GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Σύντροφοι” το ντέρμπι μόλις άρχισε...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Λοιπόν έγινε και αυτό! Αυξήθηκαν με την θετική ψήφο 155 Βουλευτών οι τόκ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Λοιπόν έγινε και αυτό! Αυξήθηκαν με την θετική ψήφο 155 Βουλευτών οι τόκοι που θα πληρώνουν οι Έλληνες για τα δάνεια που έχουν πάρει μετά το 1975.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι το 2010 πληρώναμε για κάθε 1 δανεικό ευρώ περίπου 1,5 ευρώ σε τόκους, τώρα και μετά την ψήφιση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) θα πληρώνουν θα πληρώνουμε για κάθε 1 δανεικό ευρώ περίπου 5,3 ευρώ σε τόκους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και είμαστε έτοιμοι να βγούμε σε απ’ ευθείας δημόσια αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε μνημονιακό ΠΑΣΟΚ-ο για να την αποδείξουμε. Το θέμα είναι να βρεθεί μνημονιακός ΠΑΣΟΚ-ος που θα θελήσει να υποστηρίξει δημόσια τις απόψεις και θέσεις του. Βέβαια οι 155 έχουν μία πειστική δικαιολογία για την θετική τους ψήφο… «Η θα ψηφίζαμε και θα παίρναμε την 5η δόση η θα χρεοκοπούσαμε».
Τώρα τι να απαντήσεις απέναντι σε αυτήν την χιλιο-παιγμένη μπλόφα του...
Γιώργου Παπανδρέου, που βασίζεται στον φόβο και μόνο στον φόβο. Ίσως κάτι πολύ απλό… «Και πέρσι ψηφίσατε μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσουμε και κοιτάξτε που φτάσαμε»!
Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει το πιο δύσκολο μέρος του παιχνιδιού. Αφού ψηφίσθηκε σήμερα το ΜΠΔΣ και πιθανότατα αύριο και ο εφαρμοστικός νόμος, φτάνουμε στο Σαββατοκύριακο των εισπράξεων. Δηλαδή, το Σαββατοκύριακο το Ευρωπαϊκό Μέρος της Τρόικας απελευθερώνει το σύνολο, ή το μεγαλύτερο μέρος της 5ης Δόσης του μνημονίου. Αποφεύγεται έτσι προς το παρόν η χρεοκοπία. Αλλά σύντομα τελειώνει το καλοκαίρι και έρχεται και ο Σεπτέμβριος.
Έρχεται ο Σεπτέμβριος που πρέπει να τελείωσε η νομοθετική δουλεία, ήτοι να ψηφισθεί η Δανεική Σύμβαση και κάπου εκεί να εισπραχθεί και η 6η δόση. Ύψους 8 δις ευρώ.
Ξανά-μανά η ίδια ιστορία… «Ή ψηφίζετε την δανειακή σύμβαση, ή χρεοκοπούμε».
Και τι θα λέει η Δανειακή Σύμβαση; Κάτι εξαιρετικά απλό… Με ποιο δίκαιο και πως θα μπουν Υποθήκες για τα Δάνεια του Μεσοπρόθεσμου.
Δηλαδή πάρα πολύ απλά. Αφού αυξήσαμε τα χαμηλά επιτόκια (ο Θεός να τα κάνει χαμηλά) με τα οποία εξυπηρετούσαμε έως το 2010 το Χρέος, τώρα θα μετατρέψουμε τα νέα δάνεια σε Ενυπόθηκα.
Και έρχεται στο μυαλό του κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου… Ποιος τραπεζίτης δεν θα τρέξει να ενταχθεί σε ένα δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, με υψηλότατα επιτόκια και μεγάλες και σοβαρές εγγυήσεις;
Γι’ αυτό θα γίνει αποδεκτή από τους διεθνείς τραπεζίτες και η περιβόητη ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων με νέα. Ακόμα και η ζημιά από ένα μικρό κούρεμα των παλαιών ομολόγων, που θα προβληθεί στο μέλλον σαν τεράστια λαϊκή κατάκτηση, θα καλυφθεί από την τεράστια αύξηση του επιτοκίου.
Όμως αυτή η Δανεική Σύμβαση χρειάζεται 180 ψήφους για να είναι νομικά ισχυρή. Και έρχεται το μεγάλο πρόβλημα… Που θα βρεθούν 180 ψήφοι;
Άτυχε Αντώνη, ξέρεις τι έχεις να τραβήξεις όλο το καλοκαίρι από την ομοϊδεάτισσα φράου Μέργκελ; Βλέπεις, η Δανεική Σύμβαση είναι το ισχυρότερο νομικό κείμενο. Με αυτό το κείμενο, την Δανειακή Σύμβαση, θα κατοχυρωθούν τα κεκτημένα κέρδη της Επιχείρησης Ελλάδα. Αντώνη, θα φας πίεση και εκβιασμό που ούτε τον έχεις φαντασθεί.
Αλλά και το ΚΚΕ δεν θα περάσει καλύτερα. Μέχρι και την Μακρόνησο θα απειλήσουν ότι θα ανοίξουν, για να κάμψουν το φρόνημα των στελεχών των μελών και των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.
Δηλαδή, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας.
Όμως, εμείς όλοι επί των επάλξεων. Δεν υποχωρούμε ούτε ένα βήμα πίσω και συνεχίζουμε τον αντί-μνημονιακό αγώνα.
“Σύντροφοι” το ντέρμπι μόλις άρχισε!

8 σχόλια

  1. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δευκαλίωνα,

    Είμαι μνημονιακός αγανακτισμένος Πασόκος. Αγανακτισμένος γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά όσο γρήγορα θα έπρεπε το μνημόνιο. Αυτός είναι και ο πιο γρήγορος δρόμος για την απαλλαγή μας.

    Αγαπητέ Δευκαλίωνα, λες ότι "τώρα θα μετατρέψουμε τα νέα δάνεια σε Ενυπόθηκα". Πρέπει να σου πω ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει νομικά, δεν μπορείς να υποθηκεύσεις πχ γη ή την Ακρόπολη. Συνεπώς μην κάνεις κι εσύ το ίδιο για το οποίο κατηγορείς τον ΓΑΠ, επένδυση δηλαδή στον φόβο και στα αντανακλαστικά των πολιτών

    Λες ότι «Και πέρσι ψηφίσατε μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσουμε και κοιτάξτε που φτάσαμε»!

    Που φτάσαμε Δευκαλίωνα??? Υπάρχουμε, πληρώνονται συντάξεις, πληρώνονται μισθοί και επιδόματα ανεργίας, έστω και κουτσουρεμένα. Μην μηδενίζεις λοιπόν.

    Αγαπητέ Δευκαλίωνα,

    Εύχομαι να έχεις διαβάσει το λεγόμενο μνημόνιο και ότι αυτό περιλαμβάνει. Με τι ακριβώς διαφωνείς??? Με το ότι οι ανύπαντρες θυγατέρες των καραβανάδων δεν πρέπει να παίρνουν σύνταξη?? Με την διαπίστωση ότι κάθε Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, περιλαμβανομένων των αστυνομικών και στρατιωτικών, δουλεύει μέσο όρο 24 χρόνια??? Τα υπόλοιπα 60 χρόνια της ζωής του ποιος θα τον ταϊζει??? Εγώ ο ιδιωτικός???

    Τελικά αγαπητέ Δευκαλίωνα, έχεις κάποια εναλλακτική για να μας βρεις 110 δις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ερώτημα αφορά συνολικά όσους καταψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο. Δυστυχώς, το βασικό κίνητρο δεν έχει να κάνει ούτε με ιδεολογία ούτε με την οικονομική θεωρία. Ολα αρχίζουν και τελειώνουν στην πολιτική υστεροβουλία. Οσοι κινήθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής χθες το μεσημέρι δεν είχαν δυσκολία να διαπιστώσουν την ανακούφιση με την οποία μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση αντιμετώπισαν την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το ΠΑΣΟΚ. Ετσι θα μπορούν να συνεχίζουν να εισπράττουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Γιατί αν το Μεσοπρόθεσμο δεν ψηφιζόταν, θα είχαμε άρον άρον εκλογές. Και μπρος στο φάσμα της χρεοκοπίας, οι μάσκες θα έπεφταν και θα έπρεπε να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνασπισμού. Οπότε εκεί η υποκρισία θα τελείωνε.
    Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ τράβηξε λοιπόν το κάρο της χώρας - «πλην Λακεδαιμονίων» για να μνημονεύσει κανείς τον Καβάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα μεγάλο ευχαριστώ
    Tου Πασχου Μανδραβελη

    Είναι εύκολο να είσαι δημοφιλής και δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις που πονάνε. Είναι εύκολο να χαϊδεύεις τις ποικιλώνυμες πλατείες και δύσκολο να δέχεσαι το -στην καλύτερη περίπτωση- γιουχάισμά τους. Είναι εύκολο να ψέγεις το πολιτικό σύστημα, γιατί κάποτε δεν πήρε τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις και πανεύκολο να κάνεις το ίδιο όταν τις παίρνει. Είναι εύκολο να είσαι πολιτευτής στα εύκολα, και είναι δύσκολο να είσαι βουλευτής στα δύσκολα.

    Χθες, 155 βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη του έθνους να επιβιώσει. Δεν κρύφτηκαν πίσω από τα εύκολα «όχι» ούτε τα περίτεχνα «παρών». Δεν άφησαν άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, κομίζοντας σχέδια αλλοτινά για έξοδο από την κρίση. Δεν κιότεψαν από τις ιαχές του πλήθους, ούτε τις δημαγωγίες των σωτήρων.

    Δεν ήταν εύκολο αυτό που έκαναν. Προπηλακιζόμενοι στους δρόμους, με τραμπούκους να καραδοκούν ακόμη και στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις, υβριζόμενοι και αναθεματισμένοι σήκωσαν τον σταυρό για να δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στη χώρα. Απέναντί τους είχαν πλήθη που φωνασκούσαν για ελικόπτερα, και πανό που τους απειλούσαν με «Γουδί». Δεν πτοήθηκαν από τις ανιστόρητες χυδαιότητες «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», ούτε τα χουλιγκανικά «Ο λαός απαιτεί τις κρεμάλες στην Βουλή».

    Ήταν βαρύ το καθήκον τους και το έπραξαν. Δεν κρύφτηκαν, δεν είπαν «εμείς συμφωνούμε με τους στόχους, αλλά μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και καταψηφίζουμε». Το έπραξαν, δε, γνωρίζοντας πως στο τέλος της ημέρας δεν θα έχουν προσωπικό κέρδος. Ξέρουν ότι αν αποδειχθούν σωστοί -αν, δηλαδή, το πρόγραμμα εφαρμοστεί- κανείς δεν θα τους θυμάται. Αν αποδειχθούν λάθος -αν, δηλαδή, το πρόγραμμα στραβώσει- κανένας δεν θα τους ξεχάσει.

    Δεν έγινε το ίδιο και με το διαβόητο Μνημόνιο; Θυμάται κανείς ότι τον Μάιο του περασμένου χρόνου η χώρα σώθηκε στο παρά πέντε από τα δόντια της χρεοκοπίας; Δεν συζητούν όλοι σήμερα για τις αστοχίες και τα προβλήματα του προγράμματος, ενώ έχει ξεχαστεί το μείζον; Δεν κορδακίζουν διάφοροι (φυσικά εκ του ασφαλούς και μετά τη σωτηρία της χώρας) περί δήθεν δικαίωσής τους;

    Είναι δύσκολο να αιτιολογήσουν την απόφασή τους οι 155. Πώς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του υπαρκτού δυσάρεστου, όταν ο λαός δεν έχει ζήσει το καταστροφικό, επειδή το τελευταίο αποφεύχθηκε; Πώς να συγκρίνεις τη χρεοκοπία, που δεν έγινε, με τη σημερινή άχαρη κατάσταση; Πώς να πεις στον δικαίως «Αγανακτισμένο» άνεργο ότι χωρίς το Μνημόνιο δεν θα είχε ούτε αυτό το πενιχρό ταμείο ανεργίας; Πώς να εξηγήσεις στον αδίκως «Αγανακτισμένο» υπάλληλο των ΔΕΚΟ, ότι χωρίς τα 110 δισ. της μισητής τρόικας δεν θα του περικόπτονταν μόνο τα παχυλά επιδόματα, αλλά και το μεροκάματο;

    Επειδή, λοιπόν, όταν περάσει ο εφιάλτης κανείς δεν θα θυμάται τη συμβολή αυτών των 155 βουλευτών πρέπει τώρα να πούμε το «μεγάλο ευχαριστώ» στο πολιτικό σύστημα, το οποίο -έστω «στο και πέντε»- έσωσε τη χώρα.

    Ναι! Οι πολιτικοί έκαναν πολλά άσχημα στο παρελθόν και αν τους αφήσουμε μπορεί να κάνουν κι άλλα τόσα στο μέλλον. Ομως χθες, 155 από αυτούς τους πολιτικούς βουλεύτηκαν για το έθνος. Πρόταξαν την κοινωνία στην ολότητά της. Δεν κιότεψαν, δεν κρύφτηκαν, δεν χάιδεψαν πλατείες, ούτε πελατείες. Ηπιαν το πικρό ποτήρι για να μην χρεοκοπήσουμε όλοι.




    Και το δικό μου ευχαριστώ στον Μανδραβέλη

    κ. Μανδραβέλη σας ευχαριστώ που χωρίς τρομοκρατικές κραυγές αποδομείτε την τρομοκρατία της χυδαιότητας και ξεφτιλίζετε την καιροσκοπική στάση της ΝΔ.
    Η πραγματική μάχη δίνεται ανάμεσα στους σύγχρονους και τα απολιθωμένα ζόμπι. Δεν είναι κομματική μάχη πια όπως παλιότερα. Είναι αντιπαράθεση λογικής - παραλόγου. Ατελούς έστω δημοκρατίας με το απαιτητικό 'παχύ έντερο' (για να θυμηθούμε τον Τρίτση που όλοι γλείφουν και μνημονεύουν). Συνειδητών πολιτών με παραγωγικό ρόλο απέναντι στα μωρά (ούτε καν νήπια!) που κακομαθημένα κλαίνε για το βυζί της μαμάς, της λεφτιάς, της Ε.Ε., του θείου από την Αμερική με το κασελάκι, του .... της.... των......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά από τα γεγονότα με

    τους συνδυκαλιστές της ΕΘΕΛ και το βίντεο που τα κατέγραψε, δημοσιεύω χωρίς άλλες εξηγήσεις το παρακάτω παρελθοντικό σχόλιο για να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν καταλάβει ποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου κινήματος της πλατείας.

    Σχόλιο 16/6/11 για τα γεγονότα στις 15/6/11
    Σε όλη την πολιτική αναμπουμπούλα διέφυγε ένα σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει τη συμπαιγνία του παμφάγου κατεστημένου (μεταπρατικό κεφάλαιο, πελατειακό σύστημα, συντεχνιακός κομματικός συνδικαλισμός κλπ.). Ήμουνα στις προηγούμενες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα πάσης φύσης περιθωριακά - προβοκατόρικα στοιχεία φώλιαζαν στις εκδηλώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κατάληξη πάντα τα επεισόδια στα οποία στρέφονταν οι φακοί της δημοσιότητας. Το συνδικαλιστικό κατεστημένο που ποτέ δεν εξέφραζε τους εργαζόμενους αλλά τις σκληρές συντεχνίες με τις παχυλές απολαβές και τα πάσης φύσεως προνόμια, σαφώς και δεν αισθάνονταν καλά με την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου δημοκρατικού κινήματος της πλατείας. Και βέβαια η οργάνωση κινητοποίησης στις 15 Ιούνη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν σίγουρο ότι αντικειμενικά θα οδηγούσε στην προσπάθεια αποδυνάμωσης του κινήματος αυτού. Οι εργατοπατέρες θέλουν και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή με την εκδήλωση-πορεία στις 15 Ιούνη θα επιβεβαίωναν το ρόλο τους έναντι των συντεχνιών τους, συγχρόνως όμως θα λειτουργούσαν ως δούρειος ίππος για τους περιθωριακούς, μπαχαλάκηδες ή προβοκάτορες που με τη δράση τους θα δημιουργούσαν προβλήματα στο κίνημα της πλατείας. Κανένας εργατοπατέρας στο σύνταγμα. Αναρτήστε πανό με αυτό το σύνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον φίλο @30 Ιουν 2011 2:08:00 μ.μ.
    κ. Μανδραβέλη αφού όπως λέτε "τον Μάιο του περασμένου χρόνου η χώρα σώθηκε στο παρά πέντε" γιατί χρειάζεται να την ξανασώσετε σήμερα; Και ακόμη πόσες φορές σκοπεύετε να μας "σώσετε" καταργώντας τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας; Και θέλετε να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι που μας φέρατε σε αυτή τη θέση (πολιτικοί και δημοσιογραφικά όργανα της εξωθεσμικής εξουσίας) ενδιαφέρεστε ξαφνικά για την "σωτηρία" μας που συνεπάγεται την καταστροφή μας; Προσωπικά έχω πολλές αμφιβολίες για τον αν οι υπερψηφίσαντες βουλευτές δεν έχουν κανένα όφελος (ως ΠΑΣΟΚΟΙ μάλλον πρώτα κοιτάνε την τσέπη τους και το κόμμα).
    Φίλε που σχολιάζεις στο τέλος όλα αυτά που αναφέρει σαν δεινά, σεισμούς, κλπ στην περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί η κατοχή της χώρας από την Τρόικα δεν αποτελούν προσπάθεια τρομοκράτησης του ανενημέρωτου πολίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του Κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου - του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του Κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.

    Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση - και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει(!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
    Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα. 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Γ. Δελαστίκ 28/2/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη - και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.

    Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του Κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο Κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης - Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του Κεφαλαίου »! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς Κεφαλαίου.
    - Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια.
    - Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή Επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν.
    - Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.
    Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!

    Γ. Δελαστίκ 28/2/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση