GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «αγανακτισμένοι» αρχίζουν να σας τσούζουν;...

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑΝ Βουλευτές και Κυβερνητικά στελέχη με την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι αποκαλούμενοι ΑΓ...

Του καθηγητή
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑΝ Βουλευτές
και Κυβερνητικά στελέχη με την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι αποκαλούμενοι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ και ήδη εκτοξεύουν κατηγορίες προσδιορίζοντας…ενόχους με συγκεκριμένες Κομματικές ταυτότητες!
Δεν το έχω διαπιστώσει κατεβαίνοντας κάθε βράδυ στην πλατεία του Λευκού Πύργου όπου...
 συναντώ πλήθος πρώην φοιτητών μου, πτυχιούχων και άνεργων!….
Τελικά πολλοί συμπατριώτες μας ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ από τους καναπέδες, έκλεισαν τους δέκτες υποδοχής «αποβλακωτικών-προπαγανδιστικών» μηνυμάτων που εκπέμπουν συστηματικά πλέον τα ελληνικά ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ και κατέβηκαν στις πλατείες.
Και σε Πανευρωπαϊκή κλίμακα το φαινόμενο «αγανακτισμένοι πολίτες» αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις για τους έχοντες, κατέχοντες και…κρατούντες την εξουσία…
Κάθε καλόπιστος παρατηρητής μπορεί να διαπιστώσει ότι βιώνουμε μεγάλα και σπουδαία κοινωνιολογικά-ψυχολογικά φαινόμενα, που με την ολοκλήρωσή τους θα μορφοποιήσουν νέα σχήματα και δομές σε θεσμούς και θεσμικά όργανα. Τέτοια κοινωνικά, ψυχολογικά, πολιτικά φαινόμενα είναι δύσκολο, εάν όχι καθαρά ακατόρθωτο, να τα μελετήσει και να τα αξιολογήσεις κανείς με επιτυχία την ώρα που βρίσκονται σε δυναμική εξέλιξη.
Εδώ στην Ελλάδα μας τα πράγματα είναι ιδιαζόντως δραματικά και διαφαίνονται ήδη προοπτικές «ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ» της ελληνικής οικονομίας και στη συνέχεια της ελληνικής κοινωνίας με την «βοήθεια» της τρόικα και του καταρρέοντος πολιτικού μας συστήματος.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παραθέσω στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ δεν έκαναν πέρυσι και ακόμη περισσότεροι δεν θα κάνουν φέτος διακοπές λόγο…ανέχειας!
Δεν θα σας κουράσω με επίσημα στοιχεία που αφορούν στην διάλυση της αγροτικής μας υποδομής, στο σβήσιμο της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν σον Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό –Μεσαίες – Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελληνικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που αφού μετανάστευσαν τις περασμένες δεκαετίες στα Βόρεια σύνορά μας τώρα «υπέκυψαν» στον απίστευτα ισχυρό Κινέζο-Ινδικό ανταγωνισμό.
Δεν θα αναφερθώ στα δραματικά ελλείμματα του Εθνικού μας ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών, (είμαστε δυστυχώς μία χώρα σε ουσιαστική αλλά ΟΧΙ «τυπική» κατάσταση πτώχευσης και ζούμε με δανεικά) ούτε και στην ψευδαίσθηση της εφήμερης οικονομικής επάρκειας που μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ το Τραπεζικό στοίχημα και οι Πολιτικοί πάτρωνες του με τα περιώνυμα και πολυδιαφημισμένα…καταναλωτικά δάνεια που ήδη ΠΝΙΓΟΥΝ αμέτρητες χιλιάδες ελληνικών οικογενειών.
Διαπιστώστε, παρακαλώ μόνοι σας, καλοκαίρι του 2011 πόσες πινακίδες που αναγράφουν «επιδιορθώνονται ρούχα» ή «παπούτσια» και πόσοι τσαγκάρηδες και ράφτες αρσενικού ή θηλυκού γένους έχουν ξεπροβάλλει στη δική σας γειτονιά, κάνοντας μια βόλτα με τα πόδια σε όποια πόλη της πατρίδας μας ζείτε!..
Μετά μετρήστε πόσες καφετέριες και ορθάδικα ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, εκεί όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ οι νέοι μας, σκοτώνοντας την ανία και κουβεντιάζοντας τα πτυχία τους (σε στυλ πάρτο Λίζα και…κάντο κορνίζα) πίνουν…φραπέ, ενώ οι ενδεείς και άνεργοι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες παρακολουθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι «οι πρωταγωνιστές-παρουσιαστές και οι παραγωγοί σπόνσορές τους ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ζούνε;»…
Βουλιάξαμε με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανέχεια, καλπάζει η ανεργία – όσο και αν την ωραιοποιούν την εικόνα οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας και των διαφόρων θεσμικών του οργάνων και οργανισμών – στους νέους με πτυχία, στους νέους και τις νέες χωρίς πτυχία, στις δραματικές ηλικίες εκείνων που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων… Μας κύκλωσε ένα απίστευτο συμβολικό «σάβανο» της οικονομικής ανασφάλειας και απραξίας που γιγαντώνει τελικά την απελπισία και την απόγνωση…
Και σε αυτό ακριβώς το σημείο νοερής και πραγματικής αναφοράς, σε σχέση «ευθέως ανάλογη…δυστυχώς» αυξάνουν σε αριθμητικά μεγέθη οι τσαγκάρηδες, οι ράφτες και οι μοδίστρες της γειτονιάς και μαζί η προσέλευση σε πανελλαδική κλίμακα στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…
Την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις αρχές Ιουλίου που η τρόικα προσδιόρισε χρονικά την καταβολή της περιβόητης πλέον 5ης ΔΟΣΗΣ των 12 δισεκατομμυρίων θα επιβληθούν ΑΦΟΡΗΤΑ μέτρα με ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, συγνώμη, εννοώ «αξιοποιήσεις» ΔΕΚΟ (το παραδέχονται και φίλο-Κυβερνητικά έντυπα και ηλεκτρονικά «φερέφωνα»)…
Με τόσες χιλιάδες ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ήδη στις πλατείες φοβάμαι ότι η επόμενη ΕΞΕΓΕΡΣΗ των καταπιεσμένων και στερημένων ανθρώπων της πάλαι ποτέ κραταιάς ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ και των ευρύτερων λαϊκών μαζών θα κάνει τη Γαλλική και τη Ρωσική Επανάσταση να φαντάζουν ως «παιδικά πάρτι….»
Τι να πώ;
Παναγιά μου, και μη χειρότερα;…
Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι μπροστά μας, οπότε μάλλον αρμόζει το:
Βόηθα ΠΑΝΑΓΙΑ!...

15 σχόλια

  1. Tous exei piasei panikos!!!
    Aksio...thrinitoi koprites h wra sas plhsiazei.
    An o laos dhladh emeis, apofasisei na mpoukarei mesa sto ktirio pou briskeste, oute MAT, oute stratos, oute o Theos o idios den sas swzei.
    Afti einai h alhtheia, to kserete poli kala kai to kseroun kai aftoi pou sas fylane.
    Ta karotsakia me ta paidia mono na baloume stin akri kai teleiwsate.
    H mallon kai me ta karotsakia mprosta giati kai ta mwra einai aganaktismena, orgismena kai zitane ekdikisi kai dikaiosynh gia to mellon tous pou to exete hdh katastrepsei.
    Ta MAT tha paramerisoun kai to kserete giati giati kai aftoi einai Ellines polites , laos kai aftos aganaktismenos. Afti ti stigmi enas laos olokliros sas ftinei kai to salio tous tha sas pniksei. Osoi exete akoma kairo kopaniste tin zhtwntas metameleia o kathenas me ton tropo tou. Oi ypoloipoi ...yparxoun kai kremales.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές τις ημέρες έχω δει να εμφανίζονται δεκάδες "Καθηγητές" στα Κανάλια να λένε την άποψη τους γι' αυτά που συμβαίνουν στην Πατρίδα μας, και δεν άκουσα ούτε μια να ταυτίζεται με των υπόλοιπων, Προσδοκούσα μια επέμβαση από τους Έλληνες διανοούμενους, Αλλά αυτό που άκουσα και είδα ήταν μια σκέτη αποτυχία, και πολύ φοβάμαι μια στείρα επίδειξη και κομματικής επιρροής λόγου.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σοβαρός" καθηγητής ο κ. Πιπερόπουλος. Αμ' ο άλλος ο Κ.Μπέης; Τί ύφος περιφρονητικό Θεέ μου; Σκέψου να μη είχε γίνει και παπάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιπεροπουλε το γιο σου τον διορισες καθηγητή στο
    πανεπιστήμιο η ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΝΑΙ
    ΕΣΥ ΟΧΙ ΚΟΠΑΝΕ.
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΕΣ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ.ΚΟΠΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα βλέμματα όλων όμως είναι στραμμένα στο αυριανό ραντεβού ΤΗΣ αγανάκτισης....

    Με λεωφορεία, πλοία και τρένα ετοιμάζονται οι Αγανακτισμένοι για το ραντεβού τους την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 100.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη Κυριακή.

    Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός από τους Αγανακτισμένους όλη της χώρας. Οι Αγανακτισμένοι στην Κρήτη έχουν ήδη ναυλώσει πλοία και κατευθύνονται στο λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Κυριακής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προτιμούν να έρθουν όλοι μαζί στην Αθήνα παρά να μαζευτούν, όπως αναφέρουν 500 στο Ηράκλειο, 300 στην Ιεράπετρα, 500 στο Ρέθυμνο κτ..

    Το ίδιο συμβαίνει και με τους Αγανακτισμένους της Δυτικής Ελλάδας που ήδη έχουν ναυλώσει λεωφορεία των ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που μέσω Facebook καλούν τους οδηγούς των ΚΤΕΛ να απεργήσουν την Κυριακή έτσι ώστε να μεταφέρουν δωρεάν όλους τους Αγανακτισμένους.

    Οι διοργανωτές αυτή τη φορά θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και έχουν υψηλές απαιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200.000 ή και 300.000 κόσμου. Βέβαια υπάρχουν και φωνές υπερβολής που καλούν τον κόσμο με σκοπό να ξεπεράσουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος το 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

    Μάλιστα, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι ισπανοί Αγανακτισμένοι.

    Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".

    ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ
    ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΝ ...ΜΑΝΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΝΟΗΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΕΡΠΕΤΟ...
    ΧΑΖΟ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ...ΣΑΝ ΠΤΗΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ "ΠΕΛΑΤΙΑΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ "ΜΜΕ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ" ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ4 Ιουν 2011, 10:45:00 μ.μ.

    παρτε τις καραμπινες σας
    και μπητε μεσα στη Βουλη
    να καθαρισετε και τους 300
    να γινει αλλαγη σωστη

    δεν λεω οτι και οι 300 ειναι καθαρματα
    αλλα το 90 % ΕΙΝΑΙ
    αρα, μαζι με τα ξερα
    ας καουν και τα 10% χλωρα
    για την ελλαδα μας ρε γαμωτο


    ολα τα αλλα ειναι κλανιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΩΝΥΜΟΙ, περίεργοι, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω διεύθυνση για να μάθετε περισσότερα και να σας λυθούν οι απορίες:

    http://www.ncl.ac.uk/nubs/staff/profile/panagiotis.piperopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΩΝΥΜΟΙ, περίεργοι και προσβλητικοί, για να σταματήσετε να βρίζετε άσκοπα ρίξτε μια ματιά ΚΑΙ στο παρακάτω:

    http://arts-business-creativity.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μονόπανα του κερατα κατορθώσατε να γαμήσετε την χώρα και να μας ξευτιλίσετε διεθνώς μας κάνατε να είμαστε εμείς και εσείς δηλαδή αυτοί και εμείς η εσείς και εμείς για να μην το κουράζω όμως το θέμα όπως και να έχει το γαμηση εμείς το φάγαμε τώρα ήρθε η σειρά σας να θυμάστε το πολυτεχνείο ξεκίνησε κάπως έτσι μόνο που τώρα θα σας κυνηγήσουμε μέχρι να πατήσετε κόκκινο χιόνι άφεση θα πάρετε μόνον άμα φέρετε πίσω τα κλεμμένα και κύριε Παπανδρέου μην κοπτεσε να σώσεις την Ελλάδα που την αποκαλείς πατρίδα σου γιατί μόνον πατρίδα σου δεν είναι αν πραγματικά ήθελες να κάνεις κάτι έπρεπε πριν υπογράψεις την θανατική τοκογλυφική καταδίκη αυτής της χώρας να βάλεις τα λαμόγια και τους κλεφτες φυλακη αλλά τι λέω κόρακας κορακου μάτι δεν βγάζει τυχαίο δεν νομίζω και μην βγαίνεις στην τηλεόραση να λες ότι θα σώσεις την πατρίδα σου γιατί δεν είναι μιλάς εσύ προσωπικά άντε ρε να μάθεις ελληνικά να τα μιλάς και να τα γράφεις και μετά να μιλάς για πατριδογνωσία παλιό μαλακα που θέλεις να ξεπουλήσεις τα πάντα σε αυτή την χώρα πες το ρε καθαρά ότι είσαι τσιράκι των τοκογλύφων και άντε πάρε τον πουλο από την χώρα γιατί από την κρεμάλα στην πλατεία συντάγματος δεν είσαι μακριά ότι εσύ ούτε τα φιλαράκια σου οι κωλοτρυπίδες που φόραγαν Τζην των δέκα ευρώ και φορανε κουστούμια των δέκα πέντε χιλιάδων να θυμάσαι κύριε αρχιμαλακα μια σπίθα είναι από το να διαλύσει ο τόπος και τότε κάηκε το μουνι σου πίστεψε με κύριε αρχιμαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μονόπανα του κερατα κατορθώσατε να γαμήσετε την χώρα και να μας ξευτιλίσετε διεθνώς μας κάνατε να είμαστε εμείς και εσείς δηλαδή αυτοί και εμείς η εσείς και εμείς για να μην το κουράζω όμως το θέμα όπως και να έχει το γαμηση εμείς το φάγαμε τώρα ήρθε η σειρά σας να θυμάστε το πολυτεχνείο ξεκίνησε κάπως έτσι μόνο που τώρα θα σας κυνηγήσουμε μέχρι να πατήσετε κόκκινο χιόνι άφεση θα πάρετε μόνον άμα φέρετε πίσω τα κλεμμένα και κύριε Παπανδρέου μην κοπτεσε να σώσεις την Ελλάδα που την αποκαλείς πατρίδα σου γιατί μόνον πατρίδα σου δεν είναι αν πραγματικά ήθελες να κάνεις κάτι έπρεπε πριν υπογράψεις την θανατική τοκογλυφική καταδίκη αυτής της χώρας να βάλεις τα λαμόγια και τους κλεφτες φυλακη αλλά τι λέω κόρακας κορακου μάτι δεν βγάζει τυχαίο δεν νομίζω και μην βγαίνεις στην τηλεόραση να λες ότι θα σώσεις την πατρίδα σου γιατί δεν είναι μιλάς εσύ προσωπικά άντε ρε να μάθεις ελληνικά να τα μιλάς και να τα γράφεις και μετά να μιλάς για πατριδογνωσία παλιό μαλακα που θέλεις να ξεπουλήσεις τα πάντα σε αυτή την χώρα πες το ρε καθαρά ότι είσαι τσιράκι των τοκογλύφων και άντε πάρε τον πουλο από την χώρα γιατί από την κρεμάλα στην πλατεία συντάγματος δεν είσαι μακριά ότι εσύ ούτε τα φιλαράκια σου οι κωλοτρυπίδες που φόραγαν Τζην των δέκα ευρώ και φορανε κουστούμια των δέκα πέντε χιλιάδων να θυμάσαι κύριε αρχιμαλακα μια σπίθα είναι από το να διαλύσει ο τόπος και τότε κάηκε το μουνι σου πίστεψε με κύριε αρχιμαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγά, μη διαλύσει ο τόπος από τα βύσματα που ''αγανακτήσανε'' επειδή το εισόδημα τους πήγε από τα 80000 Ευρώ στα 75000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση