GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

50% το τελικό ποσοστό του Ερντογάν...

...αλλά δεν πέτυχε τον αριθμό εδρών που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για νέο Σύνταγμα Ποσοστό 50% συγκεντρώνει το Κόμμα Δικ...

...αλλά δεν πέτυχε τον αριθμό εδρών που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για νέο Σύνταγμα

Ποσοστό 50% συγκεντρώνει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν με καταμετρημένο το 99% των ψήφων των τουρικών βουλευτικών εκλογών.
Το ΑΚΡ πάντως κερδίζει τελικά λιγότερες από τις απαιτούμενες έδρες (330) για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο...
 την κατάρτιση νέου Συντάγματος.
Ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 25,9% και οι εθνικιστές της Εθνικής Δράσης με 13%. Στις εκλογές του 2007 το κόμμα του Τ. Ερντογάν είχε κερδίσει με ποσοστό 46,5%.
«Σήμερα για μια ακόμα φορά η δημοκρατία και η εθνική θέληση νίκησαν», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν, από το μπαλκόνι της έδρας του κόμματός του στην Αγκυρα, χαιρετώντας το πλήθος των οπαδών του που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί εκεί για να πανηγυρίσει.
Είπε επίσης ότι «η Γάζα, η Παλαιστίνη και η Ιερουσαλήμ νίκησαν επίσης», δείχνοντας για μία ακόμα φορά τη συμπάθειά του στον μουσουλμανικό κόσμο και ιδιαιτέρως στην παλαιστινιακή υπόθεση.
«Ο λαός μας έστειλε μήνυμα να εκπονήσουμε ένα νέο Σύνταγμα μέσω συναίνεσης και διαπραγματεύσεων», σημείωσε Ερντογάν και κατέληξε: «Θα συζητήσουμε το νέο Σύνταγμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση