GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

28,5 δις ευρώ για την χρηματοδότηση της έρευνας τα επόμενα 3 χρόνια...

Της Όλγας Σαράφη Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, Έκθεση της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας κ...

Της Όλγας Σαράφη

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, Έκθεση της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας για την ενδιάμεση αξιολόγηση της πορείας του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Τεχνολογική ανάπτυξη. Το 7ο ΠΠ είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό πρόγραμμα στο κόσμο με συνολικό προϋπολογισμό 52 δις ευρώ για τα έτη 2007-2013.
Η Έκθεση ψηφίζεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η οικονομική κρίση κάνει ακόμη σημαντικότερη την ορθή κατανομή των κονδυλίων που προορίζονται για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι μέσα σε αυτή τη συγκυρία, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη...
οφείλει να επενδύσει στην έρευνα και την καινοτομία προκειμένου να ανακτήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να θεμελιώσει οικονομική και κοινωνική πρόοδο για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Ένα από τα θέματα που εξετάζει η Έκθεση είναι η δυνατότητα απλοποίησης των διαδικασιών του 7ου Προγράμματος-Πλαισίου έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία, να αποφευχθούν τα λογιστικά σφάλματα και οι ερευνητές να επιστρέψουν στα εργαστήρια.
Ένα δεύτερο θέμα είναι ο επαναπροσανατολισμός του 7ου ΠΠ για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε η ερευνητική προσπάθεια της Ευρώπης να δώσει προτεραιότητα στους στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2020 και να εστιαστεί στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, όπως η γήρανση του πληθυσμού, η αντιμετώπιση ασθενειών, το ενεργειακό πρόβλημα, η βιώσιμη ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή. Για τις τρεις χρονιές που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του 7ου ΠΠ, το 2013, τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κεφάλαια αγγίζουν τα 28,5 δις ευρώ, περισσότερο από το μισό της συνολικής χρηματοδότησης. Σημαντική θεωρείται επίσης η ενίσχυση της συμμετοχής των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στα ερευνητικά προγράμματα.

1 σχόλιο

  1. περασαν τρια χρονια απο τονκαταστροφικοσεισμο της08ιουνιου2008 και το αρμοδιο υπουργειο Τ.Α.Σ.Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΜΑΣΕΜΠΑΙΖΕΙ ΕΜΑς ΤΟΥΣΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣΤΗΣΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ81ΠΑΤΡΑ[ΤΡΥΦΑΜΑΡΙΑ]ΑΦΟΥΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΡΙΑΧΡΟΝΙΑΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑΟΤΙΛΕΙΠΟΥΝΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟΤΟΦΑΚΕΛΟΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝΙΣΧΥΕΙ.ΥΠΑΡΧΕΙΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΣΗΝΑ ΜΑΣΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.ΝΑΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση