GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοδυναμία (με 53%;) για το κόμμα του Ερντογάν...

Αυτοδυναμία του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία. Με καταμετρημένο το 45,3% των ...

Αυτοδυναμία του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία. Με καταμετρημένο το 45,3% των ψήφων, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 53,1%.
Ακολουθούν το Rεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 22,2%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13,3% και οι ανεξάρτητοι με 6,1%.
Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, το κυβερνών κόμμα εκλέγει 332 βουλευτές και...
 ακολουθούν το ΡΛΚ με 133, το ακροδεξιό κόμμα με 57 και οι ανεξάρτητοι με 28 βουλευτές.
Τα ποσοστά αυτά θα αλλάξουν, όσο ενσωματώνονται οι ψήφοι της δυτικής Τουρκίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθεί ελαφρώς το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος και θα αυξηθεί το ποσοστό του ΡΛΚ.
Σε αποτελέσματα «exit poll», που ανακοίνωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΚΔΑ 50,3%, ΡΛΚ 27,1%, ΚΕΚ 12,7% και ανεξάρτητοι 5,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση