GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γράμμα αναγνώστη στο γερμανικό περιοδικό Stern...

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Wal τ er Wuellenweber , προς τους Έλληνες πολίτες... με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε ...

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern.
Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς...


έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

18 σχόλια

  1. Ο αναγνώστης του stern, που -δυστυχώς - λέει αλήθειες. Θα έπρεπε να ξυπνήσει μέσα μας το Ελληνικό φιλότιμο. Είναι ντροπή για έναν ηρωϊκό Λαό σαν το δικό μας που πρόσφερε τόσο πολλά στον διεθνή πολιτισμό να σε αποστομώνει ένας απλός γερμανός πολίτης, που μάλιστα, δείχνει να σέβεται την ιστορία και την προσφορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αναγνώστης του περιοδικού stern, που με πολύ σεβασμό στην Ιστορία μας και την συνεισφορά μας στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, ΛΕΕΙ μεγάλες αλήθειες για τις ευθύνες ΟΛΩΝ μας. Μακάρι αυτές οι παρατηρήσεις να μπορούσαν να ξυπνήσουν το Ελληνικό φιλότιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοι γερμανοι πολιτικοι οι διεφθαρμενοι ελληνες πολιτικοι ειναι δικοι σας συνδαιτημονες και οχι συνδαιτημονες του Ελληνικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα στην ελλάδα είναι ότι ο λαός έχει ξεχάσει ότι αυτός είναι ο κυρίαρχος, ότι αυτός έχει την εξουσία και ότι από αυτόν τον ίδιο εξαρτάται η ευημερία του!
    Πούλησε τον εαυτό του για μια χούφτα αργύρια και τώρα μιξοκλαίγεται!
    Ο λαός θα πρέπει να κάνει αυστηρή αυτοκριτική και να αναθεωρήσει σε βάθος όλες τις απόψεις του περί ζωής και επιπέδου ζωής και να σταματήσει να δείχνει ως υπεύθυνο της δυστυχίας του κάποιον άλλον από τον εαυτό του. Δεν λέω ότι οι κυβερνώντες είναι οι αθώες περιστέρες, κάθε άλλο, αλλά ο λαός είναι που πρέπει να κάνει την κάθαρση του και να πάρει επιτέλους την αξία της ζωής του και κατ' επέκταση της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει στα χέρια του. Φτάνει η ανωριμότητα, η αιώνια εφηβεία και ο κάθε είδους αποδιοπομπαίος τράγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο αναγνώστης του γερμανικού περιοδικού πρεπει να καταλάβει ότι η άρχουσα τάξη της χώρας του, του τα παιρνει και ειναι ένα άδειο μύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ BROKER Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !

    ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

    Βαρύτατες καταγγελίες για τον πρωθυπουργό τον οποίο για μια ακόμη φορά αποκάλεσε "έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων", εκτόξευσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον...
    Real Fm, ο Πάνος Καμμένος.

    Ο γαλάζιος βουλευτής παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία για να υποστηρίξει πως το 2009 και το 2010 πουλήθηκαν συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε εταιρία στην οποία συμμετέχουν "παλαιοί συνέταιροι του αδερφού του πρωθυπουργού".

    Στην ίδια εταιρία, η οποία κατά τον κ. Καμμένο, κέρδισε 26 δις $, μετέχουν και Έλληνες, που σχετίζονταν πριν από πολλά χρόνια στο σκάνδαλο του καλαμποκιού.

    Ενώ ενέπλεξε και την κυρία Μιράντα Ξαφά που διετέλεσε οικονομική σύμβουλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Ο βουλευτής εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν από το παιχνίδι με τα spreads, εξαιτίας της τότε κυβερνητικής πολιτικής,
    και ότι αυτοί έχουν σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.


    τον Νικολάκηηηηηηηηη δηλαδή.....
    Και γιατί το κρύψωμμεν ..άλλωστε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ελληνικός λαός δεν έκανε καμμία αλχημεία έναντι του ευρώ αλλά το ευρώ μηδένισε τις δικές του πενιχρές αποδοχές.

    Ο Ελληνικός λαός δεν απεργεί έναντι των Γερμανών ή του ευρώ, αλλά έναντι των επιλογών της άχρηστης πολιτικής νομενκλατούρας του κράτους του.

    Οι μισθοσυντήρητοι, οι επαγγελματίες , οι φοιτήτές, οι γιαγιάδες, οι παππούδες και οι νοικοκυρές της Ελλάδας ΔΕΝ είναι απαξάπαντες φοροκλέφτες και απατεώνες.

    Τις αιτιάσεις σου Γερμανέ φίλε να τις απευθύνεις στους πολιτικούς μας, σε αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτούς (και που σίγουρα δεν είναι ο λαός) και έχουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα από την εκλογή τους και όχι στους Ελληνες.

    Αν όπως λες σας οδηγούμε σε λαθος δρομο, εσεις ως έξυπνος λαός που είσαστε δεν πρέπει να μας ακολουθείτε, αν και για να πούμε του στραβού το δίκιο, εσείς ως "μαθητές" μας έχετε ξεπεράσει τον δάσκαλο σας (βλ. Ζήμενς γερμένα υποβρύχια,και πιο πριν (αλλά σχετικά πρόσφατα) ναζιστικούς πολέμους και εκτελέσεις, και οφειλή των "δανείων" σας της κατοχής.

    Πρέπει να ομολογήσετε ότι δεν μπορούμε να σας φτάσουμε ούτε στο νυχάκι.
    ΟΙ "ΔΑΣΚΑΛΟΙ" ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αναγνώστης του stern, λέει μισές αλήθειες.

    Τα λαδώματα των Γερμανικών εταιρειών.
    Το κέρδος μέσω υπερτιμολογήσεων στο τριπλάσιο πενταπλάσιο συναρτησει τουλαδωματος των πολιτικών.
    Το κατοχικό δανειο που πηρανε και φυγανε.
    Την καταστροφή της ελλάδος που εξακολουθούν να μην δεινουν μία.
    κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber,
    Oνομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
    Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
    Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
    Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
    α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
    γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
    Τέλος Α΄Μέρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με τίτλο «Αγαπητοί μας Γερμανοί και Ευρωπαίοι»,
    «Μετά τον χριστιανισμό, τη φιλοσοφία ,τη δημοκρατία, το εμπόριο, θα πρέπει τώρα οι ‘Ελληνες να σώσουν και την Ευρώπη. Πρώτα έκαναν πολέμους οι Γερμανοί δύο παγκόσμιους και τώρα, αντί να κάνουν οικονομία θέλουν και τρίτο.
    Αγαπητοί ΓΕΡΜΑΝΟΙ από το 1500 προ Χριστού προσφέρουμε στον σύγχρονο δυτικό κόσμο. και έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο της γνώσης και της ανθρωπότητας , ενώ εσείς μας δώσατε μόνο πολέμους και υποβρύχια...
    έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλους λαούς. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
    Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης , μιας και τις καλύτερες μίζες στο ελληνικό κατεστημένο τις δώσατε εσείς,
    εσείς τους διαφθείρατε .
    Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που κατασκευάζει τα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά (όπλα, οβίδες, αεροπλάνα, υποβρύχια) και εμείς αυτός που τα αγοράζει . Θα θέλαμε, η πρόεδρός σας από την Ανατ. Γερμανία να επιστρέψει αυτά που μας χρωστάει (πολεμικές αποζημιώσεις , μίζες για υποβρύχια , μίζες για ολυμπιακούς αγώνες ), όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, να κάνετε τα στραβά μάτια. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
    Εσείς είχατε τον Χίτλερ κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας ανάγκασε να σκοτώνετε, να κλέβετε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να κάνετε δύο παγκόσμιους πολέμους. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Ελληνες δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
    Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που σας έδειξαν το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα ελπίζουμε να σας δείξουμε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, ο δρόμος είναι δύσκολος. Κι από το σημείο τώρα που όλη η Ευρώπη έχει φτάσει και χωρίς να έχει Τουρκία δίπλα της , δεν πάει παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Β΄μέρος επιστολής'
    ατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
    ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
    στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
    Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
    Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
    Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
    Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!
    Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!
    Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!
    Πηγή: http://xsefoto.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber,
    Oνομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
    Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
    Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
    Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
    α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
    γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
    Τέλος Α΄Μέρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στον φίλο Απέργη
    Μάλιστα. Όμως ο κος Walter επικαλείται τα εμά – εμά και τα υμών εμά. Δεν θα σταθώ στο θέμα των 100 δις γιατί από μόνο του είναι αστείο. Θα σταθώ όμως στα εξής σημεία τα οποία δείχνουν την ετεροβαρή σχέση μας με την Γερμανία:
    1) Κατοχικό αναγκαστικό δάνειο.
    2) Πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις που αρνείται πεισματικά η χώρα του σε μια και μόνο Χώρα την Ελλάδα όπου παγκοσμίως είναι γνωστό ότι την ρήμαξαν στα 4 χρόνια κατοχής.
    3) Στα μετά το 1981. Η προσφορά απλόχερης διαφθοράς από τις Γερμανικές εταιρείες προς το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Αυτά είναι τα 100 δις που επικαλείται. Οι μίζες του πολιτικού συστήματος και όχι κάποια δάνεια για ανάπτυξη.
    Ε, τι να κάνουμε μια χούφτα είμαστε. Πόσο φίλε Απέργη να αντέξουμε στην μετά Χίτλερ νέα Γερμανική οικονομική θηριωδία;
    Είναι τόση η εμπάθεια της Καγκελαρίου Μέρκελ που δεν χάνει ευκαιρία να συκοφαντεί ένα ολόκληρο Λαό και παράλληλα να μην κρύβει τους πόθους της για την με κάθε τρόπο κατοχή της Χώρας μας από το νέο Δ΄Ράιχ που ετοίμασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

    ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

    Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

    Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

    Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

    Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

    α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

    γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

    δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

    ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

    στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

    ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

    Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

    Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

    Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

    Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

    Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

    Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

    Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ανηθικότητα των Γερμανών εκτός αυτών που αναφέρει ο κύριος Ψωμάς είναι οτι προσπαθούν να διαγράψουν εκτός της ιστορίας, και την σημερινή πραγματικότητα.

    Κύριε Απέργη μήπως θα έπρεπε να ζητήσης συγνώμη από τον κύριο Ψωμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 19 Μαϊ 2011 12:22:00 μ.μ.
    Πολύ σπάνια δίνω εύσημα σε σχόλια.
    Συνήθως βρίζω.
    Αυτά που γράφεις όμως αξίζουν ένα εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιός τους εκλέγει τους έλληνες πολιτικούς? Οι Γερμανοί η ο ελληνικός λαός. Και οι πολιτικοί είναι προιόντα του λαού. Η σημερινή Βουλή έχει αλλάξει κατά το 70% από την προ-προηγούμενη και κατά 100% περίπου από 10 χρόνια πριν. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέπτης μας. Δεν μας διαμορφώνουν αυτοί. Εμείς διαμορφώνουμε αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση