GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

17 Έλληνες οικονομολόγοι συνιστούν Μεσοπρόθεσμο...

Από το  lifo.gr Με άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή 17 οικονομολόγοι παίρνουν θέση στο πρόβλημα του χρέους και των μέτρων κα...

Από το lifo.gr

Με άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή 17 οικονομολόγοι παίρνουν θέση στο πρόβλημα του χρέους και των μέτρων και συνιστούν Μεσοπρόθεσμο. Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων, «το προτεινόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εμπεριέχει πολλά, αλλά όχι όλα, από τα στοιχεία μιας λύσης». Στη συνέχεια κάνουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των μέτρων και τελικώς συμπεραίνουν ότι «η άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας». Το άρθρο υπογράφουν Έλληνες οικονομολόγοι, κυρίως από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και ο...
γνωστός Κύπριος Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον της: ευημερία με συμμετοχή σε μια δυναμική ευρωπαϊκή οικονομία ή ζοφερή φτώχεια και απομόνωση για δεκαετίες. Με τεράστιο χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει ή την άμεση χρεοκοπία ή ένα οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις, αποτελεσματική είσπραξη φόρων και μείωση του δημοσίου τομέα. Ενα τέτοιο πρόγραμμα, σε γενικές γραμμές, έχει προταθεί και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ.
Μονομερής αναστολή πληρωμών του χρέους από την Ελλάδα θα την κατέστρεφε οικονομικά. Επειδή έχει πρωτογενές έλλειμμα, η Eλλάδα θα χρειαζόταν περικοπές μισθών και συντάξεων 25% ή και περισσότερο. Οι ελληνικές τράπεζες θα χρεοκοπούσαν κι αυτές, με συνέπεια την αδυναμία χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών για πολλά χρόνια. Η πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές θα χανόταν επίσης για χρόνια, με πολύ δυσμενή αποτελέσματα στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη αλλά και στην κατανάλωση. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ακόμα πιο καταστροφική, αφού θα δημιουργούσε υπερπληθωρισμό και πάρα πολύ υψηλό κόστος δανεισμού.
Το προτεινόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εμπεριέχει πολλά, αλλά όχι όλα, από τα στοιχεία μιας λύσης. Διαρθρωτικές αλλαγές, όπως το άνοιγμα στον ανταγωνισμό κλειστών επαγγελμάτων και συντεχνιών και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, είναι απαραίτητες σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Η ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών όχι μόνο μειώνει το χρέος του κράτους, αλλά αυξάνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει τη διαφθορά στις προμήθειες και τη διοίκηση. Πρέπει όμως να συνοδεύεται από ενδυνάμωση των Αρχών που εποπτεύουν τις αγορές, ώστε να αποφευχθούν μονοπώλια, και από αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει τη διακυβέρνηση των εταιρειών, ώστε αυτές να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Η μείωση του κρατικού τομέα είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική, και πρέπει να συνοδευτεί από κίνητρα παραγωγικότητας και αξιολόγηση του έργου του.
Η αποτελεσματική και δίκαιη είσπραξη φόρων από όλους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, είναι επίσης πολύ σημαντική και θα μπορέσει να οδηγήσει και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, η οποία δεν είναι οικονομικά εφικτή τώρα. Επιπλέον, στην παρούσα περίοδο ύφεσης, είναι απόλυτα αναγκαίο το πακέτο αλλαγών να έχει και κονδύλια για καινούργιες επενδύσεις που θα συνδράμουν σε ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει επίσης να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αβεβαιότητες της κρίσης. Τέλος, η αχαλίνωτη διαφθορά πρέπει να παταχθεί για να πλησιάσει η Ελλάδα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να αποφύγει το φάσμα ενός τριτοκοσμικού μέλλοντος σε διεθνή οικονομική απομόνωση. Απαραίτητες προϋποθέσεις γι’ αυτό είναι η υιοθέτηση νομικού πλαισίου που αποτρέπει την ατιμωρησία και κυρίως η πιστή εφαρμογή των νόμων, για την οποία χρειάζεται και βαθιά μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
Δεδομένων των εντελώς καταστροφικών αποτελεσμάτων μιας μονομερούς αναστολής πληρωμών του χρέους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει την εναλλακτική επιλογή, όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή. Η Ελλάδα είναι τυχερή που εξαιτίας των πολύ δυσμενών επιδράσεων που η χρεοκοπία της θα είχε στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες αδύναμες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, και για άλλους πολιτικούς λόγους, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι προς το παρόν διατεθειμένοι να την υποστηρίξουν. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει για να εκσυγχρονιστεί, αλλά δεν θα διαρκέσει για πολύ. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μειώνουν την έκθεσή τους σε μια πιθανή μελλοντική ελληνική χρεοκοπία και γι’ αυτό τα ευρωπαϊκά κίνητρα για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα μειώνονται. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία μιας άμεσης εφαρμογής των αλλαγών.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι άμεσες και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητες και επιτακτικές για την Ελλάδα. Η εφαρμογή τους θα αποτρέψει την άμεση χρεοκοπία, που θα είχε τρομακτικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για την Ελλάδα και θα την απομάκρυνε από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τους τελευταίους 20 μήνες και οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα δικαιώσουν τις θυσίες του
».
Το άρθρο υπογράφουν:
• Κώστας Αζαριάδης, Mollincrodt Professor of Economics, Washington University, St. Louis • Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics • Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών • Γιάννης Μ. Ιωαννίδης, Neubauer Professor of Economics, Tufts University • Γιώργος Κωνσταντινίδης, Melamed Professor of Finance, University of Chicago • Κώστας Μεγήρ, University College London and Douglas A. Warner III Professor of Economics, Yale University • Στέλιος Μιχαλόπουλος, Tufts University • Χάρης Ντέλλας, University of Bern • Αναστάσιος Ξεπαπαδέας, Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών • Νίκος Οικονομίδης, New York University • Χριστόφορος Πισσαρίδης, Sosnow Chair in Economics, 2010 Nobel Laureate, London School of Economics • Στυλιανός Περράκης, RBC Professor of Financial Derivatives, Concordia University • Βασιλική Σκρέτα, New York University • Θανάσης Στέγγος, Guelph University • Χαρίδημος Τσούκας, University of Warwick and University of Cyprus • Μιχάλης Χαλιάσος, Goethe University, Frankfurt • Πάνος Χατζηπαναγιώτου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

20 σχόλια

  1. "Η άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας...οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα δικαιώσουν τις θυσίες του"

    η προβλεψη αυτη θα διαψευστει,οπως πολυ καλα ξερουν οι περισσοτεροι απο τους συμπαθεις υπογραφοντες.Γιατι αραγε την υπογραφουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΧΟΝΤΡΟΦΛΩΡΟΣ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ?
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ?

    ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΡΓΟΣΧΟΛΙΑΖΕΙ?

    ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΚΩΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2.38, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ?? ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΛΑΞ? ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ?? ΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ Ή ΘΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ?? ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΗΠΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΚΩΝΕΙ. ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΛΟΙΟΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΟΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΕΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 28 Ιουν 2011 4:28:00 μ.μ.
    28 Ιουν 2011 3:38:00 μ.μ.
    28 Ιουν 2011 3:16:00 μ.μ.


    ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο MILTON FRIEDMAN

    ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ", ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΒΥΘΙΣΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ, ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ...
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΦΤΕΤΕ ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ
    ... ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΤΗΜΕΝΑ ΣΚΑΤΑ ...

    ΜΑΛΑΚΕΣ, ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΡΟΧΕΛΑΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ....

    ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ "ΔΕ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΑ", ΣΤΟ "ΔΕ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΓΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ !!!!

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ ?!?!?

    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΟΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ.
    28 Ιουν 2011 3:16:00 μ.μ.

    "ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ"
    ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΑΣΟΚΟ .....

    ΜΑΘΕ ΔΙΠΟΔΟ ΞΕΚΩΛΟ, ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΠΕΡ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΧΑΦΤΩΜΥΓΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ....

    ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΔΙΠΟΔΟ, ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ "ΚΙΧ" ΠΑΛΙΟΚΟΤΑΡΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν πιστευετε οτι
    "Η άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας"
    και οτι θα περασουν οι μεταρρυθμισεις
    δεν εχετε παρα να αγορασετε ελληνικα ομολογα και θα πλουτισετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. νομπελιτσες...

    LTCM was founded in 1994 by John Meriwether, the former vice-chairman and head of bond trading at Salomon Brothers. Board of directors members included Myron Scholes and Robert C. Merton, who shared the 1997 Nobel Memorial Prize in Economic Sciences.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Long-Term_Capital_Management

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. mexico(πως κατεληξε?)

    Enter the new generation of reformers.Well educated, often with
    graduate degrees from Harvard or MIT, fluent in English and
    internationalist in outlook...Americanized
    enough to believe that things should be different.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αργεντινη(πως κατεληξε?)
    As finance minister he appointed Domingo Cavallo,
    a Ph.D. from Harvard (of the same vintage as Pedro Aspe, Mexico's finance minister during the lead-up to its crisis);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. mexico(πως κατεληξε?)
    Perhaps most remarkable of all, de la Madrid designated as his successor Carlos Salinas de Gortari, himself possessed
    of a degree from Harvard's Kennedy School of Govemment, and
    surrounded by a staff of highly regarded economists trained mainly
    at MIT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. nobel prize-winner(λουκας κατι...)

    macroeconomics in this original sense
    has succeeded: Its central problem of depression-prevention has been solved, for all
    practical purposes, and has in fact been solved for many decades.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και ο υπερτατος...

    "a humbled Mr. Greenspan admitted that he had put too much faith in the self-correcting power of free markets and had failed to anticipate the self-destructive power of wanton mortgage lending. ... Mr. Greenspan refused to accept blame for the crisis but acknowledged that his belief in deregulation had been shaken."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ πόσο πληρώθηκαν οι φερελπιδες αυτοί κ. Καθηγητές για να το προτείνουν?
    Γιατί ελπίζω τουλάχιστον να πληρώθηκαν, δεν φανταζομαι ότι μπορεί να είναι τόσο τραγικά άσχετοι με τις συνθηκες τις πραγματικής αγοράς που να τα πιστευουν αυτά που γράφουν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΔΟΤΗ... ΣΑΚΑΤΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ
    και πουστικα καθηγητάκια Μ.Κ.Ο...
    ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ;

    Μέχρι κι ο Μπερίσα έφτυσε το ΔΝΤ: Το ευγνωμονεί για τις υποδείξεις του να αυξήσει τους φόρους αλλά δεν θα πάρει και θα τους μειώσει!!!
    ______________________________________________
    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι παρά το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις προτάσεις του για αύξηση των φόρων και εγκατάλειψη της πολιτικής αύξησης των μισθών και των συντάξεων.

    «Κατανοώ απόλυτα τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους φόρους. Θα αυξήσουμε όμως την απόδοσή μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως πιστεύει ότι «με την εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση των φόρων, δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ανάπτυξη».

    «Το μοντέλο μας λειτουργεί», τόνισε ο κ. Μπερίσα και για να αποδείξει την επιτυχία της πολιτικής μείωσης των φόρων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2011, λειτούργησαν 20 νέες επιχειρήσεις στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, δηλαδή 10 περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010.

    «Με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως με την πολιτική μείωσης των φόρων, κινούμαστε σε αντίθεση κατεύθυνση, όμως πρόκειται για ένα επιτυχημένο μοντέλο, διότι πραγματικά χάνουμε 10-15 εκατ. ευρώ, αλλά πολλαπλασιάζουμε τις εξαγωγές και την απασχόληση», σημείωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

    Όσον αφορά την πρόταση για τη μη αύξηση μισθών και συντάξεων, ο κ. Μπερίσα είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του ΔΝΤ, αλλά «το θέμα των αυξήσεων δεν είναι απλά και μόνο μία προεκλογική υπόσχεση, αλλά η πιο σημαντική επένδυση, διότι είναι επένδυση στον άνθρωπο».

    Το ΔΝΤ παρότρυνε την αλβανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ή να αυξήσει τους φόρους ή να εγκαταλείψει τις πολιτικές αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, ως τις μόνες λύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους που ανέρχεται στο 60%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H ανοησια δεν εχει τα ορια της. Μια χωρα με πολιτες που δεν κατανοουν οτι φταινε και αυτοι (εμεις ειμαστε οι πολιτικοι-ο Παγκαλος, ο Τσοχατζοπουλος, ο Καραμανλης-ειναι ακριβη προσωπεια του συγχρονου Ελληνα: Μαγκας-Κλεφτης-Τεμπελης (αντιστοιχα), εχει ηδη χρεωκοπησει.

    Πολιτες που χρεωνουν στον ΓΑΠ το παρτυ του νωθρου Καραμανλη, δεν αξιζουν να ειναι ουτε γκαρσονια των Γερμανων.

    Πολιτες που πιστευουν οτι η ΝΔ θα εξυπηρετησει καλυτερα τα λαικα συμφεροντα απο το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ειναι ανιστορητοι και επικινδυνοι (κυριως για τον εαυτο τους).

    Αλλα αυτη ειναι η δημοκρατια και την αποδεχομαι: Ελλας-Ελλας-Αντωνης-Σαμαρας λοπον και βουρ για ακομα μεςγαλυτερη οικονομικη καταστροφη, αναδιανομη του πλουτου στους πλουτοκρατες πισω απο την ΝΔ. Το σκληρο μνημονιο του ΠΑΣΟΚ να το εφαρμοσει η σκληρη, αναξιοκρατικη και πλουτοκρατικη ΝΔ (α, και και το ρατσιστικο, θρησκοληπτο, οπισθοδρομικο ΛΑΟΣ με το οποι θα κανει κυβερνηση).

    Κριμα για τον ΓΑΠ και για οσους απο εμάς ειμαστε αγανακτισμενοι με την αυτοκαταστροφικη ανοησια των αγανακτησμενων που μας οδηγουν σε ΝΔ-ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και οποιος καταλαβε

    Blankfein was asked repeatedly how Goldman could sell financial instruments to clients while sometimes taking opposite positions for its own books. He replied, “I don’t think our clients care or they should care.”

    http://financialadviserblog.dowjones.com/blog/stay-ahead-of-your-clients/blankfeins-hollow-fiduciary-support

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δεν ντρεπονται οι ταχα παραπάνω οικονομολόγοι μαζί με τους αλήτες δημοσιογράφους που λυμαίνονται τα blog να αναπαραγάγουν τετοια ηλίθια πολιτικά κείμενα>?
    οτι λένε είναι σιγουρα καλό για τις τράπεζες δηλαδή τους τραπεζιτες, τους ξένους δανειστές που ούτε το ρίσκο να δανείσουν την ελλάδα δεν θα χάσουν, τους πολιτικούς του πασοκ που συμμάχησαν πλέον μαζί τους για να τα κονομάνε και τα αφεντικά των γνωστών οικογενειακών ομίλων της αρπακτής του κράτους του σημίτη που περιμένουν να πληρωθούν σε ευρώ όσα τους χρωστάνε.
    Πόσοι ειναι αυτοι ? μερικές χιλιάδες.
    Για αυτούς είναι καλό το παραπάνω κείμενο και οι προτάσεις του.
    Για ποιούς δεν είναι καλό?
    Μα για 10 εκατομμύρια έλληνες που θα τους πάρουν ότι έχουν και δεν έχουν στις τράπεζες σαν καταθέσεις και αλλού οι αλήτες τάχα σοσιαληστές του πασοκ για να τα δώσουν στα ξένα και ντόπια αφεντικά τους.
    Σηκω αντρέα να χαρείς τα παιδιά της αλλαγής.
    Ο λαός ακόμη κοιμισμένος αρνείται να καταλάβει τι γίνεται θύμα πάντοτε του ωχαδελφισμού και της δειλίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση