GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι είπε ο Σαμαράς στην Κ.Ο. της ΝΔ...

Οι ίδιοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει, δεν ζητούν από την κυβέρνηση να κυβερνήσει, παρατήρησε κατά την ομιλία του στην...

Οι ίδιοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει, δεν ζητούν από την κυβέρνηση να κυβερνήσει, παρατήρησε κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο Αντωνης Σαμαράς, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις έξωθεν πιέσεις για συναίνεση.
Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πλέον όλοι λένε ότι από μας στη ΝΔ εξαρτάται πώς θα πάνε τα πράγματα από εδώ και πέρα. Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι είναι παράξενο πράγμα να εξαρτώνται οι εξελίξεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Παράξενο, τον ρόλο που...
 πρέπει να έχει η κυβέρνηση να ζητούν να τον διαδραματίσουμε εμείς, να αναδεικνύουν το ρόλο μας όχι μόνο τα κόμματα στο εσωτερικό, αλλά και ξένοι αξιωματούχοι στο εξωτερικό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Αφού σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ασκήσει μέχρι σήμερα την πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν ασκήθηκε μία τέτοια γόνιμη αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε: «Τι σημαίνει που ζητούν συναίνεση τόσο πιεστικά; Γιατί δεν το έκαναν πέρυσι;» Και τώρα, συμπλήρωσε, υποτίθεται ότι θέλουν να ενσωματώσουν τις προτάσεις μας τις οποίες πέρυσι δεν άκουγαν και τις διαστρέβλωναν γιατί πίστευαν ότι η πολιτική του μνημονίου θα πετύχει. Όμως η πολιτική του μνημονίου απέτυχε παταγωδώς και πλήρως, αποδείχθηκε ότι αν βυθίσεις μια χώρα στην ύφεση -και μάλιστα σε ύφεση διαρκείας- μεγαλώνεις και το έλλειμμα και το χρέος.
«Να μας πούν.. Ποια είναι η δουλεια της αντιπολίτευσης; Να συναινει πάντα σε όλα; Αυτό δεν το λένε αντιπολίτευση το λένε ολοκληρωτισμό. Πρέπει να τη φιμώσουμε ή να αναγνωρίσουμε το δίκιο της και να ακούσουμε τις προτάσεις της;», διερωτήθηκε στον ίδιο τόνο ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Θα σοβαρευτεί η κυβέρνηση επιτέλους; Τι συζητάμε τις τελευταίες εβδομάδες; Συναίνεση. Δηλαδή να προσχωρήσει η ΝΔ στην κυβερνητική πολιτική που αποδείχθηκε λάθος. Λες και αν είχαμε συμφωνήσει εμείς θα είχε πετύχει η λαθεμένη πολιτική. Λες και θα άρχιζε να αποδίδει», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας:
«Αφού τόσο πολύ αρέσει η λέξη συναίνεση προτείνουμε δύο πράγματα, να σοβαρευτούμε και να συζητήσουμε για το πρόβλημα ότι η πολιτική δεν αποδίδει και να πρέπει να τη διορθώσουμε. Εχουμε κάθε καλή διάθεση να συζητήσουμε με όσους προσερχονται με ανοιχτή ματιά».
Eπαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι μεγάλη βάση συναίνεσης είναι να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις στο πώς θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του «μνημονίου του Σίσιφου», όπως το αποκάλεσε χαρακτηριστικά, που «όσο κι αν το σπρώχνουμε τόσο κατρακυλάει προς τα πίσω».
Αν η κυβέρνηση πραγματικά ήθελε να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο, τότε θα μπορούσαμε να τα βρούμε, διαμήνυσε, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ διαφέρει «από τον κ. Παπανδρέου, που όταν ήταν στην αντιπολίτευση, την ανοιξη του 2009, και του ζητήθηκε συναίνεση, είπε ένα ξερό όχι σε όλα».
Διευκρίνισε ακόμη ότι θα πρέπει «να επαναδιαπραγματευθούμε όλα τα ενδιάμεσα βήματα του μνημονίου» και όχι τους τελικούς στόχους του, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα.
«Κλειδί» η μείωση φορολογικών συντελεστών
Εθεσε επίσης ως προϋπόθεση για την εθνική συνεννόηση την επανεκκίνηση της οικονομίας με έμφαση τη μείωση φορολογικών συντελεστών, χωρίς την οποία, όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να υπάρξει το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται η χώρα.
Το αυτοκίνητο δεν θα πάρει μπροστά αν δεν βάλουμε το κλειδί και κλειδί είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ολοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα»
Υπενθύμισε παράλληλα ότι η πρόταση της ΝΔ για την οικονομία είναι μελετημένη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να πειστεί η τρόικα ότι η μέχρι σήμερα πολιτική δεν αποδίδει.
«Όσα περισσότερα ζητούν τόσο περισσότερο παραλύει η οικονομία και τόσο περισσότερα θα ζητήσουν την επόμενη φορά», ανέφερε, σημειώνοντας ότι αντιθέτως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δίνει πραγματικά νούμερα. «Μπορούμε να τους πείσουμε γιατί όλοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα», συνέχισε.
Πιστεύουμε στην Ευρώπη και στο μέλλον της, δεν δίνουμε τη μάχη μόνο για τα ελληνικά συμφέροντα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, διευκρίνισε, αφού όπως είπε, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
«Ναι» σε αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακή διάσταση
Οσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις τάχθηκε υπέρ κινήσεων που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα για τη μείωση του χρέους και να έχουν αναπτυξιακή διάσταση. Παρατήρησε ωστόσο, ότι κάθε τέτοια κίνηση πρέπει να γίνει σωστά, αλλιώς, όπως είπε, «θα χάσουμε κι αυτά που έχουμε, χωρίς να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για την αποκλιμάκωση του χρέους».
Για τα σενάρια περί χρεοκοπίας
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και με αφορμή τις διαρροές για ενδεχόμενη χρεοκοπία και επιστροφή της χώρας στη δραχμή, κατηγορώντας την ότι πανικοβάλλει εσκεμμένα τους πολίτες. «Οι κουβέντες για αναδιάρθρωση σκοτώνουν την οικονομία», επισήμανε, τονίζοντας ότι «διαπράττουν έγκλημα όσοι διακινούν τα περί εξόδου από το ευρώ», ενώ απηύθυνε έκκληση να σταματήσει αμέσως και από όλους «η στρατηγική φόβου».
Αιχμές κατά του ΛΑΟΣ
Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς έσπευσε να απαντήσει και στον υπαινιγμό του προέδρου του ΛΑΟΣ, σε δήλωσή του περί συμφωνίας του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη το 480 π.χ., μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. «Δυστυχώς η καρέκλα κάποιων είναι πάνω από την Ελλάδα», είχε δηλώσει την Παρασκευή ο κ. Καρατζαφέρης.
«Παρά τον τσακωμό τους Θεμιστοκλής και Ευρυβιάδης συμφιλιωθήκαν πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Συμφωνώ απόλυτα», πρόσθεσε, «αλλά τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν, όχι για να υποκύψουν».
«Δεν θα χρειαζόταν καμία συνεννόηση μεταξύ Θεμιστοκλή και Ευρυβιάδη, αν δεν είχε προηγηθεί η προδοσία του Εφιάλτη που έφερε τους Πέρσες στην Αθήνα, ή το ΠΑΣΟΚ στη εξουσία», ανταπάντησε με ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.
Για τους «αγανακτισμένους»
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κύμα διαδηλώσεων από τους αγανακτισμένους πολίτες, ένα κίνημα ακομμάτιστο και ειρηνικό, όπως είπε. «Είναι κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι, είναι απελπισμένοι», παρατήρησε, τονίζοντας ότι ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δώσει σε όλους τους πολίτες ελπίδα και προοτπτική.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

6 σχόλια

  1. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΡΕΣΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΤΕ.ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Κλ.30 Μαΐ 2011, 4:13:00 μ.μ.

    Κύριε Σαμαρά, εμείς οι φορολογούμενοι , ανεξαρτήτως ευθυνών ,είτε της Ν.Δ είτε του ΠΑ.ΣΟ.Κ,δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί σας, όταν επαγγέλλεσθε λιγότερους φόρους !
    Πολύ θα το θέλαμε!
    Είστε, όμως βέβαιος ότι είναι εφικτό;
    Εάν είστε βέβαιος , τότε κάνετε το βήμα παρέμβασης προς την τρόικα και την κα Μέρκελ, είτε μαζί με την Κυβέρνηση είτε ακόμη και μόνος και γυρίστε πίσω νικητής και τροπαιούχος!
    Εάν ,όμως, δεν είστε βέβαιος, τότε μη ταράσσετε το αναγκαίο κλίμα εθνικής ενότητας, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες.
    Δημήτρης Κλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρης Κλ.30 Μαΐ 2011, 5:44:00 μ.μ.

    Το νέο σύστημα ανάρτησης σχολίων, χάλασε πάλι.
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή ομιλία. Ξεκάθαρος λόγος.
    Πλέον ξεκάθαρα δεν γίνεται.
    Η επίθεση της θυγατέρας με βάζει σε υποψίες ότι έχει βάλει το χεράκι της με τις γνωριμίες στην ΕΕ για να κατηγορηθεί η ΝΔ.
    Το παραλήρημα δείχνει ότι και εκεί απέτυχε και άρχισε το “Αν ήμουν………”
    Η νευρικότητα όλων των συντελεστών της ¨συναίνεσης” είναι εμφανέστατη.
    Μάλιστα το μέγα στις ειδήσεις των 2 και ο ΣΚΑΙ στο μαγκαζινο


    Δηλαδή όταν λέμε συναίνεση τι ακριβώς ενοούμε Όταν οι μετοχές πρίν 2 χρόνια της ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΤΤ-κ.λ.π. οργανισμών είχαν 30-4ο ευρώ και τώρα έχουν 5 ευρώ δέν μυρίζει από χιλιόμετρα ΔΙΑΠΛΟΚΉ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΑ ;
    Ομιλούμαι λοιπόν για συναίνεση η για ΑΡΠΑΧΤΕΣ ;
    ________________________________________________
    ήταν σχεδόν μονολεκτική απάντηση ότι είπε ΟΧΙ ο Σαμαράς
    ________________________________________________

    Καμιά συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ !!!
    Εδώ έστησαν ένα σωρό προανακριτικές για να χώσουν μέσα τη μισή ΝΔ, κόντεψαν να στείλουν στο ειδικό δικαστήριο τον Καραμανλή και τώρα που πάνε για φούντο να τους στηρίξουμε για να μην πέσουν; Αν ήθελαν συνεργασία ας το φρόντιζαν όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση. Α
    υτοί την επόμενη μέρα έστειλαν στον εισαγγελέα όλα τα γαλάζια στελέχη της δικής μας κυβέρνησης.
    Είμαστε με τα καλά μας ;
    Να παραιτηθεί ο Παπανδρέου, να αναλάβει ο Σαμαράς κι αν θέλουν ας συναινέσουν αυτοί μαζί μας μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βγαλτε τον σφουγγαρακη να ψοφισετε στην πεινα κολοελληνες με τους καταλληλοτερους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η βουλγαρια φορολογει τα κερδη στο 10%,η ελλαδα στο 25-30%.
    ποσα λεφτα μπηκαν στη βουλγαρια τα τελευταια δεκα χρονια,σε σχεση με την ελλαδα?
    ο σαμαρας,η ντορα, το γιοργακι και οι αμορφωτοι συμβουλοι τους σας κοροιδευουν χαχολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση