GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1.000.000 κενές θέσεις εργασίας περιμένουν ξένους στην Γερμανία...

«Έχουμε ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας και υπάρχουν ελλείψεις ιδιαιτέρως σε μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους μηχανικούς και γιατρούς...

«Έχουμε ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας και υπάρχουν ελλείψεις ιδιαιτέρως σε μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους μηχανικούς και γιατρούς» δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν στον τηλεοπτικό σταθμό ARD προαναγγέλλοντας την ψήφιση νόμου που θα διευκολύνει την είσοδο και εγκατάσταση ξένου εργατικού δυναμικού στη χώρα.
Η δέσμη μέτρων συμπεριλαμβάνει τη μείωση του απαιτούμενου εισοδήματος που πρέπει να δηλώνει κάποιος για να δικαιούται μόνιμη εγκατάσταση στη Γερμανία (από 66.000 ευρώ στα 40.000 ευρώ ετησίως) και θα τεθεί σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να κατατεθεί αργότερα το σχέδιο νόμου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της γερμανίδας υπουργού ο νέος νόμος θα...
 προβλέπει επίσης την κατάργηση μιας διάταξης που περιορίζει την πλήρωση θέσεων εργασίας από μη γηγενείς εργαζόμενους. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να προσληφθεί εργαζόμενος από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πρώτα να έχει αποδειχθεί αδυναμία πλήρωσης της θέσης από γερμανό ή κοινοτικό (ΕΕ) υπήκοο.
Οι διερευνητικές επαφές της κυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές και τις εργοδοτικές ενώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα. Η ομοσπονδία εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Bitkom έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την μη προκήρυξη θέσεων προγραμματιστών υπολογιστών καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της υπάρχουν 29.000 κενές θέσεις εργασίας στις εταιρείες του κλάδου.
Την περασμένη χρονιά το κέντρο οικονομικών ερευνών IW υπολόγισε ότι το κόστος από τη μη πλήρωση θέσεων εργασίας για τη γερμανική οικονομία ανέρχεται ετησίως στα 15 δισ. ευρώ. Εκτιμά επίσης ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι ελλείψεις μόνο σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό θα φθάσουν τις 250.000 το 2020.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

12 σχόλια

  1. Να ξεφοντάρετε καλύτερα τις φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. arbeit muchτ freit Αξέχαστη επιγραφή σε όλα τα ευαγή κρεματόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΑΣΟΚ
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΝ Τ.Ο. ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΟΥΝ.

    ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ.
    + ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ...ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ....

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΤΟΝ Κ.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ
    ΓΚΑΙΡΙΝΓ...ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΠΑΓΚΑΛΟ.

    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ -SS -
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δέσμη μέτρων συμπεριλαμβάνει τη μείωση του απαιτούμενου εισοδήματος που πρέπει να δηλώνει κάποιος για να δικαιούται μόνιμη εγκατάσταση στη Γερμανία (από 66.000 ευρώ στα 40.000 ευρώ ετησίως)
    ///////////////////////////////////////
    Ρέ μαλάκω,
    άν είχα 40.000ε εισόδημα θά μετανάστευα?
    Όταν έπαιρνες τόν παπού νά σού δουλέψει
    γιά 200 μάρκα,αφού τον επέβαλες σέ κωλονοσκόπηση
    γιά νά "τρέξει" τό σχέδιο Αντενάουρερ+,
    ήταν καλά?Τήν δεκαετία τού 60 τά έκανες.
    Πήρες όλο τό εργατικό δυναμικό τήν Νότιας
    Ευρώπης γιά νά ξανά-στήσουν τή βαριά βιομηχανία
    τής Γερμανίας.
    Άντε μή συνεχίσω,γιατί η οργή είναι ο χειρότερος
    σύμβουλος.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΑ ΟΥΡΣΟΥΛΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΚΑΝΑ "ΦΟΥΡΝΟ" ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΧΕΝΒΑΛΝΤ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού μας περιποιήθηκαν με περίσσεια στοργή,τώρα μας κονσερβοποιούν για να μας στείλουν εργάτες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς φωνή,χωρίς δικαιώματα σαν φαληρίσαντες που είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ........
    ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ $$$$$$$$$$$$...ΠΑΣΟΚ.

    ΦΡΙΞΤΕ....
    ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΗ ΚΑΡΙΟΛΑ....ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΩΛΟΥ.
    A. Ποδηματά: Θέλετε δεν θέλετε ρε κερατάδες θα επιδοτήσετε τα φωτοβολταϊκά ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και ειδικά των φωτοβολταϊκών είναι σημείο-κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση» τόνισε [στη λογική λέμ και καμιά παπαριά προκειμένου να βγάλουν οι φίλοι μας χρήμα] η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Άννυ Ποδηματά σε ομιλία της σε εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις ανάγκες των φωτοβολταϊκών που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταικών (European Photovoltaic Industry Association- ΕΡΙΑ) υπό την αιγίδα της κ. Ποδηματά.
    ____________________________________
    Δηλ. η κ. Ποδηματά ανέλαβε να διαφημίσει την βιομηχανία φωτοβολταϊκών... αφιλοκερδώς εννοείται και μην πάει το μυαλό σας στο κακό.
    ____________________________________
    Απείλεισε μάλιστα, σαν καλός εκπρόσωπος της βιοηχανίας φωτοβολταϊκών, τα Κράτη που περικόπτουν την επιδότηση για εγκατάσταση φοτοβολταϊκών, γιατί ξέρει ότι αν το σύστημα δεν τροφοδοτηθεί θα καταρρεύσει μιας και η εγκατάσταση είναι πανάκριβη και αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται όλος ο ντόρος: Να βγάλουν κάποιοι γρήγορα χρήμα με κρατικές επιδοτήσεις.

    Ειδικότερα, στην ομιλία της η κ. Ποδηματά τόνισε ότι η διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των ΑΠΕ που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια προϋποθέτει την διασφάλιση ισχυρών και σταθερών κινήτρων, όπως οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs). Οι αποφάσεις ορισμένων Κρατών Μελών να αναθεωρήσουν δραστικά τα καθεστώτα στήριξης - ακόμα και με αναδρομική ισχύ σε κάποιες περιπτώσεις - θέτουν σε κίνδυνο την μελλοντική ανάπτυξη των ΑΠΕ.
    Η κ. Ποδηματά προσέθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αυτές και εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιέσεις που δέχεται η Πορτογαλία για την αναθεώρηση των κινήτρων ανάπτυξης ΑΠΕ στο πλαίσιο του πρόσφατου πακέτου στήριξης και του σχετικού μνημονίου. Η κ. Ποδηματά ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα αυτό προς συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο...
    ____________________________________
    Πωπω ένα σοσιαλΗστικό ζόρι που τραβάει η κυρία για να εξυπηρετήσει τη βιομηχανία !!!
    Ούτε υπάλληλός τους να ήτανε... λέω εγώ τώρα..

    ΓΑΜΩ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ
    ΞΕΚΟΛΙΑΡΕΣ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΛΗΤΕΙΑΣ..ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακομα και τωρα οι ναζιδες θελουν να πουλησουνε στην ελλαδα οτι δεν αγοραζουν αλλοι,γιαυτο λυσαξανε τα σκυλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Το πραγμα αρχιζει και γινεται "φαιδρο" ειπε ο δρ Κουτσουκος γιατι αναμεσα στους "Σπαρτιατες" ηταν συμβουλοι κι απεσπασμενοι σε δεξια πολιτικα γραφεια!!
    Η δεξιοβασιλοχουντική συνωμωσια σε εξελιξη...

    Ο πλατειοτοιυρισμος συνεχιζεται για τους δεξιους αγανακτισμενους που νομιζουν οτι ο Σαμαρας και Γλυξμπουργκ θα τους σωσει ....ματαια..

    Βεβαια στην πλατεια υπαρχουν και κεντρωαριστεροι διαδηλωτες...

    Τα κομματα ολα εκλεβαν με ποσοστα επι της κλεψιας και ολοι ηταν στο κολπο και υπηρχαν και αρκετες εξαιρεσεις...

    Η ανατροπη θα ερθει απο εντιμους αγωνιστες που αγωνιζονται για την Δημοκρατια και την Ελλαδα οπως ο δρ Κουτσουκος

    που μιλησε σημερα στηην Γερμανικη ZDF και τα ειπε εξω απο τα δοντια στην Κορεατικη στην Φλαμανδικη Ιταλικη και Ισπανικη τηλεοραστη ....

    Ετσι αγωνιζονται οι αγωνιστες ενω οι αλλοι κρυβονται και θελουν να εχουν ποστα με τους αγωνες των αλλων!

    Γιωργος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να προσληφθεί εργαζόμενος από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πρώτα να έχει αποδειχθεί αδυναμία πλήρωσης της θέσης από γερμανό ή κοινοτικό (ΕΕ) υπήκοο.


    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε καραγκιόζη "δόκτωρα" Κουτσούκο τρολλάρεις με διάφορα ονόματα για να υπάρξεις ξελιγωμένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση