GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμεση αναδιάρθρωση κατά 30% θέλει ο οικονομικός σύμβουλος του Βενιζέλου...

  PRESS-GR    Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η                              Tι πιστεύει για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τις (άσχημες) προοπ...

 PRESS-GR   Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η                             
Tι πιστεύει για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τις (άσχημες) προοπτικές της ο Θ. Πελαγίδης

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Τη λύση - σοκ  της άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κατά περίπου 30% υποστηρίζει ο καθηγητής Θεόδωρος Πελαγίδης που, όπως αποκαλύψαμε (διαβάστε εδώ), είναι ο άτυπος οικονομικός σύμβουλος του νέου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Με βάση όσα έχει υποστηρίξει και δημόσια το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κ. Πελαγίδης (ο οποίος είναι καθηγητής  Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπσιτήμιο Πειραιά και επισκέπτης καθηγητής στο London School of Economics) η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία δεν προσδίδει ορατά στοιχεία αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον ενώ αντίθετα  τα προβλήματα θα ενταθούν τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα...
 τον επόμενο χρόνο το δημόσιο χρέος της χώρας να ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ.
Κατά τον κ. Πελαγίδη (ο οποίος επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος) οι περικοπές δαπανών συμβάλλουν ως ένα σημείο στο ρυθμό μείωσης του χρέους, ταυτόχρονα όμως περιορίζουν δραστικά τη ροή χρήματος στην  οικονομία, καθώς επίσης και την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία από την φορολόγηση. Επίσης θεωρεί  ότι μέχρι σήμερα  δεν έχουν εφαρμοστεί αυστηρά μέτρα που προβλέπονται  στο μνημόνιο καθώς και οι φορολογικές και ασφαλιστικές νομοθεσίες.
Ως "βιώσιμη και αποτελεσματική λύση" για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις υποστηρίζει τη λύση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Και όπως λέει  η αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει άμεσα και να μειώσει το ελληνικό χρέος κατά ένα ποσοστό περίπου της τάξεως του 30%. "Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση,  η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις δανειακές της ανάγκες" σύμφωνα με όσα πιστεύει.
Στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους θεωρεί κρίσιμο το ρόλο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος καθώς οι τράπεζες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό το πρώτο μέτρο που ορίζει ως απαραίτητο είναι ο καθορισμός χρήσης γης και το δεύτερο η διευκόλυνση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, η οποία θα πρέπει να μπορεί να γίνει μέσα σε μια ημέρα.

32 σχόλια

  1. Δηλαδή από πότε ο επισκέπτης καθηγητής είναι τίτλος ισότιμος με τον τιτλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντι να κρίνεις τον ίδιο (που κανείς μας ακόμη δεν ξέρει),
    κρίνε αυτά που είπε αν φυσικά είσαι σε θέση,
    και πές μας αν γνωρίζεις κάποιο καλύτερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του Νίκου Χιδίρογλου
    Κέρδισε λίγο χρόνο το εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ.
    Έτσι απλά... Λίγο όμως, τίποτα παραπάνω. Προσπαθούν οι "πράσινοι" εξουσιαστές να βγάλουν έτσι, με ανασχηματισμούς και άλλα τερτίπια, το καλοκαίρι.
    Κι όμως...
    Η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", μίλησε για πρόωρες εκλογές, την ώρα μάλιστα που η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει την αντίστοιχη της Αθήνας, χέρι-χέρι με το Βερολίνο, από τη στενωπό.
    Διαβλέπουν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει μακριά, λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων.
    Πάντως, η απόπειρα του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει στο παιχνίδι τον Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν ξεχνάμε την κατάργηση της προϋπόθεσης του ελληνικού γένους για την ένταξη υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές) και το περιβάλλον του, το οποίο καθυβριζόταν χυδαία μία μόλις μέρα πριν, με υπονοούμενα για "νέα Ιουλιανά" καθώς η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ "κόχλαζε", στέφθηκε με επιτυχία.
    Όπως στέφθηκε και με επιτυχία η προσπάθεια του πρωθυπουργού να βάλει στο κάδρο τον Θεσσαλονικιό πολιτικό.
    Φυσικά, ο πρωθυπουργός παραδέχεται έτσι την ίδια την αποδυνάμωσή του, αλλά και τη συνθηκολόγηση του με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Αλλά, αυτά αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και όχι στον κόσμο...
    H επιθυμία για την "καρέκλα", αποδεικνύεται παντοδύναμη...
    Μην την υποτιμάτε σε καμία περίπτωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βουλευτής Παντελής Οικονόμου. Μόλις ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, "σβήστηκαν" δια μαγείας από την προσωπική του ιστοσελίδα, κάτι σχόλια, επικριτικά για το μνημόνιο. (σχετικό θέμα)
    Η υπόθεση είναι για γέλια! Κι όμως... Κάπως έτσι, με την ανακατανομή της τράπουλας, το ΠΑΣΟΚ θα περάσει αλώβητο από την ψήφο εμπιστοσύνης (αυτή που δεν παίρνει πια στην κοινωνία, ούτε και στα ίδια τα προπύργιά του) και θα καταφέρει να επιτύχει και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
    Άρα, μην περιμένετε πολλά από ..."διαφωνούντες".!
    Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να ηττηθεί η κυβέρνηση του μνημονίου και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι στο δρόμο.
    Την Κυριακή, έχει πάλι πανευρωπαϊκό κάλεσμα. Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, να διαδηλώσουμε κατά της κυβέρνησης του μνημονίου, της ολοκληρωτικής παγκόσμιας διακυβέρνησης και της επέλασης των κερδοσκόπων κατά του εθνικού μας πλούτου. Και όχι μόνο αύριο. Κάθε μέρα, επίμονα, μαχητικά, ώσπου το σύστημα να λυγίσει.
    Σκεφτείτε το: έχουν γίνει προβλέψιμοι, έχουν ξεμείνει από κόλπα και άσσους στο μανίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
    ==================================================
    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Κύριε Υπουργέ

    Η σύνταξη των Σταρτιωτικών που τους χορηγείται απο 42 μέχρι 52 χρονών και που κυμαίνεται από 2200 μέχρι 4.500 ευρώ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ απο την έκτακτη εισφορά το ΛΑΦΚΑ και την περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης γιατί...λένε οτι η συνταξιοδότηση έγινε αυτεπάγγελτα και υποχρεωτικά !!!(ΝΟΜΠΕΛ ΒΛΑΚΕΙΑΣ στον εμπνευστή της).

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ???

    γιατί η νεολαία (αν βρει δουλειά απο αυτές που περισσεύουν από τους απόστρατους) ... θα αμείβεται με 486/μήνα και ο συνταξιούχος π.χ. οικοδόμος στα 67 του να πάρει σύνταξη 600 ευρώ...

    Ο Λαός δεν περιμένει απάντηση...ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ γελοιας ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ήταν μία η γελοιότητα.... είναι χιλιάδες !!
    Οι γελοίοι τι άλλο από γελοιότητες πράττουν ;

    Πότε ρε γμτ θα δoύμε το Σύνταγμα να γίνεται Γουδί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Can anyone explain how this looks to the Greeks themselves this weekend? The benefits of default are obvious; the benefits of austerity, not so much. Why should Greeks carry the water to hold the Euro together and save other countries' banks? This is not rhetorical question -- it is just hard to get any sense of the internal debate going on in Athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και με το πρωτογενες ελλειμα τι θα γίνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    Με παρεμβαση των σκληρων εντιμων πρασινοφρουρων της Μηλιωνη ο Γιωργος δεν παρεδωσε στον Σαμαρα....
    Θα παραμεινει αρκετα και μετα ο Βαγγελης.
    Οταν τελειωσει ο Βαγγελης ερχεται
    ο δρ Κουτσουκος

    Η δεξια σε εικοσι χονια και αν...ελεγαν οι εντιμοι πρασινοφρουροι σημερα σχολιαζοντας την νεα Κυβερνηση...

    Το δημοψηφισμα, αν γινει πρεπει να εχει πολλα ερωτηματα...οχι μονο ενα...

    Ματθαιος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Σάσεξ, Παρισίων και Χάρβαρντ. Είναι επίκουρος καθηγητής διεθνών οικονομικών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει πέντε μονογραφίες και έχει επιμεληθεί εφτά βιβλία. ¶ρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις όπως: L'actualite Economique, Revue d'Analyse Economique, Cahiers Economiques de Bruxelles, Economy and Society, Challenge, The Magazine of Economic Affairs and Industrial Relations Quaterly Review.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 18 Ιουνίου 2011 8΄52 π.μ.
    Ποιος σου είπε ότι αυτά που αναφέρεις, σχετικά με της συντάξεις των Στρατιωτικών,είναι πραγματικά στοιχεία,και όχι πλασματικά.
    Δεν φοβάμαι ότι έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης, σίγουρα κάποιος-κάποιοι σε δούλεψαν άγρια.
    Θα σου πρότεινα να βρεις έναν τέτοιο Στρατιωτικό ,και για να μην έχεις πλάνη οικτρά.
    Δεν έχεις παρά να του ζητήσεις το Αναλυτικό σημείωμα αποδοχών .
    Στην Καλύτερη περίπτωση, ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις κάτι πολύ απλό,με ένα γραπτό αίτημα σου στο Υπουργείο Οικονομικών.
    Μπορείς να ζητήσεις, αν υπάρχει!!! Στρατιωτικός που παίρνει αυτά τα λεφτά όπως λες , Πολύ θα ήθελα να ξέρω και εγώ.
    Όχι τίποτα άλλο ,αλλά πως γίνεται να παίρνουν αυτοί τόσα πολλά λεφτά???? , και εγώ γύρω στα χίλια τριακόσια.
    άρα με πιάνουν Κώτσο εμένα.- ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ στον κ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ Πρώην Αστυνομικός.

    Αγαπητέ μου...

    σου τα λέω μετά λόγου γνώσεως....

    Ψάξετο καλύτερα και θα δεις ότι άλλο συνταξη Στρατιωτικών και άλλο εμάς των υπολοίπων !!!
    και εγω 1300/μήνα παίρνω...
    Επειδή τέλος θελεις να μάθεις για τους Στρατιωτικους και πόσα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ παίρνουν ρίξε μια ματιά στο σαιτ π.χ. του Πολεμικου Ναυτικού παρακάτω...
    http://www.hellenicnavy.gr/e_providence.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΛΛΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ PRESS-GR.
    ΠΟΙΟ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΡΩΜΙΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν κατάλαβα καλα. Ο γαμάτος συνταγματολόγος δεν έχει τα αρχίδια να πει στην τρόικα ότι το μνημόνιο είναι παράνομο και να το πάρουν και να φύγουν; Ή θα πιάσει τα εβδομήντα δις το χρόνο φοροδιαφυγή; Πόσο δύσκολο είναι τελικά να τρως τις "σάρκες" σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κον "19 Ιουν 2011 1:49:00 μ.μ."

    Φίλε, ο Πελαγίδης ντοκτορά μπορεί να έχει, ΕΝΣΗΜΑ ΟΜΩς ΕΧΕΙ??

    Γιατί αν δεν έχει, ας προσλάβει καλύτερα ο χοντρός τους Αφούς Ψωμιάδη, ως συμβούλους του. Αυτοί, έχουν μαγαζιά και ξέρουν απο ζύγι, ξέρουν κι απο ξύγκι. Ξέρους τους κανόνες της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γραφείο Βενιζέλου....ΠΡΟΧΘΕΣ..
    -----------------------------------------------
    -Ε, ρε γαμώτη. Πάνω που είπαμε ότι τον στείλαμε τον Γιωργάκη...Πλάκα έχει στον ανασχηματισμό να βάλει πάλι τίποτα μιγιάγκιχτους και ακτιβίστριες με διδακτορικά φίλους του από το γυμναστήριο. Και εμείς πάλι απόξω.
    Κάτσε να πάρω τους φίλους μου στο μεγκα.
    Θα γίνει χαμός αύριο το πρωί.

    Δε νεξτ ντέι. Γραφείο Παπανδρέου.
    ---------------------------------------------
    - Πρόεδρε οι βενιζελικοί βουλευτές φεύγουν ένας ένας. Νέα αποστασία! Τα ΜΜΕ μας ξεφτιλίζουν. Την πατήσαμε. Είναι και ο Βενιζέλος απ'όξω, θέλει να σου μιλήσει μόλις τελειώσει το σάντουιτς με το γιαούρτι που τρώει.
    Να τον μπάσω μέσα ;

    -Λετ χιμ ιν.Βενιζέλος: Γιώργο βαρέθηκα να είμαι το γιουσουφάκι σου. Είμαι νέο παιδί, έχω όνειρα. Όπως βλέπεις σε ρίχνω για πλάκα.
    Γιορ τερν νάου, που λες κι εσύ.-Οκει Βενιζέλε, πες τι θες.
    - Θα πάρω υπουργείο οικονομικών, να σε βγάλω από την δύσκολη θέση. Εμένα θα με προστατεύσουν τα ΜΜΕ, είμαι καλό παιδί, θα φτιάξω και όνομα στο εξωτερικό, εκεί που χωλαίνει το βιογραφικό μου. Κάνε με και αντιπρόεδρο και μέλλοντα διάδοχο και θα σου μαζέψω το κόμμα μια χαρά.
    Α, θέλω και τον Κουκουλόπουλο υφυπουργό, είναι το πιστό μου σκυλί.-Ιτς ε ντιλ!

    Το απόγευμα ο Παπανδρέου καταχειροκροτείται ακόμα και από βουλευτές που ήταν κατά του μνημονίου (μερικοί από αυτούς έχουν οριστεί ήδη υφυπουργοί). Το βράδυ στα ΜΜΕ όλοι αναφωνούν "ο Παπανδρέου είναι πιο ισχυρός από ποτέ"...

    ΑΛΛΑΧ !!!!..αναφώνησαν Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης-Ψυχάρης και Αλαφούζος μαζί..
    Αμαν !!!! και ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑΣ ΜΑΣ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΩΧΧΧ..ωχ.ωωχχ...κλόουν κολοτούμπα
    Εκπρόσωπε της Χούντας Πασοκ
    τα έμαθες τα νέα ;
    "Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν μόνο την μισή δόση"
    ____________________________________
    Πριν από λίγο ο Βέλγος Υπουργός των Οικονομικών Ντιντιέ Ρέϊντερς, δήλωσε ότι το Eurogroup θα αποφασίσει να δοθεί στην Ελλάδα η μισή δόση δηλαδή 6 δις ευρώ για να καλύψει η Ελλάδα τις τρέχουσες ανάγκες και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα χρήματα.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ....ΚΑΚΑΛΑ ΜΑΛΙΑ.... !!!
    δηλαδή Τρίχες των αρχιδών...!!

    Πω..πω..ρε πούστη μου,
    γαμώ το Πασοκ σου.
    Απο τη Λούγκρα τον Παπακώ..
    πέσαμε στον Μονάρχιδο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασοκ

    Με παρεμβαση των σκληρων εντιμων πρασινοφρουρων της Μηλιωνη ο Γιωργος δεν παρεδωσε στον Σαμαρα....
    Θα παραμεινει αρκετα και μετα ο Βαγγελης.
    Οταν τελειωσει ο Βαγγελης ερχεται
    ο δρ Κουτσουκος

    Η δεξια σε εικοσι χονια και αν...ελεγαν οι εντιμοι πρασινοφρουροι σημερα σχολιαζοντας την νεα Κυβερνηση...

    Το δημοψηφισμα, αν γινει πρεπει να εχει πολλα ερωτηματα...οχι μονο ενα...

    Eπισης Σημερα ειδαμε στον δρ Κουτσουκο στο Συνταγμα να μιλαει σε ξενα καναλια και να καταγγελει τις τραπεζες και την κρυπτοφασιστρια Μερκελ...

    Ερχονται ανατροπες

    Καποιες πρεσβειες θα δωσουν πιστολακια σε "αγανακτισμενους πρακτορες" για να γινει μακελιο και νεκροι και ανατροπη της Κυβερνησης...

    να ακολουθησει ασταθεια

    για να ερθει ο Σαμαρας και Γλυξμπουργκ και επεισοδιο με Τουρκια

    για να να προδωσει ο Σαμαρας το Καστελοριζο και τα πετρελαια..

    Αυτα..

    Νικος Πασοκ

    Ματθαιος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοιταξα τον Πελαγιδη σε μερικες διεθνεις βασεις επιστημονων. Για καθηγητης ο ανθρωπος ειναι απαραδεκτος. Ουτε για λεκτορας δεν κάνει. Για συμβουλος θα κριθει απο αυτα που θα γινουν στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τακτικός Καθηγητής με 28 ετεροαναφορές στο έργο του (αρκετοί εκ των οποίων έλληνες οικονομολόγοι...) & δείκτη h=2. Αυτά ο κ. Πανάρετος δεν τα έβλεπε? Αξιολόγηση και πράσινα άλογα (σαν την ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ). Δείτε στοιχεία από το SCOPUS.COM

    Pelagidis, Theodore

    Other formats
    Pelagidis, T.

    Author ID 6603454853
    Affiliation

    Panepistimion Pireos,
    Piraeus
    Greece

    Research

    Documents 17
    References 390

    Citations 35
    h Index 3 (The h Index considers Scopus articles published after 1995).

    ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ:

    "...Exclude from citation overview: Self citations of selected author..."

    Citations 28
    h Index 2 (The h Index considers Scopus articles published after 1995).


    Co-authors 6
    Web search 218

    Subject area

    Economics, Econometrics and Finance
    Business, Management and Accounting
    Social Sciences

    Publication range 1997-Present Economy and Society

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νίκος στον Γιώργο: “Κανένας Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί”.....αχχχχ....καλέεεεεεεεεεε !!!

    ....και κανείς Παπανδρέου δεν έφυγε με ελικόπτερο, αλλά μάλλον πολύ σύντομα ολόκληρη η οικογένεια θα αναγκαστεί να κάνει και αυτή την πρωτιά...
    Πως παρουσιάζει το “Έθνος” το θρίλερ που παίχτηκε στην πολιτική σκηνή την περασμένη Τετάρτη.
    “Δεν θα διστάσω να παραιτηθώ“
    Η ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τελείωσε στις 2.00 μ.μ.
    Σε λίγο ο πρωθυπουργός άρχισε τον κύκλο των τηλεφωνικών επαφών με τους....
    επικεφαλής των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης έκαναν σαφές ότι δεν θα μετείχαν σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε και η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε να ενθουσιάζεται με την ιδέα. Όσο για τον Γιώργο Καρατζαφέρη προβλημάτισε με τον επιδερμικό τρόπο που τη δέχτηκε.
    Ακολούθησε το τηλεφώνημα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Κράτησε 20 λεπτά της ώρας. Τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το ζήτημα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός. Εκείνος έδειξε ότι συμμετείχε στον προβληματισμό.
    “Φτιάξε επιστολή παραίτησης“
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, γύρω στις 6.00 μ.μ. ήταν ο πρώτος, που έμαθε από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου τη διάθεση του να παραμερίσει για να διευκολυνθεί ο σχηματισμός κυβερνητικού σχήματος ευρύτερης αποδοχής. Σ΄ αυτόν τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός και του έδωσε οδηγίες για τη σύνταξη επίσημης ανακοίνωσης. “Παραιτούμαι και θα σχηματιστεί Οικουμενική“, του είπε.
    “Ελάτε στη Βουλή να σώσουμε την κατάσταση“
    Ξεπερνώντας τον πρώτο αιφνιδιασμό, ο Γ. Πεταλωτής σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου και άρχισε να επικοινωνεί με τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, με πρώτη τη γενική γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.
    “Είναι αλήθεια”, έλεγε. “Ο Παπανδρέου το πρότεινε. Ετοιμάζω ανακοίνωση”.
    Η προοπτική αυτή αντιμετωπίστηκε ως επαπειλούμενη καταστροφή. Η Ρεγγίνα Βάρτζελη προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό μέσω του τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, που όμως δεν απαντούσε.
    Ειδοποιήθηκαν στελέχη όπως οι Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη, Αννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης.
    Αφού πέρασαν 10 λεπτά της ώρας μετά την πρώτη αγωνιώδη απόπειρα επικοινωνίας, έγινε και δεύτερη. Ούτε αυτήν τη φορά υπήρξε αποτέλεσμα. Το ίδιο έγινε και με έναν τρίτο γύρο προσπαθειών.
    Σε απόγνωση πλέον η Ρεγγίνα Βάρτζελη κάλεσε σύσκεψη στο γραφείο της Βουλής για να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα αποτρεπτικής παρέμβασης.
    “Ελάτε στη Βουλή, μήπως και σώσουμε την κατάσταση”, τους παρότρυνε.
    “Κανένας Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί“
    Περίπου εκείνη την ώρα τον πρωθυπουργό κατάφερε να συναντήσει ο αδελφός του, Νίκος.
    Είπε με αποφασιστικότητα:
    “Γιώργο, κανένας από τους Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί. Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται”.
    “Θα συνεχίσω με το ΠΑΣΟΚ και τον λαό“
    Ο πρωθυπουργός σκέφτηκε πάλι την κατάσταση. Παίρνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα προχώρησε νηφάλια στις οριστικές αποφάσεις του.
    Γύρω στις 10.00 το βράδυ απηύθυνε διάγγελμα.
    Οι συνεργάτες του ανάσαναν βαθιά όταν τον άκουσαν να καταλήγει:
    “Εγώ θα συνεχίσω τον ίδιο δρόμο, τον δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον ελληνικό λαό”.

    + και κανένας δεν έχει κρεμαστεί...αλλά για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά.

    + Ειναι παντως αξιοπουστος συνομιλητης....χαχα ο γελοιος..ΤΡΕΛΑΡΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ......

    + 'ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ' ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ..ο ΠΟΥΣΤΑΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχουμε μπλεξει ασχημα με την μικρη Αντατ του ΠΑΣΟΚ!Πως στο διαολο μπηκαν μεσα στην στρουγκα ολα τα αμερικανακια,τα Αγγλοσαξωνακια (καλυττερα) μονο ενας θεος το ξερει!
    Τωρα εχουμε τον Βενιζελο να αντιμετωπισουμε και τον εξ Αγγλιας συμβουλο του Πελαγιδη-Τσιπουρα!
    Δεν χρειαζεται και πολυ μυαλο για να καταλαβουμε σε ποιο πελαγο θ αρμενισουμε1
    Ειδατε χτες τον Βενιζελο στις βρυξελλες;Θαυμασατε ..αγγλικο αλλα Εμβερ πασα;
    Τωρα που θ αρχισει για καλα το εργο,ετοιμαστειτε για το μεγαλο σαλτο..Η εμεις η αυτοι!!!
    Θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι!1
    Θα φυγουν νυχτα για το Βερολινο,εκει που σπουδασαν πως γαμουν το Συνταγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αμαν !!!!!!!!!!!!
    Αχούοοοοοοοοοουυυυυ
    "Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν μόνο την μισή δόση"
    ____________________________________
    Πριν από λίγο ο Βέλγος Υπουργός των Οικονομικών Ντιντιέ Ρέϊντερς, δήλωσε ότι το Eurogroup θα αποφασίσει να δοθεί στην Ελλάδα η μισή δόση δηλαδή 6 δις ευρώ για να καλύψει η Ελλάδα τις τρέχουσες ανάγκες και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα χρήματα.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ....ΚΑΚΑΛΑ ΜΑΛΙΑ.... !!!
    δηλαδή Τρίχες των αρχιδών...!!
    Πω..πω..ρε πούστη μου,
    ΓΑΜΩ το Πασοκ σου, γαμώ.
    Απο τη Λούγκρα τον Παπακώ..
    πέσαμε στον Μονάρχιδο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν ξεκινάει καλύτερα από τα απλά και αυτονόητα.
    Για παράδειγμα: ηλεκτρονικές προμήθειες στο δημόσιο.

    http://antikleidi.wordpress.com/2011/06/20/publiceprocur/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πώς ο Βενιζέλος «έφαγε» τους ανθρώπους του Γιώργου...
    Από το : newpost

    Για «πόλεμο» με τους βενιζελικούς ετοιμάζονται οι παπανδρεϊκοί, έστω και χωρίς τον… Γιώργο! Η πρώτη ανάγνωση της νέας κυβέρνησης οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Ευ. Βενιζέλος τα πήρε όλα. Το αν θα του βγει θα φανεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Γιατί και τα προβλήματα είναι πολλά και ο Γ. Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Μέχρι τότε, όμως, αξίζει μια προσεχτική ανάγνωση του ανασχηματισμού, σε ότι αφορά στο παπανδρεϊκό μπλοκ.
    • Ο Γ. Ραγκούσης υποβαθμίστηκε σε υπουργό Υποδομών. Το υπουργείο του μοιράστηκε στα δύο. Στους παπανδρεϊκούς Ρέππα και Καστανίδη και τον βενιζελικό Κουκουλόπουλο.
    • Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποβαθμίστηκε σε υπουργό Περιβάλλοντος, για να γίνει υπουργός Εξωτερικών ο… Στ. Λαμπρινίδης!
    • Ο Χ. Παμπούκης υποβαθμίστηκε. Από αντ’ αυτού στο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας έγινε αναπληρωτής του Μ. Χρυσοχοΐδης.
    • Η Λ. Κατσέλη έμεινε εκτός κυβέρνησης.
    • Ο Δ. Δρούτσας και η Τ. Μπιρμπίλη έμειναν εκτός κυβέρνησης.
    • Ο Π. Μπεγλίτης και ο Στ. Λαμπρινίδης είναι εκτός κυβερνητικής επιτροπής.
    • Ο Π. Γερουλάνος έμεινε στάσιμος.
    • Ο Α. Λοβέρδος, ο πιο συνεπής υπουργός του Γιώργου, έμεινε στάσιμος.
    • Οι υποστηριχτές του το 2007 Θ. Πάγκαλος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης και Χρ. Παπουτσής έμειναν στάσιμοι.

    Αντίθετα, ο Ευ. Βενιζέλος «κούρεψε» τον Α. Λοβέρδο που ανέπτυξε ηγετικό βηματισμό, τον Γ. Φλωρίδη που είναι πλέον εκτός ΚΟ και τη Μ. Αποστολάκη που είχε μπει στην προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να τον έχει ρωτήσει.
    Είναι προφανές ότι στο παπανδρεϊκό μπλοκ ψάχνουν να βρουν από πού τους ήρθε.
    Άλλοι ρίχνουν ευθύνες στη Ρεγγίνα και άλλοι στον Αθανασάκη.
    Οι πιο τολμηροί τα βάζουν με τον Νίκο, τον αδερφό του προέδρου.
    Σε κάθε περίπτωση, έχουν αρχίσει να νιώθουν ότι δεν αρκεί για την επιβίωσή τους η στάμπα του προεδρικού. Ο Γ. Παπανδρέου φέρθηκε σα σε κηπουρούς ακόμη και στα κατ’ εξοχήν πολιτικά του στελέχη.
    Το γεγονός αυτό έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό.

    Ορισμένοι από τους προαναφερθέντες σκέφτονται τον απογαλακτισμό τους και άλλοι ξεκίνησαν τα ραντεβού για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βενιζελικών. Οι συζητήσεις τους ξεκινούν από την απορία «μα τι έπαθε ο Γιώργος» και φθάνουν στο ερώτημα «εμείς τι κάνουμε».
    Έχουν ήδη δώσει την απάντηση. «Μπορεί ο Γιώργος να πήρε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη αλλά αυτή τη φορά δε θα το δώσει στον Βαγγέλη
    χωρίς μάχη» !

    ΔΗΛΑΔΗ...ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛ-ΦΑΡΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ
    ΚΟΥΒΑΡΙΑ..ΚΑΙ ΣΤΡΙΓΚ ΜΕ ΣΩΒΡΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΗ ΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Η ανώτατη συνταγματική εκτροπή που έχει συντελεσθεί και δεν έχουν ενημερώσει αυτοί που όφειλαν εκ καθήκοντος τον Ελληνικό Λαό και η δικαστική εξουσία κωφεύει είναι η ακόλουθη:
    Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο του Συντάγματος λέει:
    Άρθρο 1 , παρ. 2 : «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»
    Άρθρο 1 , παρ. 3 : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους …» .
    Η λαϊκή κυριαρχία στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες ασκείται μέσω της ψήφισης στις εκλογές συγκεκριμένων θέσεων και προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τα κόμματα. Είναι προφανές δηλαδή ότι λαϊκή κυριαρχία δεν σημαίνει απλώς εκλογή προσώπων που μπορούν ανεξέλεγκτα να κάνουν ότι θέλουν ∙ γιατί σ’ αυτή τη περίπτωση το Σύνταγμα δεν θα χρησιμοποιούσε ένα τόσο βαρύ και απόλυτο όρο (λαϊκή κυριαρχία) για να περιγράψει το θεμέλιο του πολιτεύματος.
    Στην περίπτωση της παρούσας κυβέρνησης, όπως όλοι ξέρουν, οι θέσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα της με τα οποία εκλέχτηκε στις εκλογές παίρνοντας επομένως συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, ανατράπηκαν εξολοκλήρου από την ίδια με τον πιο βάναυσο τρόπο που έχει σημειωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα δημοκρατίας. Αυτή ακριβώς η κατεδάφιση της λαϊκής κυριαρχίας είναι η εκτροπή και πλέον δεν ισχύει αυτομάτως ούτε η παρ. 3, του άρθρου 1 του Συντάγματος των Ελλήνων αφού η εξουσία της παρούσας κυβέρνησης δεν πηγάζει πλέον από το λαό. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μνεία ότι μόνο ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας (του ΣΥΡΙΖΑ) έχει καταγγείλει πολλάκις την κυβέρνηση ότι δεν έχει την Δημοκρατική νομιμότητα δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με άλλο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει (του μνημονίου) χωρίς όμως να συνοδεύεται με τις ανάλογες ενέργειες προς μια παράνομη κυβέρνηση.
    συνεχιζεται ……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η παράνομη (πρέπει να τονιστεί σε όλους τους τόνους) επομένως, σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, κυβέρνηση , προχώρησε στη συνέχεια σε διεθνείς δεσμευτικές συμφωνίες που σύμφωνα και με την παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού απεμπολούν εθνική ανεξαρτησία. Είμαστε επομένως σε έδαφος εσχάτης προδοσίας.
    Οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Μπέης, αλλά και άλλοι, έχουν υποστηρίξει ότι υπάρχει συνταγματική εκτροπή γιατί οι (διεθνείς) συμβάσεις του Μνημονίου δεν έχουν ψηφισθεί με την απαραίτητη (από το Σύνταγμα) πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών και ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος .
    Αν όμως η κυβέρνηση βαρύνεται με τέτοια αδικήματα (τα ανώτατα δυνατά) συνυπεύθυνη είναι και η αντιπολίτευση. Τόσο η μείζων, όσο και η υπόλοιπη. Γιατί με τις διάφορες πράξεις τους και παραλείψεις τους ευνοούν και νομιμοποιούν τη συνέχιση της βαρύτατης παρανομίας. Τελευταίο συμβάν συνενοχής: Η συμμετοχή τους στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Επειδή λοιπόν η ενοχή και συνενοχή είναι ολοκληρωτική για τις βασικές πολιτικές δυνάμεις, γι’ αυτό στην αρχή μιλήσαμε και για εκτροπή που έχει συντελεσθεί συνολικά από το «πολιτικό σύστημα».
    Εφόσον λοιπόν πρόκειται για μια παράνομη κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα σε βαριά παρανομία, υπάρχει θέμα ενεργοποίησης του άρθρου 120 του Συντάγματος. Ας το διαβάσουμε προσεκτικά:
    Άρθρο 120:
    παρ. 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
    παρ. 3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    παρ. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
    Η παρούσα κυβέρνηση δείξαμε παραπάνω ότι έχει καταλύσει το Σύνταγμα παραβιάζοντας την πρώτη θεμελιώδη διάταξη του (και βεβαίως έχει προχωρήσει και σε άλλες παραβιάσεις όπως έχουν δείξει άλλοι συνταγματολόγοι). Επιπλέον αρνούμενη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση που θα σήμαινε λαϊκό έλεγχο (π.χ. εκλογές , δημοψήφισμα), στην πραγματικότητα οχυρώνεται πίσω από ένα πλέγμα συμβολικής νομικής βίας και κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα στην πράξη κατάλυσης του Συντάγματος να προστίθεται και η κατηγορία «κατάλυση του Συντάγματος με την βία».
    Οι εκπρόσωποι του υπάρχοντος καθεστώτος και συστήματος πιστεύουν ενδεχομένως ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την παράνομη και προδοτική για την χώρα πορεία τους. Οι έλληνες πολίτες όμως όχι μόνο δικαιούνται από το ίδιο το Σύνταγμα «να αντιστέκονται με κάθε μέσο», αλλά επιπλέον «υποχρεούνται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η δικαστική εξουσία, όπως και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, καθώς επίσης και των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά και να ενεργοποιήσουν πλήρως το ηθικό καθήκον τους ως προς το που βρίσκεται η πραγματική νομιμότητα και που η πραγματική παρανομία και σε συνδυασμό με τον όρκο που έχουν δώσει προς την πατρίδα για την τήρηση του Συντάγματος των Ελλήνων να πράξουν τα δέοντα .
    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    Πηγή άντλησης πληροφοριών http://olympia.gr

    ΥΓ Σε συνέντευξή του στην έγκριτη εφημερίδα ΘΕΜΑ στις 12-6-2011 ο κύριος Ε. Βενιζέλος (συνταγματολόγος και νύν υπουργός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ) ήδη έχει υποστηρίξει ότι το μνημόνιο –ΙΙ (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ) πρέπει να ψηφιστεί με 180 στην Βουλή.(οψόμεθα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωραίος ΡΕ..ο Μπένυ !!
    Τις παπαριές Παπακωνσταντίνου πρέπει να τις φορτωθεί η ΝΔ λέει.......

    Μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, αποσαφήνισε

    Την ανάγκη να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της [Μα εγώ νόμιζα ότι την ανέκτησε με τον Παπακωνσταντίνου...]
    ως προς την εφαρμογή του Προγράμματος, τόνισε σήμερα από το Λουξεμβούργο, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση».
    ______________________________________________
    [Λάθος φίλε Μπένυ ! Την αξιοπιστία της η Ελλάδα, ως προς την εφαρμογή των μέτρων, την έχασε από αυτόν που εφάρμοζε τα μέτρα δηλ. την έχασε από τις ταρζανιές του Παπακωνσταντίνου που έπεσε έξω σε όλους τους στόχους εδώ και δύο χρόνια σχεδόν !

    Γιατί αν ο προηγούμενος μάγος είχε πέσει μέσα στις προβλέψεις και οι Ευρωπαίοι έβλεπαν αποτέλεσμα δεν θα ζητούσαν τώρα τίποτα και δεν θα ασχολούνταν με τη ΝΔ (πιέσεις κάθε μέρα για συμφωνία !].....ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ..
    ΑΓΕΛΑΔΑ με κοστούμι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άντε ρέ καί γαμήσου μέ τήν διαφήμηση προσώπων.
    Εδώ σέ διαβάζουν ακομμάτιστοι άνθρωποι.
    4 ημέρες γράφεις καί γράφεις.
    Μάς έπριξες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δυστυχώς δεν την γλιτώνουμε την αναδιάρθρωση.Στην καλύτερη περίπτωση θα κερδίσουμε λίγο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πασοκ

    Επανακαμπτει σιγα σιγα το Πασοκ μετα τον ανασχηματισμο ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη.

    Απο το 4% διαφορά από την Νδ που ηταν πριν λιγες βδομαδες η διαφορα μηδενιστηκε!!

    Στο 0,9% η διαφορά


    Μηδενικο Προβάδισμα 0,9% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ένα 21% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,1% του ΠΑΣΟΚ.



    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση