδέχθηκα πρόταση αυτής να ενταχθώ στο πρόγραμμα προστασίας , το επαχθέστερο μέτρο ήτοι της απόλυσης, αλλά να με τοποθετήσει σε μία ανάλογη των προσόντων μου ( είμαι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε .κ.λ.π. ) , της εμπειρίας μου , και της εν γένει προσφοράς μου επί 20 έτη εις αυτήν, θέση εργασίας, όπως : ως Ταμίας στο Λογιστήριο της εταιρίας , ή ως υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας της εταιρείας, ή ως υπεύθυνη ασφαλείας της εταιρίας, ή ως υπεύθυνη προμηθειών , εν όψει του ότι εγένοντο ανακατατάξεις σε όλες αυτές τις θέσεις εργασίας καθ΄όλο αυτό το διάστημα και μέχρις ότου με απέλυσε, ακόμα και με τον μειωμένο μισθό που μου καταβαλλότανε τα τελευταία δύο χρόνια και συνέβη τούτο από τότε που Διευθύνων Σύμβουλος ήτο ο κ. Φίσερ και δυστυχώς παρά τις διαμαρτυρίες μου, συνεχίσθηκε και επί του μετέπειτα και νυν Διευθύνοντα Συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου της κ. Ξυνή. Δεν έλαβε ,τέλος ,υπόψη ότι είχα ήδη υπηρεσία 20 χρόνων και ήμουν σε ηλικία 53 ετών, επομένως ήθελα 7 χρόνια για συνταξιοδότηση.
Λόγω των ιδιαίτερων προσόντων και της θέσης που κατείχα είναι αδύνατη η ανεύρεση ανάλογης θέσης των προσόντων μου στην ελεύθερη αγορά.
Κατόπιν των ως άνω εφόσον για την άρση της μεταξύ μας διατάραξης και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της σύμβασης εργασίας ήταν δυνατή η προσφυγή σε ηπιότερα μέτρα , κατά τα ανωτέρω , η αδικαιολόγητη επιλογή του επαχθέστερου για μένα μέτρου , δηλ. της απόλυσης υπερβαίνει προφανώς τα όρια της καλής πίστης σύμφωνα με όσα παραπάνω ( Κεφ. Ι,ΙΙ, και ΙΙΙ ) εκτέθηκαν και συνεπώς συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος που καθιστά την καταγγελία της εργασιακής σύμβασης άκυρη.
Ένεκα των ανωτέρω και λόγω της καταγγελίας, η εναγομένη μη δεχόμενη την προσφορά της εργασίας μου και αποκρούουσα αυτήν κατέστη υπερήμερη περί την αποδοχή των υπηρεσιών μου , που τις έχω πάντοτε στη διάθεσή της και υποχρεούται να μου καταβάλει τους μισθούς υπερημερίας για το χρονικό διάστημα από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας μου δηλ. την 11-10-2010 μέχρι την 11-10-2012 πιθανή ημερομηνία συζητήσεως της αγωγής μου , οι οποίες με βάση τις τελευταίες μηνιαίες αποδοχές μου ανέρχονται μικτά σε 4.733,42 ευρώ x 24 μήνες Σύνολο 113.602,08 α) Το Δώρο Χριστουγέννων 2010, 4.733,42 ευρώ β) Το Δώρο Πάσχα 2011 ,2.366,71 ευρώ, γ )Το Δώρο Χριστουγέννων 2011, 4.733,42 ευρώ., δ ) την άδεια 2011, 4.733,42 ευρώ.ε) το επίδομα αδείας 2011 ,2.366,71 ευρώ, ήτοι συνολικά 132.535,76 ευρώ, επιφυλασσόμενη ρητά για το μεταγενέστερο της 11-10-2012 χρονικό διάστημα . Άλλως το ποσό αυτό μου οφείλεται ως αποζημίωση κατά τας περί αδικοπραξιών διατάξεις λόγω των παράνομων πράξεων των οργάνων της εναγομένης .
Επειδή ακυρουμένης της καταγγελίας η εναγόμενη υπέχει υποχρέωση , σύμφωνα προς τα άρθρα 2παρ. 1, 5 παρ. 1 και 22 παρ. 1 του Συντάγματος , 57,281,288,649,652,και 656 Α.Κ. και 23 παρ. 2 Ν. 1264/1982 να με απασχολεί πραγματικά και να αποδέχεται τις υπ’ εμού παρεχόμενες υπηρεσίες . προς τούτο δε , εγώ έχω αγώγιμη αξίωση κατά της εναγομένης όπως αυτή αποδέχεται την προσφερόμενη εργασία μου και πράγματι να με απασχολεί κατά τόπο, χρόνο, χώρο και τρόπο σύμφωνα με τη σύμβασή μου και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μου, ήτοι στην προτεραία θέση μου ως βοηθός του Διευθύνοντος Συμβούλου της στο κατάστημα αυτής που εδρεύει στο Μαρούσι Νομού Αττικής .
Την αξίωσή μου αυτή ενασκώ με την παρούσα αγωγή μου και για το λόγο αυτό πρέπει να καταδικασθεί η πρώτη εναγομένη κατ’ άρθρο 946 Κ.Πολ.Δ για κάθε άρνησή της σε χρηματική ποινή (1000) χιλίων ευρώ ημερησίως.

IV. ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ
Επειδή ακόμα οι ενέργειες της εναγομένης πριν και κατά την απόλυσή μου εχώρησαν παράνομα , αδικαιολόγητα και καταχρηστικά και μάλιστα κατά τρόπο ενέχοντα παραβίαση Διεθνούς Συμβάσεως της Ρ ώμης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών ( ν.δ. 54/2974 ) προσβάλουν παράνομα την προσωπικότητα μου ως εργαζόμενης υπαλλήλου και θίγουν καίρια την τιμή και την υπόληψή μου .
Είμαι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών, Α.Σ.Ο.&Ε.Ε. του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και εξαιρετική γνώστης της Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας. ΄Ηδη είχα μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία 13 ετών πριν ακόμα εργασθώ στην αντίδικο και κατά την επί είκοσι έτη επαγγελματική πορεία μου στην αντίδικο εργάσθηκα –κυρίως - ως βοηθός του Διευθύνοντα Συμβούλου αυτής κου. Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Η θέση μου και όσα γνώριζα λόγω αυτής, με κατέστησαν απειλή εις την αντίδικο, ως αποδείχτηκε, από την στάση που έδειξαν απέναντι στο πρόσωπό μου τα όργανα της αντιδίκου εταιρείας μετά την αποχώρηση του κ. Χριστοφοράκου ,η οποία έλαβε πέρα από την μορφή της υποτίμησης και της απαξίωσης στον επαγγελματικό μου χώρο- ως προαναφέρθηκα – και τη μορφή καθαρών απειλών κατά της ζωής μου .
Καίτοι δηλαδή συντάχθηκα με την απόφαση της αντιδίκου εταιρείας μου να εισέλθω στο κατάλογο των μαρτύρων με αμνηστία, προκειμένου να βοηθήσω στην διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, η ίδια η εταιρεία δια των οργάνων της στράφηκε εναντίον μου, και αντί να με επιβραβεύσει για την στάση μου αυτή με υποθάλπει και με αντιπαλεύεται. Δηλαδή ευρίσκομαι στο δρόμο που με την συναίνεση και την προτροπή της αντιδίκου μου ακολούθησα όχι απλά μόνη, αλλά και αντιμέτωπη!! με αυτή, αφού δέχομαι αυτό τον ψυχοφθόρο πόλεμο μέσα στην εταιρεία αλλά και απειλές για τη ζωή μου από τα ίδια τα όργανα αυτής, και όλα αυτά όχι για αδικήματα που αποδίδονται σε εμένα αλλά για αδικήματα που φέρεται να βαρύνουν τα όργανα της αντιδίκου εταιρείας.
Ξαφνικά λοιπόν, μετά την αποχώρηση του κ. Χριστοφοράκου , πλήθος δημοσιευμάτων στο εσωτερικό και το εξωτερικό αναφερθήκανε στο όνομά μου διασύροντάς το, με προσβλητικά άρθρα που δημοσιεύονται στο τύπο . Η υπόθεση της ΣΗΜΕΝΣ φαίνεται ότι βρίσκει έκφραση στο πρόσωπό μου και εξεγείρει εναντίον μου κοινωνική εχθρότητα για θέματα που αφορούν αποκλειστικά την αντίδικο εταιρεία!! .
Είμαι μητέρα ενός ενήλικου νέου και τα εν λόγω δημοσιεύματα σε συνάρτηση με την παράνομη συμπεριφορά της αντιδίκου μου, έναντι εμού καθ΄όλο αυτό το διάστημα, που ενώ έπρεπε να με στηρίζει ,ως με είχε διαβεβαιώσει, ακολούθησε την τακτική της επίθεσης και του πολέμου έναντι εμού, με αποκορύφωμα την απόλυσή μου ,είχαν σταδιακά και προοδευτικά ως αποτέλεσμα την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου και έπληξαν καίρια την τιμή και την υπόληψή μου.
Τα εν λόγω δημοσιεύματα , όπως το προσβλητικό άρθρο του Α.Τ. δημοσιογράφου, ως υπογράφει, ότι εξελίσσομαι σε Σικατσεκ της Ελλάδος, δηλ. διαχειριστή μαύρων ταμείων, προσδιορίζομαι ως …ο Ιούδας που φιλούσε υπέροχα , θίγουν την αξιοπρέπεια εμού και της οικογενείας μου η οποία ουδέποτε και για κανένα λόγο έχει θιγεί στο παρελθόν.
Η περιουσία μας είναι προϊόν σκληρού και έντιμου εργασιακού βίου, μακράν οιασδήποτε οικονομικής παρεκτροπής .Η στάση της αντιδίκου μου όμως και ο πόλεμος εξόντωσης εμού, ένεκα και μόνο της εχθρότητας και εκδικητικότητας που διακατείχοντο οι νόμιμοι εκπρόσωποί της προς το πρόσωπό μου, με την απόλυσή μου, με μείωσε επαγγελματικά και ηθικά και με προσέβαλε βάναυσα ως άνθρωπο , κάτι που είναι εντελώς ανάρμοστο στις σχέσεις εργοδότη –μισθωτού .

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ
Οι επιπτώσεις στην υγεία μου από τον αμείλικτο πόλεμο νεύρων στον οποίο με υπέβαλλαν όλο αυτό το χρόνο της παραμονής μου εκεί τα όργανα της αντιδίκου, ως προαναφέρθηκα αναλυτικά , είχε σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική μου υγεία.
Στις 21-2-2008 ο κ. Χολέβας, ιατρός της αντιδίκου εταιρείας, διαπιστώνει ότι πάσχω από αγχογενή δερματίτιδα , στις 2-10-2008 προσέρχομαι επειγόντως στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ με έντονο κοιλιακό άλγος λόγω άγχους και ενημερώνω μάλιστα για αυτό τον κ. Φίσερ.
Στις 9-10-2008 μου χορηγεί ο κ. Χολέβας αγχολυτικά χάπια ενώ στις 25-11-2008 ο ψυχίατρος κ. Γιωσαφάτ μου χορηγεί αντικαταθλιπτικά. Ενώ οι πιέσεις και ο πόλεμος νεύρων συνεχίζονται προς εμέ από την αντίδικο εταιρεία στις 30-4-2010 διαπιστώνει ότι ο ψυχίατρος κ. Νικολάου ότι πάσχω από χρόνια πλέον κατάθλιψη και μου χορηγούνται σχετικά αντικαταθλιπτικά στις 6-5-010, ενώ στις 6-10-010, ήτοι την επομένη της συζήτησης που είχα με τον κ. Συκέλλη κατά την οποία μου μετέφερε ( ως έχω προαναφέρει ) την επιθυμία του κ. Ξυνή να πληρώνομαι αλλά να μην εμφανίζομαι στην εταιρεία, εισήλθα εκτάκτως στο Σισμανόγλειο με θωρακικό άλγος. Όλη αυτή η απαξίωση , η περιθωριοποίηση , η ξαφνική και μάλιστα μέσα στον ίδιο χώρο εργασίας μου που δραστηριοποιούμην αμέτρητες ώρες , έλλειψη απασχόλησης με όλες τις μορφές επιθετικές και απειλητικές που ακολούθησε η αντίδικος προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητά μου και με μείωσαν ως άνθρωπο.
Περαιτέρω οι διαστάσεις που έλαβαν τα εν λόγω θέματα ,αφού απευθύνονταν σε ένα ευρύ κοινό και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με φόρτιζαν ακόμα περισσότερο .Ο τύπος με κυνηγά παντού , φωτογραφίες μου με επιβαρυντικά σχόλια κατακλύζουν τον ημερήσιο τύπο ,οι καταθέσεις μου στους κ. Εισαγγελείς , Ανακριτές, καθώς και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής γίνονται αντικείμενο σχολίων, ενώ συγχρόνως απειλείται η ίδια μου η ζωή και ζητώ προστασία να μου χορηγηθεί ,για να μπορώ να κυκλοφορήσω!!!!. Απώλεσα, πλέον των άλλων, ακόμα και το αγαθό της ελεύθερης κυκλοφορίας μου, αφού παντού ελλοχεύει απειλητικός ο κίνδυνος της αφαίρεσης της ζωής μου .
Το ίδιο συνέβη και με την απόλυσή μου η οποία κατέστη ευρύτατα γνωστή όχι μόνο στον επαγγελματικό μου χώρο μεταξύ των συναδέλφων μου αλλά πανελληνίως καθώς και στο εξωτερικό ,με αποτέλεσμα ως είναι φυσικό επακόλουθο να υποστώ μεγάλη επαγγελματική ζημιά, καθώς δημιουργήθηκαν ,από όλη αυτή την προπεριγραφείσα κατάσταση ,σοβαρές υπόνοιες αναφορικά με την ακεραιότητά μου , την εμπλοκή μου στην εν λόγω υπόθεση γνωστή ως σκάνδαλο της ΣΗΜΕΝΣ κ.λ.π.
Σε αυτό το ιστορικό εάν προστεθεί και η ηλικία μου ήτοι των 53 ετών , που σημαίνει ότι ευρίσκομαι λίγα χρόνια πριν την σύνταξη, φαντάζει απίθανο το ενδεχόμενο ευρέσεως εργασίας αφού η αντίδικος με την άδικη αυτή απόλυσή μου ενίσχυσε τις ως άνω υπόνοιες. Εξάλλου ως προανέφερα αναλυτικά από τη μεγάλη στενοχώρια , την πίεση, την απαξίωση και την άδικη και παράνομη συμπεριφορά της αντιδίκου μου ,και όλα όσα εξαιτίας της υπέστην ασθένησα ψυχικά και σωματικά, καταστάσεις που με έχουν εξασθενήσει παντελώς ως άνθρωπο και μου στερούν κάθε δυνατότητα ανεύρεσης νέας εργασίας.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 914 Α.Κ.: όποιος ζημιώσει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 919 Α.Κ.: όποιος με πρόθεση ζημίωσε άλλον κατά τρόπο αντίθετο προς τα χρηστά ήθη έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 932 Α.Κ. , σε περίπτωση αδικοπραξίας, ανεξάρτητα από την αποζημίωση για την περιουσιακή ζημία, το δικαστήριο μπορεί να επιδικάσει εύλογη κατά την κρίση του χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Επειδή η εναγομένη, οφείλει να μου καταβάλει χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη την οποία μου προξένησε και η οποία ,όπως προαναφέρθηκα αναλυτικά συνίσταται: Στην προσβολή της τιμής μου και της υπόληψής μου η οποία θα με συνοδεύει σε όλη τη ζωή μου , στην προσβολή της προσωπικότητάς μου , στην ταπείνωση και το εξευτελισμό που υπέστην από όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης που άφηναν διάφορες υπόνοιες για την ακεραιότητά μου και επέτρεψε η αντίδικος να συμβεί, στην βαθιά ανησυχία μου για το μέλλον μου και για την ίδια την ζωή μου που απειλείται ,στην έλλειψη οικονομικών πόρων να ζήσω αξιοπρεπώς, ως δηλαδή είχα σπουδάσει και είχα εργασθεί μια ζωή και δικαιούμην να ζήσω , στη στέρηση του δικαιώματός μου να κυκλοφορώ ελεύθερα και ακίνδυνα και τέλος στην απώλεια της ψυχικής και σωματικής μου υγείας.
Επειδή το ύψος της επιδικαζόμενης ηθικής βλάβης έχει νομολογηθεί σε περιπτώσεις αδικοπραξιών , προσβολής της τιμής ,της υπόληψης και της εν γένει προσωπικότητας του ενάγοντα αποτελεί συνάρτηση και είναι ανάλογο: α) Του είδους της πράξης και συγκεκριμένα της βαρύτητας ,του χρόνου , του αριθμού των προσώπων ενώπιον των οποίων έλαβαν χώρα οι αδικοπραξίες , η μείωση της τιμής και της υπόληψης ,η προσβολή της προσωπικότητας, η επανάληψη της πράξης και εν γένει οι ιδιαίτερες συνθήκες, καθίσταται σαφές εν προκειμένω ότι η αδικοπρακτική συμπεριφορά της αντιδίκου μου ήτο δόλια, επαναλαμβανόμενη και υπονομευτική έναντι εμού , με εξόντωσε ως υπάλληλο και ως άνθρωπο και είναι βέβαιο ότι η εικόνα μου αμαυρώθηκε και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό και δη δεν πρόκειται ποτέ να αποκατασταθώ επαγγελματικά. β)Της συμπεριφοράς του εναγομένου μετά την αδικοπραξία , η οποία εν προκειμένω ήτο η ολική εξόντωσή μου με την παράνομο απόλυση μου, και γ ) Της περιουσιακής και κοινωνικής κατάστασης του ενάγοντα και του εναγομένου.
Εισοδήματα δεν είχα όλα αυτά τα χρόνια από άλλη πηγή πλην της εργασίας μου . Η μόνη πηγή των εσόδων μου μετά την απόλυσή μου χάθηκε και το φοβερό είναι , ως αναλυτικά προανέφερα τους λόγους ,ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με προσλάβει κάποιος άλλος για εργασία .
Η αντίδικος εταιρεία είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στο κόσμο . Οι ισολογισμοί των τριών τελευταίων ετών εμφανίζουν κέρδη της τάξεως των 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Κατά συνέπεια και βάσει των ως άνω η εναγομένη εταιρεία πρέπει να καταδικασθεί να μου καταβάλει εύλογη χρηματική ικανοποίηση ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης , το ποσό της οποίας πρέπει να καθορισθεί ανάλογα με τις πιο πάνω ειδικές περιστάσεις, την οικονομική ευρωστία αυτής και το μέγεθος της προσβολής της προσωπικότητάς μου στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ( 3.000.000) ευρώ.
V.ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ
Επειδή , σύμφωνα με την πάγια νομολογία, για μισθούς υπερημερίας οφείλονται τόκοι από την επομένη της δήλης ημέρας που ήταν καταβλητέος ο μισθός δίχως να χρειάζεται όχληση ( ΟλΑΠ 39-40/2002 ΕλλΔνη 44,118) και επομένως η απαίτηση μου για αποδοχές υπερημερίας είναι τοκοφόρος από του χρόνου γενέσεως των αξιώσεών μου για τις αποδοχές ενός εκάστου μηνός, οι οποίες είναι απαιτητές την πρώτη ημέρα ενός εκάστου μηνός άνευ οχλήσεως , καθ’ όσον υπάρχει δήλη ημέρα .
Επειδή η παρούσα αγωγή μου είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.
Επειδή όλα τα ως άνω αποδεικνύονται με μάρτυρες και έγγραφα.
Επειδή το Δικαστήριό Σας είναι υλικά και τοπικά αρμόδιο για την εκδίκαση της παρούσας .
Επειδή επιφυλάσσομαι ρητώς κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μου .
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΩ
Να γίνει δεκτή η υπό κρίση αγωγή μου .
Να αναγνωρισθεί η ακυρότητα της από 11-10-2010 καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας μου και να υποχρεωθεί η εναγομένη να με επαναπροσλάβει.
Να υποχρεωθεί να μου καταβάλει η εναγομένη, σύμφωνα με το ιστορικό, το ποσό των εκατόν τριάντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων τριάκοντα πέντε και εβδομήντα έξη λεπτά ( 132.535,76 ) ευρώ, για οφειλόμενους μισθούς υπερημερίας του χρονικού διαστήματος από 12-10-2010 μέχρι και 12-10-2012, που είναι και ο πιθανός χρόνος συζήτησης της παρούσας , νομιμότοκα από το τέλος του μήνα που κάθε επιμέρους παροχή έγινε απαιτητή , αλλιώς από την επίδοση της παρούσης μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Να καταδικασθεί η εναγομένη να μου καταβάλει εύλογη κατά την κρίση του Δικαστηρίου χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ανερχόμενη στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ( 3.000.000) ευρώ, νομιμότοκα από την επίδοση της παρούσας και μέχρις εξοφλήσεως.
Να υποχρεωθεί η εναγομένη να αποδέχεται τις υπηρεσίες μου και να με απασχολεί πραγματικά στη θέση εργασίας που κατείχα μέχρι το χρόνο της άκυρης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας μου ή σε άλλη ομοειδή ή παρεμφερή θέση και πάντως ανάλογη των προσόντων μου ουσιαστικών και τυπικών.
Να απειληθεί χρηματική ποινή για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της εκδοθησομένης απόφασης ποσού 1000 ευρώ, και προσωπική κράτηση ενός ( 1) έτους , εις βάρος του δευτέρου των εναγομένων και νομίμου εκπροσώπου της πρώτης εναγομένης, για την περίπτωση μη συμμόρφωσής της προς το διατακτικό της απόφασης .
Να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινά εκτελεστή και
Να καταδικασθεί η εναγομένη στην εν γένει δικαστική μου δαπάνη και αμοιβή του Πληρεξουσίου μου Δικηγόρου.
ΑΘΗΝΑ 13 Δεκεμβρίου 2010
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ."

Β. Δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων προσωρινής επιδίκασης μισθών υπερημερίας και καθυστερούμενων αποδοχών – ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 728 παρ. 1 Κ.Πολ.Δικ. ,"Το δικαστήριο μπορεί να επιδικάσει προσωρινά , ως ασφαλιστικό μέτρο , εν όλω ή εν μέρει , απαιτήσεις …καθυστερουμένων τακτικών ή έκτακτων αποδοχών οποιασδήποτε μορφής ή αμοιβών ή αποζημιώσεων που οφείλονται από την παροχή εργασίας ή εξόδων που έγιναν με αφορμή την εργασία ,δ) μισθών υπερημερίας ή αποζημίωσης για παράνομη καταγγελία της σύμβασης εργασίας ή για εργατικό ατύχημα ή που οφείλεται από την σύμβαση εργασίας ή λόγω παραβάσεώς της".
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 729 παρ. 1 και 2 , " Η προσωρινή επι΄δικαση απαίτησης περιοδικών παροχών γίνεται σε παροχές που πρέπει να πληρώνονται κατά μήνα και 2. Τα ποσό που επιδικάζεται προσωρινά δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά το ποσό της πιθανολογούμενης απαίτησης εκτός αν πρόκειται για …………………………….ή για μισθούς υπερημερίας ή καθυστερούμενους μισθούς".
Στην πιο πάνω από 13-12-2010 με αριθμ. κατάθ. Δικογράφου 7890/2010 και γενικό αριθμό κατάθ. 223415/2010 αυτή αγωγή μου, της οποίας δικάσιμος ορίσθηκε η 23-1-2013 ,με αριθμ. πινακίου ΚΒ-3 , και η οποία κοινοποιήθηκε στους αντιδίκους μου στις 20-12-2010 , ζητώ τα εξής :
Να αναγνωρισθεί η ακυρότητα της από 11-10-2010 καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας μου και να υποχρεωθεί η εναγομένη να με επαναπροσλάβει.
Να υποχρεωθεί να μου καταβάλει η εναγομένη, σύμφωνα με το ιστορικό, το ποσό των εκατόν τριάντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων τριάκοντα πέντε και εβδομήντα έξη λεπτά ( 132.535,76 ) ευρώ, για οφειλόμενους μισθούς υπερημερίας του χρονικού διαστήματος από 12-10-2010 μέχρι και 12-10-2012, που είναι και ο πιθανός χρόνος συζήτησης της παρούσας , νομιμότοκα από το τέλος του μήνα που κάθε επιμέρους παροχή έγινε απαιτητή , αλλιώς από την επίδοση της παρούσης μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Να καταδικασθεί η εναγομένη να μου καταβάλει εύλογη κατά την κρίση του Δικαστηρίου χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ανερχόμενη στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ( 3.000.000) ευρώ, νομιμότοκα από την επίδοση της παρούσας και μέχρις εξοφλήσεως.
Να υποχρεωθεί η εναγομένη να αποδέχεται τις υπηρεσίες μου και να με απασχολεί πραγματικά στη θέση εργασίας που κατείχα μέχρι το χρόνο της άκυρης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας μου ή σε άλλη ομοειδή ή παρεμφερή θέση και πάντως ανάλογη των προσόντων μου ουσιαστικών και τυπικών.
Να απειληθεί χρηματική ποινή για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της εκδοθησομένης απόφασης ποσού 1000 ευρώ, και προσωπική κράτηση ενός ( 1) έτους , εις βάρος του δευτέρου των εναγομένων και νομίμου εκπροσώπου της πρώτης εναγομένης, για την περίπτωση μη συμμόρφωσής της προς το διατακτικό της απόφασης .
Να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινά εκτελεστή .
Ως προαναφέρθηκε η συζήτηση της υπό κρίση αγωγής μου προσδιορίσθηκε για το Ιανουάριο του 2013!!!! , διάστημα ασύλληπτα πολύ μεγάλο για εμένα που έχω απόλυτη ανάγκη χρημάτων αλλά κι εργασίας .
Επειδή λόγω της κοινωνικής και επαγγελματικής μου θέσης κυρίως λόγω της εργασίας μου στην αντίδικο, αλλά και εξαιτίας αυτής, όπως αναλυτικά αναφέρω στο Ιστορικό της παρούσας, αλλά και λόγω των οικογενειακών αναγκών μου, οι πάγιες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσής μου, τις οποίες είχα αναλάβει όσο χρόνο εργαζόμουν στην αντίδικο και με την προοπτική (σύμφωνα με τις ρητές διαβεβαιώσεις των νομίμων εκπροσώπων της) της συνέχισης της απασχόλησής μου, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και, λόγω της απώλειας του μοναδικού εισοδήματός μου που ήταν οι αποδοχές μου από την εναγόμενη, ευρίσκομαι πλέον σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αφού λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε πηγής εισοδήματος, αναγκάστηκα κατά το χρονικό διάστημα από την καταγγελία της σύμβασής μου μέχρι σήμερα να αναλώσω την αποζημίωση που μου καταβλήθηκε από την εναγόμενη.
Επειδή οι ελάχιστες μηνιαίες δαπάνες για τις απλές βιοτικές ανάγκες μου, λαμβανομένου υπόψη ότι συντηρώ και τους ηλικιωμένους γονείς μου, αλλά και τον (ενήλικο) γιό μου, ο οποίος εργαζόταν και αυτός μέχρι πρόσφατα στην αντίδικο και του οποίου η σύμβαση επίσης καταγγέλθηκε (άλλο ένα δείγμα της «εκτίμησης» και της «αναγνώρισης» της αντιδίκου) και της ευπρεπούς διαβίωσής μου, αλλά και για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων που έχω ήδη αναλάβει, ανέρχονται τουλάχιστον σε ποσό € 4.400 μηνιαία, όπως αναλυτικά ειδικότερα αναφέρονται στον κατωτέρω πίνακα:
- Στεγαστικό δάνειο Alpha Bank για την αγορά της κατοικίας
που διαμένω με το γιό μου: € 600
- Δάνειο αγοράς αυτοκινήτου € 300
- Ασφάλιστρα για προσωπική ασφάλιση υγείας € 400
- Εξοδα συντήρησης κατοικίας (κοινόχρηστα, επισκευές κλπ) € 250
- Λογαριασμοί ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ € 250
- Πληρωμή πιστωτικών καρτών € 600
- Δαπάνες διατροφής εμού και του γιού μου € 500
- Δαπάνες ένδυσης – υπόδησης € 300
- Ιατρικές δαπάνες € 300
- Δαπάνες συντήρησης των υπερήλικων γονέων μου € 500
- Δαπάνες κίνησης και συντήρησης αυτοκινήτου € 400
ΣΥΝΟΛΟ: € 4.400
Επειδή, όπως αποδεικνύεται από τα προαναφερόμενα, οι ελάχιστες μηνιαίες δαπάνες μου για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης και διατροφής μου, οι οποίες βέβαια δεν μεταβλήθηκαν λόγω της καταγγελίας της σύμβασής μου από την εναγομένη ανέρχονται τουλάχιστον σε ποσό € 4.400, το οποίο φυσικά κάλυπτα από τις αποδοχές μου από την εργασία μου στην εναγομένη, με τις οποίες διασφάλιζα ένα καλό βιοτικό επίπεδο για εμένα και την οικογένειά μου και τις οποίες όμως τώρα, έχοντας απωλέσει τη μοναδική πηγή εσόδων που είχα, αδυνατώ ουσιαστικά να καλύψω, έχοντας αναλώσει τα χρήματα της αποζημίωσης που έλαβα από την εναγομένη και δεν έχω τη δυνατότητα, λόγω των οικονομικών συγκυριών, αλλά και για τους προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους που προανέφερα να καλύψω εργαζόμενη σε κάποια επιχείρηση.
Επειδή πλέον αδυνατώ να διατηρήσω, όχι μόνον το καλό βιοτικό επίπεδο που είχα όσο εργαζόμουν στην εναγομένη, αλλά και το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης μιας αντίστοιχης οικογένειας, καθώς τα έξοδά μου διογκώνονται συνεχώς, σε αντίθεση με τα έσοδά μου που είναι πλέον μηδενικά και δεν προβλέπεται να μεταβληθούν.
Επειδή με βάση τα παραπάνω συντρέχει νόμιμη περίπτωση να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να μου καταβάλλουν τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσής μου λόγω της ακυρότητας της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας μου μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αγωγής που έχω ήδη ασκήσει, λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου χρονικού διαστήματος που, κατά τη συνήθη πορεία παρόμοιων υποθέσεων, θα παρέλθει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής μου.
Επειδή η πρώτη των εναγομένων είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο της παγκόσμια και συνεπώς δεν υφίσταται καμία περίπτωση να επέλθει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την οικονομική της κατάσταση.
Επειδή συντρέχει άμεσος κίνδυνος και υφίσταται επείγουσα περίπτωση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων με τη μορφή της προσωρινής επιδίκασης της απαίτησής μου, αλλά και με την υποχρέωση της πρώτης αντιδίκου να με απασχολεί προσωρινά και μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής μου, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες τρέχουσες ανάγκες διαβίωσης εμού και της οικογενείας μου.
Επειδή η υπό κρίση αίτησή μου είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.
Επειδή πάντα τα ως άνω αποδεικνύονται με μάρτυρες και έγγραφα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη κάθε εν γένει δικαιώματός μου,
ΖΗΤΩ
Να γίνει δεκτή η υπό κρίση αίτησή μου και να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα .
Να αναγνωρισθεί η ακυρότητα της από 11-10-2010 καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας μου και να υποχρεωθεί η εναγομένη να με επαναπροσλάβει.
Να υποχρεωθεί να μου καταβάλει η εναγομένη, σύμφωνα με το ιστορικό, το ποσό των σαράντα επτά χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα έξη ευρώ ( 47.466,84) και ογδόντα τεσσάρων λεπτών , για οφειλόμενους μισθούς υπερημερίας του χρονικού διαστήματος από 12-10-2010 μέχρι και 12-7-2011 ( ήτοι : 9 μήνες χ 4.733,42 + το δώρο των Χριστουγέννων ύψους 4.733,2 ) = 47.466.84 που είναι και ο πιθανός χρόνος συζήτησης της παρούσας αίτησης , νομιμότοκα από το τέλος του μήνα που κάθε επιμέρους παροχή έγινε απαιτητή , αλλιώς από την επίδοση της παρούσης μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Να υποχρεωθεί η εναγομένη να αποδέχεται τις υπηρεσίες μου και να με απασχολεί πραγματικά στη θέση εργασίας που κατείχα μέχρι το χρόνο της άκυρης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας μου ή σε άλλη ομοειδή ή παρεμφερή θέση και πάντως ανάλογη των προσόντων μου ουσιαστικών και τυπικών και να μου καταβάλει τις τακτικές αποδοχές που μου κατέβαλε κατά τον χρόνο καταγγελίας της σύμβασης μου.
Να απειληθεί χρηματική ποινή για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της εκδοθησομένης απόφασης ποσού 1000 ευρώ, και προσωπική κράτηση ενός ( 1) έτους , εις βάρος του δευτέρου των εναγομένων και νομίμου εκπροσώπου της πρώτης εναγομένης, για την περίπτωση μη συμμόρφωσής της προς το διατακτικό της απόφασης .
Να καταδικασθεί η αντίδικος εις την εν γένει δικαστική μου δαπάνη και αμοιβή του Πληρεξουσίου μου δικηγόρου.
ΑΘΗΝΑ 8-4-2011
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

3 σχόλια

  1. ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΕΛΕΙΟ ΤΟΥ !!!
    ΓΙΑΥΤΟ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ
    Α Ρ Π Α Χ Τ Ε Τ Α ,
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ !!!
    ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!
    Η ΠΑΡΤΕ ΜΙΖΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Η , - ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Εχω καιρο να διαβασω δρ Κουτσουκο


    Τι συμβαινει και το Πασοκ εχει τα ιδια ποσοστα με ΝΔ?
    Ποιοι μεσα απο το Πασοκ πουλανε τον Γιωργο στην δεξια

    Ποιοι στρωνουν τον δρομο στον Σμαρα με ανθη?

    Τι λεει ο δρ Κουτσουκος?
    Γιατι τετοια φιμωση απο το πρεσσσ??

    "Οποιος πουλαει τους φιλους του θα πουλησει και τον εαυτο του" ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη...

    Ντινος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλετε να σκανάρετε το βιβλιαράκι της κυρίας και να το διαθέσετε στους επισκέπτες του press-GR?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση